Dagbok

Stallets dagbok

Nu är beslut taget att morgondagens tävlingar inställs, men de kommer istället att ridas nästa söndag med exakt samma startlista. Har man varit ute och känt på banan så vet man att det inte är någon tvekan om att detta är helt rätt beslut. Banan genomgår just nu en process där det frusna lagret i botten tinar och kommer upp som vatten, banan är geggig på toppen och isig under. 
De banansvariga har nu satt in ett helt team av folk som kommer jobba med banan från och med imorgon när det åter går mot minus. Då kommer banan torka upp fort och det krävs mycket arbete för att den då ska bli jämn och fin igen. 
Vi räknar med att kunna träna som vanligt igen från och med måndag eftersom det ser ut att hålla sig på minusgrader under nästa vecka. Så förhoppningsvis goda förutsättningar för bra träningsbana kommande vecka samt en god tävlingsbana nästa söndag istället. 
Vi har haft en jättetrevlig lördag i stallet idag med mycket pyssel och fix. Vid fikat firade vi Snowfoots fina seger i söndags med lyxfika som var fantastiskt, det fanns liksom allt. 
Nu tar vi lite helg och laddar för kommande vecka.
Jag önskar er alla en riktigt trevlig fortsättning på den här helgen!

Inte de bästa förutsättningarna för träning idag. Att gå från ganska mycket snö och rejält med minusgrader till regn och plusgrader är ju sällan någon höjdare. Egentligen vill jag att plusgraderna nu bara ligger kvar så allt bara smälter undan även om det är en process som tar ett tag. Dock ser det ut som att minusgraderna är tillbaka redan söndag kväll och de här dagarna med plusgrader är tillfälliga.
Ingen träning alls idag, alla banor stängda pga tjällossning. På travvägarna är det isigt och halt även om det absolut går att rida om man vill. Våra hästar gick bara i walkern och faktiskt såg jag inte en häst som var ute och reds (så klart kanske några var ute som vi inte såg till men någon anstormning var det inte).
Istället får man passa på att hinna med annat, vi friserade t ex manar och har nu hunnit med drygt hälften. Dessutom en del storstädning och det är så härligt när man rensar ut, sorterar och får det riktigt finstädat. 
Imorgon kommer besked om söndagens tävlingar, kommer de flyttas till nästa söndag?

Morgonen inleddes med baninspektion. Dirttracken hade börjat släppa utvändigt men invändigt såg och kändes den bra även om misstanke fanns om att det inte skulle hålla så många timmar. 
Det tog bara en stund så kom sms-meddelande om att banan stängde pga tjällossning vilket inte var så oväntat med tanke på hur mycket det har smält och smälter sedan plusgraderna anlände. 
Rakbanan höll ihop bra i alla fall och vi kunde träna där. Vi höll oss mest i lugnare tempon eller något mer men det kändes onödigt att gå alltför raskt med tanke på att man inte riktigt vet hur länge det håller ihop. Det är ju inte så bra om man kommer i raskt tempo och det har börjat släppa någonstans. 
Det gick i alla fall fint att träna där idag, men inför morgondagen ser det inte direkt strålande ut. Det är ganska troligt att det är en tjällossningsprocess på båda banorna då och de här väderomslagen fram och tillbaka är ju inte mycket man kan göra åt tyvärr. 
Vad jag förstår så finns en plan om tävlingarna på söndag skulle bli inställda, då flyttas de till annan dag troligtvis. Det här är inget jag hundra vet vill jag påpeka, men eftersom det åter kommer bli kallare nästa vecka så bör det inte vara några problem med banorna då. 

Idag var då som vanligt dirttracken stängd och några av hästarna tränade istället ute på rakbanan medan övriga hade en träningsfri dag idag. 
Banan var fin idag och än så länge finns det kyla kvar i banorna, men hur många dagar ytterligare om plusgraderna håller i sig? Det bästa hade varit om plusgraderna sedan låg kvar för då skulle banan först smälta och bli geggig och därefter torka upp. Det ser dock ut som att det kan bli minusgrader igen i slutet av nästa vecka.
Under kvällen har jag samtidigt som en del arbete vid datorn har skötts även tittat på hela ceremonin när Joe Biden svors in som ny president i USA. Han har tidigare myntat ett uttryck som jag tycker är väldigt bra och tänkvärt: "Failure at some point in your life is inevitable, but giving up is unforgivable". Fritt översatt; "Misslyckande vid något tillfälle i livet är oundvikligt, men att ge upp är oförlåtligt". 

Plusgraderna kryper närmare, men än så länge är banan bra och går att träna på. Ofta ligger kylan kvar på djupet längre, så även om det nu börjar töa så borde det ta någon dag ytterligare innan det blir geggigt. Hoppas jag i alla fall... Just nu är väderprognosen extra intressant, vi är ju så beroende av vädret för både träning och tävling och de här omslagen fram och tillbaka är det som ställer till det. 
Söndagens starthästar fick ledigt även idag och de är väl värda ett par dagars ledighet för återhämtning. Övriga hästar tränade som vanligt, de som är igång för fullt tränade på i raskare tempon men vi har också några som just nu grundtränas i lugnare och uppbyggande träning inför vårsäsongen. 
Jag hann precis lagom hem innan möte i Tävlingskommittén började och det tog 2,5 timme. Vi har ju överlag under året övergått till att ha möten över Teams och det fungerar faktiskt väldigt bra. Det är ju en stor fördel att folk från hela landet ska slippa resa för att träffas, men samtidigt kan man ju säga att egentligen är det ju trevligare att ses "live" och kunna diskutera.
Imorgon blir det träning på rakbanan eftersom dirttracken är stängd på onsdagar.

Så var det måndag och ny vecka. Det är aviserat varmare väder (plusgrader) från mitten av veckan och framåt så vi får se om banorna håller sig bra under veckan eller inte, tror det mest hänger på om graderna sjunker på nätterna eller inte. Idag var banan jättefin och vi tränade på i hyfsade tempon och hästarna såg fina ut. 
Gårdagens starthästar mådde utmärkt, kändes bra i benen och rörde sig smidigt. Det är alltid något som oroar när de har tävlat, hur har de tagit loppet? Det är ett skönt besked att få när man på morgonen och förmiddagen inspekterar dem noga och ser hur de mår, att allt är bra. Det är mycket tid överlag vi spenderar med att ta hand om hästarna och se till att allt är bra med dem och inte minst så här efter ansträngning och tävling.
Idag var det startanmälan till söndag och då har vi två starthästar, Kew Bridge och Quagmire. Däremot inga anmälningar idag eftersom det är tävlingsuppehåll nästa söndag pga Prix d´Amerique som det alltid är fullt fokus på för travspelarna och därför en dålig speldag att ha. Så nästa tävlingsdag efter söndag blir två veckor senare, dvs den 7 februari.

Snowfoot! Vilken härlig seger! Man ska veta att bakom varje seger i alla klasser ligger det mycket jobb bakom, det kommer inte gratis. Men i det här fallet ligger det så enormt mycket mer än så, ingenting har varit enkelt med den här hästen och vi har fått kämpa hårt. Från inridning och framåt så har varje moment behövt jobbas med massor, men positivt har varit att när han väl lärt sig något så har det fungerat.
Det här med startboxarna har inte varit enkelt och hur många timmars träning har han gjort sammanlagt kan man undra? Stort tack till starter Tove och hennes duktiga personal som hjälpt oss flera gånger i veckan med att träna honom och få honom trygg och säker med det här. 
Jag vill också tacka alla i vårt stall som jobbat med Snowfoot från början och framåt, det har inte alltid varit lätt och det har varit väldigt tålamodsprövande men har också gett bra resultat med en häst som har stor kapacitet. 
Övriga hästar idag var trea, fyra och femma och mer om allas insatser kan ni läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Äntligen bra väder och banförhållanden! Hela denna vecka har det varit minst sagt klent med bra möjligheter, det har varit geggigt och varmt, kallt och isigt, snö som packat sig i hovarna mm mm. Har det inte varit det ena så har det varit det andra. 
Samtidigt ska man komma ihåg att fram till den här veckan har vi haft suveräna träningsmöjligheter hela tiden och plusgrader som gjort att banorna varit i perfekt skick och vi har sluppit djupa och lösa banor. 
Vi har tagit det väldigt lugnt den här veckan och inställt en hel del, de som har ridits har gjort det väldigt återhållsamt och lugnt. Man måste ha is i magen i de här lägena och spara på hästarna, det kommer man ha igen till våren om inte förr. 
Idag hade dock graderna gått uppåt och det var fäste i banan som äntligen var bra. Kändes väldigt skönt att kunna komma ut och galoppera dem lite så de fick rasta av sig en aning, det är pigga hästar efter de extra vilodagar som varit. 
Imorgon är det då tävlingar igen, tyvärr har Quagmire ådragit sig ett sår som ömmar, så han kommer inte starta. Då återstår fyra hästar från vårt stall och som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där. 
Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Elva minusgrader! Nu har vi varit bortskämda länge med plusgrader och vana vid trevligare grader. När det nu blev så här kallt så är vi så ohärdade att vi fick en smärre chock av kylan. Förr om vintrarna kunde det ju vara närmare 20 grader kallt, med lite perspektiv i sikte så var det egentligen inte så vidriga förhållanden som det kändes som. 
Banan var väldigt lös men i övrigt bra på morgonen. Efter några turer blev det dock isklumpar i banan och den blev helt enkelt inte bra nog att träna på längre och vi lät bli de sista turerna av säkerhetsskäl. 
Nu verkar det bli bättre redan imorgon, så efter en klen träningsvecka så hoppas vi kunna göra lite mer med hästarna då.

Det var minusgrader idag, men trots det var det "styltväder", dvs det blev isstyltor som packar sig i hovarna. Normalt sett är det endast ett problem vid nollgradigt när snön smälter, så det var minst sagt märkligt. 
Efter första turen tog vi en längre rast och väntade på att en del snö skulle plogas av samt att graderna kanske skulle ändras så att det blev torrare i snön. 
Andra turen gick bättre, men även där fastnade det och risken blev för stor, så de sista turerna inställde vi. 
Det har varit klent med träningen i veckan, men i de här lägena gäller det att ha lite is i magen och inte stressa på och jaga runt när väderförhållandena (och därmed banorna) inte är optimala. 
Imorgon ska det bli väldigt kallt, men till söndag säger väderprognosen att graderna ska bli mera lagom med endast ett fåtal minusgrader. Just nu är det vädret som avgör det mesta faktiskt.

En onsdag med öppen dirttrack och vi kunde därför träna som vanligt. Banpersonalen hade kämpat med banan när det igår slog om från plus och regn till snö och minus på bara en liten stund. Så klart inte så enkelt när banan är blöt och sedan fryset snabbt. Idag fanns det en del isklumpar kvar, men mest utvändigt och det gick att hitta spår på den inre halvan som var okej. För säkerhets skull så höll vi oss i lugnare tempon, men hoppas och tror att imorgon går det att träna på mer igen.

Efter en dag med snö så blev det plusgrader och regn under natten så hade det smält rejält och båda banorna blev oridbara. Dirttracken stängdes redan tidig morgon och rakbanan stängde efter någon timme, men den hade egentligen kunnat vara stängd direkt eftersom den var geggig och ojämn. 
Att inställa blev ganska självklart, men vi fick tidigt besked om att dirttracken istället kommer vara öppen imorgon (den brukar ju annars vara stängd på onsdagar). Vid niotiden slog vädret snabbt om och övergick till minusgrader och banorna kördes flitigt för att de inte skulle frysa ihop under tiden. 
För oss blev det en pyssel och fixdag och imorgon blir det träning för fullt igen.

Så var det måndag igen, men de här härliga plusgraderna vi har haft är puts väck och nu är kylan och snön något som vi verkar få leva med ett tag framöver tyvärr. Ska man se det positivt så är det vackert och klart ljusare med snön, dock överväger det inte för min egen del alla nackdelar med kylan. Hoppas starkt på att vi får varmare grader snart igen!
Vi inledde dagen med träning på dirttracken, men då snön fastnade i litegrann i hovarna så övergick vi efter två turer till rakbanan för att minimera tiden utanför banan eftersom det är betydligt närmare till rakbanan än till dirttracken.
Det blev som vanligt på måndagar något av en rutinträningsdag med lagom raska tempon och hästarna var pigga och glada.
Startanmälan idag till på söndag och då startar vi Snowfoot, Sharp Eye, High Max, Quagmire och House in Order. Vi har alltså hästar i fem lopp av sex möjliga och det blir en hektisk dag. 
Det var också anmälningar till den 24e, dvs veckan efter och då har vi några anmälda men eftersom också flera startar på söndag så blir det nog färre startande nästa vecka. 

