Dagbok

Stallets dagbok

Vilken underbar dag det blev vädermässigt! Plusgrader igår och under natten, trots det håller dirttrackbanan hur bra som helst och det känns ju väldigt bra. 
Vi tränade på som vanligt, de hästar som nyligen satts igång håller sig så klart i mycket lugna tempon och ska också fortsätta med det ett bra tag framöver. För övriga var det blandad träning både gällande tempo samt bana, vi använde både rakbanan och dirttracken.
Vid lunch sken solen så mycket att vi kunde öppna upp samtliga fönster i några timmar. Hästarna stod och njöt i solen och det kändes som en sådan härlig försmak av våren. Ja, jag vet att vi bara är i januari, men man kan ju får drömma och längta lite... 
Imorgon och resten av veckan verkar vi återgå till kallare nätter, men förhoppningsvis fortsatta soliga dagar.

En lugn onsdag för hästarna som det ofta brukar vara på onsdagar när dirttracken är stängd för preparering. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Idag var det startanmälan till på söndag. Det här är alltså en ersättningsdag för en av de dagarna som inställdes i januari och inte planerad på förhand. På söndag körs Prix d´Amerique i Frankrike och allt fokus på travsändningarna är på det. Vi har alltså ingen V64 (men en V4 istället) eller tv-sändning på söndag, men loppen kan som vanligt ses live på atg.se. Viktigt är då att man väljer bankanal Bro Park (kanalväljare under tv-rutan) för på kanal Atg Live lär det vara idel trav.
I söndags var det bra antal hästar i loppen, på söndag är det lite färre vilket kanske inte är så konstigt. Idealiskt hade varit att tävla varannan vecka, det hade gjort mycket för startfältens storlek. Men samtidigt så är banan fin nu och hästar har hållits igång för att starta under vintern och då är det ändå viktigt att de får komma ut och tävla. 
Vi har haft extrem otur med hur vädret har varit och att vi fått inställa flera tävlingsdagar, så det känns som att när dirttracken är bra så är det smart att tävla, man vet inte hur den är om två veckor.
Banan i sig själv är väldigt fin och sanden är verkligen av högsta kvalitet och tål massor. Men när vädret har växlat från mer än tjugo minusgrader till fem plusgrader och spöregn på bara ett par dagar så kan inte ens den bästa bana i världen klara det.
Hela banpersonalen har verkligen lagt ner ett gediget arbete på banan och vi kan bara hoppas att vi har vädret med oss lite bättre framöver. 
På söndag startar vi Beach Road One och High Max samt Sharp Eye som testar lite längre distans, PA rider samtliga. 

Så var det ny vecka igen. Och kallt som sjutton! Den här veckan ska det ju bli betydligt varmare igen, men det var verkligen inget som märktes idag, riktigt snölandskap och så den där blåsten som gör att det känns väldigt mycket kallare än det egentligen är. 
Start och kvalhästarna mådde bra idag och även High Max som inte kunde starta igår var i stort sett helt bra i hoven idag efter en liten inflammation av en söm. 
Idag var det dags för igångsättning av några hästar som vintervilat och det var Quagmire och Blueprint. Även Daytona Gold började ridas, men i hans fall så har det inte varit fråga om någon längre vila. För dem alla tre var det lugn canter som stod på schemat, en liten joggingrunda för att börja komma igång igen. Det är uppträning inför säsongen som gäller för dem. För Daytona är planen att ha honom redo direkt i april. Quagmire siktar på gräs i första hand och den säsongen inleds först i maj, men han kommer troligtvis få ett inledande lopp på dirttrack i slutet av april. Blueprint har massor med storlopp och Svenskt Derby som huvudmål så han kommer inte göra årsdebut jättetidigt, exakt plan vet vi bättre när storloppspropositionerna är ute med alla datum.
Idag var det anmälningar till på söndag och där startanmäler vi redan imorgon. Vi anmälde också till veckan efter vilket är en normal rutin och då startanmälan nästa måndag. Vår plan är tre starthästar på söndag och fyra nästa söndag, detta under förutsättning att alla lopp för dem blir av. Vi får till att börja med se imorgon då hur söndagens startlista ser ut. 

Så var årets första tävlingsdag avklarad och för vår del blev det en bra dag även om vi inte fick någon seger. Man vill ju så klart vinna och det var surt när det kändes som att Stureplan hade segern klar och så blev han slagen sista lilla biten och fick nöja sig med en andraplats. Men själva loppet han gjorde kan man verkligen inte klaga på, han gjorde det mycket bra med toppvikt 66 kg på en vinterbana.
Ett annat stort glädjeämne var Dharwins kval som lovade väldigt mycket och vi ser fram emot debuten inom kort!
Även de andra två starthästarna gjorde det godkänt och det var roligt att se Snowfoot till start igen och att han skötte sig i startboxarna. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat! 

Idag var det en del träning på rakbanan och för de hästar som startar (eller kvalar) imorgon så passade det bättre att galoppera där. Det är lättare att få dem att gå lugnare där och slappna av på ett bra sätt, så här dagen innan tävling vill man att de bara ska jogga lite.
På dirttracken red vi Sandstorm och Gold Streak i en canter som började i mellantempo och sedan fick Gold Streak öka på sista biten och han ser minst sagt strålande ut, vilket steg han har när han sträcker ut! Det här är en väldigt fin häst som det ska bli spännande att se vad han kan när han börjar starta. 
Sandstorm hålls igång under vintern, men tanken är inte att han ska starta utan vi jobbar upp hans rygg inför säsongen, den är hans största utmaning. Han har svarat väldigt bra på den uppbyggande träning vi gjort, men vi har fler moment kvar i den uppträningen och jag tror han har fina förutsättningar för en bra säsong i år. 
Imorgon är det då dags för årets första tävlingsdag. Vi har Dharwin i kval och sedan starthästarna Sharp Eye, Snowfoot och Stureplan (de två sistnämnda i samma lopp). Vi skulle också ha High Max till start, men han har fått en liten hovböld som nu är öppnad och klar, men han kommer behöva någon dag ytterligare tyvärr innan han är helt återställd. Så vi får sikta på nästa vecka istället för honom. 
Se närmare kommentarer om hästarna under fliken Starter (& Resultat)

Även idag höll vi oss i lite lugnare tempon. Lite av en kopia av gårdagen träningsmässigt med blandat på dirttrack och rakbana samt att dagen avslutades med tvååringarna på rakbanan och de var minst lika duktiga idag. 
Det här med unghästar, oprövade hästar, det är lika spännande varje gång. Och det ger så mycket drömmar och förhoppningar vilket är precis det hela sporten bygger på. Drömmen att den där hästen ska vara något alldeles extra, i en egen klass, ja det är det som driver väldigt mycket. 
Sedan är det alltid en fantastisk känsla att se din häst tävla och vara först över mållinjen oavsett klass, men förhoppningen att din häst är "världens bästa häst" finns väl hos alla som äger en ostartad eller sparsamt startad häst. Och det är det som är så roligt! 

Vad önödigt att minusgraderna är tillbaka! Det innebär i nuläget ingen större inverkan på banan annat än att den troligtvis kommer bli lite tyngre och mer krävande. Men hänger det kvar längre så innebär det att den tjälen som nu helt har försvunnit ur banan så småningom kommer tillbaka. Dock handlar det än så länge inte om så många minusgrader och mest på nätterna samt att det ser ut som att det återgår till plus i nästa vecka. 
Vädret är ju alltid en jätteviktig faktor för våra banor (på sommaren kanske mest gällande gräsbanor), så speciellt på vintern så kollar man ett antal väderappar (jag föredrar dock SMHI) varje dag för att se hur det ser ut framöver. 
Nu är vi ju bara i januari än, så det vore väl lite överoptimistiskt att tro att våren är på gång redan även om det nästan har känts så ibland. 
Träningen idag var åt det lugnare hållet tempomässigt och hästarna såg fina ut. Vi blandade med träning både på dirttrackbanan och rakbanan. Rakbanan har varit blöt länge, men nu har den torkat upp bra. 
Sista turerna för dagen var tvååringarna Wayfarer och Queens Legend som tränade med Sandstorm som förhäst ute på rakbanan. För Queens Legend var det premiär ute på den banan och hon skötte sig storstilat. Båda tvååringarna är enormt fina med en lång och flytande aktion. Än återstår så klart tid tills vi har facit på deras kapacitet, men i nuläget känns det som att den där resan till åringsauktionen i Göteborg blev väldigt lyckad...
Imorgon tränar vi vidare!

Lite färre turer idag efter snabbjobben igår, de som jobbade igår fick ledigt idag. De som reds idag höll sig i lugnare tempon med undantaget Gold Streak som tränade på raskt och gjorde det jättebra.
Det var en intensiv dag igår så det var lite skönt med en dag med lite lugnare arbetstempo och tid för annat pyssel också. 
Idag kom startlistan ut till söndag och då har vi fyra starthästar i tre lopp samt kvalhäst. De som startar är Sharp Eye och High Max samt Stureplan och Snowfoot i samma lopp. Och så har vi Dharwin i kval som rids innan första loppet. 
Banan har varit toppfin nu så det bör inte finnas några frågetecken alls inför söndagens tävlingar.

