Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det då Fredriks och Linas bröllopsdag. Naturligtvis var inte Fredrik i stallet, istället var det här något av "gamla-gänget-dag". Det var Sandra, Tobias, jag, Matilda och Michael som jobbade/red. 
För att vi skulle kunna vara färdiga i god tid för att hinna just till bröllopet så var siktet inställt på att vara klara kl 11.30. Efter en extra tid start på morgonen så fortsatte vi att jobba på effektivt och allt var lunchfodrat och klart kl 11.35, inte illa faktiskt!
Som jag skrev igår så blev det träning på rakbanan idag och för en del av hästarna vara det första gången sedan i vintras de var där. Samtliga hästar verkade trivas och de skötte sig fint. För de som inte ridits på rakbanan på länge så höll vi igen litegrann på tempot för att de ska få vänja in sig vid underlaget under några dagar.
De som gick fortast idag var Kew Bridge, Bright Light och Shylock som gick snabbjobbstempon. Även Timo Nurmos och A Ragman samt House in Order och Space Dragon ökade på lite och samtliga hästar såg pigga och starka ut. Det blev en mycket bra träningsdag idag.
Jag avslutar dagens inlägg med ett stort grattis till Fredrik och Lina som nu är gifta efter ett mycket fint och stämningsfullt bröllop!

Ingen höjdardag, Sharp Eye var fyra vilket var hyfsat, men han kan betydligt mycket mer än så. Daxios var inte på topp och slutade i det slagna fältet även om han avslutade okej.
När inte hästarna går bra och man klagar på något så är det lätt att man ses som "en dålig förlorare". Trots det sticker jag ut hakan och säger att nu behöver de åtgärda dirttrackbanan så den är som den kan och ska vara. Som det är nu så är den så packad och stum att det är mycket svårt att ta något bakifrån. Det är bara att titta på dagens lopp så ser man att hästarna som ligger längre ner i fältet kommer ingen vart, alla lopp vanns av häst i front eller precis bakom fronten och gärna längst in på rail.
Nu är inte detta något jag hittade på just idag utan diskussion från tränarna om detta har pågått en längre tid. Problemet har dock blivit mer och mer påtagligt, men är egentligen ganska enkelt ordnat genom att banan harvas upp då och då (för att luckra upp botten) samt packas till efteråt (jag tror inget vill ha en djup bana). Då får banan bra fäste, men med svikt under.
På en bra bana ska man kunna vinna från alla positioner och den ska också vara skonsam vid träning.
Jag brukar väldigt sällan kritisera här, men efter så här lång tid när inget händer så hoppas jag (och nog de flesta tränare med mig) att det är på gång med nya rutiner.
För egen del så har jag efter funderingar kommit fram till att lägga om träningen tills dirttracken blir bättre igen och träna i stort sett alla hästar på rakbanan. De hästar som vi har tränat där den senaste tiden har svarat väldigt bra på träningen, så det känns rätt att flytta över övriga också.
Imorgon är ingen vanlig dag, imorgon är Fredriks bröllopsdag! 
 

Mycket på schemat idag, hela denna vecka är verkligen fullspäckad på alla sätt. Blandad träning, några tränade på raskare och andra lite lugnare. Vi använder rakbanan i högre grad nu än tidigare och kanske hälften av turerna reds där.
När vi var klara med träning, stallarbete och allt annat så blev det en lite tur till IKEA där vi inhandlade några saker som behövdes till stallet. Man inleder alltid med lunch där och sedan jobbar man sig genom varuhuset uppifrån och ner. Faktiskt var vi ovanligt raska idag, ibland kan det bli ett ganska långt strosande runt där.
Väl tillbaka i stallet var det eftermiddagsarbete som gällde, så det blev en lång dag på nästan 14 timmar om man räknar in bilresan fram och tillbaka hemifrån. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag lunch och då har vi Chizhou till start i Breeders Trial. Dock är det först tävlingar imorgon kväll som gäller med första start kl 17.30. 
Jag har uppdaterat kommentarer om våra starthästar och ni hittar detta som vanligt under fliken Kommande Starter (eller Starter & Resultat).

Onsdagar brukar innebära antingen tävlingar eller en lugn dag. Idag var det inga tävlingar, men vi passade ändå på att träna på rakbanan med några av hästarna och det gick fint.
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Dagen började precis som igår med en extra tidig start och att första turen var ute strax efter klockan sex. Skillnaden mot igår var att det var betydligt raskare tempon som gällde idag.
Dessutom lite special då det gjordes en kontroll av i halsen under arbete på två av hästarna. Man sätter en slang med en kamera som filmar när hästen går fort. Hur fungerar halsen då, får hästen luft som den ska? Det finns flera olika orsaker till att en häst inte får luft, olika sorts fel i svalget som gör att det täpper till luftintaget och hindrar hästen från att andas som den ska.
Man kan ju lätt själv tänka sig vilken stress det skulle innebära att andas som genom ett sugrör och försöka prestera samtidigt. Som tur är så är dessa fel oftast ganska lätt åtgärdade när man väl har diagnostiserat exakt vad det är och som sagt så finns det flera varianter. 
Testerna gjordes idag, men det dröjer tills imorgon innan de är klart analyserade då det krävs att man tittar på filmen i slowmotion ett antal gånger för att se exakt hur det ser ut. 
Igår utlovade jag nya bilder och nu är det uppdaterat med Wolframs strålande fina bilder, så missa inte dem. Titta in under fliken Veckans Bilder!
Imorgon är det lite lugnare på träningsfronten eftersom banan är stängd, men vi kommer ändå rida några turer ute på rakbanan.

Amanda har fått en inflammation i sin ena arm den är rejält svullen och röd. Efter läkarbesök så måste hon ha armen i skena i kanske en vecka, tills det här går tillbaka. Så vi fick klara oss utan henne idag och några dagar framöver.
Jag kan med stolthet säga att vi inte drog in på någonting alls som behövde göras idag, vi genomförde precis allt. Det var väldigt många hästar att träna, det var hovslagaren, all mockning samt allt annat som vi gör i stallet. 
Jag var på plats en timme tidigare, kl 05.00 och det var bara trevligt att pyssla runt lite ensam i stallet en timme och ha all fodring och tempning klar samt de första hästarna ute när övriga anlände. 
Vi fick in Michael att rida ett par turer, men det blev ändå hela åtta turer som reds innan träningen var klar samt att jag tömkörde Label Black (han tränas igång med markträning ett tag framöver innan han ska börja cantra igen). 
Det blev en hektisk dag så klart, men det gick ändå väldigt bra.
Idag var det också anmälningar till nästa onsdag, då har vi bara Chizhou anmäld i Breeders Trial, ett test för att se hur pass hon räcker i den här klassen på gräs. Även om det bara är en häst nästa vecka så blir det desto fler veckan efter. Då är det väldigt många hästar som siktar på start och kanske också någon kvalhäst.
Imorgon blir det ännu en fullspäckad dag. Jag tänkte också imorgon uppdatera med nya bilder igen, då det var ett tag sedan sist så det är hög tid för det igen.

Lugn söndag och vi följde tävlingarna från Klampenborg och efter några timmar är man helt inne i den där danskan... :)
Ni som inte såg Derby Consolation, kolla in det på Atg Live vid resultaten, där kan man klicka upp själva filmen. Läskigt när två hästar innan första sväng bara lämnar banan och drar rätt igenom railen. Flera människor hann fly undan men en står kvar precis bredvid där de kraschar in och måste ha änglavakt, det kan inte ha varit många centimetrar ifrån.
Överlägsen Derbysegrare i Queen Rouge, fina ston som slår alla hingstar är så himla coolt. De riktigt bra stona vet liksom alltid sitt värde och bara lyser av självförtroende, så är det faktiskt nästan jämt med just ston.
Efter en mindre hektisk dag idag så är vi laddade för en ny fullspäckad vecka!