Tävlingar idag, men med bara en startande så hade vi en relativt lugn dag. Sharp Eye gjorde det bra igen och blev trea, bara 1,5 längd från segern. Hade banan varit som förra veckan och alla veckor innan dess så hade hans segerchanser ökat betydligt. Nu var det tung och krävande bana och med 66 kg på ryggen så tog det ut sin rätt sista biten. 
Han är verkligen en jämn häst som i stort sett alltid är med i segerstriden och man får vara nöjd med dagens insats.
Imorgon är det startanmälan till söndag (den 17e) samt anmälningar till söndagen efter, dvs den 24e.

Trevlig lördag med blandad träning åt det raskare hållet för en del av hästarna. Det är ju en slags mysig helgkänsla på lördagar som är svår att förklara, vi jobbar ju som vanligt då men ändå bär man med sig att det är helg. 
I måndags började Vanessa jobba hos oss, hon kommer från Annika Sjökvists stall och har även tidigare ridit monté. Hon har ridit lite turer åt oss förut, men från nyår är det på heltid och har nu alltså jobbat sin första vecka och det har verkligen gått jättebra. 
Imorgon är det då tävlingar igen, men vi har det lite lugnare med endast en enda starthäst. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och det finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg! 

Under natten hade det kommit ganska mycket snö samtidigt som temperaturen låg runt nollan. Det var alltså risk för "styltor" dvs när snön packar sig i hovarna och inte släpper vilket ger en stor ökad risk för vrickningar. Då brukar vi ställa in träningen direkt, man ska inte rida då helt enkelt. 
Dock såg det inte ut som att det låg så himla mycket snö just på de ridvägar vi använder till och från banorna och efter en försiktig testrunda så kunde vi konstatera att det inte var några problem alls, vi kunde träna på enligt plan.
Som ofta på fredagar var det lite av en mellandag med något lugnare tempon och arbetsdagen flöt på utmärkt. Imorgon blir det mer tempon för några av hästarna.

Idag hade vi trevligt gästspel av Ninni Westerlund. Ninni var tidigare proffsjockey och när man inte ridit lopp på fem år så får man lov att rida amatörlopp vilket hon har gjort. Efter barnafödande så har hon nu ridit ut en del samt även ridit monté och nu kommer hon att rida amatörlopp på High Max nästa söndag. Idag red hon honom samt Quagmire och båda hästarna var väldigt pigga och starka, de gjorde sitt bästa för att träna ryttaren lite extra... :)
Det var mellantempon och lite raskare tempon som gällde idag, de flesta på dirttracken men även några på rakbanan.
Arbetsdagen flöt på bra och vår hovslagare var på plats och hann med mycket arbete.
Igår uppdaterade jag här på sidan med nya bilder, finns under fliken Veckans Bilder, så kolla in där. Även Våra Hästar är nu uppdaterad med nya bilder på hästarna och en lite allmän uppfräschning av den sidan, så ta gärna en titt även där.

Idag var det som vanligt på onsdagar rakbanan som gällde för några av hästarna medan en del av dem hade en träningsfri dag. De som tränade höll sig i lugna tempon och skötte sig fint allihop. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Nu är det lite vinterkänsla med snö även om det inte är några jättemängder som kommit. Själva snön är ju lite mysig, men minusgrader och fruset är inte på min favoritlista. Dock känns det alltid lättare när vi kommit in i januari och ett nytt år, då ligger liksom våren inom räckhåll på ett annat sätt än i oktober/november. Man vet att även om det skulle bli riktig vinter nu så dröjer det inga evigheter innan våren är här.
Banorna är i mycket fint skick och det var blandade tempon som gällde idag. Raskare för Quagmire och Snowfoot som båda siktar på start den 17e och de ser starka och bra ut båda två. 
House in Order tog Nyårsdagens lopp på bästa sätt, han blev snarare mer peppad och uppiggad. Idag var han enormt på hugget på banan och Andreas fick jobba ordentligt för att inte skulle gå för fort.
En stor glädjekälla är att se hur fin Timo Nurmos är nu, han rör sig så lätt och och avslappnat och förväntningarna inför året är stora. Egentligen är det synd att han inte åker med till Dubai, men det blir för kort tid och han har egentligen bara ett lämpligt lopp där nu eftersom deras säsong är så förkortad.
En annan häst vi har stora förväntningar på är Chamori och hon grundtränar med mycket uppbyggande arbete just nu och ser toppenfin ut. Hon är anmäld i de flesta storlopp och årsdebut blir till våren.
Perfect Sister har varit på gång att starta, men just nu växer hon en del och vi får ha is i magen och hålla igen på träningen tills hon är redo. Det här är en mycket kapabel häst som vi tror kommer göra sig gällande i storloppen under året.
Åringarna Sandstorm och Douze Points fortsätter att sköta sig strålande bra och de utvecklas snabbt just nu både träningsmässigt och framför allt kroppsmässigt. Det är så roligt att följa dem, de gör nya framsteg i stort sett varje dag. 
Imorgon är dirttracken stängd, men vi tränar några på rakbanan istället som vi brukar göra på onsdagar.

Idag var det rutinträning som vanligt på måndagar, lagom raska canters och lite blandat mellan dirttracken och rakbanan även om vi hade fler ute på dirttracken i höger varv som det ju alltid är på måndagar.
Startanmälan idag till på söndag och då har vi bara Sharp Eye som startar. Det var också anmälan till nästa söndag (den 17e) och då har vi House in Order, High Max, Quagmire och Snowfoot anmälda. 
Efter en fullspäckad dag för min del så blir det en lite kortare uppdatering idag, men en mer utförlig kommer imorgon!

Det gäller att njuta den sista lediga söndagen på ett tag framöver. Nu är det tävlingar varje söndag fram till mitten av februari med ett undantag; den sista söndagen i januari när Prix d´Amerique körs är det tävlingsfritt eftersom allt fokus från ATG ligger på Frankrike.
Imorgon inleder vi en ny vecka och tränar som vanligt.

En jättehärlig dag i stallet! Så klart känns allt roligare och mer glädjefyllt efter en dag som igår, det bär man med sig hela tiden. 
Det var en lugnare dag eftersom gårdagens start och kvalhästar (som tagit sina lopp/kval mycket bra) fick ledigt och det var därför inte lika många turer att rida som vanligt. Istället mer tid till pyssel och fix med hästarna samt att det också behövdes städas och fixas i stallet med täcken, träns mm som vi använde igår på tävlingarna och som vi inte hann med igår. 
Vid fikat firade vi med både bubbel, tårta samt en underbar Banoffie Pie som var gjort till High Max ära med hans namn och dress på till och med. Googla gärna receptet till den här pajen som är helt fantastiskt god, det är ett tips för de som letar en god dessert.
Vid lunch kom de nya handicaptalen efter gårdagens tävlingar och Beach Road One höjdes två kilo och är nu uppe i hela 89! Det är dubbla känslor så klart, det blir ju mycket tuffare för varje höjning, men hittills har han klarat det med bravur. Samtidigt är det ju väldigt roligt att han en häst som är uppe så högt i handicap att de allra största storloppen kan vara aktuella framöver. 
Nu tar vi en lugn söndag imorgon vilket känns väldigt skönt för att ladda batterierna inför kommande vecka!

Det är faktiskt svårt att uttrycka hur glad jag är över dagens resultat. Efter ett riktigt uselt år så har det sedan en tid känts som att vi är på gång och att resultaten borde komma. Att orka fortsätta tro på att det man gör ska ge utdelning när det är motigt är svårt, det är lätt att börja ändra på allt möjligt. Samtidigt är det viktigt att just analysera och ändra på det som verkligen ska ändras på och det tycker jag att vi har gjort.
2020 har varit ett väldigt tufft år och att då få inleda 2021s första dag med de här resultaten känns mer än fantastiskt, det känns som den bästa present man kunde få.
Två segrar och nos ifrån en tredje seger och alla hästar gick starkt och bra. Det här sporrar bara till att vi ska jobba ännu hårdare, uppåt och framåt.
Jag har uppdaterat med kommentarer om varje hästs insats idag och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.

Nu har vi klarat av årets sista dag och faktiskt blev det också den första dagen som Sandstorm och Douze Points var ute på dirttracken! Det var mycket nytt i och med att det var elljus och tidig morgon (vi valde den tiden eftersom det är tomt på banan då för att slippa andra hästar när de inte är vana), men det klarade det bra och de är så duktiga med allt.
Nu lägger vi år 2020 bakom oss och blickar framåt mot år 2021 som vi längtat efter. De flesta människor har nog i större utsträckning än vanligt sett fram emot ett nytt år som en sorts symbol för att vända blad och börja om efter ett helt overkligt pandemiår.
År 2020 var jag med om det största någonsin att ha en starthäst i Dubai och dessutom vara tvåa i Meydan Trophy, en upplevelse som är oförglömlig på alla sätt. 
På det personliga planet så fick jag i början av året hem vår underbara hund (Bichon Havanais) Harry som är högt älskad och en riktig glädjekälla.
Dessutom köpte vi på åringsauktionen två fina åringar som jag tror kan betyda massor för vårt stall kommande år och framåt. 
Bortsett från dessa höjdpunkter så kan 2020 nu gärna få vara slut och så välkomnar vi 2021 med massor av förhoppningar.
Redan imorgon är det tävlingar på Bro Park och uppdatering med kommentar finns som vanligt under fliken Starter (& Kommentarer).
Gott Nytt År på er alla och vi ser fram emot kommande år, förhoppningsvis med publik på våra tävlingar till våren!

Efter en natt med regn och plusgrader så var banan idag öppen igen, men blöt. Att det är vatten på ytan är inget problem, det dämpar snarare och gör att varje steg landar mjukt. Dock gör en geggig bana att den måste packas för att bli jämn och bra, så då blir den ganska hård och det gör att man vill hålla igen på tempot. 
Vi höll oss i mycket långsamma tempon, mera motion än träning. Hästarna skötte sig bra, det är som att de förstår att idag blir det inte snabbare än så här.
De enda som tränade på rakbanan var Chamori som kombinerar lugn canter med jobb nere på volten i slutet av rakbanan. Även Sandstorm (som Andreas red för första gången idag) och Douze Points cantrade där och de fortsätter att sköta sig exemplariskt båda två.
Imorgon är dirttracken stängd för preparering, men vi kommer rida en del turer på rakbanan istället.

Efter några dagar med minusgrader så slog det snabbt om till fyra plusgrader och regn idag. Det gjorde att dirttracken som varit frusen längre ner fick en mindre tjällossning idag när vädret vände.
Redan tidig morgon när jag var på väg i bilen kom det sms om att dirttracken var stängd. Svensk Galopp har en sms-service till de aktiva där de skickar ut viktig info så ingen missar det. Det fungerar väldigt smidigt just i sådana här fall. 
På Täby Galopp-tiden fanns inte det, istället användes en stor röd lampa som lös vid infartsgrinden där det fanns en anslagstavla. Otaliga gånger har man kört in där, sett lampan lysa och insett att nu är det stängt någonstans eller några stora problem. För de som då inte hade stall på banan var det ju inte så roligt om de körde in för att i stort sett få vända när det var stängt, man kan inte påstå att infon direkt nådde alla även om vi försökte hjälpas åt att sprida vidare. 
Nu har vi ju inte bara en bana på Bro Park utan även rakbana och den var jämn och fin, faktiskt ovanligt fast mot vad den brukar vara (den kan ofta vara lite väl djup emellanåt). Så där tränade vi samtliga hästar idag och det gick finfint. Det enda man önskar är att den banan får belysning, men det kommer säkert så småningom när det finns med i budget. Som det är nu så är det totalmörkt de första turerna, man ser knappt hästarna alls.
Idag anmäldes också till nästa tävlingsdag som är söndagen den 10 januari, alltså om knappa två veckor. Vi har lite färre hästar den dagen eftersom ganska många startar på fredag, men det är ju tävlingar varje söndag nu från den här tävlingsdagen.
Imorgon hoppas vi att dirttracken är redo för träning igen!

Lugn söndag utan träning och tävling. Nu är det ju tävlingar på fredag som är Nyårsdagen kommande vecka, men därefter är det söndagstävlingar som gäller fram till mitten av februari. Så de här få söndagarna som är utan tävling just nu får man verkligen se till att njuta av.
Imorgon tränar vi som vanligt igen.

Så kom det snö till slut, redan igår på hemvägen yrde snön mer och mer. Hemma hos mig har det kommit en hel del medan det på Bro Park är betydligt mindre, vi brukar kalla det "dekorsnö" när det mest är något som syns litegrann på ytan.
Det hade varit kallt under natten och banan var hyfsad men inte på topp, den var lite småfrusen under efter det rejäla väderomslag som varit från plusgrader, regn och gegga till minus och snö. Hade väderprognosen sagt att det här skulle ligga kvar så hade nog banan saltats, men nu kommer plusgraderna tillbaka redan på måndag så då vore det en rätt dålig idé. 
Vi bedömde att banan var bra nog för att öka på i raskare tempon, men åt det mer återhållsamma slaget. Dvs vi gick inte helt för fullt med hästarna men de fick ändå träna på ganska friskt och gjorde det bra. 
Man blir ganska dagvill efter de här helgdagarna som varit, men imorgon är det ju söndag och en lugnare dag för oss och hästarna vilket vi ser fram emot.

