Dagbok

Stallets dagbok

Så sitter vi då i transporten igen, men nu på väg mot Jägersro. Enligt väderprognosen skulle det vara väldigt varmt längre ner i landet, men på Bro var vädret ganska lagom behagligt. Så vi åkte kl 14 och det verkar ha varit en bra strategi, vi har inte alls åkt i någon hetta alls utan det har hunnit bli kväll här nedåt i landet.
Träningen gick bra idag, men det blev en ganska lång träningsdag. Den där svensexan igår verkade pågå ganska länge och eftersom både Fredrik och Tobias var med där så var det mycket att göra på morgonen. Vid 9-tiden dök alla deltagare upp runt om på stallområdet och det var många som såg liite slitna ut...
Det var en hel del raskare träning idag. De som gick fortast var:
Chizhou och Sharp Eye tillsammans. Båda siktar på debut inom kort.
Bright Light och Daxios ihop. Båda startar på söndag.
Haweswater trivs bäst att träna ensam och även hon startar på söndag.
Space Dragon, Power of Attorney och Timo Nurmos tillsammans. De två förstnämnda har lopp om två veckor. Tvååriga Timo Nurmos som ser ut som något helt extra, han får nu träna med äldre hästar då han gör allting så himla lätt.
Utöver dessa så gick flera hästar precis snäppet under i tempo och hela träningsdagen blev mycket bra om än intensiv.
Imorgon är det då tävlingar på Jägersro och vi har Approach i Svenskt Derby Trial samt Shylock i ett vanligt lopp. Jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det måndag igen och man är ganska trött nu efter intensiva dagar med resande. Träning som vanligt idag, men det var ändå ingen vanlig dag...
Fredrik hade sin svensexa idag även om det dröjer till mitten av augusti innan han gifter sig. Det här visste han själv inte om så klart, men jag hade planerat upp dagen med andra ryttare efter fikat då han kidnappades av ett större gäng killar. Utklädd i peruk med pannband, nätbrynja och ett par tights i brokiga färger så såg han ut som en hårdrockswannabe från 80-talet. De verkar ha haft och har en rolig dag!
Vi jobbade vidare i stallet och arbetet flöt på fint och hästarna skötte sig.
Idag var det också startanmälan till söndag och då har vi Bright Light i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda treåringar. Ettan och tvåan i loppet får en Derbybiljett så det är ett intressant lopp helt klart. Han hade ingen tur i spårlottningen och drog spår 15 tyvärr, men vi får försöka ha en bra plan för att inte tappa mark i onödan.
Vi har också tre hästar i turnerningsloppen och spänningen var stor vilka ryttare vi skulle få. Jag är supernöjd med alla tre jockeyer vi fick, med Hayley Turner som extra roligt så klart!
Imorgon är det träning på förmiddagen och vid lunch eller lite senare åker vi mot Malmö och Jägersro med Approach och Shylock. Det är tätt mellan resorna och tävlingarna nu. Jag återkommer med rapport från lastbilen imorgon!

Den här dagen... Den vill man helst bara glömma faktiskt. Jag hoppas dock att när vi summerar året och man har fått lite perspektiv så kan man skratta lite åt den här urusla dagen när precis allt gick åt skogen.
Först High Max som är en häst som jag hade förhoppningar på för de stora loppen och han har verkligen visat så många gånger i träning att han är en häst med stora kvaliteter. Men det har han ju verkligen inte visat i lopp utan bara fladdrat runt och inte tagit i det minsta. Så idag var det blinkers som gällde och när vi testade det i träning såg han helt fantastisk ut, så hoppet var gott inför det här loppet. När starten gick lade han i bromsen direkt och sprang så hela loppet, han tar inte ens i tio procent av vad han kan. Där har vi något att fundera på, att hitta lösningen på den gåtan...
Sedan Himalaya som lyckas hoppa rakt upp istället för framåt ur startboxarna och slår huvudet i grindarna (han var helt grön i pannan), kommer långt bak och så var den dagen förstörd för honom som behöver gå i ett bra tempo där framme.
Återstår då Power of Attorney som skulle göra sin debut och han går lugnt och fint i ledvolten. Precis när Shane hoppar upp så stegrar han sig (vilket han aldrig gör annars...), tappar balansen och ramlar. När han ska resa sig lyckas han trampa Shane på foten och han får då så ont att han inte kan rida. Vi väntade in i det längsta om det skulle gå över, men icke och vi fick gå tillbaka till stallet igen, det fanns ingen annan ryttare att byta till.
Helt sanslöst att precis ingenting gick bra, absolut ingenting. Det var bara en sådan dag idag och vi får ta nya tag imorgon, men lite otroligt var det faktiskt.

Nu är det snarare tidig söndag morgon, klockan är strax efter två på natten och vi är på väg mot Göteborg med hästarna. Vi åkte för en stund sedan och det börjar redan ljusna trots att det är natt fortfarande.
Lastningen gick smidigt och i stort sett allt var förberett sedan innan, så vi var iväg fort från det att vi anlände till Bro Park.
Det är en lite konstig känsla att åka hemifrån ett på natten, jag hann sova ett par timmar innan jag gick upp och packade ihop det som jag skulle ha med mig.
Vi har fått byta ryttare på High Max och Power of Attorney då Kaia Sofie Ingolfsland som skulle ha ridit skadade sin hand i startboxarna i Danmark på eftermiddagen. Av en otrolig slump så hör jag att det är ryttarbyten på hennes ritter och jag skickar då ett sms för att kolla att allt är lugnt inför morgondagen. När hon svarar att hon inte kommer kunna rida, då blir det lite av en kamp mot klockan. Innan klockan 16 dagen innan kan man nämligen byta ryttare och ändra vikten, dvs ändra från en lärling med viktlättnad till en jockey utan viktlättnad och då korrigera vikten. Efter den tidsgränsen får man ändra högst ett kilo och kan då bara byta till annan lärling. 
När jag fick reda på att Kaia inte kunde rida var klockan 15.15... Som tur var så fick jag till slut tag på Shane Karlsson som inte hade ritter imorgon, men nu kommer och rider båda hästarna. 
Det extra knepiga imorgon är att det bara är fem lopp varav två ingår i Ole Larsen-serien och ett är ett amatörlopp. Så då återstår endast två lopp som alla jockeys får rida i vilket har gjort att många helt avstår från att åka. Inte optimalt planerat, men nu ordnade det sig i alla fall.
Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer om starthästarnas chanser och de hittar ni under fliken Starter (& Resultat). 

Idag var det träning precis som vanligt. Den enda skillnaden var att vi var lite extra många som jobbade och det blev därför fem turer istället för sju idag men med fler hästar i varje tur istället. Detta för att vi skulle kunna vara klara något tidigare så här på midsommarafton.
Det var övervägande extra rask träning och hästarna såg verkligen fina och starka ut, en mycket bra träningsdag.
Efter sista turen gjorde vi klart allt i stallet samtidigt som jag förberedde lunch och direkt när vi var klara så kunde vi sätta oss tillsammans och äta en god lunch i all sin enkelhet. Det blev en bra avslutning på dagen och väldigt trevligt på alla sätt.
Imorgon är banan stängd så det blir som en söndag med walker och hage för hästarna samt de sista förberedelserna inför resan til Göteborg som vi inleder natten till söndag. 
Jag uppdaterar här som vanligt imorgon och även med kommentarer angående söndagens starthästar.
Glad Midsommar!

Fullspäckat schema lite som vanligt kan man säga, i stort sett varenda häst är igång och tränar vilket så klart är glädjande och positivt. Idag var det några som gick raskare tempon, men de flesta höll sig i mellantempon och ska träna på lite fortare imorgon igen.
Det var också startboxträning och idag tränade vi A Ragman och Timo Nurmos tillsammans. De fick för första gången gå in med stängda framgrindar och de gick rakt in, de var hur coola som helst. Sedan fick de stå instängda en liten stund och därefter tryckte startboxpersonalen på startknappen och grindarna flög upp. Det här har de övat på en gång tidigare och vi stressar inte på dem något när de ska hoppa ut, de får klura ut det själva. Så klart kommer vi få mana på dem om de inte lär sig, men de första gångerna är det viktigare att det blir lugnt och harmoniskt. De var inte jättesnabba ut, men klart mycket raskare än förra gången. Känslan är att nästa gång kommer de fatta betydligt mer.
Efter alla turer var ridna och en hel del annat jobb var gjort så provlastade vi hästarna som ska starta i Göteborg på söndag; Himalaya, High Max och Power of Attorney. Kan ha varit den snabbaste provlastning vi någonsin gjort. Inte en enda häst tvekade ens, alla tre klev rätt upp utan minsta betänketid. Känns rätt bra eftersom vi precis som förra resan kommer åka mitt i natten till söndag och då vill man inte gärna stå och kämpa med någon envis häst som inte vill gå på...
Imorgon är det då som sagt en hel del raskare träning och sedan får det bli lite midsommarlunch i stallet när vi är klara.

Lugn onsdag där vi istället höll på med en del andra arbeten som måste hinnas med. Skönt med sådana här dagar någon gång ibland, man hinner liksom ikapp med en massa saker som väntar.
Hästarna mår fint och är laddade för träningen imorgon.
Jag har nu uppdaterat med nya bilder och förutom några av mina enklare bilder så är det mestadels Wolframs kanonfina bilder både från träning och tävling, så kolla in dem under fliken Veckans Bilder!

Mest träning åt det raskare hållet idag med en del snabbjobb.
Approach och High Max jobbade tillsammans.
Power of Attorney gick jobb och hade med sig Daxios som sällskap.
Himalaya och Chizhou gick en extra rask canter tillsammans som ökades hela vägen.
Snäppet under dessa i tempo gick Sharp Eye, Mr Tooma Global samt Australian Open.
Övriga hästar gick i varierande tempon men överlag var det många som tränade på.
Det hela kan sammanfattas som en mycket bra träningsdag med duktiga hästar!
Vi hade också vår chiropraktor på plats som jobbade med några av hästarna. Hon kommer nästan varje vecka och kollar igenom ett par stycken. När hästarna är igång och tävlar så är det ju viktigt att de är bra i kroppen och inte har några onödiga spänningar, så det är verkligen värdefullt att hålla efter dem regelbundet.
Imorgon är det en lugnare dag eftersom lunchtävlingarna är på Jägersro och inte på Bro Park.

Så var det ny vecka igen då. När det är tävlingar mest hela tiden så blir man lite dagvill faktiskt. Nu är det inte tävlingar på Bro Park förrän om knappt två veckor, men vi kommer starta hästar både på Göteborg på söndag och Jägersro nästa onsdag, så vi håller igång...
Idag kom just till dessa dagar en del listor, det var anmälningslistor till både Jägersro och till Bro Park. Det kom också startlista till Göteborg på söndag och där har vi tre starthästar; Himalaya, High Max samt Power of Attorney som debuterar. 
På Jägersro nästa onsdag är det dags att rida om Svenskt Derby Trial (som ju avblåstes senast under loppet), men det rids också ett Derbytest samma dag. Det var i stort sett samma hästar som var anmälda i båda loppen och det blir intressant att se hur det delar upp sig när startlistan kommer på torsdag. Vi har då Approach anmäld där och Shylock i ett annat vanligt lopp.
Till Bro Park den 30e har vi ganska många hästar anmälda och den dagen rids Women Jockeys World Cup så fem av nio lopp den dagen är reserverade för det. Det innebär att endast tio hästar kommer med i varje lopp samt att man inte får välja ryttare själv. Så då blir det extra spännande när startlistan kommer ut, men det är inte förrän nästa måndag det. 
Vi har Daxios, Light Treading, Haweswater och Label Black anmälda i olika lopp i den här turneringen.
Dessutom har vi Bright Light anmäld i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda hästar som står kvar i Svensk Derby och de två första får en plats i Svenskt Derby. Det ska bli spännande att se honom på längre distans, allt talar för att det ska vara ett stort plus.
Idag var det grästräning för tvååringarna och vi var där med samtliga. De skötte sig fint, men såg kanske lite ofokuserade ut stundtals, det var mycket att titta på och det blev en nyttig och värdefull övning att få träna där.
Utöver det så var det vanlig träning i höger varv som alltid på måndagar och det var en fullspäckat schema för oss idag, men dagen flöt ändå på bra.
Imorgon blir det en del raskare träning!

Vilken bra galoppdag det blev! Stora lopp och på gräset gör ju att stämningen höjs. Den nya ledvolten invigdes idag och är ju ett stort lyft, den är superfin verkligen och publiken kommer också nära vid vinnarcirkeln.
En hel del roliga skrällvinnare blev det och även om vi för vår del inte fick den där riktiga utdelningen så fick vi ändå en del tydliga svar. Perfect Girl Ester testade vi på distansen och som vi misstänkte så står hon inte, framöver blir det sprintlopp för hennes del. Stureplan hade inte samma tryck i sig på gräset och han kommer fortsätta på dirttrack som tidigare istället.
Bra lopp gjorde Bright Light som tog fina pengar och inte var långt slagen trots ett tråkigt startspår som gjorde att han fick ett lopp långt ut i spåren. Vi var jättenöjda med honom och det ska bli spännande att se honom över längre distans framöver.
Imorgon är det träning som vanligt samt grästräning för tvååringarna!

I väntan på att påbörja eftermiddagsarbetet så sitter jag inne i köket och tittar på loppen från Strömsholm samt uppdaterar lite här då.
Dagens arbete har gått utmärkt och hästarna har skött sig bra. Oftast på lördagar så brukar det vara en hel del snabbare träning, men idag var det bara ett fåtal som tränade på. Igår jobbade rätt många hästar och de joggade lugnt idag.
Lördagar brukar ju också innebära att det är väldigt många ägare på plats och även om det kom en hel del idag så var det klart färre än vanligt. Det var många som gjorde den årliga utflykten till Strömsholm istället.
Imorgon är det ju tävlingar igen och inte vilken tävlingsdag som helst utan den näst största dagen för året på Bro Park med idel storlopp. Vi har tre starthästar och det ska bli spännande att se hur långt de räcker. Det är naturligtvis tufft motstånd, men att vara med i storloppen är ju det vi jobbar för. Jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det "Återvändarnas dag"! I närmare två veckor har vår stallkatt Frankie varit försvunnen. Vi har letat och ropat, men han har inte synts till. Dock har vi ändå haft gott hopp om att han bara varit på rått-turné eftersom hans mat varit uppäten varje morgon.
Plötsligt imorse hördes ett jamande och där stod han- dyngsur, hungrig och lite smalare än innan. Vad glad man blir och för Anne som har Frankie som stor favorit och som har oroat sig mycket så var det som en fantastisk present när han kom tillbaka. Han har ätit och sovit precis hela dagen!
Idag var också Embla i stallet och jobbade för första gången på länge. Hon går på gymnasieutbildning i Skåne numera, men är nu hemma hela sommaren och kommer jobba extra en del hos oss.
Som grädde på moset dök Sandra upp på morgonen och gjorde ett gästspel hela förmiddagen, även hon har nu sommarlov från sin utbildning. Hon har varit på tävlingarna då och då under året, men i stallet så här var det väldigt länge sedan hon var.
På samma dag dök alla tre upp och de var mycket efterlängtade allihop, så det blev en riktig toppendag!
Träningen gick bra och hästarna såg fina ut. Några tränade på ganska ordentligt medan andra höll sig i lite lugnare tempon. 
Gårdagens starthästar mådde bra och verkar ha tagit sina lopp/kval finfint.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt även om det är något lugnare i ett par dagar efter att vi haft många starthästar. Sedan är det ju tävlingar igen redan på söndag och imorgon uppdaterar jag här på sidan med kommentarer angående deras chanser.
Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Tävlingar på kvällen, det är inte så ofta vi har det. Våra starthästar gjorde bra lopp och var på pengar och inte långt slagna. Så egentligen är jag nöjd med deras insatser, men hade så klart önskat att det gett lite mer utdelning då de var kort slagna och med i striden.
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Idag var en tävlingsdag med vanliga lopp, nu laddar vi för fullt för söndag med idel storlopp och en mycket spännande dag!