Måndagar brukar innebära lite lagom tempon på träningen, men inte idag. PA ska åka iväg ett par dagar för att träna skidåkning inför Vasaloppet som han i år ska köra två veckor i rad! Han tänker köra hela den där klassikern (med skidor, löpning, cykel och simning) i år igen, men nu med mål att klara det under 20 timmar sammanlagt (förra året 22 timmar). Det saknas inte driv där inte...
I alla fall så var han på plats idag innan han åkte vid lunch och då passade vi på att träna på raskt med de flesta av hästarna:
Snowfoot och Stureplan, Beach Road One och Sharp Eye samt Dharwin och High Max. De såg jättefina ut och gjorde det precis som vi ville, bra i hand trots ett rejält tempo. 
Övriga som reds höll sig i mellantempon eller lugnare. Dessutom så red vi idag för första gången efter vintervilan Timo Nurmos. Det är bara trav och lite jogg som gäller till en början för honom för att få en mjuk igångsättning, men oj vad det märktes att han var glad för att vara igång igen!
Tvååringarna var ute och reds igen, vi hade siktat på rakbanan men även idag fick det bli i longervolten. Jag var sedan ute vid lunch och inspekterade rakbanan och den övre halvan är helt bra, men det är fortfarande blöt och geggigt på slutet av rakan vilket betyder att det troligtvis fortfarande finns lite tjäle kvar där. Dock håller det på och torkar upp och det borde inte dröja så länge innan även den är ridbar. 
Imorgon blir det en lite lugnare dag med träningen för några av hästarna, men det är ändå gott om turer på schemat. Imorgon är det också startanmälan till på söndag och det ser vi fram emot. 

Nu när det inte blev tävlingar idag så blev det en väldigt lugn söndag. Vi hade kunnat tävla idag, banan har torkat upp helt och är fin. Men samtidigt så togs det här beslutet i måndags och då såg det minst sagt knackigt ut med väderprognosen. Att det sedan blev sju plusgrader i början av veckan hjälpte massor med att få bort tjälen och det känns toppenbra att den är borta nu. 
Nu laddar vi för årets första tävlingsdag nästa söndag!

Äntligen! Idag var dirttracken öppen för träning igen och det är fantastiskt vilken skillnad det blivit på banan nu när isen under försvunnit. Det har regnat massor och ändå var den inte direkt blöt. Det var träning på den yttre delen eftersom den inre halvan inte var uppharvad, men även den kändes jämn och förhållandevis torr. Så klart finns det en hel del vatten i den och sanden känns ganska mättad, men ändå inga pölar eller gegga.
I första turen fick ryttarna instruktioner om att känna hur underlaget kändes när de galopperade på det och anpassa tempot efter det. De gick i ganska raskt tempo och tyckte att det kändes bra. När jag efter deras runda kollade hovavtrycken så gick det ner precis lagom, mycket mer än vad vi trodde på förhand. Det såg ut på ytan som att det skulle vara lite packat och hårt, men det var det verkligen inte. 
Det kändes toppen att samtliga hästar kunde få galoppera på ett varv efter en vecka med mest trav och jogging på schemat de dagar de har ridits. 
Tvååringarna skulle egentligen ut på rakbanan, men den var stängd eftersom det fortfarande är mycket vatten på den (gissar att det finns tjäle kvar under där). Så det fick bli en tur i longervolten för båda och de är så fina, de rör sig så lätt och vägvinnande utan ansträngning. Ska verkligen bli spännande att se vad de kan åstadkomma i år!
Slutligen för idag, ett litet tips: Om ni har Viaplay (eller kan ordna det?) så se Horsepower. En dokumentär i fyra delar som följer jockey Oisin Murphy och tränare Andrew Balding under ett år i träning och tävling. Såå roligt och intressant, man kan inte sluta titta. Är man intresserad av galopp så är det svårt att inte fastna totalt för den här. Se den!

Fredagen den trettonde idag. Det var ju verkligen något man tänkte mycket på som yngre, men faktiskt inte alls längre. 
I alla fall så blev just den här dagen ganska lugn för vår del. Dirttrackbanan var stängd för ett större arbete med att hyvla och få hela banan jämn efter den tjällossning som varit. Glädjande besked att tjälen verkar vara helt borta nu, det kommer hjälpa enormt med att ha banan ridbar för träning och tävling även vid de snabba väderomslag som varit. 
Rakbanan öppnade efter några timmar, men jag bedömde att den var för blöt och geggig samt inte helt jämn. Vi joggade hästarna igår och idag blev det bara längre walkerturer i väntan på att kunna träna på dirttracken igen, förhoppningsvis imorgon. 
Det har inte varit någon höjdarvecka för träningen, men det har vi också nästan räknat med efter att ha sett väderprognosen. 

Skönt att få ut hästarna på tur igen! Efter en lite kallare natt så hade banorna torkat upp en hel del och vid en första koll på morgonen hade jag lite hopp om att vi skulle kunna komma ut på någon av banorna och cantra.
Dock tog det en del tid innan banpersonalen jobbat klart med banorna så pass mycket att de kunde öppna igen, det var en hel del arbete med att få både rakbanan och dirttracken uppjämnad. 
Så de första turerna på morgonen blev travturer och därefter kunde vi komma ut på dirttracken och jogga runt. Banan var djupare invändigt eftersom mycket regnvatten runnit inåt, men på den utvändiga delen var den absolut tillräckligt bra att cantra lugnt på. 
Hoppas nu att banan fortsätter torka upp mer och mer så vi kan träna på raskare inom ett par dagar. Men bara att vi kunde motionera dem lite idag var väldigt positivt. 

Även idag blev det en lugn dag för hästarna, men imorgon planerar vi att rida igen även om det kanske bara blir travturer. 

I nuläget är det ganska lugnt på stallområdet. Antingen kan man låta hästarna gå längre pass i walkern eller så kan man gå ut och trava en sväng. 
Vi kör på walkern nu i början av veckan, men siktar på lite travturer i slutet av veckan med förhoppning om att det blir en förberedelse till att kunna cantra igen snart. Att trava runt dag efter dag känns ganska meningslöst men att göra det t ex dagen innan vi kan rida på banan igen är en helt annan sak. 
Däremot tvååringarna (nu börjar man vänja sig vid att de inte är åringar längre) reds i longervolten idag som hade tinat upp och de sköter sig toppenbra. 
Igår anmälde vi till den 22a först enligt de propositioner som kommit ut utan viktsättning. När listan kom så var det istället gjort som vanliga proppar med exakta viktförutsättningar efter de hästar som anmälts och då fick vi anmäla en gång till.
Inget lopp till Beach Road One denna gång, men jag hoppas han får lopp nästa gång istället. Våra övriga hästar som anmäldes har passande lopp. 
Imorgon kommer det bli ytterligare en lugn dag, men på torsdag kommer vi rida igen för att hålla igång dem lite.  

Hela sju plusgrader imorse och det smälter precis överallt. Runt området och i longevolterna finns det fläckvis lite is kvar, men jag gissar att den är i stort sett borta imorgon när det är så här pass varmt. 
Vi blev inkallade på möte om tävlingarna på förmiddagen och en stund innan samlades vi tränare och pratade ihop oss. Vi var eniga om att det inte är någon idé att startanmäla till på söndag med tanke på väderprognosen för veckan. Chansen att banan är bra på söndag är i alla fall just nu ganska liten. Att ställa in igen känns extremt onödigt och det känns som en betydligt bättre plan att sikta mot den 22a och framåt. 
Till vår glädje var de ansvariga på Svensk Galopp inne på exakt samma linje. Sedan återstår att bestämma vilka dagar de här två inställda dagarna ska flyttas till, den 29e är det bra alternativ (eller kanske den 28e efter V75 som det talades om lite på mötet). 
Den här veckan kommer nog möjligheterna till träning vara lite begränsade, åtminstone nu i början av veckan. Det finns två olika möjligheter till att banan blir bra igen:
1. Plusgraderna fortsätter så pass rejält och länge att tjälen i banan släpper. 
2. Vi återgår till lite kallare väder, det räcker med någon minusgrad eller två så torkar banan upp blixtsnabbt. 
Nu är det bara att vänta och se!

Såå besviken. Igår var dirttrackbanan i toppskick och det har den varit hela veckan. Att det skulle slå över till plusgrader idag oroade inte särskilt, det är massor med kyla i banan som gör att den håller bra ändå. Väderprognosen sa visserligen regn, men att det skulle fullständigt vräka ner hela natten var inte alls väntat.
Vi i banrådet var ute på banan kl 8.15 och det var ett enkelt beslut, banan var alldeles för blöt och geggig. 
De som nu klagar på vintergalopp och osäkra förhållanden ska ha med sig att det här regnet har varit extremt och över hela landet i stort sett. Det är inga problem med banan egentligen utan helt enkelt ett oväder vi inte kunde rå på. 
Känns så klart för vårt stalls del extra tråkigt med så fina vinstchanser som vi hade idag, men det är bara att kämpa vidare. 

Träning som vanligt på morgonen, men idag mestadels på rakbanan som var i bra skick. Det var bara lugn jogging som gällde och det gick jättebra. 
Vi har förberett oss inför morgondagen med tidsschema, utrustningen mm. Nu får vi bara hoppas att vi har vädret med oss.

Lite lugnare dag idag med träningen. Vi har ju många starthästar (och en kvalhäst) på söndag och de fick mest jogga lugnt idag och ladda upp lite inför söndagen. 
De hästar som vilar för tillfället är ganska pigga allihop, speciellt nu när det är lite kallare. Ändå har de flesta av dem kommit in i "semestermood" och varvat ner bra. Det är lite individuellt när de kommer att sättas igång igen, men för några av dem är det ganska snart dags.
Tvååringarna har kommit igång mer och mer nu och de sköter sig verkligen fint. Vi har ju bara två stycken just nu (båda svenskfödda), men jag hoppas kunna åka på Breeze Up auktion till våren och köpa ett par hästar till om det går enligt plan. 
Imorgon tränar vi vidare!