Normalt sett brukar vi ha det lugnt på Juldagen, lite av en favoritdag så här dagen efter Julafton, inga direkta planer eller så vilket kan vara helt underbart. 
Nu ligger dock årets juldagar lite dumt så att det är fredag idag och tävlingar nästa fredag på Nyårsdagen. Så då behöver vi jobba hästarna imorgon och därför rida dem idag så de är redo för det, det är inte så bra att gå ut och gå snabbjobb utan att ha hållits igång innan.
Andreas är ledig hela denna vecka och Valmir idag och igår, men istället hade vi Matilda och Maria (Neil) som mycket goda ersättare. Hästarna tränades i lugnare tempon och såg fina ut. Imorgon siktar vi på raskare träning.
Önskar er en fortsatt trevlig Jul!

Som alltid inleddes julafton med en förmiddag i stallet och lite mysig julfika i vårt kök med diverse godsaker. Det är en lyx att ha ett så pass stort fikarum som vi har att jämföra med tiden på Täby Galopp där vi knappt kunde fika fler än fyra åt gången, här kan man till och med laga mat. I år var det dock inte någon trängsel med tanke på omständigheterna, men vi som var på plats hade väldigt trevligt.
Imorgon tränar vi nästan som vanligt, några hästar kommer få en extra ledig dag men de flesta kommer att ridas.
Nu vill vi önska er alla en riktigt God Jul även om det här inte är någon vanlig jul. Man får försöka göra det bästa efter omständigheterna och försöka njuta lite av helgerna ändå.
På återhörande imorgon!

Idag träning på rakbanan för en del av hästarna medan några hade ledigt från träningen. Träningen flöt på fint och även arbetet i stallet. 
Imorgon ser vi fram emot en julafton i stallet!

Efter en lite kallare natt (om man nu kan kalla tre plusgrader i december för kallt...) så hade banan torkat upp bra. Den var torrare utvändigt än invändigt och det beror på att den är doserad vilket gör att vattnet rinner nedåt/inåt och den torkar längst ut först. Därför var den plattad invändigt och bara uppharvad längst ut, så man fick verkligen hålla sig i ytterspår där den var fin.
Hästarna tränade på i goda tempon och såg starka och bra ut. De som gick raskast var framför allt de som ska starta eller kvala på Nyårsdagen, dvs Beach Road One, House in Order, Kew Bridge, High Max, Snowfoot och Sharp Eye. Samt även Perfect Sister och Quagmire som fick friska på lite.
Övriga i mellantempon eller lugnare och åringarna höll sig ute på rakbanan och de var ganska pigga och laddade idag.
Snowfoot övade återigen i startboxarna och jag hoppas verkligen att han sköter sig lika bra nu i kval och lopp som i träning. Sedan vi började öppna framgrindarna när han ska gå in så fungerar det helt klockrent, men när man kommer till lopp och det är massor med hästar och andra störningsmoment så är det så klart betydligt tuffare och det vill till att han behåller koncentrationen. Därför kommer vi traggla vidare med de här övningar ganska mycket nu tills det verkligen sitter.
Imorgon är dirttrackbanan stängd och de flesta hästar kommer få en ledig träningsdag, dock kommer vi rida några av dem ute på rakbanan.

Idag vänder det! Från och med nu blir dagarna längre och vi får ha sol en liten stund mer för varje dag (nåja, själva solen har vi ju inte sett på evigheter...). Även om det inte märks så mycket nu i början så är det ändå viktigt ur en psykologisk vinkel, att vi går mot ljusare (och förhoppningsvis bättre) tider.
Idag inleds också julveckan och jag skulle ljuga om jag sa att det känns julaktigt, med regnigt väder och ganska många plusgrader så känns det snarare som oktober. Men vi får ändå njuta lite av att det faktiskt är jul och helg även om just det här året är minst sagt annorlunda för de flesta.
Efter en hel del regn under natten och även de senaste dagarna så var banan jämn men ganska blöt. Vi höll oss i mellantempon åt det lugnare hållet och det var ganska lagom med tanke på banförhållanden även om några av hästarna ville gå betydligt raskare än så.
Idag var det startanmälan till Nyårsdagen och kanske är det något slags rekord i tidighet, har vi någonsin startanmält elva dagar innan en tävling tidigare? Vill man få ut programmet i tid så antar jag att det inte fanns något alternativ med tanke på hur helgdagarna ligger. 
Vi har fem starthästar i fyra lopp samt ett kval. För att kolla in vilka som startar så tittar ni under fliken Starter (& Resultat). 
Imorgon siktar vi på något raskare tempon om banan tillåter.

En jättehärlig och slö söndag för egen del, precis en sådan man behöver ibland för att riktigt ta igen sig. 
För hästarna var det också ledigt för träningen, men som alltid var de förstås ute i walkern samt hagarna. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen.

Även idag var banan åt det blöta hållet även om den torkat upp en hel del. Några hästar var inplanerade för raskare tempon, men för säkerhets skull så höll vi igen och det blev snarare mellantempon. Banan hade säkert fungerat att gå snabbare på än vi gjorde, men när det kommit mycket regn så blir banan oftast åt det hårdare hållet eftersom den vanliga harven inte kan användas när det är geggigt.
Åringarna gjorde precis samma sak som igår, de travade först på området och cantrade därefter på rakbanan och de sköter sig verkligen strålande på alla sätt.
Normalt sett så här nära jul så brukar vi bjuda in på Glöggmingel i stallet, men i år blir det tyvärr inget som nog alla förstår. Vi brukar också anordna en jullunch med de ägare som är i stallet på helgerna och det här brukar vara jättemysigt. Båda de här evenemangen är verkligen saknade nu när julen närmar sig med stormsteg. 
Kommer vi bara ur den här pandemin nu med vaccineringar så ska vi ta igen det här med råge under våren och framåt. Champagnemingel och andra sammankomster siktar vi på så snart det bara är möjligt igen.
Nu önskar jag alla en trevlig helg och fjärde advent!

Idag var det premiär för åringarna Sandstorm och Douze Points att ridas tillsammans och utan förhäst. Så klart är det en större trygghet för dem att ha en stabil äldre häst framför sig, men samtidigt är det nyttigt för dem att lära sig att inte förlita sig på någon annan. De skötte sig mycket bra och fungerade fint tillsammans ute på rakbanan.
Nu blir nästa steg att ta dem till dirttracken och det är ju en stor skillnad att vara ute på en stor bana som är betydligt bredare. Först behöver de dock öva några gånger ytterligare på rakbanan innan de är redo att avancera vidare.
I övrigt idag så var det lugnare tempon som gällde efter stora mängder regn under natten. Banan höll ihop bra trots allt, men åt det blöta hållet var den vilket inte var någon överraskning. Jag måste ändå säga att banan tål en hel nederbörd och är i väldigt gott skick och det mycket tack vare ett bra nedlagt arbete av den duktiga banpersonalen.
Förhoppningsvis har banan torkat upp mer tills imorgon.

En vecka kvar till Julafton idag! Inte klokt alltså, jag tycker det känns som att det är flera veckor dit men tiden flyger fram. Plusgrader och lite halvregnigt väder bidrar ju inte heller till julkänslan direkt. 
För ett år sedan hade vi precis installerat oss i Dubai och på Facebook/Instagram får jag hela tiden upp minnen med bilder från det. Man drömmer sig tillbaka, men bättre är att längta till nästa år, då får vi verkligen hoppas att coronan är ett minne blott och att förutsättningarna för att åka är som vanligt igen.
Träning som vanligt idag och dessutom repetition av startboxarrna för Snowfoot vilket gick bra. Vi har nu schemalagt in ganska många dagars träning med den duktiga startboxpersonalen. Har man en häst som har strulat så får man lägga ner det jobb som krävs och gärna lite till, vi måste göra allt för att det här momentet ska sitta och fungera bra framöver.
Nu regnar det och vi hoppas att det blir hyfsade förutsättningar för träning imorgon ändå. 

Idag var det träning på rakbanan som gällde eftersom dirttracken var stängd, som den brukar vara på onsdagar. Några hästar fick en ledig dag från träningen medan övriga cantrade i lugnare tempon.
Imorgon är det träning som vanligt igen.

Idag var det träning som vanligt med blandade tempon för hästarna. Några håller sig i lite lugnare tempon just nu medan några andra cantrar på lite mer.
Åringarna fortsätter att sköta sig toppenfint, Sandstorm har nu cantrat några gånger på rakbanan och han är ju så fantastiskt fin. Nästa steg blir att gå ut på själva tävlingsbanan, det blir nog troligtvis nästa vecka men vi tar det lite vartefter och känner av hur redo han verkar.
Douze Points reds även han på rakbanan idag och det var premiär ute på området. Hittills har han bara ridits inne i longervolten, men nu var han alltså redo att ridas utan inhägnad och han såg hur säker och fin ut som helst. Han rör sig väldigt lätt och fint, allt ser enkelt ut. 
Det är lika roligt varje år att följa åringarna när de kommer in i träning och hur fort de lär sig. Vilken omställning det är för dem att komma till en helt ny miljö och massor av nya saker som de ska lära sig. Det är faktiskt ganska häpnadsväckande att de klarar det så bra och hur fort de anpassar sig till alla nya förutsättningar.
Som ni nog vet så är nästa tävlingsdag på Nyårsdagen (det blir inget hejdlöst firande för jockeyerna direkt...). Redan igår kom anmälningslistan och vi har då fem anmälda;
Beach Road One, House in Order, Sharp Eye samt High Max och Kew Bridge i samma lopp. Dessutom har vi Snowfoot i kval, eftersom han inte gick in i startboxarna i sin debut så blir han tvungen att kvala om och visa att han sköter sig. 
På måndag kommer startlistan vilket ju är extremt tidigt, men i och med jul och helgdagar så är det nödvändigt för att hinna få ut program mm.
Imorgon blir det träning på rakbanan eftersom dirttracken som vanligt på onsdagar är stängd för underhållsarbete.

Så var det ny vecka och även om det inte är några tävlingar denna vecka så behöver ändå hästarna tränas inför kommande starter som ju inte är så långt borta.
I lördags efter tävlingarna flyttade vi in åringarna från utestallet till stora stallet och det känns toppenbra. Det var lite stökigt först med alla nya boxgrannar eftersom vi flyttade runt några hästar för att det skulle passa bättre ihop med vilka som står bredvid vilka hästar. Nu har alla vant sig och det verkar fungera utmärkt.
Idag åkte A Ragman till sitt nya hem och påbörjar ett liv som ridhäst vilket jag tror kommer passa honom fantastiskt bra. En så stor, fin, snygg och mysig häst med fina gångarter, det ska bli intressant att följa honom i framtiden då han har stor potential som ridhäst. Tyvärr levererade han aldrig på galoppbanan och då är det bättre att sälja och satsa på en ny häst framöver istället.
Imorgon jobbar vi vidare!

Lucia och en ledig söndag. Nu är det inga tävlingar förrän på Nyårsdagen, men det är ju faktiskt bara drygt två och en halv vecka dit och redan på måndag anmäls det till årets första tävlingsdag.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Morgonen inleddes med vanliga stallrutiner samt träning ute på rakbanan. Redan kl 11.00 började tävlingarna så redan tidigt var det dags att hämta sadlar och förbereda hästarna. 
Ingen höjdardag för oss med två fjärdeplatser och det känns ganska skönt nu att det här året är till ända snart och vi kan nu blicka framåt mot 2021. 
Vi har sålt av en hel del hästar som inte fungerat och har för tillfället lite färre hästar, men av dessa så är det många vi har stora förväntningar på inför kommande år.
Nästa år hoppas vi också verkligen att den här pandemin bleknar och försvinner så att livet kan bli mer som vanligt igen. I galoppens värld är det framför allt att få tillbaka publiken igen, men så klart är livet utanför galoppen det viktigaste, dvs att man kan träffas som man gjorde innan coronan.
Trots att vi har levt med det här i många månader nu så har jag fortfarande inte vant mig, det känns helt surrealistiskt att man ska hålla avstånd och att folk går runt med munskydd. Det känns som vi har sett det här scenariot eller liknande på film massor med gånger, men att det sker i verkligheten är faktiskt svårt att ta in.
De här vaccineringarna som nu har inletts ute i Europa är det stora hoppet. Tyskland ska ju ha vaccinerat klart hela sin befolkning redan i januari och då blir det ju extremt intressant att se effekten av det. Blir det så bra som det verkar så får ju Sverige bara se till att distribuera ut vaccin betydligt raskare än de har planerat nu.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg och en mysig lucia som det ju är imorgon!