Skönt med en tävlingsfri onsdag, en dag för återhämtning efter resande med hästar. Lugn dag som det brukar vara på onsdagar eftersom banan oftast är stängd då och var så även idag.
Imorgon är det ju tävlingar på kvällen, men på förmiddagen kommer banan vara öppen för träning som vanligt.
Jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar, finns som alltid under fliken Starter (& Resultat).
Jag har också uppdaterat med nya fina bilder och de hittar ni under fliken Veckans Bilder, så kolla in där!

Mycket hästar att rida idag och i de första turerna för dagen var det raskare träning som gällde. I de två sista turerna var det sedan fokus på startboxträningen.
De hästar som gick fortare idag var:
Australian Open och Daxios tillsammans.
Power of Attorney, Sharp Eye och High Max gick ihop alla tre.
Bright Light och Perfect Girl Ester ihop.
Stureplan ensam.
Hästarna såg mycket fina ut och gjorde träningen precis enligt plan, lätt i hand allihop.
Utöver dessa så var det naturligtvis ganska många hästar som gick något lugnare i varierande tempon.
Sedan var det då startboxträning som gällde och vi var där med våra fyra tvååringar samt Chizhou som ju ska kvala på torsdag. Hon har tränat mycket, men behövde öva på att hoppa ut lite raskare. Vi delade upp hästarna på två turer. I första turen var det just Chizhou samt Dhakota som siktar på kval inom några veckor. Först fick de gå in och stå instängda i boxarna en stund för att bara stå där lugnt och vänta, detta skötte de jättebra. Därefter fick de springa av och Dhakota förstod direkt vad han skulle göra och var snabb ut.
Jag tyckte inte Chizhou hoppade ut tillräckligt snabbt med tanke på att det är fler hästar i hennes kval och det är inte roligt att ha tappat fem längder direkt från start. Så hon fick öva ensam en gång till och andra gången var hon jätteduktig och rask, mycket nöjd med detta.
Sista turen för dagen hade vi övriga tre tvååringar där. Eye for an Eye, A Ragman och så den franska hingsten som nu har fått sitt namn. Ett något annorlunda namn som står ut från mängden... De flesta av hans ägare är travfolk som har hästar i träning hos Timo Nurmos. Så idén kom upp att döpa honom till just Timo Nurmos. Detta har precis godkänts efter diverse papper där Timo Nurmos själv var tvungen att godkänna och skriva ett intyg. Man får inte döpa hästar efter kända människor hur som helst, det kräver medgivande och extra papper. Det finns så klart ett stort reklamvärde i namnet och det står ju minst sagt ut från mängden vilket är precis det som bra namn ska göra. 
Åter till själva träningsrapporten och alla tre hästarna skötte sig strålande i startboxarna. De gick lugnt in bredvid varandra och fick stå där ett tag och bara vänta. Vid tidigare övningar har vi bara långsamt öppnat grindarna och låtit dem skritta ut. Idag tryckte de på knappen för första gången och grindarna flög upp vilket alltid låter lite. Sedan fick de hoppa ut eller gå ut, de fick välja själva utan att ryttarna manade på. De halvtravade ut varierande fort. Det som är viktigt är just detta att inte jaga på dem de första gångerna, för att undvika att det blir ett stressmoment. Att lära sig att vara snabb ut brukar inte ta lång tid, men först måste man befästa att det är lugnt och harmoniskt med startboxlastning.
Dagens träning gick toppenbra!
Imorgon kommer kommentarer angående torsdagens starthästar. Jag siktar också på en ny bilduppdatering inom kort, kan bli imorgon det med om vi har tillräckligt med bilder.

 

Minst sagt trött imorse efter endast två timmars sömn, men det var bara att släpa sig upp. Som oftast på måndagar så var det många turer, i stort sett samtliga hästar att rida och inga jätteraska tempon. Det är ju höger varv som gäller på banan på måndagar sedan ett tag tillbaka och det är som att hästarna tar det lite lugnare naturligt när de galopperar åt andra hållet.
Förutom träningen så var det en hel del annat som skulle göras i stallet med skoning av hästar (vår hovslagare är hos oss varje måndag) , uppackning av alla saker vi hade med oss i Malmö (när man kommer hem kl 2 på natten så är man inte direkt sugen på att stå och packa upp och göra iordning allt) mm mm.
Idag var det också startanmälan till på söndag då årets första storloppsdag på Bro Park rids. Vi har tre starthästar; Stureplan i Bobbie Killicks Minneslöpning, Bright Light i Jockeyklubbens 2000 Guineas och Perfect Girl Ester i Guineas Classic Consolation. Tufft och spännande utan tvekan! Ni som har möjlighet, boka in söndag på Bro Park med många höjdpunkter på programmet.
Först är det dock tävlingar torsdag kväll på Bro och det är ju lite ovanligt numera med kvällstävlingar och när det är sommar så brukar kvällslopp vara väldigt trevligt om vädret är bra.
Imorgon är det träning som vanligt samt startboxträning för några av hästarna.

Inte den muntraste dagen vi varit med om direkt... 
Man reser långt i många timmar och så dessa förväntningar och förhoppningar. Av detta blev- absolut ingenting.
Först Approach som fick den helt perfekta inledningen på sitt lopp och som såg så superfin ut när loppet då blåstes av. Det kändes lite som att stå med fingarna i en godispåse och så rycker någon bort den. Ungefär så. 
Otroligt frustrerande när man fattar att nej, det här loppet rids inte idag.
Det var som att luften gick ur en, men så laddade vi fort om till Beach Road One i Voterlöpning. Han stod inte alls att känna igen och med ganska stor säkerhet så är han sjuk och förmodligen i en halsinfektion eftersom det hördes på hans andning efteråt.
Jag har uppdaterat med betydligt mer tankar kring dagens lopp under fliken (Starter &) Resultat.
Nu är vi på väg hem, vi kommer vara framme ca kl 01.30  i natt. Lika lätt och härligt som allt känns när det går bra, lika segt är det när det inte blir som man tänkt sig och hoppats på. Det är dock bara att ta nya tag och jobba vidare. 

Nu sitter vi i transporten och har ännu några timmar kvar tills vi är framme på Jägersro. Vi startade strax före kl 13 och då var det 27 grader ute, men ganska snabbt har vädret övergått till ca 15 grader och duggregn. Ganska skönt faktiskt när man åker så här och framför allt för hästarna naturligtvis.
Dagens träning gick utmärkt och det var många extra raska canters/snabbjobb idag på programmet, de flesta hästar tränade på. De såg jättefina ut och gjorde det bra.
Det var många ryttare på plats idag vilket gjorde att vi kunde rida större turer tillsammans och i några av turerna cantrade alla hästar ihop.
Efter avslutat arbete och lunchfodring så förberedde vi det sista med transporten medan hästarna åt sin lunch. Lastningen gick sedan smidigt och raskt och så här långt har hästarna rest bra.
Vi kommer vara framme ca kl 21.30 och då tar det ett tag att promenera med hästarna, fixa boxarna samt fodra.
Imorgon är det då dags för tävling och inte i vilka lopp som helst utan två viktiga storlopp i hård konkurrens. Voterlöpnning är ju det första av Derbyseriens tre klassiska lopp medan Svenskt Derby Trial är för de hästar som är mera uttalade stayers. 
Jag har uppdaterat med utförliga kommentarer angående våra hästar inför morgondagen. Finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Så var vi tillbaka i normala rutiner igen efter två dagars tävlande. Träning som vanligt idag med goda tempon och hästarna såg fina ut.
Dhakota var lite extra taggad och inledde turen med att slänga av Tobias och därefter rusa runt en sväng på området och skrämma andra hästar. Som tur var gick allt bra och alla inklusive Tobias mådde fint efteråt.
Efter dagens träning var avklarad samt lite annat jobb så hann vi också med en repetition av vår lastningsträning med Approach och Beach Road One. Detta inför resan till Jägersro imorgon. Båda skötte sig finfint och gick in i stort sett direkt, men det känns bra att de får testa en extra gång. Det är bra och harmoniskt att de får gå in i transporten, stå och äta lite gräs och sedan gå ut igen.
Imorgon tränar vi som vanligt på morgonen innan det är dags för avfärd mot Malmö. Vädret kommer vara varmt i början enligt prognosen, men bli svalare längre ner i landet.
Uppdatering kommer från transporten!

Vilken härlig dag det blev med toppväder och en enorm reklam för galoppsporten! 
Ett sådant här evenemang är ju väldigt beroende av väder och även om jag personligen tyckte det var väl varmt (speciellt för hästarna som skulle ut i solgasset och prestera) så var det ju ett fantastiskt picknickväder för alla som var där.
Sedan gäller det ju att få i alla fall en del av dessa människor att även komma till Bro Park eller någon annan av våra banor i landet, det är det som är målet och utmaningen.
Idag blev det i alla fall en väldigt lyckat på alla sätt, bra arrangerat och upplagt med hela dagsprogrammet.
Haweswater fick trafikproblem och kom aldrig fram, hade gott om krafter kvar och var bara två längder från segern. Lite surt, men man kan inte ta loppen på Gärdet på så stort allvar, det är lite av jippolopp och bara kul att vara med. Ägarna tyckte det var jätteskoj att ha starthäst på Nationaldagen och Haweswater som var rätt oberörd efteråt startar igen på torsdag.
Imorgon är det tillbaka till vanliga rutiner och träning igen!

Nu är det sommar på allvar. Med juni månad kom en värme vi inte sett på länge, jättehärligt!
Efter strykningarna blev det bara två startande idag och en mycket positiv insats från Himalaya som var knappt slagen trea, nos från andra.
High Max däremot sprang mest runt och hade lekstuga, han har en del att lära och det får vi jobba hårt på nu.
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat. Där kan ni också under Starter läsa om Haweswaters chanser imorgon, hon startar ju på Nationaldagsgaloppen ute på Gärdet.
Har ni möjlighet att ta er ut till Gärdet imorgon så gör det, det är en fantastisk stämning, mycket folk och trevligt!

En rolig träningsdag där de flesta hästarna tränade på raskt eller till och med lite mer än så. Det blev bra upplägg på träningen och jag måste vara jättenöjd med detta då hästarna verkligen såg starka och fina ut. Det är så roligt att stå och se dem komma dundrande över upploppet och man ser att de gör det med lätthet och självförtroende.
Det är vardagar som dessa som man bygger förväntningar och drömmar. Speciellt nu när alla storlopp kommer igång vartefter med de två kommande söndagarna till att börja med.
Först är det dock vanliga tävlingar imorgon och så Gärdet och Nationaldagsgaloppen på torsdag.
Imorgon har vi tyvärr fått stryka två hästar. House in Order har sparkat till sig och ådragit sig en liten svullnad. Även om det inte är något farligt så är det tillräckligt för att han inte kan starta imorgon. Australian Open behöver helt enkelt mer tid har det visat sig under veckan, han är inte helt redo än. Vi siktar på start om några veckor istället och den här fina hästen startar vi inte på en chans, han ska vara ordentligt förberedd på alla sätt.
Då återstår bara två starthästar och jag har uppdaterat kommentar angående deras chanser och det finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).
Jag har också uppdaterat med nya bilder idag, kolla in Wolframs fina tränings och tävlingsbilder under fliken Veckans Bilder!

Idag var det en nervös väntan under morgonen. Startanmälan till Jägersro på söndag och skulle Beach Road One komma med i Voterlöpning? Lite förenklat (eftersom man kan komma in antingen på handicap eller på poäng) så kan man säga att han stod två platser utanför. Känslan var att det ändå var en bra chans att komma med, men man vågar inte vara för säker. 
Efter att ha glott på min mail var trettionde sekund runt tiden när första listan brukar komma ut så dök den till slut upp. Jaaa, han var med! Så glada vi blev, det här ska verkligen bli spännande. Vi har också med Approach i Derby Trial, så att vi har två fina hästar i de två största loppen för dagen känns verkligen roligt. 
Idag var det också anmälningar både till nästa torsdag kväll (den 13e) på Bro Park och även till storloppsdagen på söndagen (den 16e). Vilket späckat schema det är just nu med tävlingar! Onsdag- Bro, Torsdag- Gärdet, Söndag- Jägersro, Torsdag kväll- Bro, Söndag- Bro. Och båda söndagarna är storloppsdagar som grädde på moset.
Vi kommer ha många hästar till start de närmaste två veckorna.
Idag var det då träning som vanligt och i höger varv som det brukar vara på måndagarna. Hästarna var superpigga och laddade idag, de studsade runt som popcorn och verkade väldigt sugna på att få träna. De skötte sig trots allt bra och arbetsdagen flöt på fint.
Imorgon kommer det en ny bilduppdatering här igen (jag hade från början planerat det till helgen, men lade om den planen lite...)!

Härligt med en ledig söndag, välbehövligt med lite återhämtning. Nästa helg är det Jägersro med storlopp som gäller och helgen efter på Bro Park är det Stockholms Stora-dagen med en radda storlopp. Så man får passa på att ta det lugnt de få dagar det finns möjlighet helt enkelt.
Imorgon är det träning som vanligt igen och så startanmälan till Jägersro.

Efter en lyxig fredag med firande av torsdagens framgångar så blev inte lördagen sämre. Ungefär samma upplägg, först rida alla turer och därefter en längre fika med bubbel och tårta. Man brukar ju säga att delad glädje är dubbel glädje och det stämde absolut här. Så härligt att få fira tillsammans med så många ägare, hela köket var proppfullt. Hela tre tårtor dök upp idag, både fina och goda allihop. En av dem var designad med halva tårtan i vinrött som Approachs dress samt hans namn skrivet och den andra halvan i Light Treadings blå färg och hennes namn, supersnyggt!
Träningen idag var mestadels av det snabbare slaget, många extra raska canters och en del rena snabbjobb.  
De som gick raskast var:
Australian Open och Bright Light tillsammans.
Perfect Girl Ester med High Max.
Himalaya och Stureplan ihop.
Beach Road One fick träna på raskare ensam.
Haweswater ett kortare arbete ensam.
Chizhou och Sharp Eye i raskare tempo tillsammans.
De gjorde sina arbeten mycket bra och såg fina ut. Det gjorde även övriga som gick snäppet lugnare men ändå ett gott tempo, jag är nöjd med dagens träning.
Jag hann så småningom (efter eftermiddagsarbete i stallet) precis hem för att hinna se prestigefyllda Epsom Derby (dvs det engelska Derbyt) som blev ett galet spännande lopp där de fem första var inom en halv längd.
Tränare Aiden O´Brien hade med sju av tretton hästar, bara det är ju en helt otrolig bedrift. Han vann också loppet och det för sjunde gången genom Anthony van Dyck (döpt efter en engelsk hovmålare). O´Briens hästar var också trea, fyra, femma och sexa och med tanke på hur tätt det var så är det minst sagt fantastiskt.
Tvåan i mål Madhmoon har Dawn Approach som pappa och det är alltså samma far som Approach och A Ragman.
Galileo är inte bara pappa till vinnaren Anthony van Dyck utan fanns med i stamtavlan på samtliga hästar i Derbyfältet, som pappa (till sex stycken av dem), farfar eller liknande. Helt otroligt vilken påverkan han har haft och har på hela aveln! Galileo är morfar till vår snart döpta franska tvååring vilket så klart känns lite extra bra en sådan här dag.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Så här dagen efter en tävlingsdag där hästarna har presterat så bra som de gjorde igår, då är det lätt att gå upp på morgonen. Det är verkligen som en extra energiboost och gör att allt känns lätt.
Idag blev en riktig firardag i stallet. Normalt sett brukar vi ta fikapaus efter tre turer, men idag red vi klart alla turer först. De som startade igår var ju lediga från träningen idag vilket gjorde att vi hade lite färre turer att rida. 
Efter avslutad ridning unnade vi oss en längre fika med både bubbel, tårta samt en hel del annat gott till den sena frukosten. Man får passa på att fira ordentligt när man har tillfälle och det är faktiskt också viktigt att göra det. Vi jobbar hårt med det här varje dag och då ska man också glädja sig när det ger resultat. 
Imorgon är det ju lördag vilket innebär att det kommer många ägare, så det kommer bli firande i dagarna två för oss. Det borde vi orka med... :)
Imorgon är det också en hel del raskare träning!