Idag träning som vanligt igen och det var pigga och peppade hästar som galopperade i lagom raska tempon. Är väldigt nöjd med hur fina hästarna såg ut.
Hela arbetsdagen flöt på utmärkt och vi hann med massor med extra arbeten inne i stallet med städning och annat samt även lite frisering av manar (det är ju ett projekt som är ständigt pågående, när man är klar med alla är det dags att börja om...). 
Imorgon tränar vi vidare!

Lugn dag efter gårdagens raskare träning, men imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Igår kväll regnade det massor, så det var med viss oro jag åkte till banan för att kontrollera skicket på den. Graderna hade gått ner under natten, men var det tillräckligt? Jo, det var det faktiskt, banan var över förväntan. Under dagen sjönk temperaturen mer och mer, så vid lunch var det riktigt kallt. 
Vi kunde jobba hästarna i raska tempon och vi försökte hålla oss i mitten där banan var allra bäst. Kändes toppen att få träna på igen och nu ser väderprognosen lovande ut för att det ska gå bra att träna hela veckan på god bana.
Det var startanmälan idag och nu var det lite ändrade rutiner där vi själva (som vi normalt sett alltid gör annars) kunde välja lopp åt våra hästar istället för att bli utplacerade i loppen. Det blev betydligt bättre och smidigare, tror att de flesta var väldigt nöjda. Tycker också att söndagens program ser bra ut med ganska många startande hästar.
Vi har fem starthästar (i fyra lopp) och ett kval på söndag, så det blir verkligen fullspäckat schema för vår del. Kvalar gör Dharwin, startar gör Stureplan och Snowfoot i samma lopp och sedan också Beach Road One, High Max och Sharp Eye

Härligt att ha en bra bana igen som det gick att träna på! Idag var det höger varv som gällde som alltid på måndagar. Hästarna var pigga och peppade, men de skötte sig ändå bra allihop.
Idag var det också dags för igångsättning av åringarna, som ju numera är tvååringar. De har fått en kortare vila över jul och nyår, men nu sätter vi igång dem igen. Idag blev det en liten repetition för att få en mjukstart och de skötte sig utmärkt. 
Imorgon är det startanmälan till på söndag samt anmälan till veckan efter som är den tävlingsdagen som skulle ha ridits igår egentligen. Det blev väldigt rörigt förra gången vid startanmälan, men förhoppningen är att det ska fungera smidigare den här gången efter vad som utlovats idag.

Nu när det inte blev tävlingar idag så blev det som en vanlig ledig söndag för hästarna. Dock var det kallare än förväntat och banan som igår var geggig och blöt hade torkat upp fint. 
Imorgon går det förhoppningsvis att träna på som vanligt!

Idag var banorna ungefär som igår, den snö och is som kom ner i banorna tidigare när det var kallt och snö tinar nu upp och rinner av. 
Visserligen är det bra om den försvinner,.men tyvärr blir det vatten och gegga på toppen av banorna. 
Det kändes dock som att banan är jämn under vilket är det absolut viktigaste. 
Vi red alla hästarna som inte vintervilar, men det blev då bara travturer runt området eftersom det är enda alternativet tills minusgraderna är tillbaka. 
Enligt väderprognosen ska det bli kallare från imorgon bitti, men för att ha tävlingar imorgon hade det nog behövts att det blev minus redan under natten. Vi (representanter för tränarna samt banchefen) hade möte nere vid banan och därefter en längre diskussion med strategi för hur vi skulle göra.
Till slut landade det i att morgondagens tävlingar flyttas till den 15e. Så det kommer alltså bli tävlingar nu tre söndagar i rad och därefter en söndag utan när det är Prix d´Amerique i Frankrike sista söndagen i januari (för då är allt fokus på det från ATG). Därefter två tävlingsdagar i februari och sedan lite uppehåll tills vårsäsongen sätter igång från april.
Hur det blir med propositioner och vilka lopp som rids vilken dag får vi veta mer om på måndag och på tisdag startanmäls det till söndag. Så inga tävlingar imorgon alltså.
Jag vill nu passa på och tacka alla som följt oss både här och på Facebook/Instagram under året. Hoppas ni vill hänga med oss även nästa år. Önskar alla ett Gott Nytt År och vi ser fram emot ett spännande 2023!

Som befarat igår så var det geggamojja på banorna idag. Sådana här extrema svängningar i vädret var det länge sedan vi var med om. De senaste veckorna har vi haft nästan 30 graders skillnad på bara några få dagar! Framför allt är det just det här hattandet mellan minus och plus som ställer till det. 
Det som fanns att rida på idag var travvägarna och då är det just trav som gäller. Vi bestämde oss för att avstå det idag, men imorgon kommer vi rida alla hästar som är igång oavsett om det finns bana eller inte. 

Idag en lugn dag för hästarna efter gårdagens snabbjobb. Alla hästar mådde bra och verkar ha tagit sina arbeten utmärkt. 
Imorgon är det träning som vanligt, men osäker med banan eftersom det nu är ganska många plusgrader.

Efter några minusgrader under natten var banan i mycket fint skick. Den var lagom djup och trots de kyligare graderna så var det gott fäste vilket är viktigt. Vi snabbjobbade de flesta av hästarna och de gjorde det väldigt bra. 
Banan stängde klockan tio, så det var fullt fokus på att hinna träna alla innan dess och därefter jobbade vi inne i stallet med skötsel av hästarna och kyllera på benen för de som hade gått fort. 
Det känns toppen att banan var så fin idag och att vi kunnat träna på raskt. Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna. 

Planen idag var snabbjobb för de flesta av hästarna, dvs de hästar som är igång. Ungefär hälften av våra hästar vintervilar just nu medan övriga hälften är igång. 
På förhand var det osäkert om banan skulle gå att rida på alls, men den var över förväntan och gick att cantra på. Men vi bedömde ändå att den inte var tillräckligt bra för mer än lugna tempon och då fick det bli så. 
Ikväll ser det ut att bli några minusgrader vilket skulle göra gott för banan. På vintern får man vara lite flexibel och se till att träna när det är rätt förutsättningar. Vi hoppas att det är det imorgon!
Startanmälan idag och på söndag har vi fyra starthästar. Upplägget för startanmälan var inte som normalt och det blev väldigt oklart och rörigt för många. I mina ögon är det inte alls ett bra sätt att få så många hästar som möjligt i loppen utan tvärtom. Jag hoppas att det ändras till nästa vecka för ett bättre upplägg. 

Vi tränade som vanligt idag, men det var faktiskt ganska lugnt på banan och området, det var nog en del som hade ledigt idag. 
Banan höll ihop utmärkt trots att det var några plusgrader, det var fint fäste och lagom djupt. Vi kunde galoppera på i ganska lagom raska tempon och hästarna såg fina ut. Det kändes skönt att vara tillbaka i vanliga rutiner och med en bra bana.
Imorgon är det dags för startanmälan till första tävlingsdagen 2023, dvs på söndag som är Nyårsdagen. Eftersom listan och anmälningarna ser lite annorlunda ut än normalt med andra förutsättningar så är det högst oklart hur startlistorna kommer bli. Mer om det imorgon när vi har facit!

Det har varit en helt underbart lugn dag. Juldagen är i mina ögon snäppet bättre än Julafton, en dag av lugn och ro. 
Hästarna har naturligtvis skötts om som vanligt och varit ute, de mådde bra allihopa.
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Julafton spenderades traditionsenligt i stallet, hästarna ska ju skötas om oavsett dag. Vi var klara lite tidigare än vanligt, men för egen del blir det inget jättestort firande. Mest vill jag känna att det är en helg med avkoppling och lugn. 
Jag vill önska er alla som följer oss här (och även på Facebook och Instagram) en riktigt God Jul och en trevlig julhelg!

Även idag stängt på banan och endast möjligt att trava runt området. Men det hade snöat litegrann och det i kombination med en temperatur precis över nollan gjorde att underlaget blev en slags snö och grusblandad gegga. Första turen var Beach Road One och Snowfoot, men när de kom in så syntes det väldigt tydligt att det blev "styltor" i hovarna, det packade sig rejält. 
Kändes inte som att det var värt risken att de skulle vricka sig eller liknande och speciellt inte när de inte ens kunde få träna på banan. Att låta bli att gå ut och trava var ett ganska enkelt beslut då.
Den här veckan inleddes strålande träningsmässigt, men sedan har det inte varit lika enkelt under resten av veckan. Det ser dock ljusare ut under nästa vecka enligt väderprognosen, lite under nollan på nätterna och lite över på dagarna. Håller den prognosen kan det bli väldigt fina förutsättningar under kommande vecka. Men det här med hur vädret ska bli kan man ju absolut aldrig lita på...
Imorgon ska det bli kallare och det ser ut som att vi har en bana att träna på då!

Igår under dagen blev det ganska många plusgrader och det höll i sig över natten, det hade behövts ett par minusgrader för att banorna skulle torka upp. Det var geggigt överallt och dirttrackbanan var stängd. Det borde även rakbanan ha varit, den var absolut inte ett dugg bättre.. 
Det är inte många dagar sedan vi hade 20-21 minusgrader och nu 5-6 plusgrader, det har varit helt extrema väderomslag. Det gick att trava runt området, men inte mer än så. Mer motion än träning idag alltså. 
Det ser ut att vara stor risk för något liknande imorgon, men därefter kommer minusgraderna tillbaka igen.