Idag blev fuxhingstens namn godkänt och han heter nu Sandstorm! Med tanke på att pappa är Giant Sandman så känns det som ett passande namn och jag tycker också att det är fint och klassigt namn som hans ägare tillsammans har kommit fram till. Blir han så bra som vi tror och hoppas så kan ju Dubai nästa vinter vara aktuellt, visst vore det lite extra roligt att komma dit med det namnet. 
Har ni sett Mission Impossible- Ghost Protocol? Jag gillar alla Mission Impossible-filmerna men just den lite extra eftersom den utspelar sig i Dubai och där får man också se en sandstorm som ju händer där då och då. Den rekommenderas klart och Tom Cruise är alltid bra i sina roller.
Dagens träning var av det lugnare slaget och åringarna fortsätter att sköta sig imponerande fint.
Vi har också gjort förberedelser inför morgondagen då vi har starthästar samt att åringarna ska få flytta in från uteboxarna till själva huvudstallet direkt efter tävlingarna. 
Tävlingarna sätter igång tidigt imorgon med första start redan kl 11.00 och innan dess ska vi hinna rida de hästar som behövs. 
Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer om starthästarna och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat)

Mycket fokus på åringarna just nu även om vi självklart tränar de andra hästarna som vanligt. Det går så enormt fort framåt för tillfället och de sköter sig strålande. 
När de anlände till oss för några månader sedan så fick de mycket tid att mentalt landa i sin nya miljö samt mer tid att växa och utvecklas mer innan själva inridningen började.
Nu känns de redo för inridningen och den här tiden de har fått extra har gjort dem väldigt gott på alla sätt. De har rent kroppsligt blommat ut mycket samt att de är väldigt trygga och lugna.
Fuxen fick en liten intensivkurs i inridning förra veckan där han tränades varje dag en stund med ridning i longervolten. Idag cantrade han på rakbanan för andra gången den här veckan och nu när han har lärt sig grunderna så rids han inte lika mycket som förra veckan utan han tränas mera lagom för en unghäst.
Denna vecka är det Douze Points som rids in och det är samma upplägg som gäller, ridning i longervolten. Efter några dagar där vi har hängt på honom så reds han idag för första gången och han skötte sig hur bra som helst. Trots att han inte har haft ryttare på sig tidigare så både travade och galopperade han i volten med Valmir. Han fattade direkt vad han skulle göra och är en väldigt lyhörd och smart häst som också rör sig så lätt och fint.
Att följa unghästarna och deras utveckling så här är väldigt roligt! Just nu har vi ju bara två åringar och planen var egentligen att vi skulle ha köpt några ytterligare på auktioner utomlands under hösten. Dock blev det aldrig aktuellt att åka när coronan ökade och nu hoppas jag mycket på att vaccineringerna ska ge snabbt resultat i de länder som vaccinerar intensivt (som Tyskland och England). Man önskar ju bara att livet ska bli normalt igen.
Lugnar den här pandemin äntligen ner sig så siktar vi på inköp av fler åringar på vårens Breeze Up auktioner istället.

Lugnare onsdag med fokus på pyssel med hästarna och fix av annat i stallet. De senaste onsdagarna har vi tränat på rakbanan, men efter ganska mycket startande och träning så var det läge för en ledig dag för hästarna.
Imorgon är det träning som vanligt igen.

Morgonen inleddes med de vanliga rutinerna i stallet och sedan ridning av alla hästar som skulle träna på banan. Det var blandat med en del raskare canters och något lugnare tempon och hästarna såg fina ut. Det är extra roligt att se Chamori ute på banan igen, hon har verkligen utvecklats i kroppen under sin vila och ser strålande fin ut på alla sätt.
Vi ser mycket fram emot att se henne tävla nästa år med rätt förutsättningar, det är sådant man längtar efter nu under vintern i väntan på vår.
Inridningen av Douze Points fortsätter och han är så läraktig och cool. Idag var det också premiär för ridning ute på området med fuxhingsten (namn kommer vilken dag som helst...) och han fick med sig A Ragman som förhäst. De travade en bit på rakbanan och cantrade därefter resten och han är ju så otroligt fin. Valmir sa att han blir liksom aldrig trött, åringar blir vanligtvis avrastade och trötta ganska fort, men han orkar hur mycket som helst av sig själv. 
Strax före lunch när vi höll på med skötsel av hästar och lite allmänt stallarbete så landade en mystisk fågel på taket till vår lada. Ni som följer oss på Instagram eller Facebook kan se på Händelser (dvs det som bara ligger kvar i 24 timmar) en liten video på fågeln. Det såg ut som en brun duva och den uppförde sig lite annorlunda än fåglar normalt gör, kanske en tam variant? Några har föreslagit att det är en brevduva som kommit fel eller tar en paus, men i så fall är den inte av det vassaste slaget för den flög runt en sväng lite förvirrat och kom tillbaka. Den såg ändå rätt lugn ut, vi får se om vi ser den igen. 
Imorgon är banan stängd och vi tar en lite lugnare träningsdag.

Dagen efter tävlingar när man är nöjd med resultatet känns alltid lite extra lätta och roliga. Man vaknar glad och minns gårdagens fina seger och det känns allmänt positivt. Det här dagarna är viktiga för att få bränsle till att jobba ännu hårdare framöver, uppmuntran är oerhört värdefullt.
Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp fint. Beach Road One höjdes tre kilo och ståtar nu med hela 87 i handicap vilket så klart är dubbla känslor. Vi tror och hoppas att han ska utveckla sig ännu mer och kunna vara med i storloppen nästa år. Samtidigt blir det ju tuffare för varje kilo han höjs i handicap, men hittills har han klarat det med bravur.
Dagens träning var åt mellantempohållet och i höger varv som alltid på måndagar. och det gick fint. Vi jobbar vidare med åringarna och fuxen reds även idag inne i longervolten, imorgon blir det premiär ute på området och troligtvis på rakbanan. Douze Points hängde vi på i boxen för första gången idag och han tog det hela så bra, han är en smart häst som fattar direkt. 
Idag var det också startanmälan till årets sista tävlingsdag och vi har fem starthästar; Sharp Eye, High Max, House in Order, Quagmire och Kew Bridge. Extra roligt är att Malva gör debut som lärling på lördag och det gör hon på House!

Vilken skön seger för Beach Road One idag! Han gick upp i Guldklass och har höjt sin handicap ytterligare, men visade att han motsvarar det med och han utvecklas hela tiden. Andreas red ett lopp enligt skolboken och segern blev ganska enkel. 
Även Quagmire gjorde ett positivt lopp som trea och eftersom han är ny hos oss så måste vi ju lära oss honom och vad som passar honom och idag fick vi en del bra ledtrådar och svar för framtiden. 
En mycket uppmuntrande dag, det var minst sagt välbehövligt med en seger efter att ha haft både flera stolpar ut (slagen huvud med två hästar för två veckor sedan...) och en hel del besvikelser. 
Vi är på rätt väg med hästarna och stallet och idag fick vi ett litet kvitto på det. Först till nästa år tror jag vi får skörda för fullt av det arbete vi lägger ner nu, men dagens resultat var en stor uppmuntran för oss.
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat!

Blandad träning idag. Några gick lugnare canters, men de flesta i raskare tempon och dessutom två snabbjobb. 
High Max och Kew Bridge jobbade båda inför start nästa lördag, de gick en och en med lite olika upplägg på själva jobbet och gjorde det bra båda två.
Åringarna jobbar också vidare. Fuxhingsten har haft en maxad vecka med inridning och har kommit långt på de här dagarnas arbete med honom. Under nästa vecka kommer han börja ridas ute på området och vi kommer också dra ner lite på hur mycket han rids nu när han lärt sig grunderna så fint.
Nästa vecka är det Douze Points som kommer få en inridningsvecka med mer frekvent arbete, som en intensivkurs ungefär.
Imorgon är det tävlingar igen och vi har tre starthästar. Jag har uppdaterat kommentarer om dem och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Morgonen började med att det var lite annorlunda när vi kom in i "hingststallet" (det är den avdelning där hingstarna står tillsammans med valacker, den andra avdelningen är "stostallet" och där står våra ston och valacker, på det sättet är ston och hingstar i olika avdelningar). Man hörde ett högt brusande ljud och på stallgången var det en hel del vatten.
Oj, här har ett rör gått sönder och står och sprutar vatten var så klart första tanken och vi rusade runt för att hitta läckan. Det var dock inget som var trasigt... Snowfoot hade lekt med sin boll och lyckats få ner den i vattenkoppen så den låg och tryckte emot så vattnet flödade i koppen och ut över boxen. Ganska onödigt och framöver får hans leksaker hängas upp på väggen eller så för att det inte ska hända igen. 
Det blev ganska mycket merarbete att sopa bort allt vatten på gången samt att hälften av boxarna var ganska blöta och behövde delvis tömmas ut för att få det att torka. 
I övrigt gick dagen bra, vi hade många turer att rida då i stort sett alla hästar är mer eller mindre igång. Det var lugnare träning idag och imorgon blir det mer tempon för några av hästarna.

Morgonen och förmiddagen inleddes med vanlig träning i goda tempon samt jobba vidare med åringarna. Allt flöt på fint och hästarna skötte sig bra.
Vid 10.30 åkte jag och Valmir till Mälarkliniken med Chamori för en återkoll. Hon är sedan en tid tillbaka opererad på insidan av ena bakbenet för en gammal skada, troligtvis en sparkskada av en annan häst som skett långt innan vi köpte henne.
Nu ser allt jättebra ut och hon är redo att tränas igång igen, att påbörja uppträningen inför kommande säsong. Hon är en häst vi har stora förväntningar på framöver och under den här vilan hon har haft så har hon utvecklats och växt på ett mycket positivt sätt, hon ser toppenfin ut.
Det här var mitt första besök sedan de flyttat kliniken till ett nytt hus precis bredvid. Den gamla byggnaden används fortfarande, men är nu operationssal och lite annat. Det nya stället var helt otroligt imponerande, det har allt! En avdelning med löpargånger, longervolter samt som en liten ridbana där hästarna kan ridas om det behövs för undersökningen. Gott om boxar för hästarna att vänta i, gott om undersökningsrum. Det är otroligt högt i tak och både fint och väl organiserat, helt fantastiskt faktiskt.
Jag har aldrig sett en hästklinik i närheten så fin som den här, det var en upplevelse bara att få se den. 

Idag var det träning på rakbanan som gällde för en del hästar medan några hade en träningsfri dag. Det var lugnare tempon och mest uppmjukande träning som gällde och dessutom lite variation eftersom vi oftast tränar på dirttracken övriga dagar.
Imorgon är det träning som vanligt igen.

Så var vi inne i december då. Samtidigt var äntligen plusgraderna tillbaka och jag bara njuter av att slippa frusen mark och kyla. Hagarna var upptinade och fina, marken utanför stallet mjuk och bra, ja det mesta kändes positivt med att lite mer värme var tillbaka.
Idag var det raskare träning på programmet, inte snabbjobb men goda tempon för nästan alla och träningen flöt på bra och hästarna såg fina ut.
Gällande Snowfoot så finns en plan att öva in honom att lastas i startboxarna med en huva. Det är med största sannolikhet det bästa sättet att få det att fungera stabilt framöver. Första steget är då att öva det i boxen där man har honom under kontroll så han inte blir jätterädd. Tove var och lämnade in huvan igår och vi har nu övat i boxen och han var hur lugn och snäll som helst. Nästa steg blir att sätta på den ute med ryttare på och en som håller och därefter kommer vi göra en ny övning i själva startboxarna. Det känns som att det här ska kunna fungera bra, men allt måste övas ordentligt.
Vi jobbar vidare med åringarna och idag var det premiär för att sitta på fuxhingsten och inte bara det, han både skrittade och travade under ryttare i longervolten, hur duktig som helst. Den här veckan kommer vi jobba mer intensivt med honom med just inridningen så den sitter, när den väl är klar så kan han ridas lite lagom mycket som man brukar göra med åringar i början. 
För er som undrar över när han får namn så hoppas jag att det blir klart och godkänt denna vecka med lite tur.
Douze Points har vi ännu inte börjat med själva inridningen av, men det kommer inom kort. Han longeras med sadel och han har både växt och utvecklats massor sedan han anlände. Vi har börjat sälja honom i andelar och än finns det andelar kvar, så är man intresserad av att vara med på en jättefin och prisvärd åring så hör av er för mer info.
Roligt är att hans syskon har tävlat och vunnit i Frankrike och när jag kollade upp deras handicap så låg den lägsta på 79 och den högsta på 86,5, de övriga två har 81 respektive 82. Det är ju starka papper det och speciellt i ett land där konkurrensen är hög. 
Imorgon tränar vi ute på rakbanan eftersom dirttracken är stängd som vanligt på onsdagar.