Vilken toppendag med två segrar och fina insatser!
Dagen började inte lovande, Space Dragon hade dragit till sin sko snett och var väldigt öm i hoven. Han har lite känsliga hovar och jag vet att när han tidigare tappat sko så har han nästan alltid blivit helt bra så fort skon varit på igen. Så vi kunde ju inte ta beslut om strykning förrän vi fått på skon igen och sett hur han var då. Jourhovslagare Erik kunde komma ca kl 10 och då var det inte långt till tävlingarnas början eftersom det var förmiddagslopp idag. 
Med skon på blev Space Dragon klart bättre, men inte helt bra och det var ett lätt beslut att stryka. Riktigt surt att han lyckades kludda till det precis idag! Det kommer dock nytt lämpligt lopp inom kort.
Sedan blev dagen betydligt muntrare med två fina segrar som togs av Light Treading och Approach på ett övertygande sätt. Otroligt roligt och vi glädjer oss mycket å deras ägares vägnar.
Jag vill också passa på och tacka alla i vårt stall- hela teamet- som lägger ner ett stort jobb och engagemang på hästarna, träningen och jobbet. Det är guld värt det!
För mer kommentarer om dagens starthästar så har jag uppdaterat sidan (Starter &) Resultat med dagens analyser.
I övrigt idag så var det väldigt glädjande att banan var så fin och rättvis. Man kunde vinna i front, men också bakifrån. De senaste veckorna har banan varit för hård och snabb och hästar i front har haft en nästan löjlig fördel, så var det inte idag.
Det här med förmiddagslopp var ju väldigt trevligt och det var mycket folk på plats. Sista loppet gick strax efter kl 13 och då var ju fortfarande en stor del av dagen kvar, jag gillade tidsschemat mycket.
Imorgon är det förutom träning även inplanerat en längre lyxfika med firande av dagens härliga segrar! 

Idag var det träning för fullt eftersom det är tävlingar imorgon och banan är stängd då. Det var blandad träning med ett snabbjobb på programmet. Det var Beach Road One och High Max som tränade ihop och det gick mycket bra.
Beach Road One provade idag blinkers inför nästa lopp och vi fick ett bra besked, han fungerade verkligen fint med dem. I träning är han visserligen alltid fokuserad, men i loppen har han varit allt annat än koncentrerad och inte alls haft fokus framåt. Därför kan blinkersen göra väldigt stor skillnad och han såg toppenfin ut idag. 
Sedan får man inte glömma att han ännu bara har gjort tre lopp någonsin och lär sig väldigt mycket på varje start, men det är ändå väldigt tydligt hur mycket han tappar i onödan på varje lopp när han springer och vinglar och tittar på annat. 
High Max underpresterade grovt senast, men vid kontroll dagen efter visade det sig att han hade allergi och var väldigt röd och uppsvullen i halsen. Först fick han en kort medicinkur och sedan har vi jobbat mycket för att få en bra stallmiljö för honom. Det regn som kom och som sköljde bort mycket pollen ute har förmodligen också varit till god hjälp. 
Imorse innan träningen återkollades hans hals och nu ser den helt annorlunda och bra ut, väldigt skönt!
Han är nu startanmäld till Bro nästa onsdag, startlistan dit kom idag. Då startar vi också House in Order, Himalaya samt Australian Open.
Men först är det morgondagens tävlingar som gäller med sex starthästar. Som vanligt finns nu kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det blandad träning där en del hästar gick fortare och andra något lugnare. Raskast gick Australian Open ensam samt Chizhou och Perfect Girl Ester tillsammans. De gick i närmare snabbjobbstempon och gjorde det jättebra. Utöver dessa gick en hel del hästar i extra raska canters, bl a Stureplan, Himalaya, Bright Light, Sharp Eye och Power of Attorney.
Det är flera hästar som är på gång mot kval eller start och så är det också en hel del hästar som vässar formen inför kommande storlopp, så det är många varianter just nu.
Träningen gick i alla fall fint och hästarna såg starka och bra ut.
Idag var det startanmälan till Gärdet nästa torsdag och där ska Haweswater starta för första gången. Jag kan tänka mig att den banan kan passa henne som är liten och smidig eftersom det är ganska snäva svängar och banan går lite uppåt och nedåt, den är rätt speciell. Dock hade hon nog önskat ett längre upplopp för sin slutspeed, men hoppas hon kan gå ganska fort även i kurvorna.
Imorgon onsdag är det ju då inte tävlingar (eller det är tävlingar fast på Jägersro) utan det är först på torsdag. Imorgon är därför banan öppen till kl 10, så vi kommer träna på fram tills dess. Vi byter alltså träningsdag eftersom banan är stängd torsdag morgon innan tävlingarna.
Jag har idag uppdaterat med nya bilder som utlovat, även om det blev en lite mindre bilduppdatering denna gång. Siktet är inställt på en ny uppdatering redan till helgen för att komma i fas igen. Kolla in Wolframs fina tävlingsbilder under fliken Veckans Bilder!

Idag var det då som vanligt träning i höger varv. Detta missade dock Fredrik som i första turen för dagen med Daxios red i vänster varv. Även jag glömde helt det och reagerade inte alls på att han red i fel varv. Som tur var kom det inte ut någon annan häst på banan under tiden, kl 6.30-turen brukar det sällan vara några andra som tränar.
Först när tur två kom galopperande upploppet ner i motvarv så insåg jag misstaget. Ja ja, som tur var gick det ju bra, men vi får vara lite mer vakna framöver.
Träningen gick bra idag och det var mestadels tempon åt mellanhållet och något raskare. Hästarna var pigga och såg bra ut.
Det var verkligen en fullspäckad dag med mycket ridning, besök av både veterinär och hovslagare samt en massa annat att göra. Vi fick jobba på ordenligt men hann med allt vi skulle och lite till. 
Idag var det också anmälningar, både till Bro Park nästa onsdag och till Jägersro nästa söndag. Nästa vecka är det intensivt tävlande med dessa två dagar samt då Gärdet på torsdagen. 
Jag insåg idag att jag skulle ha uppdaterat med nya bilder under helgen, ber om ursäkt för att det dröjt och nu siktar jag på att ordna detta imorgon!

Har haft en enormt lugn och återhämtande söndag och nu är vi redo och laddade för en ny vecka!

Trevlig lördag med snabbjobb, raskare träning och mycket folk. Tobias var ledig idag (det vill han alltid vara när det är Elitloppshelg) och på förhand trodde jag det skulle bli en dag med mycket arbete för oss övriga i stallet. Där hade jag fel- det var många på plats idag, så det var gott om folk i stallet och det var många ryttare till turerna.
Igår eftermiddag hade Space Dragon dragit sin ena sko snett så den fick tas av. Idag skulle han gå snabbjobb med Approach och den där skon var helt nödvändig att få på. Dessutom är han lite känslig i sina hovar, så vem som helst kan inte ordna skon.
En stor eloge till vår hovslagare Kent som körde närmare 20 mil sammanlagt bara för att ordna detta. Det var viktigt att Space Dragon fick göra dagens träning inför sin start på torsdag och utan sko hade det inte varit möjligt, så jag är oerhört tacksam för att det kunde ordnas.
Både det jobbet och övriga gick utmärkt, hästarna såg mycket fina ut och tränade på strålande. Är jättenöjd med alla dagens arbeten!
När vi var klara vid lunch så var vi redan igång med grillen och det blev en god lunch i stallet där vi var ett gäng som var kvar. Vi körde det lite enkelt och grillade korv med bröd och så hade vi lite tillbehör till.
Jag skrev ju igår att från och med nu ska vi fira in helgen med bubbel varje lördag och idag inledde vi detta med en flaska Prosecco. Kanske låter kombon bubbel och korv inte helt klockren, men jag kan meddela att det funkade faktiskt helt utmärkt!
Nu önskar jag alla en jättetrevlig helg och glöm inte att titta på Elitloppet imorgon. Man behöver inte vara travfantast för att tycka att just det loppet med försök och final är väldigt kul att se, så det får inte missas!

En trevlig fredag i stallet där helgkänslan liksom redan börjar infinna sig. Efter två helger på resande fot (Göteborg och Jägersro) så är jag nästan osunt laddad inför en ledig söndag. Normalt sett när det är Elitloppet som det ju är på söndag så brukar jag vara på plats och se det live. Denna söndag kommer jag se det från soffan- här ska det bli sovmorgon och långfrukost framför tvn och en dag av slappande.
Idag fyllde min syster Lotta år och vi fick besök till fikat med hembakta kakor och lite bubbel. Det här med bubbel var ju supertrevligt och även om vi bara drack en liten slurk var så kändes det ändå lyxigt. Jag bestämde raskt att från och med nu blir det bubbel varje lördag i stallet för att fira in helgen. Det är inte särskilt dyrt eller krångligt (champagneglas har vi ett helt skåp med), men det ger ändå mycket tillbaka som en rolig extragrej.
Dagens träning gick utmärkt, ungefär hälften av hästarna cantrade på raskt och övriga i mellantempon eller lugnare. Hästarna såg fina ut och skötte sig utmärkt.
Idag var det också startanmälan till på torsdag och det blev till slut sex hästar som startar. Vilka det är kan ni se under fliken Starter (& Resultat).
Imorgon blir det en del raskare träning igen!

Redan från morgonen hotade himlen med mörka moln. Vi visste att regnet var på gång, men exakt när skulle det komma?
När tredje turen för dagen var ute så börjar dropparna falla och när hästarna galopperade på banan så regnade det för fullt.
Efter att alla hästar var tillbaka i stallet, fått en varm dusch och täcken på sig så var det dags för dagens fika. Under tiden totalt öppnade sig himlen och det fullständigt vräkte ner.
Turen efter var planerad med grästräning för tvååringarna, men faktiskt så inställde vi det. Att gå ut för första gången på en bana som är blöt och kanske lite hal samtidigt som de blir totalt dyngsura hade bara varit en negativ upplevelse för dem. Det är ju inte så man vill att de ska introduceras för gräsbanan utan det ska ju vara en bra och positiv känsla, att det är roligt. 
Även om de här grästräningarna är mycket värdefulla för unghästarna, att de får öva och kan banan, så får man ibland väga in andra aspekter. Speciellt när det är premiär för en ny bana, då är det extra viktigt att förutsättningarna är rätt.
Annars så var det här regnet bara bra för naturen, skörd och att få bort massa damm överallt. Med förra året i åtanke så blir man glad när vädret varierar, det här behövdes trots allt.
Efter en dag med raskare träning idag så blir det mera blandat imorgon!

Tävlingar idag och båda treåringarna (Bright Light och Perfect Girl Ester) gjorde fina insatser där Bright avslutade strålande till en tredjeplats kort slagen medan Ester behövde det här loppet, men ändå bara var fyra längder från vinnaren.
Dagens "dumstrutpris" går till mig själv. Efter Brights lopp drabbades en häst av en reaktion av värmen (det gick bra med hästen!) och just hetta samtidigt som de presterar och svettas kan lätt bli för mycket. Vid avsadlingen står ett antal hinkar med vatten för att kunna användas om man behöver. Dock borde jag har tänkt på att Bright lätt överreagerar på saker...
Jag tog en hink och ställde mig vid ryggen och hällde försiktigt vattnet på honom. Först stod han still i ett par sekunder, därefter reagerade han med att hoppa rätt upp i luften och sparka mot mig och hinken. Han träffade hinken vilket visserligen var tur, men det var fortfarande vatten kvar i den som jag fick över precis hela mig... Inte min intelligentaste stund direkt!
Se närmare kommentarer angående hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat!
Imorgon är det grästräning för tvååringarna samt startboxträning!

Vad fort det har gått från minusgrader på morgonen till sommar! Nu är plötsligt värmen något man måste räkna med i planeringen, det blir väldigt hett framåt lunch. Man får se till att få ut hästarna i hagarna direkt på morgonen och inte låta dem gå alltför länge i solgasset senare på dagen. Nu hoppas vi på en "normal" sommar där det även kommer lite regn då och då, torkan i fjol var faktiskt skrämmande.
Idag var det en del raskare träning: 
Approach och Space Dragon jobbade tillsammans.
Label Black och Light Treading även de snabbjobb och de gick tillsammans. 
Haweswater och Daxios gick i samma tur, men tränade en och en i ett kortare arbete.
Samtliga såg fina ut och gjorde träningen mycket bra. Utöver dessa så var det mestadels snabbare tempon och det är flera hästar som är klart på gång nu, t ex Kew Bridge, Chizhou och Australian Open. Även Power of Attorney har nu kommit igång igen efter ett uppehåll pga lite småsår, löjliga smågrejer kan verkligen stoppa upp rejält om man har otur.
Imorgon är det då dags för tävlingar igen och då på hemmaplan Bro Park. Vi har fyra starthästar och som vanligt finns nu kommentarer angående deras chanser, ni hittar detta under fliken Starter (& Resultat).

Vi kom till stallet strax före kl 00.30 i natt och var hemma ungefär en timme senare. Det blev inte många timmars sömn innan det var dags att stiga upp igen. Kan säga att jag ser mycket fram emot kommande helg utan tävlingar (då är det ju Elitloppet), det behövs en dag av lite återhämtning nu efter två helgers resande.
Idag var det då högervarv på dirttracken och det var där de flesta hästar tränade, vi hade också några som galopperade ute på fältet.
Mestadels mellantempon åt det lugnare hållet idag, men imorgon blir det en del raskare träning.
Idag var det också anmälningar till många banor (Gärdet, Jägersro, Göteborg och Bro Park). Vi har ganska många anmälda till Bro nästa torsdag då det är något så ovanligt som förmiddagstävlingar. Vi har också Haweswater anmäld till Gärdet och det ska bli spännande.
Först är det dock onsdagens tävlingar som gäller och imorgon kommer det som vanligt här på sidan in kommentarer om starthästarnas chanser!