Trevlig lördag med en hel del ägare på plats. Även om det fortfarande är semestertider så märks det att många är tillbaka efter resor, landet mm och nu börjar komma tillbaka i gamla rutiner. Mysigt när många är på plats och vi lär bli fler under de kommande veckorna gissar jag.
Vi började rida tidigt idag eftersom Fredrik var på Klampenborg och red lopp, så det var färre personer som red men istället fler turer.
De första och sista turerna reds på rakbanan som vi för tillfället alternarer lite med. Egentligen gillar jag dirttrackbanan mer att träna på, men rakbanan är klart mjukare och passar bättre för vissa hästar. Det är bra att ha den som ett komplement och variation helt klart.
Det var en del raskare tempon som gällde idag och hästarna gjorde det fint och såg starka ut allihop. Det blev en bra träningsdag och även en bra avslutning på arbetsveckan, det känns alltid extra fint att kunna åka hem nöjd efter dagen.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

En positiv dag med en hel del riktigt bra svar blev det idag. Som jag skrev igår så återkommer jag med redovisning, det blir troligtvis efter helgen. Även fast en hel del klarnade idag så vill jag ändå ha allt klart för mig först.
Träning som vanligt idag och fredagar brukar ju vara något av en mellandag, men det var ändå en del hyfsade tempon idag och hästarna skötte sig fint.
Det var också startanmälan och nästa vecka är det tävlingar på fredag kväll med första start kl 17.30. Vi har tre starthästar då, se vilka det är under fliken Kommande Starter (eller Starter & Resultat).

Gårdagens start och kvalhästar verkade må bra idag, de kändes fina i benen och rörde sig smidigt allihop, inga problem alls. Skönt besked och speciellt när de inte har presterat som de skulle, då är det ju alltid större risk för påverkan på dem. 
Dagen har för min del till största delen (förutom den vanliga träningen så klart) ägnats åt att reda ut möjlig orsak till att de inte var på topp igår alls. Jag har konsulterat en hel del experter på olika områden och i nuläget har vi tre olika saker vi ska kolla upp de närmaste dagarna. Jag vill inte gå in på det närmare här just nu eftersom det än så länge bara är saker som ska kontrolleras, men så fort vi är klara med det så kommer jag redovisa detta även här.
Imorgon träning som vanligt samt startanmälan till nästa fredag!

Sämsta tävlingsdagen på väldigt länge. Fint kval av Dhakota som verkligen såg bra ut och gick lätt hela vägen, men det var också dagens enda riktigt bra insats.
Visst finns det förklaringar och ursäkter för varje häst; någon behövde loppet, en trivdes inte på banan, en var inte så långt slagen mm. Dock när man lägger samman att fem starthästar underpresterade på samma dag så var det något som inte stämde idag.
Normalt sett brukar jag ju skriva kommentarer om varje häst efteråt, men idag gör jag ett undantag och hoppar över det den här gången. Vi behöver ta ett helhetsgrepp på vad det var som var orsaken till dagens resultat. Jag har några idéer och teorier, men vi börjar med att se hur det är med hästarna imorgon bitti och tar det därifrån.
Förra onsdagen hade vi fina resultat, så det här är något som kommit nu. Jag återkommer med mer om detta imorgon.

Träning som vanligt idag och en del raskare tempon som gällde. Hästarna såg överlag fina ut, men lite extra nöjd är jag med tvååringarnas fina utveckling. De har gått stadigt framåt och allihop är på gång nu i varierande grad. Det känns som att varje dags träning sätter fram dem mycket, det är verkligen roligt att se hur fina och bra de ser ut när de tränar.
Kval imorgon för Dhakota som är vår första tvååring i år att komma ut i kval, men jag tror inte det dröjer så länge förrän de andra också är redo.
Apropå imorgon så är det då alltså dags för tävlingar igen. Vi har fem starthästar (efter strykning av Shylock som det inte är något fel på, utan han behöver bara något snabbjobb ytterligare innan nästa start) samt då kvalet som rids innan första loppet. Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Kommande Starter (eller Starter & Resultat).

Efter avlastning, uppackning och sedan hemfärd hann klockan bli rätt mycket. Med 2,5 timmes sömn (plus en del i transporten också, men man sover inte direkt kungligt i ett framsäte...) så var jag inte jättepigg imorse. Visserligen är jag ganska van vid att sova för lite emellanåt, men det märks ju tydligt att man blir lite "dum i huvudet" och inte helt skärpt.
Dock inte värre än att några timmars extra sömn ordnar upp det hela.
Idag var det då träning som vanligt och på måndagar är det ju höger varv som gäller på dirttracken. Träningen var nästan uteslutande åt mellantempo-hållet, hästarna skötte sig fint och hela förmiddagen flöt på utmärkt.
Det var idag också anmälningar till flera banor nästa vecka, bl a Bro Park som har kvällstävlingar nästa fredag (den 16e) och där har vi Daxios, Sharp Eye och Dhakota anmälda.
Under eftermiddagen har jag också gått igenom ganska många kommande storlopp under september och oktober som anmäldes idag. Där har vi en hel del hästar som nu är anmälda i lite olika lopp, något att se fram emot.
Imorgon är det träning som vanligt och jag kommer också uppdatera med kommentarer angående onsdagens starthästar.

Nu sitter vi i transporten på väg hem och vi kommer vara på Bro Park runt midnatt. Båda hästarna har verkligen skött sig exemplariskt hela resan och varit hur coola och fina som helst.
För Chizhou kom det här loppet lite tidigt i hennes nyligen inledda karriär, men hon fick lite erfarenhet av den här resan i alla fall. Perfect Girl Ester gjorde ett helt godkänt lopp som fyra, men hon kan mycket mer än hon visade idag, loppupplägget blev inte så bra för henne. Dock är det så det är ibland och vi får ändå vara nöjda med henne och ladda för revansch nästa gång. Det här var ju ett vanligt lopp, så vi får vara glada för att hon var på topp förra gången när det verkligen gällde. 
Imorgon är det träning som vanligt igen och en del annat på programmet som hovslagare och sådant.

Nu är vi i Malmö, hästarna installlerade i stallet och vi på hotellet. 
Dagen inleddes med träning som vanligt under förmiddagen. Vi började med första turen tidigt och hann då rida klart alla hästar relativt tidigt.
Direkt när sista hästen var riden började vi lasta in all packning i transporten och göra oss klara för lastning och avfärd. Perfect Girl Ester gick rakt in i transporten och stod där lugnt direkt. Chizhou tog en stund att lasta, men när hon väl var inne och vi kom iväg så reste hon bra. Det här är ju hennes första resa sedan hon kom till oss som åring.
Klockan 12.20 kom vi iväg medan övriga i stallet gjorde klart det sista arbetet som var kvar innan lunch.
Vid strax efter klockan 21 var vi framme på Jägersro och då var det som vanligt en del att göra. Hästarna ska få en dusch och gå ut på en ordentlig promenad, boxarna ska strös och foder och vatten ska ges. 
Någon timme senare kunde vi bege oss mot hotellet och sammanfattningsvis så har båda hästarna rest utmärkt och verkar lugna och harmoniska båda två.
Imorgon börjar tävlingarna vid lunch, första start redan klockan 12.15 (jämfört med Derbydagen då det var eftermiddagstävlingar). Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar dem under fliken Kommande Starter (eller Starter & Resultat).

Igår blev det en väldigt lång dag. Först på förmiddagen var det träning som vanligt med en hel del raskare tempon och hästarna skötte sig utmärkt. Vi var också i startboxarna med Dhakota, A Ragman och Eye for an Eye och övade. Först fick de skritta igenom en gång och därefter gick alla in med stängda framgrindar och fick sedan hoppa ut. Ni som har Facebook eller Instagram kan där se en liten film från träningen om ni går in på Stall Malmborgs sida.
Igår var det också startanmälan till på onsdag på Bro Park och då har vi en hel del starthästar, se vilka under fliken Kommande Starter (Starter & Resultat).
Efter lunchfodring och en promenad med hundarna så var det dags för mig att åka hemåt. Jag hann dock inte så mycket mer än hem förrän de ringde från stallet och sa att Stureplan inte kunde stödja på sitt ena bakben, något hade hänt över lunchen. Det blev till att kasta sig tillbaka till stallet samtidigt som jag på telefon organiserade med veterinär vilket inte är det enklaste att hitta med kort varsel. Det ordnade sig dock till slut även om det tog ett antal timmar innan han kunde komma.
Det är en stor stress att vänta och inte veta vad som är fel, jag kunde inte hitta något speciellt som verkade konstigt, han var inte svullen någonstans. När veterinären till slut anlände kunde han konstatera att det inte fanns något fel på hans ben utan att det var hoven som ömmade, han har förmodligen slagit i den på något sätt.
När vi till slut fick av skon så blev han mycket bättre, men om det bara är en rejäl smäll han har fått eller om det finns en liten spricka eller liknande kan vi först avgöra om några dagar. Vi röntgade hans hov, men det kan vara svårt att se något när det precis har hänt när det gäller mindre förändringar. Så för att veta säkert så tar vi nya bilder i nästa vecka.
Oavsett så kommer han bli helt återställd och det var det viktigaste, det var ju det som oroade enormt hela kvällen. Jag var inte hemma i bostaden förrän strax före midnatt och var inte så himla pigg när klockan ringde imorse kl 4.20, det där tog på krafterna på alla sätt.
Idag har träningen varit mestadels åt det lugnare hållet fast med en del mellantempon också. Vi har också hunnit förbereda lite inför morgondagens resa till Jägersro dit vi åker med Perfect Girl Ester och Chizhou för tävlingar på söndag. Vi kommer åka vid lunchtid och innan dess är det träning som vanligt!