Lugn onsdag med återhämtning efter gårdagens raskare träning. Imorgon är det träning som vanligt igen.

Imorse var det väldigt isigt och halkigt runt stallet och över området. Vi började direkt med att sanda så gott vi kunde runt vårt stall, men vi fick ganska snart också assistans när traktorerna körde runt överallt och sandade. Så det gick ganska snabbt till ett säkert underlag att ta sig till och från banan på. 
Det är inte många dagar sedan det var mer än tjugo minusgrader, idag var det ett par plus istället. Dirttrackbanan var i helt fantastiskt bra skick, lagom djup med gott fäste- ja, precis allt man kan önska sig skulle jag vilja säga. Verkligen hatten av för banpersonalen som gjort ett superjobb med banan!
Vi tränade på raskt med de flesta av hästarna och det var länge sedan jag kände ett så enormt pepp. Hästarna såg så fina och starka ut, de behövde verkligen få sträcka ut lite extra. Det var så roligt att se dem, kan inte riktigt förklara hur bra det kändes med dagens träning. 
Nu ser det ut att bli ganska många plusgrader här i ett par dagar framåt innan det sjunker till minus igen, så det är viss risk för att det kommer vara begränsat med träningen till slutet av veckan, men vi får se.

Igår flyttade åringarna in i stallet, de har tidigare stått i ett annat stall som vi har hyrt boxar i. Vi flyttade också in de hästar som har stått i uteboxarna och nu är själva stallet helt fullt.
Det var jätteroligt att se alla nya kompiskonstellationer som blir när de får nya grannar, det var en massa hälsande på varandra under hela eftermiddagen igår. Himla skönt också rent arbetsmässigt att alla hästar står tillsammans. 
Träning som vanligt idag och på måndagar är det alltid höger varv som gäller. Träningen gick mycket bra och hästarna såg fina ut, hela dagen flöt på strålande. Vi hann också med massor med extra saker som var planlagda, frisering av manar bl a.
Idag kom också anmälningslistan till nästa års första tävlingsdag som avrids redan på Nyårsdagen och vi har en hel del hästar anmälda. Dock är upplägget med anmälningarna inte som vanligt och det är ännu ganska oklart exakt vilka lopp det blir när röken skingrar sig. Det blir väldigt intressant att se när det är dags för startanmälan nästa tisdag hur det här ska gå till och hur de får ihop det.

Årets sista tävlingsdag och det hade så klart varit fint att få avsluta med seger, men vi fick nöja oss med en andraplats genom Forty Love. Hon gjorde ett bra lopp, men är ännu väldigt grön och orutinerad. När hon väl förstår mer vad det handlar om så kommer det bli väldigt spännande och inte minst ser vi fram emot att se henne på gräset till våren/sommaren. 
Nu väntar vintervila i några veckor för henne och därefter uppbyggande grundträning inför säsongen. 
Vi hade också Princeton Graduate till start, visserligen knep han sista pengarna men han klarade inte alls av den för dagen väldigt krävande banan. 
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon tränar vi vidare!

Äntligen kunde vi träna som vanligt igen! Efterlängtat att kunna låta hästarna få galoppera på banan igen efter de här dagarna med tjugo minusgrader. Nu tar det alltid lite mer tid innan kylan i banan släpper, så banan var fortfarande djup men i alla fall väldigt mycket bättre än tidigare. 
Det var pigga och peppade hästar som var ute, de verkade väldigt glada för att få vara ute och träna igen som vanligt. 
Förutom träningen var det arbete i stallet och med hästarna som vanligt och vi har också förberett inför morgondagen. Det gäller både att det är tävlingar (sista tävlingsdagen för året), men också att åringarna och hästarna i uteboxarna ska få flytta in i stallet. Vi har ordnat deras boxar nu så allt är klart för inflytt imorgon. 


Lika kallt idag! Väderprognosen hade sagt lite mildare grader, men icke. Det blev ingen canter idag heller, men helgens starthästar fick i alla fall gå ut och trava. 
Men imorgon ska det bli betydligt trevligare grader och jag hoppas och tror att vi kan träna som vanligt igen då!

Nog för att jag visste att det skulle bli kallt idag, men minus tjugo! Det var ett väldigt enkelt beslut att ställa in träningen. Så klart inte trevligt för varken hästar eller ryttare, men framför allt verkar inte saltet i banan vid de graderna och det blir halvfruset. 
Även om man så klart vill hålla igång och träna så får man ha lite is i magen (rätt uttryck just idag...), inte få panik och rida med fel förutsättningar. 
Så det blev walkern idag för hästarna och fokus på att hålla stallet stängt så mycket som möjligt för att vattenkopparna inte ska frysa. 
Det ser ut att bli kallt imorgon också, men förhoppningsvis i alla fall lite varmare och därefter mildare till helgen. Längtar efter det!

En onsdag åt det lugnare hållet som det ofta är när det inte är tävlingar. Hotande kyla imorgon dock och vi får se om det går att rida eller inte.

Idag var jag tillbaka i stallet igen, men kanske inte med full styrka. Det var i alla fall skönt att vara på plats igen, en enda dag borta kändes som lång tid faktiskt.
Vädret var helt vidrigt, det blåste enormt samtidigt som det snöade lätt på morgonen. Vi red första turen, men avvaktade ett par timmar sedan och så red vi igen senare på förmiddagen när vädret hade blivit lite bättre och trevligare för både hästar och ryttare. 
Idag var det ju Lucia, men nästan så att man glömde bort det. När man var liten var det här en jättestor sak och i stallet på ridskolan hade vi alltid Luciatåg (av tveksam kvalitet på sången...) som vi repeterat i månader innan. På den tiden andades hela dagen att det var en högtid, men nu knappt något alls längre, märkligt när man tänker efter. 
Igår var det startanmälan till på söndag som är årets sista tävlingsdag (men sedan rivstartar det igen redan på Nyårsdagen). Vi har tre starthästar på söndag; Forty Love, Princeton Graduate och Stureplan. Det ser ut att kunna bli lite mildare till helgen vilket skulle gynna fästet i banan mycket. Nästa vecka verkar till och med plusgraderna vara tillbaka igen!

Det är extremt sällan jag stannar hemma även om jag är sjuk, men idag behövde jag en dag av återhämtning efter att ha haft rejält med feber igår kväll. Har nog inte sovit så här mycket på evigheters evigheter, men mår nu aningen bättre. 
Hästarna tränade i alla fall som vanligt idag i blandade tempon och enligt alla rapporter så har hela dagen gått bra. 
Imorgon jobbar vi vidare och även jag då.

Efter snö och kyla så blev det idag en betydligt mer krävande bana än tidigare tävlingsdagar. Men så här är det på vintern och banpersonalen har verkligen gjort sitt yttersta för att den ska bli bra. 
Ingen succé för våra hästar idag, men vi tar nya tag och siktar mot nästa söndag istället. 

En relativt lugn lördag i stallet. Intensivt mest på morgonen när vi red de turer som var idag och därefter jobbade vi med åringarna som gör fina framsteg varje dag. De är stora humörhöjare båda två, så fina och de rör sig så lätt och enkelt. Är verkligen glad för att vi lyckades köpa just dessa två hästar, tror massor på dem framöver. 
Imorgon tävlar vi igen och vi har två starthästar i de två sista loppen för dagen. Se närmare kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat).
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Något trevligare grader idag även om det fortfarande var kallt. I alla fall skönt att vattnet inte var fruset och det var inget strul som tar massa tid som det var igår. 
Man vänjer sig ändå relativt fort vid kylan så länge man klär på sig ordentligt. Jag hatar egentligen minusgrader och snö, men det är bara att kämpa på. Nu är det ju faktiskt lite julkänsla också och det hjälper ändå till.
Träning som vanligt idag och en del raskare tempon för några av hästarna, de såg jättefina ut. Hela arbetet och dagen flöt på bra. 
Imorgon jobbar vi som vanligt och förbereder också för tävlingarna på söndag då vi har två starthästar. 

Det var tolv minusgrader imorse! Egentligen i ett större perspektiv så är det inte exceptionellt kallt, men så kändes det efter en lång tid av plusgrader som vi haft. Men vi kämpade på ändå och träningen flöt på fint.
Värst var att vattenkopparna hade frusit och så ska det verkligen inte vara. Jag ägnade flera timmar åt att värma upp dem genom att fylla upp dem med varmvatten och sedan ösa på med det tills det släppte i varje kopp. 
Självklart ska vattnet fungera även om det är kallt och Svensk Galopp har vidtagit en del åtgärder idag med värmen som förhoppningsvis gör att det här problemet inte uppstår igen (man kan ju i alla fall hoppas...).
Något som däremot var strålande bra var skicket på dirttrackbanan. Inte en enda klump i den och trots de kyliga graderna så var det ändå gott fäste. Den här omläggningen som gjordes i våras resulterade i att vi fick en ny sorts sand och den verkar fungera över all förväntan. Dessutom en eloge till banpersonalen som gör ett mycket bra och engagerat jobb med banan.
Imorgon jobbar vi vidare och det verkar risk för att det är ungefär lika kallt då för att sedan bli lite varmare till helgen.