Ny vecka och nya tag. Träning som vanligt idag och de första turerna varje morgon behöver ryttarna reflexväst, då är det verkligen kolmörkt ute. Det var rutinträning som gällde idag med lagom goda tempon och hästarna skötte sig bra.
Dirttrackbanan är i jättefint skick och trots lite minusgrader så är det fukt och fäste i den och den är precis lagom djup och mjuk. 
Idag var det både startanmälningar och anmälningar. Startanmälan till på söndag och då har vi House in Order, Beach Road One och Quagmire som startar. Anmälan till helgen efter, men då är det lördagstävlingar (den 12e) och vi har ganska många hästar anmälda. 
Imorgon blir det raskare träning för en del av hästarna.

Verkligen ingen höjdardag för oss idag. Snowfoot blev bortvisad från start och ströks, han gick helt enkelt inte in i startboxarna. Det här har vi övat enormt mycket, men får helt enkelt öva mer då träning och tävling inte är samma sak. Det är ju fler hästar och väldigt mycket rörigare när det är tävling, men det måste han ju vänja sig vid och klara av. 
Vi har en del idéer för hur det ska gå till, det får inte bli en osäkerhetsfaktor framöver. 
A Ragman fick ett perfekt lopp, men han har aldrig visat i lopp vad han gör i träning och gjorde inte det idag heller. Nu får han bli ridhäst och så stor och snygg som han är så kommer han nog inte bli svår att sälja.
Sharp Eye startade för första gången vecka vecka och hade inte den där extra glöden han brukar ha annars, förra veckan var han ju bara huvud från vinst. 
Så vi får helt enkelt ladda om inför nästa veckas tävlingar och morgondagens träning, men så klart känns det tungt när det blev en sådan rent usel dag idag.

Idag var det en del raskare träning för några av hästarna medan några andra höll sig i mellantempon. Några att nämna:
Quagmire och High Max tränade tillsammans sida vid sida hela vägen i ett gott tempo och båda hästarna såg mycket taggade ut och ville gå ännu fortare än de fick trots att de höll rask fart hela vägen.
House in Order gick ensam i en lagom bra canter och han har tagit förra veckans fina lopp toppenbra och formen känns starkt på uppåtgående. 
Perfect Sister ströks förra veckan, men är nu pigg och frisk och igång med träningen igen. Hon siktar på start om två veckor.
Kew Bridge gick en rask canter som ökades upp extra över upploppet och hon såg stark ut hela vägen.
Beach Road One snabbjobbade och det gjorde han på ett imponerande sätt, han ser verkligen strålande ut. 
Timo Nurmos gick en vanlig canter, men han måste ändå nämnas då han ser så himla fin ut nu. Man önskar ju bara att det vore grässäsong nu...
Vi jobbade också med åringarna och longerade dem med sadel. Dessutom har vi också påbörjat själva inridningen av fuxhingsten (namn är på gång nu och vi väntar bara på godkännande!) och så här långt har han skött sig hur bra som helst. Med mening har vi tagit det lugnt med åringarnas träning och det har de svarat väldigt bra på genom att de har utvecklats massor i kroppen på alla sätt.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har tre starthästar. Jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Fruset imorse och det var ju inte idealiskt efter gårdagens regn. Dock hade banorna klarat omställningen mycket bra, detta tack vare nattkörning av banpersonalen. Vi tränade på dirttracken som var precis lagom djup och fin, idag var det mest mellantempon som gällde för hästarna.
Vi jobbade på bra i stallet och när vi var klara med det vanliga arbetet något tidigare än vanligt så tog vi ett ryck och städade ur ladan. Vi sorterade i det plåtskåp vi har med diverse "bra-att-ha-grejer" som skruvar, verktyg mm och slängde ut en massa saker som mest har legat och skräpat. Känns alltid bra att storstäda, särskilt efteråt när man är klar.
Imorgon är det planerat för en del raskare träning och rapport kommer här. Dessutom kommer som vanligt kommentarer om söndagens starthästar, så titta in här imorgon igen.

Min dator är tillbaka! Nu på eftermiddagen fick jag den och med ny hårddisk och faktiskt det mesta räddat så känns det underbart! Sedan är det väldigt mycket som är nytt rent utseendemässigt och en massa lösenord och annat som legat inlagt som måste läggas in igen, så det är en hel del att fixa med. Bara att jag har den tillbaka är jag minst sagt glad för.
På stallområdet imorse var det massor med vattenpölar precis överallt, uppenbarligen hade det regnat rejält under natten. Vi red första turen på dirttracken och den var jämn men väl blöt och ihoppackad för att cantra på mer än lugnt. Däremot rakbanan var riktigt fin och den verkar tåla mycket, där kunde vi träna på i valfria tempon och vi höll oss där resten av dagen.
Imorgon ska det enligt väderprognosen bli minusgrader och med all nederbörd som har kommit är det stor risk för att det är isigt och halkigt imorgon, så ta det försiktigt!

Idag reds årets sista tävlingsdag på Jägersro och även årets sista tävlingsdag för galoppen på en onsdag. Från och med nu så är det söndagar som gäller samt lördagen 12 december och att den är ett undantag beror ju på att den tillkom senare efter generös sponsring av SGS.
I januari och februari är det bara söndagar vi tävlar och först till våren är onsdagar tillbaka igen.
Så fullt fokus på helgtävlingar ett tag nu!

Även idag blir uppdateringen via mobilen och troligtvis imorgon också. Hårddisken på datorn har säckat ihop och företaget som nu hjälper mig försöker rädda så mycket som möjligt. Det här med att säkerhetskopiera behöver jag bli bättre på framöver...
Dagens arbete gick toppenbra och hästarna tränade på i blandade tempon. Snowfoot fick repetera startboxmomenten och det gick fint. Både lastningen och själva uthoppningen ur boxarna klarade han bra. Tove som är starter och ansvarig för allt kring det tyckte inte han behövde öva mer nu inför söndagens debut, han är redo. 
Efter alla hästar var ridna var det dags att jobba med åringarna. De sköter sig strålande och är så fina, riktiga guldklimpar! Utvecklingen går verkligen fort framåt nu. 
Imorgon blir det lite lugnare på träningsfronten för de flesta hästarna!

Nu kommer dagens uppdatering fast om den ser lite annorlunda ut så beror det på att den kommer via min mobil istället för via datorn som normalt.  
Min dator verkar ha gått sönder och då märker man hur enormt beroende man är av den. Det stressar en hel del att inte veta om innehållet kan räddas eller ej. Jag jobbar på det med hjälp av experter! 
Så i nuläget är jag väldigt begränsad med vad jag kan göra jobbmässigt när det gäller skrivbordsjobb tills datorn är lagad eller utbytt, vilket jag verkligen hoppas går fort. 
Dagens träning gick fint och helgen starthästar mådde fint. 
Startlistan till söndag kom ut idag och då startar A Ragman, Sharp Eye och Snowfoot. 
Det var också anmälningar idag till söndagen efter (den 6e) och då har vi Beach Road One, House in Order och Quagmire anmälda. 

Idag var det verkligen dubbla känslor. Två starthästar blir trea och båda är huvud från segern! Marginalerna var verkligen inte på vår sida, med bara lite tur så hade vi kunnat få två segrar idag. Samtidigt känns det väldigt uppåt formmässigt och båda hästarna gjorde mycket fina lopp och avslutade starkt. Mållinjen kom bara lite för tidigt... :)
Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer om dagens insatser och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon kommer startlistan till tävlingarna kommande söndag!

Helt vidrigt väder idag! Morgonen var kall med minusgrader och ganska snart började det regna. Hela tävlingsdagen blåste det iskallt med piskande regn, det var vädermässigt en av de värre tävlingsdagarna jag kan komma ihåg. Dyngsur och iskall var nog i stort sett samtliga som på något sätt deltog i dagens tävlingar.
Som tur är säger väderrapporten att det ska bli betydligt trevligare imorgon, så det hoppas vi verkligen på!
Våra två starthästar var ganska anonyma och hade nog båda uppskattat längre distans, ingen av dem var trött efter loppet.
Imorgon är det då tävlingar igen och vi har en kvalhäst och tre starthästar. Se närmare kommentarer om dagens och morgondagens starthästar under fliken Starter & Resultat!

Första dagen med minusgrader och för min del får det gärna vara den sista också även om det kanske är lite överoptimistiskt... Jag tar mycket hellre gårdagens storm än minusgrader, hatar verkligen när det är kallt och marken är frusen.
Dirttracken var trots kylan i fint skick, den var körd och redo när banan öppnade. Jag har sagt det tidigare, men säger det igen; bättre banskötsel än nu har vi aldrig haft och det är verkligen glädjande att se vilket jobb och engagemang som läggs ner.
Hästarna skötte sig utmärkt i dagens rutinträning och såg fina ut allihop. Det blev en bra arbetsdag där vi hann med en hel del extraarbeten inne i stallet också som behövdes.
Imorgon blir det en intensiv dag, vi rider tidigt på morgonen och därefter är det då tävlingar som drar igång redan kl 11.00. Två starthästar har vi imorgon och jag har skrivit kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Vilket väder! Det blåste så mycket på morgonen att hela taket skallrade. Vi har ju glastak som kan öppnas så mycket eller lite man vill och jag slängde mig på knapparna och stängde till dem, var faktiskt ganska orolig för att de skulle rivas sönder av blåsten. 
Vi såg senare på dagen en bild från ridskolan i Bro där halva deras ridhustak hade blåst av, det såg helt overkligt ut!
Trots att det var stormvarning så genomförde vi alla turer utom åringarna. Det är för stor risk att jobba med oerfarna hästar som kan bli skrämda när det blåser så här mycket, det var en säkerhetsfråga både för dem och oss. 
Det var rätt lugnt på banan och stallbacken, det verkade som att inte alla stallar tränade idag pga vädret. Hästarna klarade det hela bra i alla fall trots att täckena fladdrade runt ganska mycket när de reds.
Imorgon verkar det bli kallt och nu på eftermiddagen har jag bytt till vinterdäck på bilen, när man kör så pass långa sträckor som jag gör varje dag så känns det viktigt att ha bra däck om det blir isigt.

Lugnare träning idag och på rakbanan eftersom dirttracken var stängd. 
Startlistan till lördag kom och redan kl 11.00 rids första loppet då, så det blir en annorlunda och intensiv lördag med morgonträning och därefter förbereda oss inför tävlingarna samtidigt som vi ska hinna med allt annat i stallet.
Vi har alltså två starthästar på lördag och tre på söndag samt ett kval. Under fliken Starter (& Resultat) kan ni se vilka hästar som startar i vilka lopp till helgen.
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Idag var det då startanmälan till på söndag och då har vi House in Order, Sharp Eye och Perfect Sister som startar samt Snowfoot som kvalar.
Lördagens tävlingar anmäldes idag och där kommer startlistan ut imorgon och vi har Quagmire och A Ragman som startar då.
Dessutom anmäldes det idag till nästa söndag (den 29e) där vi har en del hästar anmälda. Det är tätt på given nu med tre tävlingsdagar inom en dryg vecka, men det verkar finnas hästar för det i alla fall, t ex i maidenloppet nästa vecka anmäldes över 30 hästar!
Dagens träning gick mycket bra och hästarna tränade i goda tempon tillsammans och det känns uppåt formmässigt på många håll. Nu hoppas vi att det syns också till helgens tävlingar som ska bli spännande.
Imorgon är det en lugnare träningsdag, men några hästar kommer ridas på rakbanan eftersom dirttracken som vanligt på onsdagar är stängd för underhållsarbete.

Nu verkar det mycket glädjande ordna upp sig med tävlingarna. På söndag blir det tävlingar som planerat samt att Stockholms Hösthandicap som skulle ha ridits i söndags kommer att gå då. På lördag rids alla övriga lopp som skulle ha gått i söndags. Startlistan till söndag kommer ut imorgon, lördagens lista kommer ut på onsdag eftersom det först ska anmälas imorgon. Låter det rörigt? Litegrann kanske, men mest positivt och roligt med tävlingar hela kommande helgen!
I det stallet där det funnits en tidigare sjuk person har nu alla testats negativt, jag är inte helt säker på om det kvarstår någon att testa än eller ej men det känns ju i alla fall minst sagt lovande. 
Idag var Andreas (Tapia Dalbark) tillbaka på Bro efter att ha varit i Wido Neuroths stall de senaste månaderna med stor framgång. Han kommer rida ut för oss och det känns väldigt roligt att han är tillbaka. Han var ju lärling hos oss för ett antal år sedan och red bl a sitt första Derby åt oss på Stureplan, vi hade ett mycket bra samarbete. Det känns väldigt skojigt att han är tillbaka.
Samtidigt börjar nu Angelika på heltid hos Patrick. Fram till nu har hon ridit turer åt oss, Patrick samt Claes Björling. Hos Patrick har hon mycket fler möjligheter att få ritter så jag tycker det är helt rätt att hon nu helt satsar där istället och önskar henne ett jättestort lycka till!
Det blev en bra träningsdag idag med lagom raska canters på dirttracken och som vanligt på måndagar var det höger varv som gällde. Hästarna var pigga och glada, tror de uppskattade att få träna på efter en ledig dag. 
Imorgon kommer då startlistan till söndag samt anmälningslistan både till lördag och till veckan efter, den 29e.
 