Det blev en minst sagt lång dag och nu är jag supertrött. Det blir därför en kort uppdatering här idag och imorgon blir det istället en betydligt längre med en rapportering både om dagens och morgondagens träning.

Härligt med seger idag genom Sharp Eye som vann lätt! Han är den enda häst vi äger själva och det var länge sedan våra brun-vita dressfärger var igång och tävlade, så det var lite roligt att se den dressen i vinnarcirkeln.
Egentligen köptes Sharp Eye för att säljas till ägare, men när vi märkte att han hade problem med andningen och antagligen behövde opereras så kändes det inte rätt att sälja honom så vi behöll honom själva. Skoj att han nu visar fina takter direkt och att han verkar vara den bra häst vi trodde att han var när vi köpte honom. Efter en lyckad halsoperation har han fungerat utmärkt och att han vann så himla enkelt som han gjorde idag känns lovande.
Se närmare kommentar angående dagens tre starthästar under fliken (Starter &) Resultat!
Imorgon är det mycket på schemat, återkommer som vanligt med en rapport!

Morgonen inleddes med ett välbehövligt regn och betydligt svalare grader. Regnet innebar att banan på morgonen innan dagens första harvning var åt det stummare håller och vi väntade med de som skulle träna på mest till lite senare då banan var betydligt bättre. Redan till dagens andra tur hade regnet upphört och dirttracken tål ganska mycket vatten utan att bli för blöt och geggig, så den hade klarat sig bra.
Idag var det då mestadels (men inte bara) raskare träning som gällde, några litegrann och andra betydligt mera. De som tränade på mest var:
Australian Open, Chizhou och Mr Tooma Global tillsammans.
Perfect Girl Ester ensam.
High Max och Space Dragon tillsammans.
Alla gjorde samma upplägg, de gick inte för fullt men snäppet under och alla gick lätt med full spänst över mål, de såg starka och fina ut.
Utöver dessa så var det en hel del hästar som cantrade på i gott tempo och gjorde det fint och det blir en del friskare tempon i slutet av veckan för flera av hästarna.
Jag är väldigt nöjd med tvååringarna som utvecklas hela tiden och de ser så klassiga ut och sköter träningen strålande. Dhakota siktar på kval nästa onsdag och fler är på gång.
Imorgon är det då tävlingar igen och vi har tre startande. Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar som vanligt detta under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Så var det ny vecka igen och i alla fall något svalare väder, även om det var ganska kvavt och varmt hela dagen. Nu kommer det från och med imorgon in kallare grader och det känns väldigt skönt tycker jag. Speciellt inför tävlingarna på onsdag lunch så är det bra om det är lite svalare och inte den här tryckande värmen som har varit.
Idag gjorde vi någon slags mellanvariant på tidsschemat, vi började lite tidigare än vanligt men ändå senare än vi gjorde i slutet av förra veckan. Vi började med en del av stalltjänsten, men kom ändå igång med ridningen tidigare än vi brukar. Det fungerade mycket bra!
Det var nästan alla hästar att rida samt en hel del annat på programmet, så vi hade fullt upp hela dagen. Måndagar är ju höger varv på dirttracken vilket är en bra variation för hästarna. Dock ser inte vi som står och kollar träningen dem lika bra, de börjar ju på upploppet och börjar sakta ner tempot efter bortre långsidan. Det gör att man inte riktigt kan se exakt hur mycket på bettet de är mm. Fast måndagar brukar ändå oftast innebära mera mellantempon, så det är inget större problem faktiskt.
Idag var det startanmälan till på söndag som är en storloppsdag på Jägersro. Vi har Chizhou där i Altamira som är den kortare varianten på Svenskt Oaks. Hon har gjort två bra insater där hon varit kort slagen, men nu möter hon så klart mycket vassare hästar, till viss del i alla fall. Att hon ännu startat så få gånger innebär ju både en nackdel att hon är orutinerad, men samtidigt en fördel att hon har mycket utveckling i sig.
Vi har också Perfect Girl Ester i en bättre Treårshandicap över korta 1000 meter. Efter hennes imponerande seger senast så ska det bli spännande att se om hon kan göra om det.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet. Jag kommer också här på sidan uppdatera kommentarer om onsdagens starthästar, så kolla in här imorgon.

Härligt avkopplande söndag för både hästar och folk! Framöver är det tävlingar för oss i många helger i rad, så det gäller att passa på och vila när man kan.
Nu är vi laddade för en ny vecka med tävlingar på Bro Park på onsdag och Jägersro söndag.

Så var det lördag och lite helgkänsla. Även idag samma rutiner som de senaste dagarna med ridning först och allt jobb i stallet sist. Det känns ju egentligen betydligt trevligare att först mocka och ha stallet klart, för att sedan koncentrera sig på träningen. Dock har man faktiskt inte så mycket val när det är så här varmt, så det är bara att ta att det är lite rörigt i stallet under morgonen.
En som var klart missnöjd med det arbetssättet var Stureplan som är en stor karaktär. Han är van vid att hans box mockas på morgonen och går han ut i walkern så är det fint och rent när han kommer in igen. Han var ute tidigt och när han då kommer in igen och ser att hans box inte är fixad så tvärstannar han halvvägs in i boxen, stirrar ner på sin omockade box och fnyser högt, genuint upprörd över hur uselt vi har skött oss... Roligare häst får man leta efter, han ställer krav han!
Dagens träning var av det raskare slaget, men vi fick ändra litegrann i upplägg. Tidigt kom ett sms att en spridare som vattnar gräset på natten hade fastnat och att det därför var geggigt och övervattnat vid 600-meterspålen på dirttracken. Det gällde bara ett mycket litet område, men där var det så pass blött på morgonen (det torkade upp under dagen) att där kunde man bara gå långsamt. Så då fick hästarna gå i lugnt tempo hela vägen tills de passerat området, öka från 500 (meter kvar till mål) och istället fortsätta raskt runt svängen efter mål och en bra bit upp på bortre lång och sedan sakta av senare än normalt. Det märktes att hästarna blev lite förvirrade av att fortsätta längre, men det kan vara nyttigt att ändra upplägg ibland. 
Att vi fick den här informationen innan första turen är ju oerhört viktigt. Hade vi inte vetat om det och ökat på som vanligt så hade det kunnat vara rent farligt att i full fart komma till ett område där banan plötsligt är djup och blött. Här fungerar det verkligen superbra med den sms-tjänst som används så att alla tränare får den här viktiga infon och den kom i god tid innan banan öppnade. Bra, enkel och tydlig kommunikation mellan de som ansvarar för banan och tränarna!
Det var många extra bra intryck på dagens träning, mycket roligt att se och det ger förväntningar framåt så klart.
Både idag och i torsdags var Wolfram imponerande morgonpigg, han var på plats i stallet redan innan första turen på morgonen kl 6.00. Så det har tagits massor med fina bilder de senaste dagarna som vi ser fram emot att se. De är dock inte med på den uppdateringen av bilder som jag gjort idag utan där är det främst fokus på tävlingsbilderna från i söndags samt ett fåtal träningsbilder. Även alla dessa bilder har Wolfram tagit vilket betyder hög kvalitet, så kolla in dem under fliken Veckans Bilder!
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Vi har redan kommit in i våra ändrade rutiner som gäller så länge det är så här varmt. Tidig start och full fokus på ridningen under morgonen. Vi är ett par personer som sköter markservicen, dvs tar in och ut hästar från walkern och hagen. Nu när vi vill få träningen avklarad så fort som möjligt så ser vi till att nästa tur redan är inne från walkern när turen innan kommer in. Så att de som rider bara kan tvätta sina hästar och sedan direkt sadla nästa häst.
Någonstans vid 8.30 går gränsen när det börjar kännas rejält varmt. Nu har vi fortfarande ett par turer kvar då, men normalt sett går sista träningsrundan ut antingen 11.40 eller 12.20 och så dags vill man verkligen inte träna hästar nu.
Idag var lite av en mellandag med lugnare träning, men imorgon blir det mera tempon igen.
Jag utlovade ju en bilduppdatering, men har lite jobb kvar med den. Den kommer imorgon istället!