På väg hem igen med blandat resultat. Jag tycker Beach Road One gjorde det bra som trea, men han är väldigt grön och orutinerad och agerar så också. Han har mycket att lära sig, så det får vi jobba på nu då det finns så mycket mer där egentligen. Se närmare angående hans insats under fliken (Starter &) Resultat. 
Mr Tooma Global brände all energi i ledvolten, så det här loppet kan vi bara glömma. 
Nu sitter vi i transporten och bör vara på Bro Park runt midnatt. Sen är det en ny vecka som börjar i stort sett direkt!

Här sitter vi i lastbilen på väg mot Jägersro och i skrivande stund är det knappa tre timmar kvar till ankomst (enligt GPSen ska vi vara framme ca kl 19.50). 
Lastningen gick strålande, all lastningsträning vi har gjort har verkligen hjälpt. Nu gick det hur fort som helst och samtldigt lugnt och harmoniskt.
Efter ett par timmars sovande här i bilen så sitter jag nu och uppdaterar här på sidan, det är bra att passa på och få lite skrivbordsjobb gjort när man ändå inte har annat för sig.
Jag har nu uppdaterat här både med nya bilder som finns under fliken Veckans Bilder samt kommentarer om morgondagens starthästar, finns under fliken Starter (& Resultat)
Dagens träning gick mycket bra och det var en del raskare träning. Hästarna såg fina ut och gjorde det utmärkt på alla sätt, de ser verkligen fina och starka ut nu. Det gäller så klart främst de hästar som ska starta inom kort, men även både hästar på väg uppåt i träningen samt inte minst tvååringarna som går fort framåt.
När vi åkte från Bro Park var det bara en tur kvar som skulle gå lugnt och jag har fått rapport om att även det gick bra.
När vi så småningom är framme på Jägersro så väntar fixning av hästarnas boxar med att strö upp dem och ge foder mm, samtidigt ska de också ut på promenad.
Därefter är det full fart mot hotellet, kl 21 börjar finalen av Eurovision och det får inte missas! Nederländerna är storfavorit och vinner väl förmodligen om man tittar på oddsen i alla fall. Jag har börjat snöa in på Australien som jag inte alls gillade först, den växer hela tiden. Även Schweiz, Azerbajdzjan och Ryssland (låter verkligen som en låt i en Bondfilm) är bra, men samtliga jag har nämnt nu är hyfsat tippade tillsammans med Sverige som vi ju givetvis hejar på. Jag har en outsider också, den är inte tippad och lär inte vinna, men jag tycker Slovenien är ett bra och finstämt nummer. Se där, nu fick ni lite Eurovisontips varken ni ville eller inte...
Kolla nu in Wolframs jättefina bilder under Veckans Bilder och heja på oss imorgon!

Idag lite av en mellandag i träningen med mestadels lugnare träning även om det var några få som gick lite raskare tempon. Alla hästar såg fina ut och hela arbetsdagen flöt på hur bra som helst. 
Vi provlastade också Beach Road One inför morgondagens resa till Jägersro. Vid tidigare transporter (t ex när han skulle kastreras) har han varit mer än lovligt seg att lasta, så nu har vi tagit oss mycket tid att öva utan stress och press. Det har verkligen gett resultat och idag gick det jättebra, vi hoppas (och tror) han är lika duktig imorgon. 
Planen imorgon är att träna hästar och jobba som vanligt under morgonen, men att komma iväg i god tid innan lunch så vi är i Malmö i hyfsad tid.
Rapport här på sidan kommer från transporten när vi är på väg. Jag planerar också en ny bilduppdatering här imorgon samt naturligtvis kommentarer angående starthästarnas chanser. Kika in här under eftermiddagen så borde allt finnas inne!

Lång dag idag, men ibland är det bara så det är. Jag ville absolut kolla High Max i halsen idag för att se om han verkade sjuk. Det var minst sagt svårt att få en veterinär att komma till stallet, men till slut lyckades vi få en tid. Dock var den tiden kl 18.30, men då var det bara att vänta in det. Så med en avfärd hemifrån kl 05.00 imorse och hemma igen lite efter kl 20 så var det en rätt lång dag.
Dock kändes det klart värt det när vi fick ett klart och tydligt svar på den kraftiga underprestationen. Han såg fin ut nere i luftrören, men i svalget var han röd, irriterad och ordentligt svullen. Detta är troligen pga allergi eller känslighet och det kan med hjälp av medicin gå över fort. 
Veterinären sa att det är solklart att han inte kan prestera med den halsen, han får inte alls luft som han ska när han är så pass svullen. Så det var skönt att få ett svar och också att det förhoppningsvis går snabbt att få honom bra igen.
Dagens träning gick fint med en del raskare canters och hästarna såg fina ut. Vi var också i startboxarna och övade med samtliga tvååringar samt Chizhou och de skötte sig verkligen exemplariskt allihop. De gick in lugnt och stod fint medan bakgrindarna stängdes och sedan låste vi framtill och de stod instängda en stund. Därefter öppnade vi framtill och lät dem skritta ut lugnt bara. Så det moment att öva som återstår är bara att galoppera ut, men det lär de sig fort. Viktigast är att de är lugna och harmoniska i startboxarna och inte stressar. Därför är det bra att vänta med att springa av dem tills de har övat ett antal gånger och har befäst ett bra beteende. 
Idag var det också startanmälan till onsdag och då har vi Perfect Girl Ester, Bright Light, Shylock och Himalaya till start. Det är tätt mellan tävlingarna just nu; Göteborg i söndags, Bro Park igår, Jägersro på söndag och Bro Park igen på onsdag. Lägg då till resande både till Göteborg och Jägersro så blir det inte så mycket ledig tid just nu. Det är dock just det här vi jobbar för, att se hästarna tävla och när det går bra som det gör just nu så blir allt så mycket lättare.
Imorgon tränar vi vidare och förbereder lite inför lördagens resa till Jägersro!

Härligt med seger för Stureplan! Han är verkligen en speciell häst med så mycket karaktär och personlighet och han vet när han har vunnit eller gått bra. Han var mycket nöjd med sig själv efter loppet, på gott humör och med extra mycket självförtroende. 
Han gjorde det bra idag med 65 kg och hårt tempo, ändå satt Fredrik och väntade en bra bit in på upploppet innan han reds ut. 
House in Order gjorde också ett topplopp, även han med 65 kg och avslutade fort över upploppet till en andraplats.
Med tre starthästar som gav en seger, en andraplats och en femte så borde man bara fira dagen och vara supernöjd. Jag kan dock inte låta bli att fundera på varför High Max underpresterade så som femma, det skaver i mig. Vi kommer kolla upp honom, börja med att kontrollera så han inte har någon slags infektion i kroppen, han löpte som om han var sjuk. 
Förra veckan så skrev jag här att hästarna presterade så bra, men att vi haft många andra och tredjeplatser och hoppades på lite fler segrar inom kort. Nu vann Haweswater i söndags och Stureplan idag, det känns skönt att det börjar lossna på allvar. Kul också att Fredrik vann ytterligare en seger idag och är i toppform!
Har uppdaterat med närmare kommentarer om dagens starthästar och ni hittar detta som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Idag var det en hel del raskare träning/snabbjobb på programmet:
Approach och Perfect Girl Ester jobbade tillsammans.
Beach Road One och Bright Light tillsammans, även det var ett snabbjobb.
Dhakota gick fort över upploppet och hade med sig Mr Tooma Global som sällskap.
Dessutom rask canter för Himalaya tillsammans med Space Dragon, inte fort men snäppet under.
Utöver detta var det ett antal hästar som gick i hyfsat raska tempon. Jag måste vara jättenöjd med dagens träning, hästarna såg fantastiskt fina ut och gick över all förväntan.
Det känns väldigt uppåt för många av hästarna just nu, de ser starka och bra ut och utvecklas hela tiden formmässigt.
Det är väldigt mycket tävlande just nu, men när det känns så här bra så är det bara roligt. Redan imorgon är det ju tävlingar igen, då på hemmaplan Bro Park. Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer om våra tre starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Vi var tillbaka i stallet igår kväll strax efter kl 22, ganska hyfsat ändå faktiskt. Jag var hemma en dryg timme senare och efter en dusch och sedan på datorn kvällens avsnitt av Robinson (kunde inte vänta till idag, missar aldrig ett avsnitt!) så blev det ju rätt sent ändå. Inte så att man studsade upp imorse, men när man är nöjd och glad med gårdagen så går det betydligt lättare.
Idag var det då som vanligt numera på måndagar träning i höger varv på dirttracken. Hästarna verkar tycka det är kul med variationen och de blir lite extra pigga av att det är något annorlunda. Det var mellantempon eller lugnare som gällde idag och dessutom några som tränade ute på fältet/gräset.
Hela dagen flöt på bra även om det var mycket arbete när vår hovslagare var på plats. När han skor så står vissa hästar står snällt uppbundna medan andra behöver en person som håller i dem för att de ska vara lugna och trygga. Vissa dagar är det inte så många eller några alls som måste hållas, men idag råkade det behövas på i stort sett samtliga som skulle skos och det tar ju en massa tid. Vi jobbade dock på effektivt och hann med precis allt vi skulle lagom till lunchfodringen.
Idag var det också startanmälan till Jägersro på söndag och då har vi Beach Road One i ett treårslopp över 1600 meter. Det är lite av ett test inför Voter och senare Svenskt Derby, så det är upp till bevis. Vi har också Mr Tooma Global som återigen startar i en Sunday Special, denna gång över 1730 meter.
Förutom våra lopp så är det många fina och kvalitativa lopp med Pramms Memorial som den givna höjdpunkten.
Det var också anmälningar till Bro Park nästa onsdag, den 22 maj och där har vi Bright Light, Perfect Girl Ester, Himalaya och Shylock anmälda. Startlista dit är ute på torsdag.
Imorgon är det en hel del raskare träning som är inplanerad!

Nu är vi på väg hem igen! Resan har gått bra och smidigt och så här kommer vi förmodligen resa tll Göteborg framöver, samma natt och vara framme tidig morgon. 
Så klart är vi lite extra glada efter en lätt seger för Haweswater och Malva! Det är ju alltid roligt att vinna och speciellt när man reser och lägger så pass mycket tid på det så är det ju skönt när det går bra. 
En perfekt riden ritt av Malva som gjorde allting rätt och hon är så klart superglad nu och det med rätta.
Lite frustrerande att Light Treading är så kort slagen (3,5 längd från vinnaren) och ändå blir oplacerad. Detta efter att vi testade blinkers här och hon blev väl övertaggad av det och låg på hårt både till start och direkt i loppet, brände ut energin i förtid. Jag tycker ändå vi är på gång att komma på rätt upplägg för henne för att få henne att fungera i lopp.
Se närmare kommentarer angående dagens starthästar, som vanligt finns det under fliken (Starter &) Resultat.

Så var det lördag och lite raskare träning på programmet, dock lite mindre fort än vi oftast brukar just på lördagar. Hästarna har tränat på ganska ordentligt den senaste tiden och kan behöva vänta ett par dagar tills nästa hårdare träning. Det blev ändå bättre tempon, men snäppet under extra raskt och hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Efter sista turen för dagen var riden väntade som vanligt allt vi brukar göra i stallet med skötsel av hästar, förberedande av foder inför kvällen mm mm. Dessutom var det packning av allt vi ska ha med oss till Göteborg. Normalt sett åker vi ju sen förmiddag eller lunch dagen innan, men nu ska vi testa denna gång att åka i natt istället. Då kan hästarna äta middag och sova halva natten hemma, därefter åker vi vid ett-tiden och bör vara framme vid  kl 6.30-7 ca. Då får de efter promenad äta frukost och har sedan ändå ganska många timmars vila innan det är dags för tävlingar. 
Eftersom Göteborg ligger betydligt närmare än Jägersro så är det nog just här man ska kunna göra ett sådant tidsupplägg. Det här är inget vi själva har kommit på, ganska många tränare gör så när det är lite kortare resor och det har fungerat bra. Sedan vill vi ju se själva hur jobbigt det blir med tur och retur på så kort tid för oss människor (speciellt Kurre som kör) och hur hästarna trivs med det. För känsliga hästar som inte reser så bra kan jag tänka mig att det är en fördel att vara hemma så länge som möjligt. Nu är Haweswater och Light Treading åt det coolare hållet, men det ska ändå bli intressant att se. 
Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Roligt att vara tillbaka igen i stallet även om jag inte var borta så himla länge. Faktiskt räcker några dagar hemifrån för att få ny energi. Om jag får välja på tre korta resor lite utspridda eller en längre så tror jag det är mycket mer värt med flera korta. Dessutom är det betydligt enklare och kräver mindre planering att åka iväg på det här viset.
I alla fall så började morgonen som vanligt med inspektion av samtliga hästar och de verkade må fint. Dagens träning var åt det lugnare hållet, efter en hel del raskare träning så var det lite av en mellandag idag. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet. Det är också förberedelser med packning och så inför vår Göteborgresa där vi startar Light Treading och Haweswater på söndag. Mer om det imorgon!

Så var man hemma igen i verkligheten! Lite förseningar var det och det hann bli kväll istället för sen lunch innan vi var hemma. Resan har varit toppenbra, men det är också alltid skönt att komma hem igen.
Hästarna har tränat på i ganska goda tempon idag och alla ryttare verkade nöjda. Det var bara positiva rapporter jag fick, så det känns ju så klart väldigt trevligt.
Imorgon ska det bli roligt att se hästarna träna igen även om det är lite åt det lugnare hållet då.
Idag var det startanmälan till onsdag och då har vi Stureplan, House in Order och High Max som startar.
Jag har nu uppdaterat med nya bilder och denna gång är det både från träning, stallvisning (där vi visade våra fina tvååringar) samt från tävlingarna. Samtliga bilder är tagna av duktiga fotograf Wolfram, så kolla in allt, det finns som vanligt under fliken Veckans Bilder!

Lugn dag på träningsfronten hemma och allt rapporteras bra!
Här har det varit ännu en trevlig och härlig dag och imorgon bitti åker vi hem igen. En kort resa, men bara att komma hemifrån och se något annat samt få ladda batterierna lite betyder väldigt mycket.
Imorgon kommer då alltså som utlovat nya bilder igen här på sidan!

Här på Mallorca har vi haft en superhärlig dag och dessutom varmt och soligt redan från morgonen, betydligt varmare än igår. Det har verkligen varit en maxad dag och när det är så här få dagar så får man ta vara på dem så mycket man kan.
På hemmaplan var det överlag raskare träning som gällde i varierande grad. Några gick närmare snabbjobb medan många gick i rask canter. I stort sett alla ökade på i någon grad i alla fall och alla ryttare verkade mycket nöjda med träningen och hästarna.
Jag får ett sms på morgonen hur hästarna mår och när sedan träningen är klar så kommer en träningsrapport med tider och omdömen. Det var bara positivt och entusiastiskt idag!
Imorgon är det lugnare på träningsfronten. 
Veckans bilder blev det ju inget med i lördags, jag brukar oftast uppdatera dem då men det har verkligen varit fullt upp. Planen är att de kommer in på torsdag när vi är hemma igen.