Efter den inställda tävlingsdagen idag blev det helt snopet en annan dag än det var tänkt. När man är helt mentalt inställd på tävling så blir det nästan märkligt när det blir en så snabb ändring som det nu blev. 
Nu hoppas vi att tävlingarna kan fortsätta i kommande vecka!

Bra inledning på dagen med träning av hästarna och snabbare arbeten för House in Order, Perfect Sister och Hällmyrans Zahra som alla jobbade en och en på ett mycket bra sätt.
Longering av åringarna och Douze Points hade sadel på sig för första gången och skötte sig som ett superproffs, han har verkligen utvecklats massor i kroppen och är jättefin.
Så långt var dagen fantastisk, men så kom då plötsligt ett meddelande om att morgondagens tävlingar är inställda. Där och då förvandlades dagen snabbt till ett mindre kaos.
Många upprörda känslor både från tränare och ägare, här hade tydlig information från Svensk Galopp i förtid varit väldigt bra.
Jag är numera återigen ordförande i vår tränarförening och i egenskap av det fick jag minst sagt många samtal, telefonen har gått varm precis hela dagen.
Det här är min personliga åsikt om de inställda tävlingarna:
Man ska absolut ta pandemin och smittorisken på högsta allvar, ingen tvekan alls där. Dock måste man ändå ha lite perspektiv på det hela och inte få panik och bara ställa in. 
En person i ett stall har varit sjuk och har konstaterats med Covid-19. Hon är frisk sedan en tid tillbaka och ingen annan i det stallet har uppvisat några symptom. När det här kom fram igår var planen att sätta in åtgärder och restriktioner för det stallet för säkerhets skull. Det borde ha varit mer än tillräckligt.
Det är tävlingar utomhus och risken för smitta där måste anses vara extremt låg, det här är ju inte alls några moment med närkontakt. Jämför då med t ex fotboll som borde vara en betydligt större risk och där lag från olika städer och t o m olika länder möts. Det spelas fotboll för fullt även fast flera spelare är drabbade, t ex är Sveriges förbundskapten just nu konstaterad smittad. Inte inställs det för det utan det spelas vidare med andra spelare/ledare och de som är sjuka är naturligtvis inte med.
Galopptävlingar klassas nu som arbetsplats och det är därför vi har kunnat tävla hela tiden. En arbetsplats stänger inte ner pga att en medarbetare är sjuk, jag har inte hört talas om något kontor som har bommat igen pga att en i personalen är smittad. 
Vi följer de riktlinjer som finns och vi hade kunnat öka upp säkerheten ett snäpp till om det var nödvändigt, vi har stora ytor på Bro Park och har alla möjligheter att anordna säkra tävlingar med stora avstånd mellan de aktiva vilket vi också har gjort. 
Nu är beslutet taget och det blir inga tävlingar imorgon. Vi tränare är helt eniga om att det är av högsta vikt att den här tävlingsdagen rids och det så fort som möjligt. Personalen i det drabbade stallet har idag testats och om de alla förhoppningsvis är negativa så borde det då åter vara grönt ljus för tävlingar och då får Svensk Galopp hitta en bra dag för den här tävlingsdagen och det helst denna vecka. 
Det finns egentligen mycket mer att säga om det här och hur det har skötts, men det här får räcka för nu och vi hoppas verkligen att det här ordnar upp sig fort.

En lång och intensiv arbetsdag blev det idag, men vi har fått massor gjort. När man åker hem och har en bra känsla av att vara väldigt nöjd så är det okej trots att man är trött.
Jag lovade ju igår att berätta mer om tävlingsdagen den 12 december, så det kommer här:
Den sista tävlingsdagen för året skulle egentligen vara den 6 december och så skulle vintergaloppen sätta igång i januari, faktiskt blir första tävlingsdagen nästa år redan på Nyårsdagen!
Stockholms Galoppsällskap har varit väldigt engagerade i det här med tävlingar under vintern och det beror på att det vid möten har framkommit starka önskemål från medlemmarna (där det finns många hästägare och tränare bl a) att det ska jobbas för den här frågan som prioriterad och viktig för många.
När det då har kollats upp lite kring intresset i övriga landet så har flera tränare från Göteborg och Skåne sagt att de skulle vilja starta hästar under vintern, men att de är osäkra på om de kan hålla igång träningen under de veckor i december då det inte är tävlingar eftersom de inte vet hur deras banförhållanden kommer att vara.
Därför har då SGS nu helt sponsrat en extra tävlingsdag, för att det inte ska bli något längre uppehåll där och tack var det så blir det nu inte ens tre veckor emellan. 
Jag tycker det är oerhört generöst och det visar verkligen hur SGS jobbar för sina medlemmar. En extra tävlingsdag betyder mycket för många, så ett jättestort tack till SGS för detta!

Idag var då dirttracken stängd för ett större underhållsarbete. En inhyrd väghyvel med laser som läser av djupet och rättar till så hela banan är helt jämn jobbades det med hela dagen. Det här är naturligtvis väldigt viktigt att göra emellanåt och speciellt inför vintern då harven kan behöva gå ner djupare och då riskera att dra upp sten om man inte har full koll på hur långt ner det är till stenlagret som ligger i botten.
Vi tränade istället på rakbanan i blandade tempon och hästarna skötte sig finfint. Dagen flöt på bra och vid lunch när vi var klara var det dags för tränarmöte. Glädjande var att vi hade en hyfsat bra uppslutning på mötet denna gång och många viktiga saker som gäller oss tränare avhandlades och planerades för.
Jag hann inte mer än hem så var det sedan dags för Höststämma i Stockholms Galoppsällskap som skedde via datorn med ca 45 stycken uppkopplade personer. Tekniken för sådant här fungerar faktiskt hur smidigt som helst och mötet blev bra. 
Den 12 december blir det en extra tävlingsdag sponsrad av SGS, mer om det kommer jag skriva här imorgon!

Idag var då dirttracken ovanligt nog öppen och där tränade vi de hästar som reds idag vilket var en hel del. Efter gårdagens raskare träning blev det dock mera åt jogginghållet idag och mest lite uppmjukande träning. 
Idag har jag äntligen gjort en uppdatering av Veckans Bilder och det var ju evigheter sedan. Nu sätter vi igång med det igen och planen är att från och med nu uppdatera varje onsdag med nya bilder. Denna gång har vi turen att få med massa högkvalitativa bilder som Wolfram har tagit och det är både träningsbilder och även från vår senaste resa till Jägersro. 
Kolla in allt fint under fliken Veckans Bilder!

Idag var det i stort sett bara raskare tempon på träningen och samtliga turer reds på dirttracken. Hästarna skötte sig strålande, det var en fröjd att stå och se hur fina de såg ut.
Vi jobbade också med åringarna i longering och idag blev det sadelpremiär för den odöpta fuxhingsten. Hans namn är på gång nu och vi undviker att hitta på något smeknamn tills namnet är klart, det är bättre att ha rätt namn att utgå ifrån än att de kallas för något som absolut inte har något samband med namnet.
I alla fall så klarade han det här med sadlingen galant, den lades först på i boxen och han leddes runt där ett tag innan han longerades med den. Så klart reagerade han lite på att ha något spänt runt magen, men på det hela taget så gick det hur smidigt och bra som helst, han var jätteduktig. Douze Points longerades utan sadel, så där är nästa steg att även han ska tränas in med det.
Som jag skrivit tidigare så tar vi det rätt lugnt med åringarna och stressar inte med inridningen, att de har fått landa mentalt i sin nya hemmiljö har varit guld värt. Nu börjar vi göra lite mer inridningsträning, men det är inte alls bråttom att börja rida dem utan nu introducerar vi nya moment vartefter.
Imorgon är dirttracken öppen och den är istället stängd för större underhållsarbete på torsdag. Imorgon kommer vi rida en del av hästarna och på torsdag tränar vi för fullt fast på rakbanan.

Så var det en ny vecka igen, tiden flyger verkligen fram och det är ju inte så himla länge tills det är jul. Förra året åkte vi ju med Timo Nurmos till Dubai i mitten av december och siktet i år har varit att göra det igen med både honom och kanske flera hästar. Dock ser förutsättningarna i år lite annorlunda ut och frågetecknen är många. 
Säsongen är kortad, både tiden man får vara där och själva tävlingssäsongen med antal tävlingsdagar. Det gör att det är snålt med lämpliga lopp och dessutom har de dragit ner på prispengarna. Även om man inte kan räkna in prispengar i budgeten när man åker så är det ju ändå en faktor att ha med när man överväger resa. 
Dock tycker jag att det största skälet till att tveka om att resa dit är hela världsläget med corona och att det finns en avrådan från UD att resa utanför Sverige. Gäller försäkringar då för både folk och hästar? Vad händer om Dubai plötsligt stänger ner? Kommer hästägare ens kunna resa dit och se tävlingarna?
Alla dessa frågetecken gör att det lutar starkt åt att vi nog stannar hemma i vinter och siktar på att åka dit till nästa säsong istället och då med så många hästar som möjligt.
Nu verkar ju ett coronavaccin vara lite på gång och det är förmodligen det som krävs för att livet ska bli som vanligt igen.
Dagens träning gick mycket bra och även det övriga arbetet i stallet. Vår hovslagare var på plats och förutom några skoningar inför helgens tävlingar så jobbade han också med åringarna. Michael höll i dem och det var massor med beröm och klappar, det är ju av yttersta vikt att allt sådant här blir en positiv upplevelse för dem och det blev också, de skötte sig galant.
Startanmälan idag till på söndag då vi har Quagmire, A Ragman och Kew Bridge som startar samt Snowfoot som kvalar. Det var också anmälningar till veckan efter, dvs den 22a och då har vi också ett antal intressanta hästar som siktar på start. 

Ännu en väldigt trevlig lördag i stallet som det ju brukar vara, lördagar är utan tvekan favoritdagen i stallet. En del raskare träning samt snabbjobb och hästarna gjorde det verkligen utmärkt. De såg starka och fina ut och framför allt att samtliga gick fortast över upploppet med full spänst över mållinjen. 
Vi har många planerade starter nu under november månad och det ska så klart bli spännande att se debut för Perfect Sister och Snowfoot inom kort samt första starten för Quagmire sedan han kom till vårt stall. Utöver det så är det många som är på väg uppåt i form, som t ex House in Order som verkligen behövde loppet senast och har gått framåt massor på det, i dagens arbete gjorde han ett mycket starkt intryck.
Imorgon är det tävlingar på Jägersro och där har vi ingen starthäst denna gång. Nästa söndag är det tävlingar på Bro Park och sedan varje söndag ända en bit in i december, så vi ser fram emot många roliga och spännande helger nu.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

14 grader i november... Personligen känns det ju skönt och behagligt, men miljömässigt känns det inte helt normalt. Tänker tillbaka på vintrarna när man såg att en viss dag skulle det frysa. Vi var då dagen innan ute och krattade och jämnade hagarna så de var platta och fina. Så kom kylan och de frös ihop och så höll de sig mer eller mindre hela vintern och med ett snölager över så småningom. Jämför det med nu, det är så enormt mycket varmare vintrar och totalt andra förutsättningar. 
Idag var en s k rutinträningsdag, lagom raska canters på programmet och dagen flöt på utmärkt. Även vår hovslagare var på plats och jobbade under förmiddagen och vi hann med mycket arbete där. 
Imorgon är det en del raskare träning/snabbjobb på programmet!

Trevlig arbetsdag med solsken (även om det var ganska kallt på morgonen), bra banor och träning med plusintryck. Mestadels något raskare tempon idag och hästarna såg fina och starka ut. 
Vi startboxtränade Snowfoot och Perfect Sister också och det blev en mycket bra övning. Snowfoot fick då för första gången hoppa ut ur startboxarna med sällskap vilket var nyttigt inför hans kval nästa vecka eftersom han annars tränat ensam. Han blev faktiskt bara bättre av att ha häst med sig och vi får hoppas det gäller i lopp också där det ju inte bara är en utan betydligt fler hästar.
Perfect Sister fick en bra repetition av startboxarna och dessutom behövde hon vässas lite mer på just momentet att starta upp, i kvalet tog det ca 100 meter innan hon började komma upp i fart även om det gick undan sedan. I lopp är det viktigt att man är med från start och speciellt över kortare distans som gäller för henne. Nu såg man att hon lärt sig och var betydligt raskare igång och det momentet känns hon redo med inför debuten den 22a, dvs om drygt två veckor.
Det känns väldigt roligt och spännande med dessa två hästar som nu kommer ut under november, vi har stor tro på båda framöver och vi ser fram emot deras debuter.