Onsdag och en lugn dag för hästarna utan träning. Speciellt nu när banorna är lite mer krävande så är det viktigt med sådana här dagar av återhämtning emellanåt. 
Imorgon tränar vi på som vanligt igen.

Första rejält kalla vinterdagen, imorse var det åtta grader kallt men det sjönk till sisådär 4-5 grader under dagen. 
Vi har ju två rakbanor och den högra är den vi tränar på under huvudsäsongen medan den vänstra är mer av en vinterbana. Skillnaden är att den högra inte saltas men det görs på den vänstra. Från och med nu är det den vänstra som gäller för träning (om det inte blir en lång period med bara plusgrader igen). För vår del så blir det istället mer träning på dirttracken som verkligen fungerar toppbra trots kyla. 
Idag var det blandad träning med betoning på raskare tempon och hästarna såg mycket fina ut. 
På söndag rids årets näst sista tävlingsdag och sedan går vi i mål med tävlingar för i år den 18e, dvs söndagen efter. Därefter blir det en helg utan tävlingar med julafton och juldagen. Men redan söndagen efter det kör vi igång igen och det blir alltså galopp redan på nyårsdagen!  
Tre tävlingsdagar i januari och två i februari, därefter tävlingsuppehåll i mars innan vårsäsongen inleds från april. Det känns jättebra att vi kommer ha vintergalopp med startmöjligheter för de som vill. Det kan vara både hästar som precis blivit klara att starta av olika anledningar och det finns även hästar som trivs och fungerar bäst vintertid. 
Vill man inte tävla så kan man ju strunta i det, men valmöjligheten är viktig. För vår del kommer det bli både och. Vissa hästar vintervilar nu eller kommer göra det snart, men vi håller också igång ett antal. 
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna och sedan tränar vi vidare på torsdag igen. Hoppas att väderprognosen stämmer, att det blir mildare grader igen inom kort.

Så var det ny vecka igen. Gårdagens starthästar mådde bra och verkar ha tagit sina lopp fint, Sharp Eye startar redan kommande söndag igen och då blir det också efterlängtad start för Daytona Gold. 
Träning som vanligt idag och det var kan man säga vanlig måndagsträning med så där lagom tempon. Hästarna var pigga och laddade som de ofta är efter en ledig dag, lite extra kanske av den kyliga luften. 
Det var också anmälningar till årets sista tävlingsdag som är den 18e och då har vi en hel del anmälda hästar som siktar på start.

Välförtjänt seger för Beach Road One idag, han följde upp sin starka tredjeplats senast med att vinna nu och de här två starterna över längre distans har visat sig vara helrätt. Roligt också att se honom löpa med spetsade öron hela vägen och han var på jättegott humör i stallet efter tävlingarna. Det märks att han stortrivs med det här upplägget och det har snabbt boostat hans självförtroende.
Även Sharp Eye gjorde ett fint lopp som trea, han var bara 1,5 längd från seger och det är inte många hästar som är så jämna som han. På 45 starter har han varit bland de tre 23 gånger (varav sju segrar) och han har varit på pengar i 39 av 45 gånger! 
Jag är också väldigt glad för att stallet har hittat formen efter den förkylning som helt stoppade och sänkte oss ett bra tag. Det var tungt när vi fick stryka hästarna och speciellt i de storloppen vi hade. Det har också tagit en del tid efter de blivit friska innan de har kommit upp i full form igen, så desto bättre känns det nu. 
Mer kommentarer om hästarnas insatser finns att läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Morgonen inleddes med träning som vanligt och vi red de flesta turerna ganska tidigt på morgonen. Vi hade en plan om att vara klara med stallet, träningen och arbetet i god tid innan klockan tolv vilket också gick bra. Anledningen till det var att vi hade bjudit in våra hästägare till mingel med lite gott tilltugg, tårta, bubbel mm för att fira seger nr 200 i lördags (samt så klart de hästar som också vann då, Forty Love och Blueprint). 
Det blev så himla trevligt och mysigt, vi satt faktiskt kvar ganska länge. Många ägare som känner varandra var glada att träffas, men det var också ett bra tillfälle för många nya att lära känna varandra. Det här gör vi om flera gånger!
Imorgon är det tävlingar igen och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Jag började morgonen med att försova mig, inte den bästa inledningen på dagen direkt. Det händer kanske någon gång eller två om året, den här gången vaknade jag av första klockan (snoozar alltid till alarm nummer två ringer en kvart senare) men stängde på något sätt av så det inte ringde en gång till. När man blir sen så är det som att man ligger efter hela dagen nästan, jag hatar det verkligen. 
Förutom det så gick dagens träning och arbete mycket bra. Det var mittemellantempon som gällde för de flesta hästarna och det såg fint ut överlag. Faktiskt så flöt hela dagen på bra trots den försenade starten på morgonen.
Imorgon blir det en del raskare träning för några av hästarna. Imorgon kommer vi också fira både att vi tagit seger nr 200 och också så klart vinnarna Forty Love och Blueprint!

Så var vi inne i december och det närmar sig jul. Jag tycker man känner lite julkänsla faktiskt även om vädret för tillfället är mera åt hösthållet. 
Måste igen säga att dirttrackbanan är i toppskick, den är så fin och perfekt lagom djup. Jag hoppas den håller sig så här bra under hela vintern när vi tävlar i januari och februari!
Vi har nu tävlingar på söndag och därefter två söndagar efter det med den 18e som sista tävlingsdag i år. Sedan blir det uppehåll en helg över jul  och så sätter året igång med tävlingar på Nyårsdagen, dvs det är fjorton dagar mellan de två tävlingsdagarna. Det är sedan tre tävlingsdagar i januari och två i februari innan det sedvanliga uppehållet infaller i mars inför vårpremiären i april. 
För vår del kommer ett antal hästar vintervila, men vi kommer också ha en hel del starthästar och det gäller främst hästar som inte har tävlat så mycket under året och som kommer igång nu. Vi har också ett par tvååringar (som då snart blir tre år) som är på gång att kvala och starta. Siktet är att de ska tävla en eller två gånger för att skaffa sig erfarenhet och förhoppningsvis också meriter inför storloppen som kommer från sommaren och framåt. 
Hoppas på en bra vinter, både för stallet så klart men även att banor och tävlande flyter på och fungerar fint generellt.

En lugnare onsdag för hästarna, viktigt med återhämtning emellanåt också. Imorgon tränar vi som vanligt igen.

Efter att några hästar vaccinerats igår samt att lördagens starthästar får ledigt från träningen även idag så var det en extra lugn dag i stallet. 
Ibland kan det också vara välbehövligt att känna att det är lite mindre hektiskt och då finns det alltid annat pyssel att hinna med när det är tid över. 
De som reds såg i alla fall jättefina ut och tränade på i ganska goda tempon. 
Imorgon onsdag blir det en lugn dag, men från och med torsdag är i stort sett alla hästar igång igen och då är det fullspäckat schema som gäller. 

Träning som vanligt idag, men med fem starthästar lediga så var det ändå lite lugnare. Sedan tidigare hade vi bokat in vår chiropraktor idag och det var ju helt perfekt timing med tanke på att Chamori halkade i starten i lördags. Nu kunde hon få hjälp ganska direkt och det är väldigt värdefullt. 
Startanmälan idag till på söndag och då har vi Beach Road One och Sharp Eye som startar. 
Imorgon jobbar vi vidare!

Skön och lugn söndag, det var verkligen välbehövligt och även för hästarna. Alla starthästar mådde bra idag förutom några småsår här och där, men inget allvarligt. 
Banan igår var verkligen i bästa skick och det betyder så klart mycket att vi har bra förutsättningar både för träning och tävling. 
Nu väntar en ny vecka och imorgon är det startanmälan till nästa tävlingsdag som är på söndag. 

Seger nr 200 som tränare! När Forty Love vann betydde det att vi äntligen nått den milstolpe vi sneglat länge på och det kändes fantastiskt. Tycker också att det var extra passande att det var just PA som red med tanke på hur många år vi har samarbetet. 
Hur bra kommer Forty bli? Att hon vann var verkligen långt ifrån väntat, hon skulle bara få ett lopp och lära sig mer. Kan hon vinna med de här förutsättningarna så ska det bli väldigt intressant att se hennes fulla kapacitet när hon mognat klart. 
Och hur bra är Blueprint? Enligt oss är han väldigt väldigt bra och det är svårt att göra det bättre än vad han gjorde idag när han gick från sist till först och bara joggade ifrån övriga. 
En tydlig målsättning i stallet är att växla upp kvaliteten på hästarna vartefter, vi vill vara med och kunna konkurrera i de stora loppen. Då krävs också att man har ägare som satsar på oss och jag är så enormt tacksam för att vi har det. Det betyder mer än jag kan uttrycka, men ett stort tack till samtliga ägare i vårt stall!
Också ett stort tack till hela teamet i stallet. Det är de små sakerna som kan göra stor skillnad. Engagemang, hårt jobb och att alltid göra det där lilla extra som behövs och aldrig ta den enkla vägen ut i arbetet med hästar är jätteviktigt. Då måste man också ha folk som lägger ner sin själ i arbetet och dessutom samarbetar. Jag är så glad för att vi har allt det här och jag vet vilken skillnad det gör. 
Idag var en historisk dag för oss och att det dessutom råkade bli en så himla bra dag gör den bara ännu mer minnesvärd.