Direkt efter tävlingarna igår så var det full fart mot Arlanda för resa till Mallorca och nu är vi här. Min sambo Erik fyller jämnt imorgon och det firar vi här med en kortare resa, vi är hemma igen redan på torsdag lunch.
Palma är en så himla trevlig stad och vädret är soligt och fint om än inte jättevarmt. Vi har haft en mycket bra första semesterdag och även om det bara är få dagar här så är det ändå betydelsefullt att kunna komma iväg en sväng.
Hemma rapporterades allt bra, gårdagens starthästar mådde fint och träningen gick bra. Måndagar är ju lite av en rutinträningsdag med mestadels mellantempon, så även idag. Dock är ju det nya sedan förra veckan att det är höger varv som gäller på måndagar vilket ju är en nyttig och bra variation.
Det var också både startanmälan och anmälningar idag. Startanmälan var till Göteborg på söndag och där har vi Haweswater och Light Treading som startar. Anmälningar var både till Bro Park nästa onsdag (den 15e) samt till Jägersro (den 19e) dit vi planerar att åka. Så det blir ett intensivt tävlande nu för oss med resande och tre tävlingsdagar på lika många banor på en vecka.
Imorgon är det lite raskare träning som gäller!

Mycket fina insatser av våra hästar idag och med lite tur hade det kunnat bli ännu mer utdelning. Nu blev de tvåa (kort slagen efter strid), trea (två längder slagen efter att ha kastat bort uppåt tio längder på bortre lång) samt femma (en och en halv längd från andraplatsen) så vi hade inte helt turen på vår sida.
Det viktigaste är dock att det märks att hela stallformen är starkt uppåt, hästarna blir bättre och starkare hela tiden och gör bra lopp. De går framåt på loppen, tränar på och går uppåt i form. 
Nu har det bara varit tävlingar i en månad än och säsongen har precis börjat komma igång. Så jag är väldigt nöjd med deras prestationer så här långt och det känns mycket lovande framöver. Nu hoppas vi det snart ska bli lite "proppen ur" med fler segrar, vi har bara en seger i år men sex andraplatser och tre tredje, vi har varit väldigt nära många gånger... 
Jag har uppdaterat med en analys av dagens insatser och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Idag var det då så klart träning som vanligt, men också stallbacksvisning som Stockholms Galoppsällskap anordnade. Det var ganska många som promenerade runt på området och kollade in hästarna, i första hand var det tvååringar som visades. Vi visade våra fyra tvååringar och de skötte sig mycket bra och var coola. 
Eftersom vårt stall var sist för dagen så blev den grillunch som besökarna skulle bjudas på vid vårt stall. Så det blev ett ganska perfekt avslut på vår arbetsdag.
Dagens träning var av det blandade slaget med en del raskare tempon. 
Light Treading, Approach, Bright Light och Beach Road One var det som gick i snabbast tempo. Snäppet under gick Space Dragon och Chizhou samt en hel del hästar i mellantempon eller lugnare.
Dhakota och den odöpa franska hingsten (det kommer ett namn snart!) fick idag öka tempot lite över upploppet för första gången. Dhakota är en tidig, speedig och rask häst som nog kommer kunna starta hyfsat tidigt. "Frallan" (smeknamn på att han är fransk, tills han får ett namn) är en häst som siktar på Derbyn nästa år och inte alls ska starta förrän senare i sommar eller tidig höst. Han gör allt så lätt och man får snarare hålla igen på hans träning. 
Så de är två väldigt olika hästar, men just idag kunde de gå tillsammans och gjorde detta mycket bra. Det är ju så roligt och spännande när unghästarna börjar komma igång mer med träningen och man får se dem sträcka ut litegrann.
Imorgon är det tävlingar igen och vi har tyvärr fått stryka Haweswater. Det är dock ingen fara med henne och hon startar nästa söndag i Göteborg istället.
Tre starthästar imorgon återstår, jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer angående deras chanser. Ni hittar detta under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det blandad träning åt det mer lugna hållet. Ofta är fredagar något av en mellandag där hästarna tar det lite lugnare när det gäller tempon. 
Dagens bästa träning var den vi gjorde i slutet av arbetsdagen, nämligen lastningsträning. Det blev en övning som gick långt över det förväntade och som verkligen var bra på alla sätt. Normalt sett om man ska iväg någonstans så måste ju hästen in i transporten och det är alltid en viss tidspress. Nu fick varje häst ta den tid som behövdes och vi jagade inte på något alls. Däremot lockade vi med både mat och gräs och det blev verkligen en positiv övning med mycket beröm.
Idag var bara första dagen av dessa övningar, vi kommer göra det här varje dag vi hinner framöver. Det viktigaste är att man har gott om tid och tålamod när man övar så hästen känner att det inte är någon som helst stress.
Det som är bra är att man här kan bocka av vartefter att den här hästen behöver inte öva fler gånger och den här behöver mer övning. Planen är att hinna gå igenom samtliga aktuella hästar vilket är ganska många.   
Imorgon är det träning som vanligt samt också stallbacksvisning som går till så att de som vill samlas kl 10 vid stall 25 (Nadja Bellander). Därefter går alla tillsammans efter ett schema runt bland stallarna där tränarna visar framför allt sina tvååringar. Vårt stall är sist på schemat, ca kl 12.45 och det hela avslutas med lite grillning som är vid vårt stall. Det här brukar vara ett jättetrevligt och populärt evenemang!

Regn! Massor med regn! Även om man kommer hem dyngsur och kall så är det faktiskt ändå svårt att klaga, naturen behöver verkligen det här. Förra årets torka och dåliga skörd var ju faktiskt skrämmande, ett sådant extremväder vill vi inte ha igen. 
Så det känns ändå bra att det regnade på rejält och vi hoppas på en lagom varm sommar där vädret är lite mer normalt.
Dagens träning var åt det raskare hållet och det är roligt att se hur fina hästarna ser ut. De flesta av våra hästar har behövt ett lopp i kroppen för att komma igång, se bara på Stureplan vilken skillnad det var till andra starten. De har inte varit så hårt tagna i träning och det känns som att formen bara går uppåt nu och eftersom säsongen knappt har börjat så känns det bra.
Bright Light och Beach Road One årsdebuterade nyligen med fina resultat (trea och tvåa) och nu syns det tydligt i träningen hur framsatta de är efter sina lopp. 
De siktar ju båda på storloppen under sommaren och ska vara på topp då. 
En som ännu inte har årsdebuterat men som börjar se mycket bra ut är Approach. Han verkar vara en riktig stayer med en stor styrka och det närmar sig årsdebut.
Är nöjd med samtliga hästar idag och hela dagens träning.
Imorgon blir det förutom den vanliga träningen även lastningsövning. Det är snart dags för tävlingsresor till andra banor och då är det bra om själva lastningsmoment i transporten går smidigt. Idag kom Kurre med sin lastbil och har parkerat den vid stallet så vi enkelt kan öva. Så det är ett projekt vi inleder imorgon!

Dagen inleddes inte så bra med strykning av Himalaya. Det kan vara så att han smällt till sig i boxen eller liknande i natt, men inget farligt. Dock tillräckligt för att inte riskera att starta och hästens bästa måste alltid komma först. Han får göra sin nästa start om ett par veckor istället.
Desto gladare blev vi över Stureplans starka insats som tvåa. Åt vinnaren gick inget att göra åt, men det var ingen överraskning då hon stod alldeles för billigt inne i handicap och bar hela nio kilo mindre än han. 
Sture gjorde verkligen ett bra lopp och det är så otroligt glädjande att se att han är tillbaka med besked!
High Max debuterade och gjorde det okej, men den här hästen kan massor mer än så. Här fick han en lite strulig start, men framför allt visade sig distansen vara alldeles för kort. Han är ju anmäld bl a i både Svenska och Norska Derbyt, så det var ju egentligen ett bra besked att han ska ha längre distans.
Se närmare kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat!

Sista dagen i april, vad tiden flyger fram! När det var vinter och kallt så kändes varje dag långsam, nu när våren är här så går det fort känns det som.
Idag var det blandad träning med en del snabbare tempon och hästarna som ska starta på söndag tränade på lite extra. De gjorde det starkt hela vägen och såg fina ut. Även övriga hästar skötte sig utmärkt och såg bra ut i lite raskare tempon.
Tvååringarna utvecklas hela tiden och det är en fröjd att se dem på banan, de är verkligen klassiga!
Det är alltid roligt att åka hem nöjd efter en arbetsdag och känna att hästarna gått bra allihop.
Imorgon är det då tävlingar igen och vi har fyra starthästar. Jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Så var det ny vecka igen. Den inleddes med ett mindre bakslag för våren med tre minusgrader på morgonen. Det var bara att dra fram vinterjackan igen, jag som trodde den var klaranvänd för ett antal månader framåt. Dock steg temperaturen fort i och med att solen började skina och det blev ändå rätt behagligt efter några timmar.
Idag var det premiär för en ny rutin på banan, varje måndag kommer det vara höger varv på dirttracken. Det har funnits uppe som förslag flera gånger, men först nu har det genomförts, bl a eftersom flera tränare vill ha motsatt varv någon dag per vecka.
Hästarna verkade tycka den här variationen var lite rolig, några av dem blev lite väl peppade av upplägget och mer eller mindre studsade av banan efter träningen.
Det gick ändå fint med alla turer och jag tycker nog det här är en bra sak, nyttigt som omväxling en dag i veckan.
Idag var det också startanmälan till söndag och för oss blev det fyra hästar som kommer ut då; Daxios, Mr Tooma Global samt Haweswater och Label Black i samma lopp. Först är det ju dock tävlingar redan på onsdag och även då är det fyra starthästar som gäller för oss.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Lugn söndag eftersom dagens tävlingar avhölls på Jägersro och vi hade inga starthästar där. Dock var det roliga lopp att se ändå. 
Nästa söndag är det tävlingar på Bro Park och det är det ju även på onsdag, så det blir en riktig tävlingsvecka detta. Imorgon kommer startlistan till söndagen!

Solig och trevlig lördag med en del raskare träning, men också lugnare tempon. De som gick raskast var:
Stureplan ensam
Daxios och High Max tillsammans
Himalaya och Mr Tooma Global tillsammans
Det blev bra upplägg för dem där de gick starkt hela vägen.
Dessutom gick A Ragman och den odöpta franska hingsten i ganska bra tempo, de gör verkligen allting så himla lätt. Här handlar det snarare om att hålla igen, de ska inte ut och starta för tidigt eftersom de satsar på riktigt stora lopp framöver.
Dagens grästräning ute på fältet var med Chizhou och Light Treading, båda trivs strålande där. För Chizhou är det bra och uppbyggande träning nu när hon börjar komma igång mer efter en växtperiod. Light Treading är en häst som lätt spänner sig och blir alltför stark på banan, fantastiskt att se vilken annan häst hon är ute på fältet, avslappnad och harmonisk. Det känns som ett mycket bra upplägg för henne att variera med detta ett par dagar i veckan.
Hela arbetsdagen flöt på fint och som alltid var det mycket folk på plats och trevlig stämning.
Nu är jag precis hemkommen från Kulturnatt inne i Stockholm. Ett jättebra arrangemang som ordnas en gång om året då det är en massa olika saker runt om i stan, lite av ett öppet hus överallt och det är gratis. Vi var först på Operan och såg en balettföreställning som var hur cool som helst. Därefter blev det en promenad till Hedvig Eleonora kyrka där det avhölls en Metallicamässa, dvs de spelade och sjöng låtar av Metallica på orgel och piano. Det var otroligt mäktigt och en så rolig idé! Det var verkligen fullt med folk överallt och båda evenemangen som vi gick på blev helt fullsatta. 
Nu dröjer det ju ett år till nästa Kulturnatt (som är på kvällen kl 18-24), men ett tips är kolla in det nästa år.
Åter till hemsidan här, jag har uppdaterat som utlovat med nya bilder och ni hittar dem som vanligt under fliken Veckans Bilder. Ha nu en härlig söndag!

Idag var det lite av en rutinträningsdag med mestadels mellantempon åt det något lugnare hållet. Vi hade också en trevlig tur ute på fältet med trav och canter, det är verkligen stora ytor där att rida på. Träningen flöt på bra och hästarna skötte sig fint.
Idag kontrollerade vi Australian Open i halsen efter hans grova underprestation. Han såg helt perfekt ut där vilket var glädjande trots allt. Det är ju inte roligt att få in någon halsinfektion så trots att vi letar efter ett fel så var detta ett bra besked. Helt klart var det något som inte stämde med honom, men nu vet vi i alla fall att det inte var halsen och kan gå vidare med andra kontroller.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet. Jag har också planerat att göra en ny bilduppdatering här på sidan. Så länge önskar jag alla en trevlig helg!

Dagens träning var av varierande tempon där de första turerna för dagen tränade raskt. Alla hästar såg mycket starka och fina ut och gjorde detta lätt och bra. Senare på dagen var det även några turer i mellantempon samt några som också gick i lugnare tempon. Det blev en bra träningsdag där allt flöt på fint.
Gårdagens starthästar mådde fint och kändes bra på alla sätt, alltid ett skönt besked.
Idag var det också startanmälan till nästa tävlingsdag på Bro Park som är på onsdag den 1 maj. Då har vi fyra starthästar; Stureplan i en Guldhandicap, Shylock och Himalaya i samma lopp samt debut för High Max. En spännande dag!
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Tävlingar idag med fyra startande. Tre av dem presterade bra även om det hade kunnat bli någon vinst med ett mer förmånligt loppupplägg... Jag har uppdaterat med mycket närmare kommentar angående deras prestationer under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon träning som vanligt samt startanmälan till nästa onsdag den 1 maj!

Nu börjar ju våren verkligen komma på allvar och de där minusgraderna på nätterna var det i alla fall ett tag sedan vi senast såg. Allt blir så mycket trevligare och lättare när det är sol och varmt!
Idag var det raskare träning för några hästar:
Stureplan, High Max, Shylock och Label Black gick alla tillsammans i ett gott tempo som ökades lite extra över upploppet. Samtliga gjorde detta mycket bra och de är nu också anmälda till lopp den 1 maj eller 5 maj, båda dagarna anmäldes idag.
Daxios gick ensam senare på dagen och gjorde precis samma upplägg som de andra, vilket gick mycket bra. Efter sin fina andraplats i årsdebuten så siktar han nu på start den 5 maj igen.
Även Chizhou gick något raskare tempo från sista sväng, men inte så fort som övriga. Hon har varit i en växtperiod ett tag, men börjar nu komma igång på allvar igen.
Övriga hästar gick mellantempon eller lugnare och dagen flöt på utmärkt. A Ragman och den odöpta franska hingsten var ute och galopperade på fälten och de ser så klassiga ut båda två så det är en fröjd att stå och titta på dem.
Imorgon är det tävlingar igen och för oss en spännande dag där vi har flera treåringar till start som vi har höga förhoppningar på inför säsongen.
Jag har uppdaterat kommentarer om våra starthästar och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Annandag Påsk idag, men vi red och arbetade som vanligt, hästarna måste ju ut och träna.
Denna vecka har Tobias semester, så vi får kämpa på utan honom och vi har organiserat upp det mesta för veckan. Det mest stressiga är tävlingarna på onsdag när (naturligtvis) alla hästar går på rad, i loppen efter varandra. Även det är planlagt hur det ska gå till, där har vi alltid tider för när varje häst ska sadlas och så håller man sig till schemat. Dock är det så för mig att jag ska upp och vara på plats när loppen går och så iväg emellan och sadla, sedan hinna tillbaka upp igen osv... Det är full fart hela tiden då kan jag lova.
Idag var det träning åt det lugnare hållet och endast ett fåtal gick i mellantempon, en rutinträningsdag som det ju brukar vara på måndagar. Hästarna såg fina och lite pigga ut, de var ganska laddade efter en dag ledigt från träningen.
Arbetsdagen flöt på bra och imorgon är det raskare tempon för en del av hästarna! Imorgon kommer också kommentarer om chanserna för onsdagens starthästar.