Dagens tema var värme! Det påverkade i allra högsta grad dagens arbete på många sätt. Vi började tidigare imorse, kl 5.20 istället för 6.00. Normalt sett så rider Fredrik en tur kl 6.30 medan vi gör klart stallet med mockning och annat. Övriga brukar sedan börja rida från 7.30. Nu reds första turen kl 6.00 och då red samtliga, det mesta av stalljobbet tog vi sist.
Även när det gällde hästarnas vistelse ute i hagarna fick vi ändra upplägg. Visserligen brukar vi släppa ut de första hagturerna direkt på morgonen, men nu kunde vi inte ha hästar ute senare på dagen. Turerna fick bli kortare idag så att alla skulle hinna ut innan solen stod alltför högt på himlen.
Härligt gästspel hade vi idag då Sandra överraskade med ett besök redan från tidig morgon och hela förmiddagen. Så himla trevligt att ha henne på besök hos oss, vi blir lika glada varje gång hon dyker upp!
Träningen gick utmärkt och det var en del raskare tempon men det var också några hästar som sattes igång efter några dagars ledighet och de gick lite lugnare. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Värmen ser ut att stanna fram till tisdag och vi kommer nog köra på det här upplägget av schema så länge det är så här varmt. Jag hoppas verkligen det blir svalare nästa onsdag när det är tävlingar igen, för hästarnas skull. Startlistan kom ut idag och vi har tre startande då, det är Haweswater i amatörlopp med Malva, Sharp Eye som gör sin andra start samt Beach Road One som testar gräs och längre distans. 
Imorgon siktar jag på en ny bilduppdatering!

Lugn onsdag eftersom det inte var tävlingar på Bro Park idag utan på Jägersro. Däremot nästa onsdag är det åter dags för lopp på Bro Park och den startlistan kommer ut imorgon.
Nu kommer värmen och stannar resten av veckan enligt alla prognoser. Vi kommer börja jobba tidigare för att få ut alla turer innan det blir alltför varmt.

Idag var det lite av sista lugnare dagen på ett tag. Färre antal hästar att rida då vi har haft en del starthästar och några som har fått en kortare vila. Från torsdag och framåt är det betydligt fler turer som gäller. 
Vi red från morgonen som vanligt idag, men var då klara med ridningen ovanligt tidigt. Vi blandade resten av förmiddagen med de vanliga stallsysslorna som ska göras varje dag samt några nyttiga extrajobb, sådant som behövs men som man får ta när det finns tid. Jag storgillar verkligen att få beta av saker som har legat och väntat utan att vara akut. Sortering, storstädning och organisering är sådant man blir glad för när det är klart och fint.
Hästarna och allt runt dem är naturligtvis prio ett och viktigast, men ordning och reda ska man inte underskatta.
Dagens träning gick utmärkt och hästarna såg fina ut. Idag hade vi också vår chiropraktor på plats som gick igenom några av hästarna, bra att hålla efter dem när de tävlar och tränar mycket.
Framåt lunch idag började graderna stiga och från torsdag och resten av veckan är det ju utlovat något av en värmebölja. Det ser jag inte alls fram emot, det är bara jobbigt när det är alltför varmt och speciellt för hästarna.
Imorgon är det en tävlingsfri onsdag för oss eftersom det är tävlingar på Jägersro och vi har inte någon startande där denna gång.

I väntan på eftermiddagsarbete så sitter jag här vid datorn inne i köket och uppdaterar Dagboken samt gör lite annat skrivbordsjobb.
Anmälningslistorna kom för en stund sedan, tidsgränsen för anmälningar i vanliga lopp utgår alltid kl 14.00. Sedan är det lite olika hur snabbt själva listorna kommer ut, men oftast cirka en kvart efter eller så. När första jockeyn ringer så vet man att listorna har kommit ut... :)
Nu är det faktiskt så att om vi bara har en häst per lopp så ringer inte många eftersom de vet att Fredrik är förstejockey hos oss och rider om han kan klara den vikt hästen ska ha.
Det är bara om vi har fler hästar i samma lopp som jag får samtal. Idag är dock ingen vanlig dag, nästa vecka är Fredrik avstängd och vi måste alltså engagera andra ryttare. 
Det var anmälningar både till Bro Park nästa onsdag och Jägersro söndagen efter. Vi har en del hästar på båda banorna och jag är precis klar med alla bokningar av jockeys förutom möjligen en som jag kommer vänta lite med. 
Det är alltid ett ringande från båda håll när listorna är ute, ryttare eller agenter ringer och skickar sms till tränarna för att få boka in sig på ritter. Och även tvärtom, tränare ringer till jockeys eller deras agenter för att få de ryttare de vill ha på sina hästar. Det gäller att vara på hugget när listorna kommer ut, hela den här processen går ganska fort.
Dagens träning gick fint och som vanligt på måndagar var det högervarv som gällde. Dessutom var det grästräning för tvååringar och vi var där och övade med Dhakota och A Ragman, de skötte sig strålande båda två. Roligt att se hur lätt och fint de rör sig på gräset, det var ett mycket bra intryck.
Apropå gräs så verkar samtliga starthästar ha tagit gårdagens lopp på gräs utan problem. Banan har varit snabb de senaste veckorna, men det är bra fäste i den vilket är väldigt viktigt. Lite mer svikt skulle man ju önska, men hellre att den är snabbare än att fästet är dåligt som den var för drygt en månad sedan. Alla ryttare verkar tycka detsamma, den är klart på plus nu mot för ett tag sedan även om man alltid kan önska vissa förbättringar.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt, så på återhörande då!Det var de små marginalernas dag. Är i stort sett nöjd med alla hästar, men det blev inga segrar även om de inte var så långt borta. Två hästar var 1,5 längd från att vinna, två hästar var 3,5 längd från att vinna. Inga stora avstånd och faktiskt mersmak på de flesta insatser idag. Placeringsmässigt blev det dock bara en tredje och en fjärdeplats, så det var ju inget extra. Ändå är jag nöjd med dagen, vi fick många bra svar idag och det lovar gott inför nästa start för var och en av dem.
Se mer utförligt om varje häst under fliken (Starter &) Resultat!

Toppentrevlig dag i stallet! Ni som brukar läsa den här sidan vet ju att på lördagar kommer det oftast många besökare och de flesta av dem är hästägare som kommer och hälsar på oss och hästarna och följer träningen. Nu under sommaren så är det sällan lika många på en gång som annars, alltid är det några som är bortresta på semester. Trots det dyker alltid ett antal upp och idag var vi faktiskt ganska många i stallet under förmiddagen, himla trevligt!
Inte blev det sämre av att vi avslutade dagens arbete med grillunch på uteplatsen. När vi var klara med stallet var maten också klar och vi kunde sätta oss till dukat bord. Det var en jättehärlig avslutning på arbetsdagen att kunna avnjuta en god lunch i lugn och ro med trevligt sällskap.
Dagens träning gick utmärkt och det var Dhakota, Timo Nurmos och A Ragman som gick allra raskast. De gick tillsammans i gott tempo som ökades mer och mer hela vägen. Instruktionen innan var att samtliga hästar skulle vara ordentligt på bettet hela vägen och det var de också. Ändå gick det fortare än vad tanken var på förhand, men viktigast var att de gjorde det lätt vilket de verkligen gjorde.
Också roligt att se Kew Bridge som haft massor med småstopp på vägen som gjort att det tagit tid att få igång henne. Nu är hon klart på gång och träningsformen pekar starkt uppåt just nu. Även övriga hästar skötte sig fint och det blev en bra träningsdag.
Utöver träningen så var det förutom de vanliga sysslorna i stallet även förberedelser inför morgondagens tävlingar som gällde. Vi skulle ha sju starthästar, men två stryks (inget allvariligt alls) och fem återstår. Jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Så var det lite sommarfeeling igen. Efter ganska många dagar med svalare väder så var det som att sommaren var tillbaka idag igen. Är man ledig och kanske dessutom på semester, ja då får det gärna för min del varmt och soligt. Dock är det jobbigare när man ska träna hästar, rids de närmare lunch och solen gassar så blir det lätt alldeles för varmt för dem.
I New York är det över 40 grader varmt och morgondagens tävlingar på Saratoga inställdes redan igår pga värmen.
Så varmt har vi ju det inte här, men visst har det några gånger känts för varmt för att ha tävlingar mitt på dagen. Där kanske man framöver ska fundera på om man vid stark värme kan flytta tävlingarna till några timmar senare när inte solen står som högst?
Dagens träning gick utmärkt och hästarna såg bra ut. Fredagar är ofta mer av en rutinträningsdag, men några undantag var det idag som tränade på lite raskare och det såg fint ut.
Imorgon tränar vi så klart som vanligt, men så länge önskar jag alla en trevlig helg!