Bra dag i stallet med blandad träning och en del raskare arbeten. Hästarna såg fina ut och hela arbetsdagen flöt på utmärkt. 
Nu laddar vi för morgondagen, det är ovanligt med tävlingar på en lördag. Vi har fem starthästar och jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser, kan läsas under fliken Starter (& Resultat).

Träning som vanligt idag, inga snabbare arbeten men ett fullspäckat schema ändå minst sagt.
Utöver det så var det för min del en dag av möten, hela fyra stycken faktiskt. Det första var på förmiddagen och det var ett viktigt möte om elkostnader för tränarna som är hyresgäster på Bro Park. Strax efter lunch var det möte i Tävlingskommittén via Teams bara för oss som är representanter och mycket glädjande är att vi börjat samarbeta på ett utmärkt sätt. 
Klockan 17 började vi ett uppföljande möte från Fullmäktigemötet för några veckor sedan. Några av oss från Stockholms Galoppsällskap var inbjudna att prata med VD Harald om vad vi tycker är viktigt framöver. Innan det mötet började hade vi ett kortare förmöte i mitt kök för att prata ihop oss lite om vilka punkter som är prioriterade för vår del. 
Först strax innan kl 20 var det till slut dags åka hem efter en mycket lång dag, men förhoppningsvis också givande.

Idag blev det då träning för några av hästarna. Främst var det starthästarna som reds och några ytterligare som tränade. 
Hästarna såg jättefina ut och det var verkligen plusintryck på träningen. Känns så klart jättebra att vi kunde rida idag när det blev inställt i förrgår pga all snö. 
Imorgon blir det träning som vanligt. 

Imorse när jag kom var det fullt med traktorer ute som både körde rakbanan och plogade travvägarna. Det såg ut att vara bra förutsättningar att ta sig till och från banan, men däremot behövde själva banan mer körning efter all snö som kommit.
Vi stod sadlade och klara att rida första turen, men då vi inte tyckte att banan höll måttet än så blev det till att sadla av och vänta. 
Först klockan tio så var banan bra nog och då var vi redo och satte igång att rida. Det blev lite lugna tempon idag, men skönt ändå att kunna få motionera hästarna. 
Imorgon är det onsdag och det brukar ju normalt sett vara en lugn träningsfri dag. Men eftersom det inte blev någon träning igår så kommer vi att rida imorgon istället.

Massor med snö och nollgradigt är sällan en bra kombination. Det hade snöat så mycket även under natten att det var mer eller mindre omöjligt att få bort allt på ridvägar och utanför stallarna. Det innebär att risken var hög för styltor (dvs när det packar sig snö i och utanför hovarna så att de går som på vingliga klackar). 
Det blev ett enkelt beslut att inställa dagens träning helt och bara låta dem gå i walkern. Enkelt därför att det inte är värt att riskera vrickningar och annat som kan ta flera månader. Samtidigt så klart inte bra med två dagars ledighet på rad, men säkerheten går före själva träningen. 
Det blev en dag med annat pyssel samt en hel del snöskottning runt stall och walker. 
Nu hoppas vi att det är bra förutsättningar imorgon istället! 

Jättefina insatser av våra hästar som tävlade idag och båda var kort slagna som trea. Det är klart man vill vinna, det ska jag inte sticka under stol med. Men samtidigt kändes det så himla positivt med de loppen de gjorde idag att vi ändå var väldigt glada.
Det är också det här med att hästarna har varit sjuka, dagens insatser visar att hästarna är friska igen och på väg uppåt i form vilket var ett jätteviktigt besked. Se närmare kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat!

Morgonen var precis som igår kall, men ändå ganska behaglig. Väderprognosen sa snö framåt dagen och framåt förmiddagen började himlen se underlig ut. Det var sol och blå himmel med moln, men i horisonten låg det som ett helt mörkt lock, en skarp kant med svarta moln. 
Vi tränade på enligt plan från morgonen och framåt vilket gick bra. Men vädret låg där och lurade hela tiden kändes det som.
Vid lunch började det snöa. Och snöa. Och snöa.
Vilken galen scenförändring på kort tid, det är en vecka sedan vi hade 14-15 grader varmt varenda dag. Nu verkar det dock som att det här kanske inte blir så långlivat, redan i mitten/slutet av kommande vecka ska det blir 5-6 plusgrader igen och då är det nya förutsättningar igen.
Imorgon när det är tävlingar får man nog räkna med en bana som är mer åt vinterbanehållet, men dirttracken saltades igår och det bör ju vara till stor hjälp. 
Vi har två starthästar imorgon, läs närmare kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat).
Kör försiktigt i snön om ni ska ut och åka!

Ännu kallare imorse och faktiskt till och med lite fruset i marken. Rakbanan var isig precis på ytan men mjuk under. En harvning gjorde stor skillnad, men det blev tyvärr ändå en del klumpar i den då som sedan blev bättre vartefter dagen gick och solen låg på. 
Dirttrackbanan var däremot ganska bra och det blev mestadels där vi tränade idag och hästarna såg jättefina ut.
Idag var det startanmälan till nästa tävlingsdag efter söndag och det är lördagen den 26e, Då har vi hela fem hästar startanmälda och det känns ju peppande att ha fler starthästar nu. Se närmare vilka som tävlar under fliken Starter (& Resultat).

Vart tog den härliga höstvärmen vägen? Från fjorton grader och varma vindar häromdagen till nära nollan idag och svinkallt. 
Hästarna var lite extra pigga idag och det var nog mesta de "friska" graderna som gjorde det, de brukar bli triggade av att det är kallt konstigt nog. 
Det var blandad träning men mest mellantempon som gällde och dagen flöt på bra även fast det var många turer att hinna med att rida. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Nu är vi på väg hem igen efter Jägersrovisiten. Loppet blev inte passande för Quagmire och som jag skrev innan så var det en chansning att testa honom på Jägersro, han är så mycket bättre på gräset och extra mycket Övrevolls bana med uppförsbacke på upploppet.
Nu blir det vintervila för honom och sedan uppträning inför våren och framåt. Han har verkligen haft en toppensäsong i år med en mycket stark utveckling i klass och handicap.

Först träning på morgonen med en del raskare tempon. De som gick snabbast var:
Sharp Eye och Beach Road One tillsammans. Båda startar på söndag och de tränade på dirttracken och gjorde ett bra upplägg där de ökade mer och mer hela vägen och det gick undan på upploppet. 
Forty Love och Gold Streak tillsammans. De tränade på rakbanan och gjorde en extra rask canter sida vid sida. Forty Love har verkligen vaknat till av det här kvalet och är fokuserad på ett helt annat sätt nu. Gold Streak närmar sig kval och ser jättefin ut, det ska bli väldigt spännande att se mer av honom. 
Chamori och High Max tränade var för sig (båda reds av PA) men gjorde samma upplägg med en extra rask canter på rakbanan. Chamori siktar på start den 26e och High Max behöver några veckor ytterligare innan han är redo för start. 
Daytona Gold skulle gå i raskt tempo ett varv på dirttracken, men när han länger lite på steget så går det väldigt fort även fast det ser så enkelt ut. Han siktar på start om några veckor och det ser vi fram emot.
I övrigt var det mellantempon för de flesta andra hästarna och så jobbade vi också vidare med åringarna och det går verkligen snabbt framåt nu.
Strax före klockan 12 kom vi iväg med destination Jägersro. Denna gång åker vi med Henke Engblom, jätteskönt att kunna åka med flera hästar och inte behöver köra själv för en gångs skull. Imorgon är det då lunchtävlingar och vi har Quagmire till start. Se närmare kommentar om hans chanser under fliken Starter (& Resultat)

Idag påbörjade vi själva inridningen av åringarna. De har verkligen förberetts ordentligt med långa tömkörningspass över området. Wayfarer har varit jätteduktig med det och gått fram överallt klockrent. Queens Legend är cool men med väldigt mycket vilja och här gäller det verkligen att från början se till att det blir rätt. Använder hon viljan som vi hoppas så har hon alla möjligheter att bli ett supersto.
Vi började idag i boxen med att hänga och sitta, här får det individuellt ta den tid det tar då varje häst säger ifrån vad den är redo för att göra och inte. 
En väldigt bra första dag med inridningen får man säga. 
I övrigt var det som vanligt på måndagar en hektisk dag med massor på agendan och träning i lagom mellantempon och hästarna var verkligen pigga. 
Imorgon blir det lite mer tempon på träningen och vid lunch blir det också avfärd mot Jägersro och tävlingarna där på onsdag!

En lugn söndag för både oss och hästarna inför en intensiv kommande vecka. Hoppas ni alla har haft en bra helg!

Så var det lördag och det har varit en intensiv men bra vecka. Vi tränade på som vanligt idag med blandade tempon och både jag som stod vid sidan och ryttarna var nöjda med hästarna. 
Det känns så väldigt skönt att det har vänt med den här förkylningen i stallet. Man kan absolut inte räkna den som helt borta än, men nu är det endast ett fåtal som är påverkade och även där verkar det vara på bättringsvägen. 
Efter förmiddagsarbetet var klart så väntade höstmöte i Stockholms Galoppsällskap och en hel del intressanta saker på agendan. 
Nu tar vi lite helg i och med att vi inte har några starthästar imorgon. Vi laddar för ny vecka med tävlingar för vår del på Jägersro på onsdag och Bro Park nästa söndag. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Är det inte fantastiskt så varmt och skönt det är fast vi är i mitten av november? Fjorton grader direkt på morgonen och även om det blåste rejält minst sagt så var det ändå varma vindar. Förra året så här dags var det kallt, fruset och jag tror till och med det var lite snö. Varje dag vi har plusgrader är tacksamt, det betyder bättre banor, bra underlag i hagarna mm, dvs det en fördel för det mesta som har med hästarna att göra. Kan man drömma om en sommarbana (dvs plusgrader) ända tills det är tävlingsuppehåll mitt i februari? Vi hade det ju så för ett par år sedan och det var helt underbart. 
När man jobbar med hästar så blir det här med väder och förutsättningar så himla viktigt eftersom det påverkar enormt.
Träningen och arbetet idag flöt på fint och det blev en bra dag i stallet där vi hann med allt vi skulle och lite till. Imorgon tränar vi vidare!