Härligt lugn söndag och inga tävlingar för första gången på ett tag. De senaste två söndagarna har det ju varit tävlingar på Bro Park så det var faktiskt ganska skönt med en ledig dag.
Hästarna mår bra och är laddade för en ny vecka med tävlingar onsdag. Vi tränar som vanligt imorgon!

Alla komponenter för en härlig dag! Sol och fint väder och många ägare på plats hela dagen. Bra träning med både raskare och långsammare farter på banan. Dessutom en tur som var ute och galopperade på fältet, det är lite av favoritturen att stå och se dem komma galopperande tillsammans där.
De som gick raskast idag var Beach Road One, Shylock, Label Black och High Max. Även Daxios ökade på lite sista biten och samtliga hästar såg jättefina ut och gjorde det bra.
De som gick fortare igår var ute och joggade lugnt idag och de hade tagit gårdagens träning utmärkt.
Hela dagen flöt på bra och med god hjälp så var vi även idag klara lite tidigare. Arbetsdagen och veckan avslutades på allra bästa sätt med årets första grillning på uteplatsen. Vi var så pass många att vi verkligen fick tränga ihop oss för att få plats och det var hur trevligt som helst.
Det brukar heta att "grillat är godast" och det skriver jag verkligen under på. Den där rökiga smaken som blir på maten är oslagbar i mitt tycke och det gäller vad man än grillar; kött, fisk, grönsaker mm mm.
Vi hade dessutom lyxen att få avsluta med en god hembakt marängtårta med lemoncurd och jordgubbar, så bättre kunde det knappast bli. Det blir defintivt många fler grilldagar i stallet under våren och sommaren!
Jag har nu som utlovat uppdaterat med nya bilder och det är både från träning och tävling denna gång. Kolla in Wolframs fantastiska foton (alla utom de allra första är hans bilder) under fliken Veckans Bilder.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig Påskhelg!

Så var det Långfredag då, men för oss i stallet var den snarare åt det kortare hållet. Vi började rida tidig morgon och körde mockningen vartefter med god hjälp av Anne som dök upp på morgonen som en glad överraskning.
Tack vare att vi började rida extra tidigt så var också sista turen klar i bra tid och det var skönt att kunna lyxa till det med att vara färdiga en timme tidigare än normalt. Hästarna behöver ju tränas som vanligt även om det är helg, men kan man bli klar i bra tid så är det ändå mycket värt för hårt arbetande personal.
Själva träningen idag gick fint, de som tränade i snabbast tempo var Stureplan, Approach, Bright Light och Australian Open. Alla såg bra ut och gjorde det starkt. Övriga hästar höll sig i mellantempo eller lugnare och några av dessa kommer gå friskare tempo imorgon istället.
Precis som igår reds en av turerna ute på fältet och idag var det Perfect Girl Ester, Label Black, Chizhou och Kew Bridge som tränade där och de verkade trivas.
Imorgon tänkte jag göra en ny bilduppdatering här på sidan med bilder från veckan!

Nu är det verkligen vår i luften! Ett par minusgrader på morgonen, men redan efter ett par timmar flödade solen och allt blir ju så mycket mer lättjobbat då, vilken energi man får!
Idag var det blandad träning men inga snabbjobb. Några hästar cantrade på i ganska hyfsade tempon medan andra gick lite lugnare. Vi hade också en större tur som galopperade ute på fältet och de tyckte det var jätteroligt med något nytt, det märktes verkligen. Det var lite mysigt att stå där och se dem komma galopperande tillsammans över ängen.
Idag var det också startboxträning och vi var där med tre hästar. Dhakota fortsatte sin startboxträning och skötte sig helt exemplariskt, idag kunde vi även stänga bakgrindarna samt introducera stängande av framgrindarna. Roligt att se hur cool och duktig han har blivit!
Beach Road One och Bright Light var också där för en kort övning inför deras lopp på onsdag. De startade ju varsin gång förra året och båda vann. Nu har de inte sett startboxar på ett antal månader och därför kan det vara bra att repetera. De fick bara gå in, stå en kort stund och sedan backa ut igen. Bright Light gick in i stort sett direkt. Beach Road One var något motvillig först, men det tog inte så lång tid innan han kom in. För säkerhets skull fick han gå ut och göra om det igen och då gick det bra direkt. Det känns bra att ha låtit dem göra detta inför sina lopp.
Nu kommer ju påskhelg, men vi jobbar som vanligt med träning både fredag och lördag, så på återhörande imorgon!

Banan stängd idag och det var en lugnare dag för stallet efter några dagars intensiv träning och även tävling i söndags. 
Startanmälan idag till nästa onsdag och då har vi fem spännande starthästar, det ser vi fram emot! Se under fliken Starter (& Resultat) vilka hästar som startar och vilka lopp.
Imorgon är det träning som vanligt igen och även startboxträning står på programmet!

Idag var det en del snabbare arbeten på programmet:
Approach med Himalaya-
Approach går framåt för varje träningstillfälle, men han är ingen lättränad typ utan kräver en hel del arbete för att bli riktigt redo och stark. Roligt att se att han förbättrar sig hela tiden och vi siktar på årsdebut inom ett par veckor.
Himalaya har gått framåt massor på sitt lopp och är klart mer på hugget nu. Han siktar på start nästa onsdag, den 24e.
Beach Road One med Stureplan-
Stureplan var inte alls hårt jobbad när han årsdebuterade, nu är det helt andra förutsättningar efter ett lopp i kroppen och han ser toppenfin ut.
Beach Road One fick här en bra genomkörare inför sitt lopp nästa onsdag och kan man gå lätt tillsammans med Stureplan på det här viset så ser det minst sagt bra ut.
Bright Light delvis tillsammans med Space Dragon-
De började i friskt tempo tillsammans, men sedan fick Bright Light öka betydligt mer de sista 600 metrarna vilket han gjorde jättebra. En nyttig övning för honom som även han siktar på start nästa onsdag.
Space Dragon fortsatte i det tempo de gick i innan, han kommer träna raskare senare i veckan istället och har lopp om ett par veckor.
Shylock och Power of Attorney-
Shylock tog sitt lopp hur bra som helst och tränar nu vidare mot nästa lopp, han är på väg uppåt i form.
Power of Attorney är redo för debut ganska snart och går stadigt framåt i träningen hela tiden. Han är en utpräglad stayer som inte alls hittade farten förra året, men efter vintern har han utvecklats mycket. Han kommer behöva några ytterligare jobb innan han är startklar, men är klart på gång nu.
Utöver dessa hästar så gick även Mr Tooma Global och Label Black i friskare tempo tillsammans, vilket blev ett jättebra upplägg för båda hästarna.
Dessutom ett antal hästar som gick något lugnare tempon upp till hyfsat raskt och de såg laddade och fina ut.
Tvååringarna testade en variation i träningen idag, de var ute och galopperade på fältet. Rolig och nyttig träning, både hästar och ryttare såg uppiggade ut när de kom tillbaka. Kul att göra något annat emellanåt och det kommer vi göra fler gånger!
Sammanfattningsvis en mycket bra och positiv träningsdag och det är så roligt att vi har så många fina hästar på gång mot start nu!

Så var det dags för en ny vecka igen. Gårdagens fina insatser av hästarna gav helt klart en extra energi att starta upp veckan, det är ju så mycket lättare när man är glad och nöjd.
Kall morgon med sju minusgrader men när solen kom upp och värmde blev det riktig vårfeeling faktiskt, tänk att det inte ens är särskilt långt till sommaren nu!
Gårdagens start och kvalhästar mådde bra och hade tagit sina lopp bra. När man kommer till stallet dagen efter tävling så är det några saker man kontrollerar lite extra noga med varje starthäst: Ser hästen ut att må bra, ser avspänd och nöjd ut? Är all mat uppäten? Hur känns benen, är de kalla och fina utan några svullnader? Därefter tittar man på hur hästen rör sig när den går ut, att den inte är stel eller dålig på något sätt.
Allt såg jättebra ut för samtliga hästar som tävlade igår, vilket så klart alltid är ett väldigt skönt besked.
Som vanligt på måndagar så var det något av en rutinträningsdag med mestadels mellantempon. Hästarna skötte sig utmärkt och såg fina ut.
Arbetsdagen flöt på bra med det vanliga inslaget på måndagar av hovslagare på plats och lite annat. 
Idag var det anmälningar till nästa tävlingsdag som är nästa onsdag, den 24e april. Då har vi 5-6 starthästar och start för några av våra fina treåringar,  både Beach Road One, Bright Light och Australian Open är alla anmälda. Dessutom ytterligare några hästar som redan årsdebuterat och fått lopp i kroppen, så det ser ut som en spännande tävlingsdag.
Imorgon är det lite raskare träning på programmet!

Fina insatser idag med två bra andraplatser och en tredje. Klart man vill vinna, men jag är ändå jättenöjd med hästarna. Dessutom ett imponerande kval av High Max, nu ser vi verkligen fram emot debuten inom kort.
Våra hästar har behövt lopp för att komma igång, men också lite mer träning innan de varit redo och det har märkts hur snabbt framåt de har gått den senaste tiden. Ser man då till tävlingsresultaten så är det samma sak, nu börjar de som kommer ut vara klart mer förberedda, varje dags träning sätter fram dem.
Vi körde aldrig för fullt i tempon på rakbanan vilket har gjort att vi legat lite efter nu i början, men vi kommer starkt nu mer och mer för varje gång.
Se närmare kommentarer om hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat!

Trevlig lördag med sol och en hel del ägare på plats samt raskare träning.
Många ryttare på plats idag, så det blev färre turer men istället många hästar i varje tur. Det passade mig bra eftersom vi också hade Fullmäktigemöte under förmiddagen och framåt. Där skippade jag föreläsningarna som var först och anslöt till själva stämman, på det sättet hann alla hästar träna klart innan jag åkte. Hästarna är alltid prio ett, så det kändes skönt att det här gick att kombinera.
Träningen gick jättebra, det var många som gick i snabbare tempon och det gjorde de utmärkt. I tre veckor har nu dirttracken varit öppen och hästarna går fortfarande starkt framåt och förbättrar sig fort.
Därefter var det då dags för stämma som avhölls i Aronsborg i Bålsta och det blev en mindre cirkus under delar av mötet. Jag avstår från någon längre rapport här, men mötet visade tydligt hur läget är mellan de olika sällskapen. Jag tror det kommer bli bra till slut, nu finns det flera konkreta planer på förändring som kommer sättas igång.
Imorgon är det dags för tävlingar igen på Bro Park och jag har som vanligt uppdaterat (under fliken Starter & Resultat) med kommentarer om våra starthästar.
Vi hoppas på en bra dag imorgon!


Minus åtta grader imorse, minus åtta! Hallå våren, kom genast tillbaka!
Enda ljuspunkten på morgonen var att himlen var blå och solen var uppe tidigt, så man förstod ju att graderna skulle stiga ganska snabbt vilket de gjorde också.
Lite av en mellandag träningsmässigt, det var ingen som gick jättefort utan de höll sig i mellantempon eller lugnare.
Igår var det ju en del raskare träning och så även imorgon, så idag var det då något lugnare för hästarna vilket gick fint.
Det blev en bra arbetsdag trots morgonkylan, allt flöt på utmärkt.
Jag utlovade ju igår nya bilder och nu finns de klara och uppe här på sidan. Det är Wolframs fantastiskt fina bilder från både träning och tävling, så missa inte dem. Kolla in under fliken Veckans Bilder!

Resten av denna vecka öppnar dirttrackbanan först klockan åtta. Det beror på att det är minusgrader på nätterna för tillfället, så banan behöver preparering innan den är redo för träning varje morgon. Så idag fick vi då vänta med första turen tills dess och därefter var det ett fullspäckat schema med en del raskare träning de första turerna. Det gick jättebra, hästarna såg spänstiga och starka ut.
Klockan tio var det dags för startboxträning och då hade vi hästar som skulle dit också. High Max kvalar på söndag och han har tränat på att hoppa ut ur startboxarna tidigare. Förra veckan gjorde han det för första gången på länge och då var han lite långsam, så idag behövdes en repetition. Han var betydligt raskare ut nu och skötte sig mycket bra och fokuserat.
Vi var också där med Dhakota för första gången och han var hur proffsig som helst. Han skrittade in utan ledare och stod lugnt och fint, hur säker som helst. Det är verkligen roligt att se hur han har förändrats sedan kastrationen. Innan var han mer vild än tam, men nu är han lugn och samlad på ett helt annat sätt och han fungerar i träningen som han inte alls gjorde tidigare.
Även A Ragman och den odöpta franska var i startboxarna igen, de var ju där för första gången förra veckan. De var minst lika duktiga idag och kom långt i sin startboxträning. Först skrittade de igenom ett par gånger innan de sedan gick in samtidigt och stod kvar därinne. Därefter stängdes bakgrindarna och de fick prova att backa ett par steg för att känna att det var stopp bakåt och de tog allt med lugn. Slutligen testade vi att stänga och öppna framgrindarna framför dem utan att låsa, en första introduktion och det gick bra det med. Jag vet ju vilken påverkan problem med startboxar har på en häst, hur mycket det kan förstöra och ta deras energi. Så det känns oerhört tacksamt att de här unghästarna verkar ta det med ro och sköter sig så bra.
Eye for an Eye fick inte träna boxar idag, just nu är hon inne i en växtperiod och får ta det lite lugnare. Det är viktigt att ge hästen tid när den behöver det så den växer och utvecklas som den ska.
Imorgon tänkte jag köra en ny bilduppdatering här på hemsidan!

Lugnare onsdag där de flesta hästarna hade en ledig dag från träningen och för övriga var det endast ridning på området. 
Då passar man så klart på att hinna med lite extra pyssel, sånt som vi inte alltid hinner annars. Idag blev det frisering av manar och även en del storstädning.
Imorgon är det träning som vanligt samt startboxträning!

Hemma efter en väldigt lång dag! Först var det så klart arbete som vanligt under förmiddagen och idag en hel del raskare träning.
Approach och House in Order tillsammans.
Haweswater med High Max.
Beach Road One och Bright Light ihop.
Space Dragon ihop med Power of Attorney.
Daxios tränade ensam och det gjorde också Stureplan.
Alla dessa gick i extra raska tempon och det såg bra ut, de gjorde det med full spänst hela vägen.
Övriga hästar som reds höll sig i mellantempon eller lugnare. Jag måste nämna hur fina tvååringarna ser ut, de sköter sig verkligen galant och gör snabba framsteg nu när de börjat träna på dirttracken. Det märks vilken skillnad det är att komma ut på en riktig tävlingsbana och träna dem. Även om rakbanan duger bra för uppträningen så ger det så enormt mycket mer på en stor bana med doserade kurvor, gjord för fart på ett helt annat sätt.
Vi har bara tränat i drygt två veckor på dirttracken och framstegen för alla och då speciellt tvååringarna är enormt stor.
Efter förmiddagsarbetet var klart så blev det en hundpromenad, men det var ju inte direkt något mysväder att vara ute och gå i, var är våren liksom? Jag började ju ladda för vår redan i februari och då var det ju inte så konstigt att det blev kallt igen, men nu är vi en bra bit in i april!
Eftermiddagen och kvällen ägnades åt först arbete i stallet med kvällsfodring och allt annat vi gör på eftermiddagarna (tar ut hästar, fixar hönät, mockar av boxarna mm mm) och därefter Fullmäktigemöte vilket tog några timmar. Väl hemma igen och jag har nu varit igång i 17 timmar, det är tur att inte alla dagar är så här långa!
Är i alla fall nöjd med dagen och hästarna!