Idag var det då träning som vanligt på morgonen. Eller inte riktigt som vanligt eftersom Amanda nu har påbörjat sin semester. Malva kommer ersätta henne med ridningen, men hon är just nu i England och börjar jobba först på lördag. Så idag och imorgon blev/blir det flera turer att rida för övriga.
Sju turer reds idag och i två av dem var det också startboxträning. Först var A Ragman och Timo Nurmos som nu börjar få god vana i startboxträningen. De fick först skritta igenom boxarna en gång och därefter gå in med stängda framgrindar och låsas in. Så fick de stå en liten stund innan det var dags att hoppa ut och nu börjar de bli ganska raska ut, båda var mycket duktiga.
I turen efter var det dags för Dhakota och Chizhou. Dhakota gjorde precis samma upplägg som förra turen och skötte sig perfekt.
Chizhou har i träning alltid skött sig fint med startboxlastningen, men i debuten i förra veckan så var hon inte alls så snäll som tidigare och fick till slut lastas med huva. Så det var klart läge för repetition inför hennes nästa start som är på söndag.
Hon fick gå in med stängda framgrindar, låsas in, stå en stund och sedan backa ut och prova igen. Tre gånger fick hon gå in innan vi var nöjda. Hon såg rätt motvillig ut första gången, var bättre andra gången och gick in nästan direkt tredje gången. 
I debuten så fungerade hon bra med huvan, men så klart vore det bra om vi kan slippa det och få henne säkrare i lastningen.
Hela dagens träning gick fint och hästarna såg bra ut i blandade tempon.
Imorgon tränar vi vidare!

Lugnare dag på träningsfronten, men mycket annat jobb istället. Alltså precis som det brukar vara på onsdagar när det inte är tävlingar.
Som utlovat har jag uppdaterat med nya bilder och denna gång blir det en större bilduppdatering. Som alltid när det är Wolfram som har tagit bilderna så är det superfina och kvalitativa bilder, så missa inte dem! Finns som vanligt under fliken Veckans Bilder!
Imorgon blir det träning som vanligt och även en del startboxträning

Så var vi tillbaka i vanliga rutiner idag igen. Dagen började med en mycket glad överraskning redan på morgonen när Sandra oväntat dyker upp. Hon hängde med oss i stallet hela förmiddagen och hjälpte till, så himla trevligt! 
Det var faktiskt lite av "en dag från förr" när både Jacqueline (som jobbat i England men är hemma över sommaren åtminstone) och Michael Richardson (som flyttade till England men just flyttat tillbaka) kom förbi och hälsade på. Det var ju som att kastas bak i tiden när de var där alla tre samtidigt... :)
Träningen gick bra och det var mestadels raskare tempon som gällde idag. Hästarna såg fina ut och skötte sig mycket bra.
Vid fikat blev det tårta, vi missar inte att fira och speciellt inte efter en sådan här helg!
Angående Derbyhelgen, något jag tyckte var mycket starkt var att vi Bro Park-tränare tog hela tre storloppssegrar! Sedan flytten till Bro Park har vi flyttat fram våra positioner rejält och visat att vi har alla förutsättningar som krävs för att konkurrera i de största loppen. Det här borde ju framöver också ge att ägare satsar mer vilket ger ännu bättre hästar och så blir den positiva utvecklingen bara bättre och bättre.
Bro Park har ofta fått kritik för att det blev dyrt att bygga. Det var mycket som gjordes fel och fick göras om pga att fel personer utan rätt kunnande tog beslut. Kunde man resa tillbaka i tiden så skulle mycket istället ha gjorts rätt från början och sparat pengar, men nu har vi ju ingen tidsmaskin och får acceptera faktum.
Nu har vi en toppanläggning på alla sätt och fortfarande sker ytterligare förbättringar hela tiden.
Hästarna stortrivs i sina stora boxar där de kan titta ut både på stallgången och rakt ut utomhus. Det är bra luft och ljust genom det stora öppningsbara glastaket. 
Vi har en rakbana, dirttrackbana, gräsbana samt ytterligare en gräsbana på gång inne i mitten. Dessutom fält och ängar vi kan galoppera på. 
Utöver detta så är ju trivselfaktorn för ägarna hög vilket inte ska underskattas. På Täby Galopp hade vi pyttesmå fikarum där vi trängdes, här är det rena lyxen i jämförelse och trevligt på alla sätt.
Med alla faciliteter och förutsättningar så har vår konkurrensfördel ökat enormt och det börjar på allvar synas i resultatlistorna. Det känns otroligt roligt och inspirerande, vi jobbar ju så hårt för detta.
Imorgon blir det en bilduppdatering med mycket från Derbydagen!


Så var vi hemma igen! Igår efter tävlingarna fodrade vi hästarna och åkte sedan till hotellet. Efter en intensiv dag med extremt mycket känslor så tog det inte många minuter förrän tröttheten kom för min del, när man äntligen slappnar av. 
Vi samlades ganska snabbt för en jättetrevlig middag och det blev även lite bubbel och firande. Det kändes helt rätt att få vara kvar och bara få njuta av detta.
Imorse åt vi hotellfrukost innan vi begav oss mot Jägersro. Vi började direkt med fodring så hästarna skulle hinna få i sig sin frukost innan det var dags för lastning.
Alla tre hästarna kändes kalla och fina i benen, de verkar ha tagit gårdagens lopp hur bra som helst.
Därefter då lastning och så körning hemåt, vi var framme ca kl 18.30 och resan hem gick bra utan några längre köer.
På hemmaplan höll övriga ställningarna och hästarna var ute och cantrade som vanligt idag.
Det var också startanmälan till söndag och på förhand hårt tryck på de loppen med många anmälningar. Vi fick som tur var med alla vi startanmälde, sju starthästar på söndag blir det.
Imorgon är vi tillbaka i vanliga rutinerna med träning som vanligt, men det är ändå inte som vanligt. Den här glädjen dröjer sig kvar, det känns fortfarande så fantastiskt roligt alltihop!

Vilken dag, jag kan knappt sätta ord på det faktiskt! Tre starthästar på en Derbydag är bara det bra, det är inte lätt att ens ta sig in i de här loppen och det är stenhård konkurrens med en massa formtoppade hästar. Vi slog ur underläge och tillhörde inte de som förhandssnacket handlade om. Ändå gör alla tre hästarna kanonbra insatser och presterar strålande. Jag är supernöjd med Beach Road One som blir fyra och bara två längder från segern med mersmak, han kommer visa så mycket mer när han slutar agera så orutinerat som han fortfarande gör. Även mycket nöjd med Stureplan som efter ett mindre lyckat försök på gräs gjorde en stark insats efter ett lopp i hårt tempo och knep en femteplats.
Dagens stora grej var dock så klart Perfect Girl Esters sanslösa seger i Derby Sprint, 40 gånger pengar i vinnarodds säger väl en del om hur stor skräll detta var.
När hon leder in på upploppet tänker jag att nu går hon så bra så det borde räcka till en prisplacering i alla fall. Att sedan då se henne dra ifrån fältet och vinna lätt, ja den känslan kan knappt beskrivas. Glädjechock, eufori, wow, ja allt på en gång. Det tog faktiskt en stund innan jag ens bara kände stor glädje, det var något av en chock först faktiskt trots att vi alltid trott på henne.
Den här känslan, den unnar jag alla människor. Den känslan är det man jobbar för, kan kämpa för och strävar efter och den är ovärderlig. Vi är så himla glada och lyckliga nu så det är inte klokt!
Vi skulle egentligen ha lastat och åkt hem efter tävlingarna, men vi bestämde oss omedelbart för att stanna kvar här i Malmö ikväll och fira. Vi åker hem imorgon bitt istället. Man måste fira och njuta när tillfälle finns och det här var alldeles för stort för att inte unna oss att bara få landa i den här fantastiska glädjen.
Jag har uppdaterat kommentarer om dagens starthästar och det finns som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Nu sitter vi i transporten på väg mot Malmö. Morgonen inleddes som vanligt med arbete i stallet och träning. Några snabbare canters och ett snabbjobb som gjordes av Sharp Eye som såg mycket fin ut och siktar på debut kommande söndag.
Därefter var det packning av alla saker vi ska ha med oss och så göra iordning hästarna. De gick rätt på transporten utan problem. Stureplan är lite mopsig där bak i bilen och vill berätta för de andra vem som är kung...
Vi bör vara framme på Jägersro ca kl 21. Vi ska nog hinna med lite middag på stan sen även om det blir åt det senare hållet innan alla hästar är installerade och klara.
Jag har uppdaterat som vanligt med kommentarer angående deras chanser, det finns under fliken Starter (& Resultat).
Det kommer vara tuff konkurrens imorgon, som det ska vara på årets största tävlingsdag på Jägersro. Bara att få med hästar i de här loppen är ju fantastiskt roligt, men vi hoppas så klart också att de gör riktigt bra lopp!