Alla gårdagens starthästar mådde utmärkt idag förutom att Stureplan hostade några gånger, så uppenbarligen ligger den här infektionen kvar litegrann hos honom. Men i övrigt var allt bra och det är ett lika skönt besked varje gång så här dagen efter tävling. 
Det var träning som vanligt idag och hästarna såg jättefina ut. Åringarna jobbar vidare med tömkörningen och det har vi ju hållit på med ett bra tag nu. Så i nästa vecka kommer vi inleda nästa fas och börja själva inridningen med ryttare, nu har de fått en ordentlig förberedelse. 
Idag var det startanmälan till Jägersro på onsdag och då har vi Quagmire där i ett Guld Premiumlopp över 2400 meter tillsammans med Andreas. 

Såå glad för Blueprints seger! Det var som en välbehövlig energiboost till hela stallet att få den här segern efter allt strul med infektion och hosta på hästarna. Vi har ju strukit fler än vi startat den senaste månaden och det har känts tungt. Så det här betydde väldigt mycket för alla oss som jobbar hårt med hästarna varje dag. 
Det känns också väldigt roligt att hans ägare fick en sådan toppeninledning på sitt hästägande, det är flera av dem som är med på sin första galopphäst någonsin och det kunde ju inte ha börjat bättre än så här.
Se närmare kommentarer om hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon jobbar vi vidare som vanligt!

En bra träningsdag med blandade tempon, allt ifrån lugna canters till snabbt. De som gick fortast var Beach Road One och Sharp Eye som jobbade trevligt tillsammans på rakbanan. Båda siktar på start på Bro Park söndagen den 20e, dvs nästa tävlingsdag efter morgondagens tävlingar. 
I övrigt var det ganska många hästar som cantrade på raskare och det såg bra ut överlag. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park igen då och vi har tre starthästar och en kvalhäst. Se närmare kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat). 
Egentligen var faktiskt planen att vi också imorgon skulle ha startat Timo Nurmos i Frankrike på St Cloud i ett långlopp över 3000 meter. Dock kändes det som att loppet kom lite för tidigt efter att han varit förkyld och att det skulle bli för mycket med en så pass lång resa som det är dit. Hade vi bara haft ett par veckor till på oss så hade det varit en annan sak. Så vi inställde den starten, men siktar på att resa dit till våren istället innan grässäsongen sätter igång här. Som franskfödd har han också fin bonus i de loppen vilket gör det ännu mer intressant. 

En jätteintensiv och lång dag med massor på schemat, men vi genomförde precis allt som skulle göras. Ibland är det lite överhopat på schemat och så var det idag, men det gick i alla fall bra. 
Blandad träning på både dirttracken och rakbanan, hästarna var pigga efter en träningsfri dag. 
Det var också anmälningar idag till nästa tävlingsdag på Bro Park (efter onsdag då) som är söndagen den 20e och då har vi en del hästar som siktar på start. Vi anmälde också Quagmire till Jägersro och det är nästa onsdag det, de tävlar både nu på söndag och så onsdagen direkt efter.
Imorgon är det en del raskare träning för några av hästarna. 

Välbehövlig lugn söndag för både hästar och folk. Nu laddar vi för en ny vecka med tävlingar på onsdag!

Efter gårdagens raskare träning så var det lite lugnare tempon som gällde för de flesta hästarna idag och träningen flöt på bra. Åringarna har vi jobbat mycket med tömkörning, idag fick de en longeringsdag där de lite mer fritt kunde trava och galoppera omkring. Nyttigt med omväxling emellanåt, inte minst för att de ska tycka det är roligt. 
Hela arbetsdagen flöt på utmärkt och det känns skönt att åka hem nöjd efter en intensiv arbetsvecka. Jag ser faktiskt fram emot en lugn söndag imorgon och en möjlighet att kurera den här eviga förkylningen som inte vill försvinna. 
Ikväll missar vi inte Breeders Cup i USA och världens bästa häst Flightline som startar i huvudloppet!

Idag var det mycket fokus på raskare träning; både snabbjobb och friskare tempon. Hästarna såg verkligen fina ut och gjorde det jättebra, det känns uppåt igen efter den här infektionen som varit. Sedan vill man naturligtvis också se det i tävling, vi tar inget för givet förrän hästarna presterar i lopp och visar att de är helt friska.
Men samtidigt får man glädja sig åt att det ändå känns som att det har vänt och att vi är på gång igen, men hur lång tid det tar tills stallformen är helt på topp det återstår att se. På onsdag har vi tre starthästar och ett kval, då får vi en första indikation på hur det står till. Det är ju först i tävling när de gör maxprestationer som det verkligen märks om de är hundra procent friska eller inte.
Imorgon är det träning som vanligt och vi se fram emot en trevlig lördag i stallet. 

Mycket blandad träning idag, allt ifrån lugnt, mellantempon, raskare canters till snabbjobb. De som gick fort var Blueprint på dirttracken och Stureplan på rakbanan. De såg starka och fina ut, vi var jättenöjda med dem.
Båda dessa två startar på onsdag och då har vi också Princeton Graduate till start samt Forty Love som ska kvala, startlistan kom ut idag. Känns roligt att åter komma igång med fler starthästar och också så klart spännande när nu tvååringarna börjar komma ut.
Det blev en bra arbetsdag i stallet och imorgon jobbar vi vidare. 

En ganska lugn dag i stallet som ofta onsdagar är när vi inte tävlar. Åringarna jobbades i tömkörning och de körs nu överallt på området vilket är nyttig träning för dem. De är egentligen ganska redo att börja ridas, men ytterligare lite tid med det här kommer gynna dem mycket och inte minst muskelmässigt att de får stärka upp sig mer innan man börjar sitta på dem. 
Imorgon är det träning som vanligt igen.

Så var vi inne i november men efter att det blivit vintertid i förrgår så blir det i alla fall ljusare tidigare på morgonen för tillfället. 
Även idag var en fullspäckad dag med träning på rakbanan och på dirttracken samt vidare arbete med åringarna. 
När vi var klara vid lunch hade vi tränarmöte och det var en hel del viktiga saker på agendan. Vi har en bra samsyn och kan jobba bra ihop med de frågor som är prioriterade för oss. 
Efter mötet var slut blev det en längre promenad med hundarna innan jag avslutade arbetet i stallet med lite pyssel som var kvar att göra.
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna förutom för åringarna som vi kommer jobba vidare med. 

Måndag och en fullspäckad dag så som måndagar ofta brukar vara av någon oklar anledning. Vet faktiskt inte varför det alltid är så mycket annat utöver den vanliga träningen, men så är det. 
Dagen flöt ändå på bra och träningen gick utmärkt, hästarna såg pigga och fina ut. Forty Love och Dharwin var i startboxarna för en kort repetition och det var väldigt lugnt och okomplicerat. 
Det var anmälningar idag till nästa onsdag och de hästar vi har anmälda då är Stureplan, Princeton Graduate, Douze Points och Blueprint samt också Forty Love i kvalet. Jag tycker det ser ut som bra förutsättningar men vi får se mer när startlistan kommer ut på torsdag. 

En ganska lugn dag för oss när vi bara hade en enda starthäst på dagens tävlingar. Quagmire testade dirttracken, men trivdes inte alls på en lite mer krävande bana som den är just nu. 
Nu siktar vi mot nästa tävlingsdag som är nästa onsdag, den 9e och då kommer vi ha en hel del starthästar och det ser jag verkligen fram emot!

Tidig start på ridningen idag och det flöt på raskt och bra eftersom vi i stallet hjälpte till så att nästa tur var inne från walkern och redo att sadlas när turen innan kom tillbaka.
Vid 10-tiden åkte jag och då var alla hästar ridna klart, det som då återstod var åringarna som just nu övar tömkörning på området. Det är en utmaning ibland att få dem att förstå var de ska gå och koncentrera sig som de ska när det är så mycket att titta på. Men det är samtidigt det som är nyttig träning och det går starkt framåt varje dag. 
Klockan 11 började Fullmäktigemöte inne i stan och med lite stress så hann jag dit i god tid. Mötet höll på hela dagen, men jag missade kvällens middag efteråt. Vi hade nämligen biljetter till Live poddcast med Alex och Sigg på Waterfront Conference Centre. Eftersom jag lyssnar på deras podd varje morgon på väg till stallet så var det ju jätteroligt att få uppleva det live också. 
Mindre jätteroligt är den förkylning jag har haft i över en vecka, den hänger kvar och vill inte försvinna (kan i och för sig ha att göra med att jag också har jobbat varje dag) och det tar enormt på krafterna.
Imorgon är det Fullmäktigemöte igen kl 8 på morgonen och det ska vara klart till kl 10 så man hinner ut i god tid till tävlingarna. Vi har två hästar startanmälda men det blir bara Quagmire som startar eftersom Princeton Graduate verkat lite hängig. Han har varit en av mycket få som inte har visat sig sjuk, så troligtvis har han åkt på en liten släng även han.  