En lugnare onsdag, men vi håller igång och tränar en del av hästarna även på onsdagar numera. Några får en välbehövlig ledig dag, men de som vi bedömer behöver komma ut och träna hålls igång. Onsdagar är för det mesta dirttrackbanan stängd och så var det idag, så det blev träning på rakbanan.
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Kom inkörande på området imorse och möttes av gigantiska vattenpölar... Mera regn! Hemma hos mig hade det inte regnat, men på Bro däremot hade det kommit ganska stora mängder under natten. 
Trots det så var både rakbanan och dirttracken i bra skick och vi kunde träna enligt plan. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra, de flesta tränade i ganska goda tempon.
En bra dag både träningsmässigt och arbetsmässigt på alla sätt.
Nu är jag väldigt laddad för en kväll/natt med valvaka för att följa presidentvalet i USA som ju påverkar hela världen enormt för de närmaste fyra åren.

Så var det då en ny vecka med mycket arbete. Planen var ju att åka till Danmark på fredag för start på lördag med Timo Nurmos och Quagmire. Dock var banan i lördags så pass geggig, blöt och tung att vi avstår. Även om den torkar upp en del under veckan och kanske blir bättre så känns det ändå väl chansartat att resa så pass långt när banförhållandena är väldigt osäkra. Vi får hitta andra lopp på hemmaplan eller på Jägersro istället.
Så nästa tävlingsdag för oss blir den 15e, dvs om knappa två veckor på Bro Park och den dagen anmäldes idag. De som är anmälda är: House in Order, Quagmire, A Ragman, Hällmyrans Zahra, Kew Bridge samt Snowfoot i kval. Startlistan är ute först nästa måndag.
Idag var det vanlig rutinträning som det brukar vara på måndagar och vi alternerade mellan rakbanan och dirttrackbanan som båda var bra trots en del regn. 
Imorgon är det lite mer tempon inplanerade!

Mycket välbehövligt lugn dag utan starthästar. Ibland behöver man helt enkelt en ledig dag för att återhämta sig lite och nu är jag redo för en ny arbetsvecka.

En härlig dag i stallet med en hel del folk på plats. Vi har den största respekt för att Coronasmittan just nu ökar och vi följer alla direktiv. Det är inga problem att komma till stallet och hålla bra avstånd, som tur är har vi stora ytor och vi håller ju också till mycket utomhus.
Lördagar är en speciell dag i stallet, det är mysig stämning och samtidigt mycket jobb att göra. Vi har nu ett arbetsupplägg som fungerar optimalt med stort fokus på varje häst och det känns enormt motiverande och förväntansfullt framöver. 
Några snabbjobb reds idag:
Quagmire jobbade ensam och han ser bara bättre och starkare ut för varje jobb. Han har ett så otroligt sträck i steget och lägger mycket mark under sig i varje galoppsprång. 
A Ragman och Snowfoot arbetade tillsammans och det såg jättefint ut. Snowfoot behöver ytterligare en startboxträning, men konditionsmässigt är han redo för kval utan tvekan. A Ragman har hittills inte presterat något av värde i lopp, men när man ser honom jobba så är det utan tvekan så att det finns fart i honom. Det är en utmaning att nu få till det i lopp också.
Utöver dessa så reds en del raskare canters och hästarna såg bra ut och vi är mycket nöjda med dem. Vi longerade också åringarna som båda två sköter sig strålande och rör sig så lätt och fint. Jag vet att många stall (på Bro Park) redan har ridit in sina åringar, men vi tar det ganska lugnt nu i början och låter dem landa mentalt och vänja in sig vid sin nya tillvaro. Vi jobbar just nu mycket med hanteringen istället och att få dem trygga vilket fungerat mycket bra så här långt och kommer vara värdefullt i framtiden.
Imorgon är det tävlingar, men för ovanlighetens skull så har vi inga starthästar. Det är många veckor sedan jag hade en ledig dag och speciellt resandet till Jägersro förra helgen tog en del på krafterna, så imorgon ska det bli underbart att få en hemmadag.

Andra dagen utan regn och banorna har torkat upp bra. Så här långt har dirttracken varit bäst och den vi har tränat på både igår och idag. Att den är bättre än rakbanan (som annars tål vatten väldigt bra) tror jag beror på att dirttracken har körts så mycket till tävlingarna så den prepareringen har hjälpt till att torka upp banan. Nu börjar dock båda banorna bli helt bra igen och vi får hoppas att regnet håller sig borta ett bra tag till.
Precis som igår så tränade hästarna på fint på banan, men jag såg dem inte så mycket faktiskt eftersom dimman låg tät på banan. Första turen på morgonen såg man de sista 200 meterna och det var allt, men under dagen lättade det en aning men inte helt. 
Arbetsdagen flöt på fint och hästarna skötte sig bra. Snowfoot (som är en häst som tittar på det mesta i omgivningen och gärna överreagerar på det) testade blinkers idag och det fungerade strålande. Det här är en väldigt fin häst som det ska bli väldigt spännande att se när det är dags för start snart, men först kval om dryga två veckor.
Imorgon är det en del snabbare arbeten på programmet!

Idag var det en lite lugnare dag rent arbetsmässigt. Dvs hästarna tränade på som vanligt, men vi hade något färre turer så här dagen efter tävlingarna och det kan vara skönt med en sådan dag ibland. Vi hann då med annat pyssel, främst är det storstädning och sortering av saker som vi har inlett ett projekt med. Just nu håller jag på med vår sadelkammare och det är så skönt att få riktig ordning och reda på allt samt röja ut saker som inte används och bara är i vägen egentligen.
Gårdagens start och kvalhästar mådde bra, förutom att det visade sig vid kontroll att Sharp Eye har en halsinfektion. Att han presterade så bra ändå när han startade igår är ju minst sagt tappert av honom. Nu får han medicin och en veckas vila, men det ska bli spännande att se honom vid nästa start när han då förhoppningsvis är frisk och kry igen.

Dagen började tidigt som vanligt med stalljobb och några turer som skulle ridas samt förberedelse inför tävlingarna.
Vi hade idag en kvalhäst och två starthästar. Perfect Sister kvalade på ett imponerande sätt på alla vis, skötte sig exemplariskt och joggade lätt iväg på ett klassigt sätt. Vi är minst sagt nöjda med henne och ser fram emot debuten inom några veckor.
Sharp Eye gjorde ett bra lopp och var kort slagen efter en stark avslutning, men visst är det lite surt att bli femma och bara vara en ynka halv längd från andraplatsen...
House in Order trodde vi mycket på på förhand, men han behövde det här loppet och luften räckte helt enkelt inte. Där får vi helt enkelt jobba honom lite mer inför nästa start, men bara det här loppet kommer han gå framåt rejält på. 
Se närmare kommentarer angående dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat.

Även idag var banorna efter allt regn fortfarande geggiga och speciellt dirttracken. Dock har det varit uppehåll hela dagen, så det känns ändå som en god chans att banan hinner torka upp bra till morgondagens tävlingar.
Vi höll oss på rakbanan även idag och gick i något lugnare tempon. Blir det bättre banförhållanden framåt slutet av veckan så blir det mera tempon då. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra även om några var lite extra pigga.
Imorgon är det då dags för tävlingar igen och vi har två starthästar och ett kval. Jag har uppdaterat kommentarer och det finns som alltid under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Efter en lång resa så är man alltid lite sliten dagen efter, men har det gått bra så är det ju en enorm skillnad i hur pigg man är när klockan ringer på morgonen. Efter att vi kommit till stallet och lastat av och städat ur transporten så skulle den återlämnas och sedan var det då bilresan hem till bostaden. Så strax före midnatt var jag hemma, men tycker ändå att resan gick fint. Vintertiden som blev igår gjorde att det blev längre tid vi fick köra i mörker (och dessutom regn i stort sett hela vägen) vilket är betydligt jobbigare, men samtidigt var den där extra timmen på morgonen mycket värt.
Dagen inleddes med regn och så lite mer regn, dvs i stort sett hela dagen. Vi höll oss på rakbanan som trots all nederbörd ändå höll ihop ganska bra och gick att cantra på, om än åt det lugnare slaget.
Vid lunch åkte Bright Light ut till landet för vintervila i ett par månader, till samma ställe där han reds in innan han kom till oss. Han har haft en sanslös otur i sina lopp i år, i stort sett gått bra i varje start och varit väldigt lite slagen flera gånger, med minsta tur hade han vunnit ett eller två lopp i år vilket han verkligen hade varit värd.
Slutligen; I lördags var det Fullmäktigemöte och normalt sett är jag med där, men eftersom vi skulle åka till Jägersro så hade jag en ersättare denna gång. En motion om att inställa Vintergaloppen röstades ner med kraftig majoritet, så nu blir det tävlingar i januari och februari. Dessutom kommer Stockholms Galoppsällskap sponsra en extra tävlingsdag i december för att det inte ska bli för långt uppehåll mellan tävlandet från början av december till januari. Jag tycker det är mycket generöst och en väldigt god nyhet. Hoppas nu vi kan få lite stabilitet i tävlingskalendern och att inte tagna beslut ska ifrågasättas gång på gång. 

Vilken härlig seger! Det var länge sedan en seger i ett vanligt lopp (dvs inte ett storlopp) kändes så glädjande. Det här året har varit fullt med strul och helt enkelt inte alls som vi hoppats på, det lysande undantaget så klart Dubaiäventyret med Timo Nurmos andraplats i Meydan Trophy.
Nu har vi gjort en rejäl nystart, men självklart tar sådant lite tid och det är inget som visar sig i resultaten över natten utan snarare mest till nästa år. Här fick vi dock ett kvitto på att vi är helt på rätt väg och när Beach Road One passerade mållinjen som vinnare så var känslan bara lycka och glädje, jag blev så otroligt glad.
Stort tack till alla i vårt team som jobbar stenhårt och målmedvetet, det är ett helt ovärdeligt jobb alla lägger ner tillsammans.
Jag har uppdaterat kommentar angående dagens insats och det finns under fliken (Starter &) Resultat!

En hel del snabbare arbeten på programmet idag. Morgonen började med fint väder och efter en kallare natt där det till och med gått ner på någon minusgrad så hade banorna torkat upp jättebra. 
Jag måste ge en eloge till banskötarna, tidigt varje morgon är de ute och preparerar, när banorna öppnar klockan 6.30 är de körda och så bra de bara kan vara. Förr i tiden (mest på Täbytiden) var det ofta banorna öppnade och inte alls var fixade med en massa klagomål från tränarna som självklart resultat. Sådant behöver vi inte ens tänka på nu, det är toppenbra skött!
Morgonens goda väder höll inte i sig många timmar, ganska snabbt började det regna och med det började kampen mot klockan att hinna träna hästarna innan banan blivit för dålig. Sista turen fick vi rida på rakbanan, men annars hann vi med bra att få ut de som skulle gå snabbare.
Några att nämna:
Timo Nurmos- siktar på start i Danmark om två veckor och han såg mycket fin ut i ett raskare längre arbete idag. 
Quagmire- kommer troligtvis även han starta i Danmark den 7 november och han gjorde ett starkt intryck i dagens arbete.
A Ragman och Snowfoot jobbade tillsammans och Snowfoot siktar på kval och sedan debut ganska snart. Han är en häst vi har höga tankar om inför nästa säsong.  
House in Order startar på onsdag och ser strålande fin ut i träningen, dock får man så klart komma ihåg att det var länge sedan han startade.
Det blev en bra träningsdag och en mycket trevlig dag i stallet med en hel del folk på plats, det enda som var tråkigt var vädret.
Vid lunch begav vi oss iväg mot Malmö och imorgon startar Beach Road One. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentar inför morgondagen och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat)

Mera regn under hela natten och morgonen. Jag måste ändå säga att rakbanan klarar de här mängderna vatten över förväntan. Visst var den ordentligt blöt och geggig, det var endast lugn canter som kändes lämpligt, men trots allt var den i alla fall så pass bra att det gick att träna lite lugnt på den.
Vi red alla turer enligt plan, men som sagt endast i återhållsamma tempon och så hoppas vi att det är bättre förutsättningar imorgon.
Imorgon är det då träning som vanligt på förmiddagen och vid lunch beger vi oss iväg mot Malmö och Jägersro.