Imorgon är det då dags att åka ner till Jägersro med våra starthästar. Transporten står nu tankad och redo vid stallet och förberedelserna inför avfärden har vi börjat med idag.
Vi kommer träna som vanligt på morgonen imorgon och samtidigt försöka se till att ha allt klart så vi kan komma iväg vid hyfsad tid strax före lunch. 
Enligt väderprognosen så ser det ut att vara lite lagom väder i Stockholmsområdet och varmare i Skåne imorgon. Det innebär att om den prognosen stämmer så kan vi resa i bra väder och vara framme i Malmö lagom tills temperaturen börjar gå ner litegrann. På söndag ser det också ut att vara lagom väder för hästarna som ska tävla, inte för varmt men ändå trevligt väder. Efter den galna värme som var senast vi var där så är man ju extra engagerad i förutsättningarna...
Dagens träning och arbete gick bra och enligt plan. Efter två täta tävlingsdagar var det något färre antal hästar att rida än normalt, men å andra sidan finns det alltid mycket annat arbete som behöver göras.
Det kommer uppdatering och reserapport här på sidan imorgon från transporten, så på återhörande då!

Så var det en ny arbetsdag med mycket att göra. Först på förmiddagen träning som vanligt och det var blandade tempon som gällde idag. 
Eftersom vi har haft många startande så var det lite färre att rida, men några av tisdagens starthästar reds idag. Vissa av dem får någon eller några dagar ytterligare ledigt, men det var ett par hästar som behövde komma ut och träna, de där vi har lite arbete framför oss att hitta rätt med dem.
Gårdagens starthästar mådde alla helt utmärkt och hade tagit sina lopp jättebra, alltid ett skönt besked!
Vid lunch när vi var klara hade vi tränarmöte och jag hade nog räknat med någon timme för detta, men det tog 2,5 timme. Kändes dock som väl spenderad tid med viktiga diskussioner.
Därefter var det dags för eftermiddagsarbete i stallet och när jag sedan väl kom hem några timmar senare så har jag nu ägnat ett antal timmar åt genomgång av lopp för samtliga hästar. Vad och var de ska anmälas i härnäst och lite mer planering framåt. Nu är jag rätt trött och arbetet fortsätter imorgon då det är en del jobb kvar med detta.

Fyra starthästar idag och samtliga lopp reds på gräsbanan. Två fina insatser av Haweswater och Chizhou, som båda gladde oss stort. Haweswater är en härlig häst att ha, hon presterar bra i stort sett varenda gång och så även idag som kort slagen trea. Att Chizhou skulle prestera så bra i sin debut, det var dagens största positiva överraskning. Det var för kort distans för henne och hon var bara ute för att lära. Hon var lite sen ut från start, men tar in bit för bit hela loppet och hann nästan upp till seger, men blir trea bara en dryg längd slagen. En mycket glädjande debut som lovar mer framöver!
Däremot har vi lite funderande och ändringar som behöver göras gällande Australian Open och Daxios. Daxios gör egentligen återigen ett jättebra lopp, men man kan inte slänga bort så många längder som han gör för andra gången i rad från start. Vi kommer ändra lite i hans utrustning till nästa gång, för något stör honom från start. 
Australian Open är en häst med skyhög kapacitet, men han är mycket knepig. Vi har hittat helt rätt i träningen med honom nu efter mycket arbetet. I loppet fungerade han dock inte alls och här får vi verkligen tänka till varför. 
Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer angående dagens starthästar (Starter & Resultat) även om ni här i stort sett har fått sammanfattningen av dagen.

Härligt med Shylocks fina insats som blev en överlägsen seger! Väldigt skönt då vi har känt att han för varje start bara blivit bättre och bättre och han var verkligen värd den här segern nu efter flera bra lopp där han varit kort slagen.
Idag blev en otroligt hektisk kväll med minst sagt full fart hela kvällen. Det var något trafikarbete på Stäketleden (Rotebroleden) som gjorde att flera av våra träckare var kraftigt försenade. Vi fick planera om, hjälpas åt och i stort sett springa fram och tillbaka för att hinna sadla och träcka hästarna. Jag är otroligt tacksam för vårt suveräna teamwork, tillsammans klarade vi det hur bra som helst trots stress och tidspress, stort tack till alla!
Några hästar behövde dagens lopp av olika anledningar, men vi fick en del bra svar idag. Se närmare kommentarer angående varje häst under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon är det då dags för tävlingar igen, men då redan på lunchen. Idag var det dirttrack som gällde, imorgon är det gräs hela tävlingsdagen. Vi har fyra starthästar imorgon och jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser. Även det finns under ungefär samma flik, Starter (& Resultat).
Ska ni ut till tävlingarna imorgon så är en rekommendation att köra i tid om ni ska passera Stäketleden, ta annars gärna en annan väg för säkerhets skull.

Så var det måndag igen och denna vecka är verkligen inte vilken vecka som helst. Tävlingar tisdag kväll och onsdag lunch på Bro Park och så Derbydagen på söndag då. Dit reser vi med hästarna lördag förmiddag som vanligt när det gäller Jägersro.
Startlistan kom ut idag och vi har tre starthästar, alla i storlopp. Det är Stureplan som startar i Malmö Sommarhandicap och det är klart dirttrack han ska starta på framöver efter senaste grässtarten där underlaget inte alls passade honom. Men han har ju en seger och en andpraplats på dirttrack innan dess och har också gjort flera fina lopp på Jägersro tidigare.
Sedan har vi två av våra treåringar i Derbyserien, Perfect Girl Ester i Derby Sprint och Beach Road One i Malmö Stads Pris (fd Sofierolöpning) som är Derby Mile kan man säga.
Roligt att få med två hästar i de här loppen inom Derbyserien. Så klart hade jag gärna velat ha en eller flera hästar i själva Derbyt också, men nu blev det av olika anledningar inte så. Vi siktar i slutet på augusti på Norsk Derby istället för flera av de som var anmälda här samt att Bright Light står kvar i Danskt Derby och siktar på det, så Derbydrömmen är inte över än när det gäller 2019.
Konkurrensen är tuff när det är sådana här storlopp inom Derbyserien, men det är som det ska vara det. Det ska bli spännande att se hur långt de räcker.
Men först är det morgondagens tävlingar som väntar och där har vi hela sex startande. Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Lugn söndag och uppladdning inför kommande vecka med tävlingar både tisdag, onsdag och söndag.
Imorgon kommer startlistan till Derbydagen kommande söndag, spännande!

En riktigt fullspäckad träningsdag med sju turer på programmet. Fredrik var kvar i Malmö efter gårdagens Hästarnas Mästare (som ju var jättespännande och rolig!), så vi fick klara oss utan honom idag. Maria (Neil) som annars brukar rida ett par turer på morgonen fick hoppa in och rida hela förmiddagen.
Det var många hästar som tränade på raskare idag och det var lite olika upplägg för varje tur beroende på när de startar och vad de behövde göra. Vi tränar alltid varje häst individuellt även om vi har ett grundtänk på upplägget. Därför är det alltid en viktig förberedelse dagen innan att sätta ihop turerna så det blir rätt, vilka som tränar ihop. Det här är ibland väldigt enkelt och ibland krävs det ett väldigt pusslande och mycket funderande innan schemat är klart.
Jag tycker dagens upplägg blev helt rätt, hästarna gjorde träningen enligt planen och det gick mycket bra.
Det är alltid skönt att köra hem nöjd efter en viktig arbetsdag och en lång vecka, en bra helgfeeling helt enkelt!
Imorgon blir det en dag av återhämtning både för hästar och folk. 

Idag blev det plötsligt höstväder med blåst och kyla. Malva stod och mockade i vintermössa och vi hade alla halvtjocka jackor hela dagen. Vi fick till och med stänga fönsterna eftersom vinden var ganska stark. Hästarna har inte behövt ha stalltäcken på länge, men nu är de på och de behövdes redan från morgonen.
Dagens träning var mestadels mellantempon eller lugnare och imorgon blir det mera tempon igen.
I skrivande stund sitter jag framför tvn och ser på Atg Live. Loppen känns mindre intressanta, det är Hästarnas Mästare som är mest spännande och naturligtvis hejar vi på Fredrik som representerar galoppen. Roligt att han vann galopploppet, där hade han lite press på sig att visa att det var hans gren. Däremot var hans travhäst inte så himla snabb, den såg kortbent och sävlig ut och var halva svängen efter... Det är nu spännande och jämnt inför sista grenen som är hoppning och som avgörs efter sista loppet. Så när ni läser detta så vet ni förmodligen redan resultatet.
Imorgon träning som vanligt så klart, men så länge önskar jag alla en trevlig helg!