Idag en del raskare träning, de som gick fortast var Blueprint ensam samt Douze Points i sällskap med Forty Love. Det såg jättefint ut för alla tre och även för övriga som tränade på lite mer. 
Det blev en intensiv dag och i stallet, men jag är väldigt nöjd med intrycken av hästarna idag. 
Imorgon är lite av en specialdag för mig eftersom vi har Fullmäktigemöte inne i Stockholm från tidig lunch, men hästarna tränar på precis som vanligt.

Idag var det mestadels mellanfort eller lugnare som gällde i träningstempon. Fortfarande är inte alla hästar igång, hela förkylningsläget är väldigt mycket bättre men de som var friska längst fick en släng lite senare och de behöver mer tid innan de kan träna igång igen.. Man kan absolut inte räkna det här som över ännu även om det känns mycket bättre. Jag tar inget för givet förrän precis alla är helt friska.
Idag hade vi besök av en hel hög med hästägare som ville se sina hästar och det var ju nästan lite lördagsfeeling när så många dyker upp en vanlig torsdag, jättekul verkligen. Så mysigt när vi är många i stallet och köket är fullt med folk vid fikat.
Imorgon blir det raskare träning för några av hästarna!

Lugn dag för hästarna och det märker de ganska direkt, det var många som tog en extra tupplur under förmiddagen när det är en träningsfri dag. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Idag var det en del raskare träning för några av hästarna, både på rakbanan och på dirttracken. Träningen gick jättebra och hästarna såg fina ut. 
Samtidigt lurar ju den där förkylningen fortfarande bland några av hästarna och ibland är det bara tid som ska till även om det är frustrerande att vänta.
Åringarna fortsätter sina utbildning och idag var de ute och tömkördes en sväng även utanför longervolten vilket så klart är en större utmaning. De förstår nu styrningen bra och då är det dags för det här som är nästa steg. 
Jag är otroligt glad för dem båda två, vilka fina hästar de är och vilket starkt tillskott till stallet de är!

Så var det ny vecka. Det är inte bara hästarna som varit sjuka utan även vi, idag var David hemma sjuk. Vi kämpade på och det gick ändå ganska bra tack vare mycket god hjälp i stallet. 
Träningen var mestadels mellantempon eller lugnare, men imorgon kommer några cantra på lite mer.
Generellt så är hästarna friskare, men ännu är det några som fortfarande är lite småkrassliga, man kan inte räkna det som över än.
Idag var det startanmälan till på söndag och då har vi Quagmire som efter ett antal grässtarter i Norge nu åter ska testa dirttracken. Vi har också Princeton Graduate som även han gör sin första start på länge på dirttrack, här tror vi faktiskt att det är en klar fördel. 
Imorgon jobbar vi vidare!

En lugn tävlingsdag när det bara blev en starthäst. Beach Road One gjorde ett ganska anonymt lopp och känslan innan att det här loppet kanske kom lite för tidigt efter stallets infektion/förkylning stämde nog, han var inte sig själv idag. 
Imorgon inleder vi en ny vecka med startanmälan till söndag och träning som vanligt. 

En ganska intensiv men trevlig lördag i stallet. Det är den där helgkänslan när det dyker upp en hel del ägare och det är roligt med mycket folk på plats. 
Träningsmässigt så har de hästar som är igång börjat öka upp tempot helt individuellt. De som bara har ridits i några dagar håller sig fortfarande i lugna tempon medan de som varit igång tränar på lite mer. 
Arbetet med åringarna går vidare och de är så duktiga och lär sig allt fort. De börjar nu förstå tömkörningen och styrningen, nästa steg blir att göra samma sak ute på området. Med de här förberedelserna kommer de vara redo på ett helt annat sätt när vi sedan börjar rida dem än att hoppa upp och börja sitta på dem så snabbt som möjligt. Men så klart längtar man lite tills de kan gå ut och ridas på tur och man får se dem med ryttare. 
Imorgon är det tävlingar och vi har gjort en halskontroll av våra tilltänkta starthästar. Beach Road One såg bra ut i halsen medan Sharp Eye var aningens irriterad. Det var inte jättemycket men tillräckligt för att han kommer att strykas och han får sikta på start om dryga två veckor istället. 
Så då blir det bara en starthäst imorgon och jag har uppdaterat kommentar om chanserna under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det ytterligare ett par hästar som var redo att börja ridas igen, men vi har fortfarande ett antal som behöver lite mer tid på sig. Det blir helt klart bättre för varje dag, men jag räknar med att det kommer ta ett tag innan vi har helt friska hästar och inte bara det. Det tar ju också en viss tid att komma tillbaka i form igen, så klart har det här satt ner hela stallet och det får man inte glömma bort. 
Jag är tacksam för att det går åt rätt håll och vi jobbar allt vad vi kan för att få hästarna friska med det vi kan göra. 

Idag var det dags att sätta igång lite fler hästar och det känns verkligen positivt att komma igång igen. Men ett antal hästar får vänta i några dagar ytterligare innan de är redo att ridas igen. Alla känns friskare, vissa verkar i stort sett helt kuranta medan andra fortfarande blivit bättre men inte är helt bra än.
Träningen idag var mellantempon för de som varit igång och ridits samt bara en lugn jogg för de som haft några dagar ledigt. Några var väldigt pigga och peppade på att få komma ut och galoppera igen. Känns som ett stort steg i rätt riktning nu!

Lugn dag för både hästar och folk, men imorgon börjar vi rida igång lite fler hästar igen. Sjukläget är klart på plus, hästarna känns friskare nu även om det säkert tar lite tid ytterligare innan det här förhoppningsvis är borta. 

Även idag var det en lugn dag där de flesta hästar fick ledigt från träningen även om vi red några. Vi siktar på att från torsdag börja sätta igång lite fler hästar som känns redo för det medan några får ytterligare ett par dagar till utan träning. 
Arbetet med åringarna fortsätter och idag började vi introducera tömkörning. De fick mest vänja sig vid att ha två linor bakom sig och en person som gick bakom och styrde. Det här kommer vi jobba vidare med och utveckla mycket mer. Tömkörning är jättebra förberedelse inför ridning, de lär sig styrning och de sätter värdefulla ryggmuskler samt också att de lär sig att gå fram överallt. Vi brukar börja i volten och när de förstår vad de ska göra där så tar vi det ett steg till och tömkör dem ute på området lite överallt, väldigt nyttigt. 
Jag är så himla glad för de här två fina åringarna, de känns som högsta vinsten båda två!

Kändes betydligt mer positivt idag eftersom hästarna verkar redan klart friskare, i alla fall rent symptommässigt. Vi red ett fåtal, tror det är smart att låta de som har verkat sjuka få några extra dagar ledigt för återhämtning.
Vi jobbade så klart också med åringarna och idag blev det premiär för sadel och det klarade de väldigt bra. Det är verkligen två toppenfina individer!
Startanmälan idag till söndag och vi har då Beach Road One och Sharp Eye till start. Men så klart återstår det att se att de är friska på söndag.
Det var också anmälningar till den 30e, dvs om knappa två veckor och då har vi en del hästar anmälda som siktar på start. 
Imorgon blir det lite raskare träning för söndagens starthästar samt vidare arbete med åringarna.  

Med hästarna strukna idag så blev det faktiskt en riktig slödag hemma med tv-tittande. Expedition Robinson, Alla mot Alla och Tunna blå linjen stod på programmet. Kändes välbehövligt efter vår tur till Norge med körning hela natten. 
Naturligtvis följde jag med tävlingarna också via tvn, men det kändes så himla surt när vi inte kunde vara med idag. 
Imorgon får vi se hur hästarna mår och vilka som kan ridas.

Nu verkar det som att i stort sett varenda häst (med några få undantag) är förkylda. Det ser inte ljust ut för morgondagens tävlingar för vår del alls.
Vi gör verkligen vad vi kan nu för att få dem friska med diverse boosters och descinficeringar. Kanske är det mest terapi för oss själva att känna att man faktiskt gör något, men jag hatar att bara sitta och vänta utan att agera.
Just när det är en storloppsdag så slår det extra hårt, men nu är det som det är. Vi får bara hoppas att vi får bort det här fort. 

En ganska lugn dag idag då vi inställde en del av träningen. Tyvärr har vi fått in förkylning i stallet hos hästarna och det är ju riktigt dålig timing med tanke på storloppen som kommer på söndag. 
Den enda fördelen med det här är att det är tydligt vilka som är sjuka och symptomen är inte diffus på något sätt. Det värsta som finns är när de ser friska ut men har någon virus som inte märks, det kan hänga kvar hur länge som helst. Nu kan det ju bli att vårat också tar tid på sig, men det känns som att det här mer är en akut grej som förhoppningsvis då kan passera snabbare, man hoppas ju det i alla fall...
Vi har varit relativt förskonade i år, hästarna har hållit sig friska. Men inte nu trots att våra åringar står i ett annat stall. Dock är det ju åringar över hela området, så jag gissar att det är det som har satt igång det hela. 
Angående våra starthästar på söndag så får vi bedöma nu här under helgen hur hästarna verkar innan vi tar något beslut, men självklart kommer ingen häst som inte verkar hundra procent frisk starta.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Just nu finns några andelar kvar i mycket fina blivande tvååringen Queens Legend som vi har stora förhoppningar på. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1