Vad mycket en seger gör, vad glad man blir! Alla vi i stallet jobbar hårt och lägger ner ett engagemang som innebär att man spenderar mer tid med hästarna än sin egen familj. Det är inte bara ett jobb utan så mycket mer. 
Så när man får känna den här glädjen av en seger så ger det en så mycket energi och boost att bara jobba ännu hårdare.
Idag firade vi Perfect Girl Esters fina seger med tårta till fikat, man ska alltid fira när det finns tillfälle, det är viktigt tycker jag.
Alla starthästar mådde bra och verkar ha tagit sina lopp bra. Light Treading efteranmälde jag till och med till nästa söndag när ett passande lopp för henne öppnades. Det var alltså startanmälan idag till på söndag och då har vi High Max som ska kvala och förutom Light Treading så startar också House in Order, Haweswater och Daxios
Idag var det något lugnare träning och imorgon blir det en hel del raskare tempon!

Så härligt med första segern för i år! Fina Perfect Girl Ester infriade förväntningarna med råge och vann enkelt! 
Våra hästar har- som jag varit väldigt tydlig med- inte varit så väldigt vässade inför de här första tävlingsdagarna och de flesta har behövt ett lopp i kroppen för att komma igång. Därför kändes det lite extra bra att få en seger idag och speciellt på ett så fint sätt.
Se närmare kommentarer om hästarnas insatser idag under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon jobbar vi vidare!

En kylig morgon som övergick till sol och värme först framåt eftermiddagen. Det blev ändå (trots kylan) en trevlig förmiddag med många ägare på plats och en del raskare träning.
Morgonen inleddes med snabbare arbete för Daxios och Approach som gjorde ett bra upplägg tillsammmans och jag var jättenöjd med bägge hästarna. Daxios startar nästa söndag, den 14e medan Approach har sitt första lopp den 24e.
Andra hästar som ökade på under dagen var Label Black, Power of Attorney och High Max som arbetade ihop i ett extra raskt tempo som ökades lite ytterligare över upploppet vilket de gjorde bra allihop.
Även House in Order och Beach Road One tränade på extra friskt men väl i hand och de är på gång mot årsdebut, House in Order redan nästa söndag.
Utöver dessa så gick de flesta snäppet under i tempo, men ganska snabbt ändå och det såg bra ut.
Imorgon är det då dags för tävlingar igen, första söndagen med lopp och söndagar kommer vara s k Premium Days som kommer lyftas mest. Vi hade fem starthästar, men Space Dragon får vänta ett par veckor till innan start så det blir fyra som startar. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentar angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Morgonen började lite annorlunda. Precis när jag kör in på stallområdet så börjar min mobil tjuta med någon konstig larmsignal jag inte alls känner igen. Så kommer det upp på displayen i bilen "ringer 112" och då försöker jag lite desperat lägga på, men icke... När de svarar förklarar jag raskt att det var en felringning och vi lägger på. Då kommer direkt nästa moment "kontaktar alla dina nödkontakter" och inte heller här kunde jag stoppa något. 
Det tog inte många sekunder innan en av mina tre kontakter, min syster, ringer och undrar vad som händer. Hon fick ett meddelande att jag ringt 112 och var i nöd samt fick en karta med var jag befann mig.
Trots lite av ett kaos (förmodligen orsakat av att mobilen legat emot något i bilen), så måste jag ändå säga att det här fungerade ju väldigt bra och tydligt! Så en uppmaning är att gå in och se till att man alltid har gärna flera personer listade som sina nödkontakter. På Iphone görs det i den app som har ett hjärta som symbol, jag tror den ligger inlagd från början i alla telefoner.
Resten av dagen var lite mindre dramatisk och mera av en rutindag. Idag var det lugnare tempon som gällde och imorgon blir det raskare igen.
Jag har som utlovat uppdaterat med nya bilder igen, träningsbilder och även ett par bilder från tävlingarna i onsdags. Ni hittar alla superfina bilder under fliken Veckans Bilder!

Morgonen började precis som vanligt med att gå runt och kolla alla hästars temp och ben. Gårdagens starthästar var helt klara och fina i benen, det är ett mycket härligt besked att få dagen efter tävling.
Idag var det raskare träning på programmet och alla hästar såg spänstiga och fina ut. Det är bara två veckor imorgon sedan dirttracken öppnade för i år och sedan dess har träningen gått snabbt framåt. Man får ha i åtanke att det varit ganska kort om tid och det märks att hästarna utvecklas mycket på i stort sett varenda träningspass.
Idag var det också årets första startboxträning i ordinarie startboxar som används vid tävling. High Max fick göra en repetition inför ett snart kommande kval. Han gick in jättefint och stod lugnt. Hoppade sedan av godkänt, men lite raskare får han gärna bli och det brukar hästarna lära sig ganska fort av sig själva.
Vi var också där med tvååringarna Eye for an Eye, A Ragman och den odöpta franska. Tanken innan var att det skulle vara en lätt introduktion, men alla uppförde sig helt lysande och gick in två gånger var på ett lugnt och fint sätt. Ibland kan hästar vara jättesvåra och ta tid på sig, så det här var väldigt lovande och positivt. 
Dhakota var inte där idag, men med honom siktar vi på detta nästa vecka istället och nu är det startboxträning varje torsdag framöver.
Imorgon är det dags för en ny bilduppdatering här på hemsidan!

Ja, då var vi igång igen med tävlingar! Så länge sedan och vad roligt att allt drar igång nu igen, det har vi längtat efter länge.
Dagens starthästar behövde verkligen sina lopp av olika anledningar. Debuterande Australian Open var duktig som tvåa, men han kommer visa mycket mer än så här framöver när han lär sig allt. 
Under fliken (Starter &) Resultat har jag uppdaterat med kommentar angående dagens insatser.
Imorgon tränar vi vidare och redan på söndag är det dags för nästa tävlingsdag!

Idag var det till stor del raskare träning på programmet och hästarna tränade på mycket fint. Det är verkligen roligt att se hur starka och bra de ser ut, det är många som är snabbt på väg uppåt i form nu och på gång.
Imorgon är det ett första upp till bevis då tävlingssäsongen äntligen drar igång! Vi har tre starthästar och de är inte supervässade någon av dem och det får ses som ett första lopp för att komma igång. Sedan är det fråga om hur hårt konkurrenterna är tränade och hur långt det räcker för våra hästar. Vi hoppas så klart mycket på en bra inledning på säsongen!
Se närmare kommentarer om hästarnas chanser under fliken Starter ( & Resultat). 
Hoppas vi ses på Bro Park imorgon!

Så var det april då, vad fort tiden går nu! Idag var allt som vanligt igen, roligt att få se hästarna träna och de såg fina ut allihop.
Känns ganska bra att vara tillbaka och det är mycket som jag behöver hinna med nu de närmaste dagarna för att "hinna ikapp" med det som fått vänta under de dagar vi var i Dubai.
Just nu sitter jag i vårt kök i stallet och jobbar lite här vid datorn, det är strax dags för Fullmäktigemöte i Stockholms Galoppsällskap och senare ikväll är det även årsmöte.
Idag var det både startanmälan till söndag där vi har fem hästar och anmälningar till näst söndag, den 14e där vi också hade ett antal. Vi har många hästar på gång nu och det blir en spännande vecka och månad!

Uppstigning tidigt imorse, packning av väska och så ut till flygplatsen. Det är egentligen ganska overkligt att man hoppar in i ett flygplan och sitter där i sex timmar och sedan är man plötsligt på en helt annan plats på jorden. 
Resan hem gick bra och det är alltid så roligt att komma hem till hundarna som blir helt överlyckliga!
Nu är man tillbaka i verkligheten igen efter en jättehärlig resa och imorgon är det träning som vanligt igen.

Vilken rolig och härlig kväll! Har man möjlighet så rekommenderar jag varmt att åka och se Dubai World Cup, hela arrangemanget är fantastiskt och har det mesta.
Inte minst hästar i världsklass och idag såg vi en häst utöver det vanliga. Normalt sett är det just själva huvudloppet som är det mest intressanta och visst var det ett otroligt spännande upplopp när Thunder Snow precis på linjen hann ifatt och vann för andra året i rad.
Dock var det japanska superstoet Almond Eye i Dubai Turf som var den mest imponerande idag. I ledvolten såg hon lugn och snäll ut, hon såg nästan lite osäker ut och inte särskilt kaxig alls. När hon sedan klev ut på banan och cantrade till start, ja då såg man direkt att detta var något helt extra. Smidig och atletisk med en aktion som bara flöt ovanpå, såå himla fin!
I loppet såg hon ju inte alls ut som en vinnare i början, men vilken spurt hon satte in och gjorde det så lätt. Jag är verkligen glad för att ha fått se henne i verkligheten här.
I övrigt så träffade vi på lite skandinavier, bl a Oliver Wilson och Elione Chaves som båda varit här hela vintern. En av Olivers passhästar var Old Persian som vann Dubai Sheema Classic och som han hejade och skrek över upploppet! 
Hela kvällen var strålande trevlig på alla sätt och imorgon bitti åker vi hem väldigt nöjda och glada. Hela den här resan har varit suveränt bra (om än lite kort kanske) och jag kommer hem laddad och taggad.
På hemmaplan rapporteras allt bra, några raskare canters idag men de som tränade på igår gick lite lugnare idag.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Idag var det raskare träning på programmet på hemmaplan. Inte för alla hästar, men för många av dem. Enligt alla rapporter så gick det utmärkt och ryttarna var allihop nöjda med hästarna.
Angående de som startar på onsdag så får man ha i åtanke att de kanske behöver ett lopp för att komma igång, men de såg alla bra ut idag i en extra rask canter.
Även de som är anmälda till nästa söndag är bra på gång och det känns som en god chans att de är startklara tills dess.
Samtliga hästar har ju fått en mycket bra grundträning på rakbanan de senaste månaderna där vi också ökat på tempot mot slutet av vintern. Dock var det först när dirttracken öppnade som vi kunde ta upp träningen ytterligare ett snäpp, så tiden till de första tävlingsdagarna har varit lite knapp. 
Här i Dubai var det äntligen sol idag, skönt med lite bra väder. Det blev för första gången sedan vi kom hit en sovmorgon och en lugnare dag med lite sol och bad, skönt att ta det lugnt efter två maxade dagar. Det som är lite extra roligt denna gång är att min syster Lotta är här för första gången och det är skoj att visa henne staden och allt man bör hinna se.
Vill avsluta dagens inlägg med en stor eloge till Tobias som ansvarar för stallet hemma och även till övriga personalen med Amanda och Maria E i spetsen. De lägger ner ett stort jobb och ser till att allt flyter på, har koll på allt och rapporterar. Även om jag inte är på plats i stallet så märks det tydligt att de gör ett fantastiskt jobb på hemmaplan. Känns skönt att ha ett så bra och duktigt team med ett engagemang utöver det vanliga!

 

Tidig uppstigning imorse och så begav vi oss ut till Meydan för att kolla runt och titta på morgonträningen. Återigen var det regn, men vi åkte ut i alla fall. Normalt sett är det fullsmockat med folk som bevakar hästarnas träning och intervjuar tränare och jockeys. Nu var antalet personer på plats kraftigt decimerat, vädret gjorde att den där trevliga känslan att stå där och titta försvann. Vi stod där en stund i regnet, men sedan förflyttade vi oss inomhus och kunde även titta lite på hästarna uppifrån den gigantiska läktaren.
Banan arrangerar alltid Breakfast with the stars torsdag morgon som brukar vara något helt extra. Då dukas det upp en massa bord ute med frukost och det står kockar precis överallt och lagar allt möjligt man kan tänka sig. Samtidigt intervjuas jockeys, tränare och andra intressanta personer. Det är en jättetrevlig stämning med folk som minglar och med lite roliga uppträdanden runtomkring, t ex jonglerare.
Men hur bra man än gör ett sådant här arrangemang så rår man ju inte på vädret och alla fina bord stod där övergivna ute i regnet. Snabbt hade arrangören flyttat in allt detta inomhus och det är gott om plats och möjligheter inne också. Det blir dock inte alls samma stämning och upplägg som vanligt, så det var ju väldigt tråkigt för dem när de satsar så mycket på det här.
Vädret förbättrade sig i alla fall under dagen och vi hann med att kolla in och handla lite i de gamla delarna av stan, där alla marknader finns. Imorgon hoppas jag på lite sol också!
På hemmaplan gick träningen fint enligt rapporter, idag var det mellantempon för de flesta även om några hästar cantrade på i snabbare tempon. Imorgon är det raskare träning inplanerat.
Årets första startanmälan var det idag. Vi startanmälde de tre hästar som var anmälda: Himalaya, Stureplan och Australian Open. De har alla sett fina ut i träningen och även om de inte är i toppform (vilket vore märkligt innan ens säsongen har börjat) så bör de vara klara för ett första lopp för året. Dock vill vi så klart se att de jobbar tillräckligt bra imorgon, att de verkar redo. Rapport kommer naturligtvis som vanligt under morgondagen!

Nu är jag på plats i Dubai! Flyget avgick igår kväll och när vi kom fram var det tidig morgon eftersom tiden här ligger tre timmar för Sveriges. 
Vi åkte ut till hotellet och därefter var planen att åka till banan och kolla runt, men då regnade det rejält. Lite av en överraskning faktiskt, vädret brukar i stort sett alltid vara bra i Dubai vid den här årstiden. 
Vi avvaktade med banbesök idag, men imorgon ska vi definitivt upp tidigt för att kolla morgonträningen och eventet Breakfast with the Stars. Rapport om detta kommer imorgon!
På hemmaplan var det en lugnare dag, men några hästar reds på området. Imorgon är det träning på dirttracken igen för samtliga.
Jag utlovade ju nya bilder och nu är de klara. Superfina bilder och roligt med bilder från tävlingsbanan för första gången på länge! Kolla in dem som vanligt under fliken Veckans Bilder.
Imorgon är det också dags för årets första startlista och det är då till tävlingarna nästa onsdag. Nu drar verkligen allt igång igen!

Idag var det mestadels raskare träning igen och det var roligt att se hur fina hästarna såg ut. De är i stark utveckling just nu och går snabbt framåt i form även om de så klart inte är på topp ännu och det ska de inte vara heller. Säsongen har ju inte ens börjat än och för många av hästarna finns större lopp som mål framöver och de ska matchas dit.
Detta känns ändå som ett bra första kvitto på att vår vinterträning varit bra, hästarna svarar väldigt starkt på träningen. Det verkliga kvittot kommer dock så klart först när tävlingarna börjar, det är då det är upp till bevis.
Nu sitter jag faktiskt på Arlanda och ska snart åka till Dubai i ett par dagar. På lördag är det Dubai World Cup och förutom att se själva tävlingarna så kommer jag också kolla in morgonträningen, det är alltid hur intressant som helst. Det blir ingen lång resa, vi är tillbaka redan söndag lunch, men några dagar i sol och värme är den perfekta uppladdningen innnan säsongen drar igång på allvar.
Självklart kommer jag uppdatera här som vanligt. Hade ju utlovat nya bilder idag, men jag kommer inte hinna detta innan planet avgår, så de kommer in imorgon istället.