Idag var det blandade tempon, men mera åt det raskare hållet. Eftersom det är starter både tisdag, onsdag och söndag kommande vecka så är hästarna på lite olika upplägg vilka dagar de tränar på och vilka de går lugnare. 
Det var också startboxträning idag och vi var där med tre hästar. Chizhou gjorde bara en kort repetition inför sin debut kommande onsdag. Det kan alltid vara bra efter ett kval att träna en gång till för att säkerställa att allt är lugnt och harmoniskt inför första starten. Hon skötte sig utmärkt, gick direkt in och stod lugnt.
Vi var också där med tvååringarna A Ragman och Dhakota. Vi varierar just nu vilka som övar och alla unghästarna är ganska mycket tränade i startboxarna och sköter sig bra.
De gick in med stängda framgrindar och stod en stund där innan de fick springa av. Det märks att båda har lärt sig mycket på de här träningarna och Dhakota är snabb ut nu, A Ragman var också betydligt raskare denna gång än förra.
Idag var det då startanmälan till onsdag. Vi har Australian Open, Haweswater, Daxios och Chizhou till start. Alla loppen på onsdag rids på gräs, på tisdagen rids alla på dirttrack.
Vår grymt duktiga fotograf Wolfram var på plats idag. Ni som har Facebook eller Instagram kan kolla in på vår sida och se en massa fina träningsbilder från idag, här är länken till Facebook (den finns också som en ikon längst upp här på sidan):
https://www.facebook.com/StallMalmborg/
Imorgon tränar vi vidare!

En väldigt välbehövligt lugn dag för oss som har rest mycket den senaste tiden. Det var länge sedan det var en onsdag eller söndag utan tävlingar och en dags andrum som det blev idag behövdes verkligen.
I stallet blev det istället lite pyssel och annat samt att vår chiropraktor var på plats och kollade igenom en del hästar.
Det var också startanmälan idag till kommande tisdag kväll. Då har vi Shylock, High Max, Power of Attorney, Himalaya, Space Dragon och Mr Tooma Global till start, så det blir ett fullspäckat schema den kvällen. 
Imorgon är det träning som vanligt samt startboxträning för några av hästarna!

Hotande mörk himmel på morgonen och det dröjde inte länge förrän första regnet kom. Hela dagen har det varit fram och tillbaka med skurar och uppehåll, men solen såg vi aldrig till. Hade detta varit för två år sedan eller tidigare så hade jag förmodligen gnällt över dåligt väder. Dock skrämde faktiskt förra årets extremväder med torka, bränder och problem med skördar. Man har ju sett ett otal antal biofilmer där en dyster framtid målas upp med olika saker som radikalt förändrat jorden och befolkningen, men det har alltid just känts som bara en film och inget som skulle kunna hända. 
Den inställningen ändrades dock radikalt förra året, jag tycker det var rent obehagligt att vi plötsligt kunde drabbas av en sådan hetta och torka under så lång tid.
Så därför tror jag att många i år snarare känner en lättnad varje gång det regnar, i år är vädret lite mer som vanligt och som det ska vara. 
Dagens träning var åt det raskare hållet för de allra flesta. Hästarna skötte sig bra och det var många positiva intryck, en bra träningsdag. 
Det var även en bra arbetsdag för övrigt där vi hann med en hel del extra arbeten som behövde göras, känns alltid bra att få gjort saker som väntar.
Jag har nu som utlovat uppdaterat med nya bilder och det är denna gång endast Wolframs fina högkvalitativa bilder som gäller. Missa därför inte att kolla in dem under fliken Veckans Bilder!

Så har hela juni månad gått, var det inte Nationaldagsgaloppen typ häromdagen? Det är otroligt vad tiden fullkomligt flyger fram!
Idag var det då som vanligt på måndagar högervarv som gällde och en rutinträningsdag med pigga hästar. Något rörigt blev det i sista turen för dagen. Dhakota snubblar till när hästarna precis kommit ut på banan. Då flyger Tobias fram över huvudet på honom och med det skräms Eye for an Eye som tvärvänder så Malva ramlade av. Tobias ramlade också av men höll kvar Dhakota. Två ryttare som trillar av precis samtidigt var det väldigt länge sedan vi var med om. Det var ju egentligen väldigt odramatiskt, men vips så var två ryttare på marken. 
Eye har ett humör och en vilja som få, använder hon det rätt i lopp blir hon en riktig stjärna. Hon fullständigt vägrade att låta sig infångas, men sprang inte iväg utan höll sig nära sin bästa vän och boxgranne Dhakota. Varje gång vi försökte fånga henne så vek hon undan eller blev arg och hotade med att sparka. Vi såg ut som töntar allihop där vi sprang runt i cirklar för att fånga henne och det tog en stund innan det lyckades. Vilken cirkus!
Idag var det också anmälningar och jag kan faktiskt inte minnas när jag senast på en och samma dag anmälde hela 13 hästar och det var flera lopp för många av dem. Det gäller tävlingarna på Bro Park tisdag och onsdag nästa vecka samt Derbydagen på Jägersro om knappa två veckor. Enormt spännande tävlingsdagar nästa vecka och så roligt när vi har många som startar.
Nu på eftermiddagen har jag gått igenom alla listor och planerat upp vem som ska starta var och med vilken jockey.
Imorgon är det träning som vanligt med mestadels raskare tempon. Jag tänkte också få till en bilduppdatering, det har fått stå tillbaka när det varit så mycket annat jobb senaste tiden.

Efter den senaste tidens extrema otur/missöden mm så är jag till slut idag nöjd med dagen. Det har varit avblåsta lopp, värmeslag, olyckshändelse med jockey i ledvolten, häst som slagit huvudet i startboxarna, ja det mesta faktiskt. Det är nästan otroligt vad det gått troll i allting och när man dessutom varit på resande fot med tät följd och är ganska sliten och trött så är det tufft.
Dagen började inte bra med att Bright Light gjorde en anonym insats, troligtvis gillade han inte att hamna långt bak i sprutet. Så desto mer glädjande när både Haweswater och Daxios gjorde mycket fina insatser båda två. Speciellt Daxios som efter tappstart på säkert tio längder gjorde ett mycket starkt lopp. Det blev en tredje och en fjärdeplats, men båda hästarna hade kunnat vinna med lite tur och visade att formen är där. Det var ett väldigt skönt besked och en stor pepp!
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 

Lördag och då brukar stallet vara fullt med ägare hela dagen. Idag var det dock väldigt lugnt och endast ett fåtal tappra dök upp. Det är mycket semestrar och annat just nu samt att många siktar på ett besök imorgon istället.Då är det ju tävlingar med Women Jockeys World Cup samt flera storlopp, så en väldigt stor publikdag. 
Träningen gick bra och det var blandade tempon med många som tränade på raskt. Hästarna skötte sig bra och såg starka ut, de gjorde det bra på bettet precis så som man vill att de ska vara.
Vi hade också en hel del arbete i stallet och även förberedelser inför morgondagen så all utrustning och annat är redo inför tävlingarna.
Vi har tyvärr fått stryka Light Treading imorgon då hon sparkat till sig i hagen. Det är en liten ofarlig bula, men just nu är den varm och enligt veterinär kan det ta ett par veckor till innan hon är helt bra. Detta är nackdelen med att ha busande hästar ute i hagen, hon är ganska vild av sig. Fördelen är dock glädjen för hästarna att vara ute och göra vad de vill, för vissa hästar är det helt avgörande för deras psykiska välmående. 
Återstår gör tre starthästar imorgon och jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser. Ni hittar det som alltid under fliken Starter (& Resultat). Håll tummarna för oss imorgon!

Idag var en joggingdag för hästarna med lugna tempon. Ingen konditionsträning utan mera uppmjukande träning att bara galoppera lugnt. Sådana här dagar är kanske inte särskilt spännande, men det är samtidigt nyttigt för hästarna att kunna gå lugnt. Det gäller inte minst för deras psyke, att träning på banan inte alltid innebär raskare tempo.
Det här brukar vissa hästar vara missnöjda med, de vill gå fortare. Andra anpassar sig fort och tar det lugnt och då kan man också jobba mera med hur de arbetar med kroppen, att de går i rätt form och använder sig på bästa sätt. En bra variation att lägga in vissa dagar.
Imorgon är det blandad träning med tonvikt på friskare tempon. Imorgon kommer jag också uppdatera kommentarer angående söndagens starthästar!