Regnet smattrade på rutan imorse när jag vaknade. Hela vägen till Bro Park så var det regn och mycket vatten på vägbanorna. Efter att vi hade fodrat och släppt ut första turen på walkern så inspekterade vi banorna. Dirttracken var jämn och packad, men efter så här mycket regn så var det nog en ganska omöjlig uppgift för de som sköter banan att få den bättre än den var. Rakbanan kändes bättre, den tål mer vatten men även den var väldigt blöt. Vi testade den i första turen, men övergick därefter till travturer resten av dagen. 
Idag blev det inte träning, det blev motion samt förberedelse för träning imorgon hoppas vi. En stor fördel med de här banorna är att de torkar upp kvickt när det är uppehåll, det är bra dränering under.
Nu till gårdagens i mitt tycke mycket märkliga händelse. I tisdags kom besked att Marc Stott fått fyra års avstängning, ett ganska uppseendeväckande strängt straff. Utdelar man ett så hårt straff så har man så klart rejält med bevis för vad som har skett. Det kändes helt självklart att de hästar han tränar som var startanmälda skulle strykas. 
Det står i reglementet att för att en häst ska få starta så ska den ha en tränare med giltig licens. Det står också att 14 dagar efter tränarbyte så får den gamla tränaren tränarprocenten hästen tjänar. 
Det naturliga och självklara borde vara att de hästar han har tränat får startförbud till 14 dagar efter de har bytt tränare. Då är det tid för den nya tränaren att verkligen ta över tränaransvaret. Som det var nu så var alltså en dopingavstängd tränare ansvarig för hästen dagen innan tävlingarna.
Nu slängde de in ett annat namn som tränare, hon har aldrig haft en häst i träning tidigare men gick då in och tog över direkt när avstängningsdomen kom. Detta räckte tydligen för att hästen då skulle få starta. 
Enligt Svensk Galopp fanns det inte stöd i reglementet för att stryka hästen. Jag är inte expert på reglemente och regler, men det är trots allt Svensk Galopp som anordnar tävlingar och borde kunna stoppa något sådant här och sätta sina egna gränser för vad som tillåts och inte. Vi tränare upplevde inte att det jobbades speciellt hårt för det alls.
Det jag/vi är stolta över var att samtliga proffstränare (Jag, Patrick W, Ylva B, Alice E, Julian McL, Catharina V och Henke E) med starthäst i lopp 1 (dvs i samma lopp som den hästen) gick in tillsammans och anmälde att vi protesterade mot att den fick starta. Vi förstod vid det laget att den inte skulle strykas, men det kändes ändå viktigt att markera att vi inte tycker att det här är en moral som borde få gälla. Vi höll ihop allihop och fick med det i protokollet (även fast några namn inte kom med), då har vi i alla fall visat var vi står. 
Det borde vara självklart att galoppen inte stödjer sådant här och säger ifrån, men det var det tydligen inte. Att den dessutom vann helt överlägset gjorde ju inte saken bättre.

Det blir en kort uppdatering idag efter mycket jobb, först i stallet från morgonen och nu ikväll massor med skrivbordsarbete. Jag skulle gärna skriva lite mer om vad jag/vi tränare tycker om att en häst från en avstängd tränare fick starta idag, men det kommer imorgon istället.

Tre minusgrader på morgonen! Ni som läst här under en längre tid vet att jag inte direkt är någon entusiast av vinter och kalla grader, när termometern kryper under nollan och det fryser så bara hatar jag det. Det enda som värmde imorse var en titt i väderapparna, framöver ska vi återgå till betydligt varmare grader och inga mer minusgrader så långt prognosen sträcker sig, hoppas verkligen det stämmer.
Efter inspektion av båda banorna så testade vi först en tur på dirttracken och därefter en på rakbanan. Vår bedömning var att dirttracken var lösare och torrare, på rakbanan var det bättre fäste och vi red därför resten av dagens turer där. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men för vår del blir det endast en starthäst och det är High Max. Kew Bridge har fått lite småsår, snarare en mindre irritation i huden och även om det är av det milda slaget så vill man inte riskera att starta om hon känner obehag av det. 
Planen var att Perfect Sister skulle kvala, men eftersom hon ströks i söndags så blir hon följdstruken. Det här tycker jag är larvigt eftersom det gäller ett kval och inte ett lopp, i många andra fall har inte samma regler gällt för kval som för lopp och då borde det vara samma här. Nu måste våra planer för henne ändras, men det är bara att acceptera och jobba vidare.

Så var det ny vecka och tävlingar båda onsdag på Bro Park och söndag på Jägersro. Söndagens lopp startanmäldes idag och det är Beach Road One och Dhakota vi har med där och jag tycker det ser ut som två passande uppgifter.
Träningen idag flöt på utmärkt, det var blandat på rakbanan och i höger varv på dirttracken som det ju alltid är på måndagar.
Vi longerade också den nya åringen och han blev inte mindre fin när man fick se honom i galopp, vilken bra teknik han har och med vilken lätthet han rör sig även fast underlaget i longervolten är ganska djupt och krävande. Är så himla glad för att vi lyckades köpa honom!
Gårdagens starthästar mådde båda bra och verkade väldigt pigga och peppade. Man blir ju lite orolig att de ska ta vid sig mentalt när de får ett så fel loppupplägg, men så var det som tur var inte alls.
Idag var det också anmälningar till Bro Park både på onsdag den 28e samt söndag den 1a, det är tätt på given nu!

Vi hade två av Skandinaviens absolut bästa jockeyer på våra två hästar idag. Ändå kan jag nog inte minnas när två hästar reds bort så mycket som de gjorde idag. Två hästar i samma lopp, båda startar alltid i kön och har rykande slutspeeder normalt sett. Dock inte idag då de drar iväg direkt från start i front och rider dessutom mot varandra, sida vid sida. 
Sällan har jag blivit så besviken på ridningen och när det då är två ryttare av den här kalibern så blir det ju minst sagt väldigt märkligt. 
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat!
På väg hem så får man ändå lite perspektiv på livet. Framför på motorvägen kör en bil med en släpvagn och när vi precis kört av vid avfarten så flyger en rejält stor diskho i stål (för kök antar jag) ut från släpet och kommer flygande i luften rätt mot bilen och landar precis framför vår bil. Det kändes oundvikligt att vi skulle krocka in i den och då hade den troligtvis kommit flygande in i rutan eller liknande. Jag lyckas slänga bilen till vänster utanför vägen och undkommer med en hårsmån en krock som troligtvis hade varit allvarlig. Så tacksam för att vi klarade oss! 
Då betyder inte ett dåligt ridet lopp lika mycket plötsligt, det kommer nya lopp!

Igår kväll anlände då åringen (han är ännu odöpt) som vi köpte på auktionen. Jag tror inte han gjorde någon besviken, vilken fantastisk häst han är! Den där utstrålningen han har och så snygg och kraftfull han är, inga superlativ räcker känns det som.
Det här blir otroligt spännande, att påbörja den här resan som det faktiskt är att börja jobba med och rida in unghästarna. Att vi har Valmir här är oerhört värdefullt, han är enormt duktig med unghästar och har den erfarenhet som behövs för att lösa eventuella problem på vägen och att allt blir rätt.
Idag var det en del snabbare arbeten, riktiga snabbjobb gick House in Order och Timo Nurmos. De tränade en och en och båda var ute på dirttracken och det såg mycket bra ut. House har ett passande lopp om 1,5 vecka medan Timo siktar på start i början av november.
Extra raska canters gick ganska många, bl a Snowfoot och Quagmire ute på rakbanan och Dhakota på dirttracken, men det var som sagt fler som tränade på i friska tempon och vi var nöjda med dagens träning.
Idag åkte också två av de hästar som vi har haft till salu till sina nya hem. Haweswater kommer bli avelssto hos familjen Stern och hon ska betäckas med Zaahid. Det som de hoppas att hon ska ge framtida avkommor är den sundhet och hårdhet hon har haft samt hennes tävlingsglädje och löpskalle. 
Double Down är såld som ridhäst, han skulle behöva alltför mycket tid innan han skulle vara redo att tävla och då är det bättre att han får bli ridhäst. Hans nya matte körde hela natten från södra Skåne med transport och kom tidigt imorse för att hämta honom. 
Båda hästarna är mycket härliga individer och nu börjar ett nytt kapitel i deras liv och vi hoppas och tror att det ska bli jättebra.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park och som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer angående chanserna och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag har det överlag varit "normal" träning, ganska goda tempon men samtidigt så är det raskare farter inplanerat till imorgon, så lite återhållsamt var det ändå.
Dagens mest spännande händelse kommer senare ikväll när vår nya åring (ännu odöpt) som vi köpte på auktionen anländer. Som vi har sett fram emot hans ankomst! 
Sällan har en häst golvat mig så totalt som han gjorde när jag såg honom första gången och nu ska det bli otroligt roligt att få se honom igen och att han nu kommer finnas i vårt stall. 
Så ni som är nyfikna på att se honom är mer än välkomna imorgon (eller någon annan dag så klart)!

Bra förutsättningar idag med fina banförhållanden både ute på rakbanan och på dirttracken. Det var goda tempon på träningen och hästarna skötte sig utmärkt. Det arbetssystem vi har nu med både träningen och arbetet med hästarna i stallet efteråt fungerar väldigt bra och känns helrätt på alla sätt. 
Idag var det startanmälan till nästa onsdag på Bro Park och då har vi Kew Bridge och High Max till start. Vi har även startanmält Perfect Sister till kval, men det är mest för säkerhets skull eftersom hon ju kvalar på söndag. Vi har ingen misstanke om att hon inte skulle sköta sig finfint då, men det vore ju dumt om vi inte har möjligheterna öppna om något skulle strula på söndag. Hon har lopp den 28e, så vi vill gärna säkerställa att hon är kvalad och klar tills dess. Hon står också kvar i Kriteriet (eller Götaland som är den korta varianten) den 8 november, men vi tar en sak i taget.
Slutligen; just nu håller vi på och säljer ett par hästar som ridhästar och/eller avelsston (här finns möjligheter även för ponny eller halvblodsavel om man håller på med det), så vet ni någon som söker häst så är det ett tips att kontakta mig (Caroline) via telefon eller mail.

Ganska lugn dag, men några hästar tränade ute på rakbanan, på onsdagar är ju dirttracken stängd. Vi hann också med lite pyssel med frisering av manar, det är just sådant här extra man får passa på att göra när det finns extra tid över.
Det här var sista dagen på länge som var just en tävlingsfri lugn dag för oss. På söndag är det tävlingar på Bro och även nästa onsdag, söndagen efter det är vi i Malmö med starthästar och sedan är det Bro igen på onsdagen och så rullar det på... Det är ju så klart roligt eftersom hela syftet med träningen är ju just tävling.
Imorgon tränar vi som vanligt igen och så kommer startlistan ut till nästa onsdags tävlingar.

Efter mer än ett dygn utan regn så var det både rakbanan och dirttracken idag i utmärkt skick. Båda banorna tål ganska mycket vatten och det torkar också upp fort när det är uppehåll. 
Det var en hel del hästar som tränade på i bättre tempon idag, raskast gick Quagmire som jobbade på dirttracken och han har en helt underbar lång och fin aktion. Han siktar på start om två veckor och det ska verkligen bli spännande att se honom tävla snart efter fina träningsrundor.
Även övriga hästar skötte sig mycket bra och det har varit en positiv träningsdag överlag.
Imorgon är dirttracken stängd, men några hästar kommer att ridas på rakbanan eller området medan några också kommer ha ledigt.  

Måndag och träning i höger varv på dirttracken, vi växlade mellan den och rakbanan som vi börjat använda betydligt mer nu vilket fungerar mycket bra.
Efter ytterligare regn så var banorna ganska mättade på vatten, men de höll ändå ihop bra. Nu ser det ut att vara uppehåll ett tag framöver och en bra chans att allt torkar upp lite till.
Idag var det startanmälan till söndag då vi har Perfect Sister som kvalar och Bright Light och Sharp Eye i Sunday Special.
Det var också anmälningar både till Bro Park den 21a (nästa onsdag) samt Jägersro söndagen efter (den 25e) och vi har flera starthästar på båda banorna.
Imorgon är det en del något raskare träning för flera av hästarna!

Lugn söndag, men nu dröjer det med tävlingsfria söndagar för vår del. Kommande söndag (den 18e) är det tävlingar på Bro Park, det är det också på onsdagen efter, den 21a. Söndagen efter det (den 25e) har vi förmodligen ett par starthästar på Jägersro och det här anmäls och startanmäls imorgon.

Idag var det ganska mycket raskare träning på programmet. Vi började med tre turer ute på rakbanan och därefter två turer på dirttracken. Vi är mycket nöjda med hästarna och det var massor med plusintryck idag.
Valmir har nu jobbat hos oss i tio dagar och det här är nog den största nystarten vi någonsin har gjort. Det är många förändringar vi gjort i både smått och stort tillsammans gällande både träning, skötsel, foder, ja det mesta. Utöver allt vanligt arbete så har vi också haft mycket tid för diskussioner om hästarna och kommande planer vilket är en viktig pusselbit.
Det känns väldigt inspirerande och positivt med allt just nu, hela arbetsupplägget fungerar utmärkt och att få bra feedback om hästarna är så otroligt viktigt för att det ska bli rätt. Det är stort fokus på omvårdnad av hästarna och noggrannhet och engagemang är ledorden vi jobbar med, något jag uppskattar väldigt mycket. 
Det har varit en intensiv arbetsvecka, men när man jobbar så bra tillsammans som ett team som vi alla gör nu så ger det massor med energi och det känns bara roligt.


Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1