Så var det en ny vecka igen och träningen fortsätter på dirttrackbanan. Inte springer man runt i vanliga fall under säsongen och tänker på hur roligt det är att träna på själva banan. Men efter en lång vinter med all grundträning som gjorts på rakbanan så har vi laddat så länge för detta, det känns fortfarande efter några dagar helt underbart. 
Idag var det mera mellantempon som gällde och hästarna såg bra ut och verkade ha tagit lördagens träning fint. 
Idag var det också dags för årets första anmälningar, både till den 3e som ju är nästa onsdag samt den 7e som är söndagen. Vi anmälde ett antal hästar båda dagarna, lite fler på söndagen än tisdagen. Det är dock inte alls säkert att alla verkligen blir startklara, vi får se de närmaste dagarna hur pass redo de är. 
Imorgon är det inplanerat raskare träning för en del av dem och då får vi ett första svar.
Det är också dags för nya bilder här på sidan och imorgon har jag tänkt att det blir en ny uppdatering!

Lugn söndag och uppladdning inför en ny vecka med träning, anmälningar och en massa annat!

Så var det äntligen lördag och inte bara träning på dirttracken utan det var många som gick i raskare tempon idag. Banan öppnade även idag kl 8.00 så vi väntade med första turen tills dess, men istället hade vi många ryttare och alltså större turer.
Tur 1:
Approach- friskt tempo ensam och trots att det gick undan rejält så var han ganska oberörd efteråt.
Beach Road One och High Max- tillsammans i mellantempo åt det något raskare hållet.
Haweswater- lugnt tempo ensam
Dhakota- hör och häpna så cantrade han på banan! Det hade jag verkligen inte trott, men sedan hans kastration har han blivit betydligt mer lätthanterlig. Hittills har han ridits ute runt området, så att gå ut ett varv på dirttracken idag var minst sagt en milstolpe. En eloge till Tobias som har lagt ner ett väldigt bra arbete på Dhakota och det har verkligen gett resultat!
Tur 2:
Label Black, Perfect Girl Ester, Space Dragon och Himalaya. I denna tur skulle även Mr Tooma Global ha ridits, han och Himalaya var planerade att träna tillsammans. Men han hade lyckats trampa av sig en sko och kunde inte gå med ut. En sådan sak sätter ju hela planen ur spel och man får tänka om.
Himalaya som skulle gå snäppet raskare än övriga fick då istället ligga bakom en bit och ta sig ikapp. Det var bara det att de övriga tre gick lite fortare än tänkt, de var rejält taggade allihop. Så alla gick exakt lika i tempo och Himalaya fick klara sig utan sällskap idag.
Tur 3:
Efter en trevlig fikarast med mycket folk var det dags för tvååringarna (förutom Dhakota då):
A Ragman, den odöpta franska samt Eye for an Eye var alla tre tillsammans ute på dirttracken tillsammans för första gången. De skötte sig exemplariskt och såg verkligen inte ovana ut, de galopperade på jättefint på ett klassigt vis.
Vi må ha lite för få tvååringar i år med bara fyra stycken så här långt, men oj så fina de är!
Samtidigt reds också Light Treading som gick i friskt tempo som ökades till ännu raskare över upploppet samt Chizhou som höll sig i något lugnare tempo. 
Tur 4:
Stureplan- ensam i mycket raskt tempo.
Australian Open och House in Order- tillsammans i raskt tempo
Power of Attorney och Bright Light- tillsammans i raskt tempo som ökades snäppet mer över upploppet.
Samtidigt som denna tur reds så serverade vi bubbel med lite tilltugg uppe på läktaren för de av våra ägare som var på plats. Det var en spontan grej vi hittade på för att fira banans öppnande och att säsongen är på gång. Supertrevligt i all sin enkelhet får jag säga! Vi bestämde sedan att det måste bli bubbel och firande av saker i större utsträckning framöver, man ska se till att ha roligt och lyfta positiva saker så mycket man kan.
Tur 5 och dagens sista tur:
Att få en hovslagare att dyka upp en lördag är inte det lättaste, men duktiga Erik Engblom kunde komma förbi och få på skon på Mr Tooma Global, vilket jag var oerhört tacksam för. Så nu kunde "Tom" ridas i den här turen istället, oerhört värdefullt att han kunde träna på idag istället för att missa dagens träning helt.
Daxios-ensam i ganska raskt tempo som ökades till full fart över upploppet fast ändå i hand.
Shylock och Mr Tooma Global- tillsammans i mycket raskt tempo.
Otroligt roligt att se alla dessa hästar ute på banan idag och hur fina de såg ut! Man blir oerhört glad över hur bra dagens träning gick och att vi nu har gått in i en ny fas i och med banans öppnande igen.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg och på måndag är det dags för årets första anmälningar, till den 3e och 7e april!

 

 

Äntligen! Vilken härlig dag! Som vi har väntat på öppningen av dirttracken och idag var det dags. Dirttracken skulle öppna kl 08.00 och vi var ute och värmde upp hästarna runt området i god tid. Kl 7.59 skrittade hästarna ut på banan och vi var faktiskt först ut på banan. De hästar som reds då var Australian Open, Bright Light, Mr Tooma Global och Label Black.
Känslan att se dem komma galopperande över upploppet var fantastisk och då gick de inte ens särskilt raskt. Banan var jättefin och precis lagom på alla sätt.
Just när våra hästar kom ut var det lugnt ute på banan och knappt några hästar syntes till. Det dröjde dock inte många minuter förrän de kom hästar från alla håll skrittande mot banan, det blev full aktivitet väldigt snabbt.
Att solen sken hela dagen gjorde ju inte saken sämre, det är otroligt vilken energi man får och vad lätt allt går när det är sol och vår i luften. Det blev verkligen en sådan positiv och bra dag på alla sätt.
Alla våra turer idag var i mellantempon eller lugnare, men imorgon är det inplanerat en hel del raskare träning.

Imorgon öppnar dirtrackbanan! Det känns lite som reklamen "Triss- plötsligt händer det". Vi har väntat så länge och det var på gång för flera veckor sedan, men så kom minusgrader och snö plötsligt, så där lagom när man fått lite vårkänsla. Sedan dess har det varit en evig seg väntan, så när beskedet om öppningen kom idag vid lunchtid så kändes det nästan overkligt. Oj, vad man har längtat efter detta!
Träningen idag gick bra och efter gårdagens raskare träning så höll vi oss mer åt det lugnare håller eller mellantempon. Jag är glad att vi tränade på igår, då var banan klart bättre än idag (även om den även idag var helt okej).
Nu är vi superladdade för morgondagen, kl 08.00 öppnar banan!

Till vår stora glädje hade ett par minusgrader under natten torkat upp rakbanan och den gick att cantra raskare på. Kändes väldigt välbehövligt för själva träningen och också för att hästarna äntligen skulle få rasta av sig lite mer.
För att vara på säkra sidan ifall banan skulle börja släppa senare på dagen så red vi direkt från kl 6.30 (mockningen klarades av vartefter). Banan höll dock fint hela förmiddagen, troligtvis tack vare att det nog inte är så mycket tjäle kvar i den nu. Jag tror snarare att det var allt regnande som gjorde den så blöt häromdagen och inte tjällossning.
Det var härligt att stå vid sidan av banan och se hästarna svepa förbi, så himla skönt att kunna låta dem sträcka ut lite mer igen! De såg starka och fina ut, jag är verkligen nöjd med dagens intryck av träningen. Dock är det som jag skrivit tidigare betydligt enklare och tydligare att se hur pass redo de är när de kan komma ut på dirttracken igen.
I skrivande stund har vi ännu inte fått besked om dirttrackbanan öppnar imorgon eller inte, längtan är stor att komma dit nu. Det har sagts att det blir öppning i slutet av denna vecka och troligtvis imorgon, så senast fredag annars får vi hoppas. Nu känns det ju också som att våren är på väg på allvar, sol och relativt många plusgrader (som det varit under eftermiddagen) hjälper till att få banan redo för träning. 
Rapport som vanligt imorgon!

Även idag blev det travturer och ska man ha hästar till start första tävlingsdagen så börjar det brådska en del. Det är ju bara drygt två veckor kvar till säsongspremiären och än har inte dirttracken öppnat. Nu är senaste budet att den öppnar på torsdag, många väderomslag den senaste tiden har försenat öppningen en hel del.
När det gäller vintergaloppens vara eller inte vara så tycker jag att just detta är ett ganska viktigt argument. Att låta banan ligga hela vintern och frysa ihop verkar inte fungera så jättebra, det tar en väldig tid innan den är upptinad och redo att tränas på. Våra breddgrader och väder gör att det vore en stor fördel att hålla igång banan även under vinterhalvåret.
Läser man på Svensk Galopps sida (artikeln Rapporter om dirttrackbanan) om de olika alternativen vi har att välja på så tycker jag en sak låter väldigt spännande; att lägga värmeslingor under banan. Det skulle ju vara fantastiskt att ha en sommarbana året om, att slippa lösa och tunga vinterbanor vore en dröm. Kanske kan man även slå på värmen vid enstaka tillfällen under övriga året om det t ex regnat väldigt mycket och man vill torka ur banan? 
Fler fördelar kommer med det här förslaget, vi skulle då göra vårt eget gödselbrännverk vilket är något Svensk Galopp har haft på agendan i många år, redan på Täby Galopp långt innan flytten var det på gång. Det skulle göra att istället för att betala för att få gödseln bortförd så skulle den ge en intäkt. Självklart är det då en investering som måste göras, men över tid skulle det ge ett plus istället för ett minus och dessutom ovärderliga fördelar med en sommarbana året runt. Ett alternativ som är väl värt att utreda närmare! På Svensk Galopps årsmöte den 13 april är det meningen att frågan om vintergaloppen ska tas upp och det finns mycket att diskutera.
I natt ska bli den sista natten på ett tag (väldigt långt tag förhoppningsvis...) med minusgrader och till imorgon borde rakbanorna kunna vara bra. Normalt sett har vi lugn dag på onsdagar, men går det att träna på imorgon så blir det istället en dag med full aktivitet, det gäller att passa på när förutsättningarna är bra!Idag var ingen vanlig dag utan våra rutiner var i lätt oordning. Normalt sett så mockar vi hela stallet direkt på morgonen och har alla morgonrutiner klara tidigt.
Men idag fick det vi ta det lite vartefter och detta pga att Australian Open skulle in en sväng till Mälarkliniken. Han har haft en ståltråd i sin mun (ungefär som en tandställning) i sex veckor sedan han lyckats få lös två tänder och en bit av tandköttet på något märkligt sätt.
Till saken hör att hade det varit en lättlastad häst så hade en person kunnat åka in med honom för det här ganska enkla ingreppet. Dock är han ganska svårlastad i transport, så både jag och Tobias fick åka med och så Kurre som körde också.
Så med lastning och körning dit, vänta tills han var klar och så lastning och körning hem igen, ja då hann det gå ett par timmar.
Jag hatar när det är rörigt och saker inte är klara, ordning och reda är alltid bra tycker jag. Dagar som denna är det dock inte mycket att göra åt, man får jobba på och vid lunch var allt klart som vanligt till slut.
Det gick inte att cantra på banan idag och den stängde helt pga tjällossning. Det blev travturer istället och nu börjar det kännas lite stressat inför tävlingspremiären med träningen. Dock kan ingen rå över vädret och temperaturen, så det är bara att ha is i magen och vänta på bra förutsättningar.
Dirttracken skulle ha öppnat idag, men nytt besked är att de hoppas det blir i slutet av veckan. Vi håller tummarna för det!

Lugn och härlig söndag. Nu dröjer det inte länge innan söndag är tävlingsdag igen och inte särskilt lugn dag alls, det ser vi fram emot!
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Inte helt otippat efter allt regnande så var banan inte bra idag. Den var blöt och geggig och hade ojämna partier där vattnet hade lagt sig i sjöar.
Vi testade med första turen att se om det gick att gå väldigt lugnt på den, men den testrundan gick mest i trav och vi kunde konstatera ganska direkt att det var bättre och säkrare att trava runt området än att ge sig ut på den.
I det här läget när hästarna nu är uppe i kondition så är allt som inte är raskare träning bara underhåll och motion. Idag blev det då travturer med pigga hästar, men jag är i alla fall nöjd med att vi kunnat träna på banan hela veckan med ganska bra förhållanden. Det är inte helt lätt när vinter går till vår och med de väderomslagen som varit den senaste tiden så har banorna ändå klarat sig långt över förväntan.
Det blev en trevlig lördag med mycket folk även om det så klart hade varit ännu roligare om vi kunnat träna på. Nu måste dock dirttracken öppna inom kort, oj vad vi ser fram emot det! Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Inga minusgrader i natt heller, men ändå gick banan faktiskt över förväntan att träna på. Kanske inte bra nog för full fart och vi höll oss i mellantempon, men man hade eventuellt kunnat gå aningen fortare än så. Hästarna såg fina ut och skötte sig utmärkt allihopa.
Under hela förmiddagen småregnade det lite fram och tillbaka och med lite vind också var inte direkt glamourfaktorn skyhög, det var verkligen ruggigt hela dagen.
Nu under eftermiddagen har regnet tilltagit ganska mycket och det ligger vatten överallt runt området, så morgondagens träning känns just nu lite osäker. Jag har planerat in rask träning imorgon, men i skrivande stund känns det mera troligt med travturer. Återkommer naturligtvis med rapport som vanligt!

Imorse var det två-tre plusgrader lite otippat, enligt prognosen skulle det vara ett par minus. Efter all nederbörd som kom igår så insåg jag ganska snabbt att det är stor risk banan inte håller sig bra hela dagen. Den såg i alla fall fin ut på morgonen, men man kunde ändå se att den var rätt mättad på vatten.
Vi lade snabbt om planeringen och gjorde om dagens schema. Normalt sett brukar Fredrik rida ensam kl 6.30 medan övriga mockar stallet. Just idag var det dock ett mycket bättre upplägg att börja rida direkt och få ut hästarna medan banan var bra, allt arbete i stallet fick vänta till sist istället.
Alla ryttare red från första turen och när de kom in med en tur var redan nästa tur intagen från walkern, borstad och förberedd att sadlas. På det sättet gick det undan och vi hann träna nästan alla i raska tempon.
Jag hade lagt de som ändå skulle gå lite lugnare sist, så det gick jättebra med det här upplägget. Till näst sista turen för dagen hade banan hunnit bli betydligt sämre och vi fick ta det lugnare. Men hade vi kört på det vanliga arbetsupplägget och tidsschemat så hade hela fyra turer fått gå lugnt, så vi vann väldigt mycket på detta.
Det är det som är lite svårt just nu med alla väderomslag, det har varit många dagar då det varit bästa förutsättningar för en bana med bra fäste senare på dagen och sämre på morgonen, tvärtom mot idag alltså. Det gäller att vara snabb och ändra planen om det behövs.
Idag har jag nu som utlovat uppdaterat med nya bilder här igen och det är Wolframs toppenfina bilder som gäller, så missa inte dem. Kolla in under fliken Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1