Så var man hemma igen till betydligt svalare grader och efter Malmös galna värme så kändes det ganska skönt. 
Gårdagens starthästar kändes bra i benen och kroppen, men var trötta efter resan och hettan. Klart mest utmattad var Approach som sov stora delar av dagen.
Träningen flöt på bra och hästarna skötte sig fint. Det var verkligen fullt upp med både träning, vanliga arbetet i stallet, foderleverans som tog tid samt veterinärkoll. Efter gårdagens underprestation så ville vi ta en halskontroll av Approach, men halsen såg hur bra ut som helst vilket så klart är glädjande. Halsinfektion vill man ju inte ha i stallet...
Vi kommer ta blodprov också, men huvudteorin är att det var värmen som av flera anledningar orsakade detta. Jag diskuterade en längre stund med veterinären om värme och hur det påverkar hästar olika. Det var väldigt intressant och jag lärde mig massor med nytt om hur det fungerar, vad man ska tänka på mm.
Imorgon tränar vi vidare och så börjar man ju också ladda lite inför söndagens trevliga tävlingar med internationnella gäster samt en hel del större lopp på programmet. Har ni möjlighet att ta er ut till Bro Park på söndag så rekommenderas det starkt!

Värsta hetta jag varit med om på evigheter! Jag som är nästan löjligt frusen av mig och gärna går runt i varma jackor och tröjor så fort det ens tenderar att blåsa lite, jag höll på att smälta bort...
Det var en tryckande hetta med gassande sol och så himla kvavt. Temperaturmätaren som är på stallbacken visade 39 grader hela dagen.
Inne i gäststallarna var det bra temperatur ute på stallgången tack vare att vi hade dörrarna vidöppna på båda sidor så luften kunde cirkulera. Däremot inne i själva boxarna var det smällvarmt och hästarna svettades hela tiden. Jag undrar hur många gånger vi spolade dem under dagen och försökte kyla ner dem?
Shylock klarade värmen helt okej och gjorde ett godkänt lopp. Approach däremot tror jag alla kunde se att det var något som inte stämde, han var totalt av bettet redan efter några hundra meter i loppet. Efteråt mådde han inte alls bra och var helt slut. Mycket troligt orsakat av värmen, men så klart kollar vi upp honom så det inte orsakades av något annat.
Återkommer imorgon med rapport!

Så sitter vi då i transporten igen, men nu på väg mot Jägersro. Enligt väderprognosen skulle det vara väldigt varmt längre ner i landet, men på Bro var vädret ganska lagom behagligt. Så vi åkte kl 14 och det verkar ha varit en bra strategi, vi har inte alls åkt i någon hetta alls utan det har hunnit bli kväll här nedåt i landet.
Träningen gick bra idag, men det blev en ganska lång träningsdag. Den där svensexan igår verkade pågå ganska länge och eftersom både Fredrik och Tobias var med där så var det mycket att göra på morgonen. Vid 9-tiden dök alla deltagare upp runt om på stallområdet och det var många som såg liite slitna ut...
Det var en hel del raskare träning idag. De som gick fortast var:
Chizhou och Sharp Eye tillsammans. Båda siktar på debut inom kort.
Bright Light och Daxios ihop. Båda startar på söndag.
Haweswater trivs bäst att träna ensam och även hon startar på söndag.
Space Dragon, Power of Attorney och Timo Nurmos tillsammans. De två förstnämnda har lopp om två veckor. Tvååriga Timo Nurmos som ser ut som något helt extra, han får nu träna med äldre hästar då han gör allting så himla lätt.
Utöver dessa så gick flera hästar precis snäppet under i tempo och hela träningsdagen blev mycket bra om än intensiv.
Imorgon är det då tävlingar på Jägersro och vi har Approach i Svenskt Derby Trial samt Shylock i ett vanligt lopp. Jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det måndag igen och man är ganska trött nu efter intensiva dagar med resande. Träning som vanligt idag, men det var ändå ingen vanlig dag...
Fredrik hade sin svensexa idag även om det dröjer till mitten av augusti innan han gifter sig. Det här visste han själv inte om så klart, men jag hade planerat upp dagen med andra ryttare efter fikat då han kidnappades av ett större gäng killar. Utklädd i peruk med pannband, nätbrynja och ett par tights i brokiga färger så såg han ut som en hårdrockswannabe från 80-talet. De verkar ha haft och har en rolig dag!
Vi jobbade vidare i stallet och arbetet flöt på fint och hästarna skötte sig.
Idag var det också startanmälan till söndag och då har vi Bright Light i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda treåringar. Ettan och tvåan i loppet får en Derbybiljett så det är ett intressant lopp helt klart. Han hade ingen tur i spårlottningen och drog spår 15 tyvärr, men vi får försöka ha en bra plan för att inte tappa mark i onödan.
Vi har också tre hästar i turnerningsloppen och spänningen var stor vilka ryttare vi skulle få. Jag är supernöjd med alla tre jockeyer vi fick, med Hayley Turner som extra roligt så klart!
Imorgon är det träning på förmiddagen och vid lunch eller lite senare åker vi mot Malmö och Jägersro med Approach och Shylock. Det är tätt mellan resorna och tävlingarna nu. Jag återkommer med rapport från lastbilen imorgon!

Den här dagen... Den vill man helst bara glömma faktiskt. Jag hoppas dock att när vi summerar året och man har fått lite perspektiv så kan man skratta lite åt den här urusla dagen när precis allt gick åt skogen.
Först High Max som är en häst som jag hade förhoppningar på för de stora loppen och han har verkligen visat så många gånger i träning att han är en häst med stora kvaliteter. Men det har han ju verkligen inte visat i lopp utan bara fladdrat runt och inte tagit i det minsta. Så idag var det blinkers som gällde och när vi testade det i träning såg han helt fantastisk ut, så hoppet var gott inför det här loppet. När starten gick lade han i bromsen direkt och sprang så hela loppet, han tar inte ens i tio procent av vad han kan. Där har vi något att fundera på, att hitta lösningen på den gåtan...
Sedan Himalaya som lyckas hoppa rakt upp istället för framåt ur startboxarna och slår huvudet i grindarna (han var helt grön i pannan), kommer långt bak och så var den dagen förstörd för honom som behöver gå i ett bra tempo där framme.
Återstår då Power of Attorney som skulle göra sin debut och han går lugnt och fint i ledvolten. Precis när Shane hoppar upp så stegrar han sig (vilket han aldrig gör annars...), tappar balansen och ramlar. När han ska resa sig lyckas han trampa Shane på foten och han får då så ont att han inte kan rida. Vi väntade in i det längsta om det skulle gå över, men icke och vi fick gå tillbaka till stallet igen, det fanns ingen annan ryttare att byta till.
Helt sanslöst att precis ingenting gick bra, absolut ingenting. Det var bara en sådan dag idag och vi får ta nya tag imorgon, men lite otroligt var det faktiskt.

Nu är det snarare tidig söndag morgon, klockan är strax efter två på natten och vi är på väg mot Göteborg med hästarna. Vi åkte för en stund sedan och det börjar redan ljusna trots att det är natt fortfarande.
Lastningen gick smidigt och i stort sett allt var förberett sedan innan, så vi var iväg fort från det att vi anlände till Bro Park.
Det är en lite konstig känsla att åka hemifrån ett på natten, jag hann sova ett par timmar innan jag gick upp och packade ihop det som jag skulle ha med mig.
Vi har fått byta ryttare på High Max och Power of Attorney då Kaia Sofie Ingolfsland som skulle ha ridit skadade sin hand i startboxarna i Danmark på eftermiddagen. Av en otrolig slump så hör jag att det är ryttarbyten på hennes ritter och jag skickar då ett sms för att kolla att allt är lugnt inför morgondagen. När hon svarar att hon inte kommer kunna rida, då blir det lite av en kamp mot klockan. Innan klockan 16 dagen innan kan man nämligen byta ryttare och ändra vikten, dvs ändra från en lärling med viktlättnad till en jockey utan viktlättnad och då korrigera vikten. Efter den tidsgränsen får man ändra högst ett kilo och kan då bara byta till annan lärling. 
När jag fick reda på att Kaia inte kunde rida var klockan 15.15... Som tur var så fick jag till slut tag på Shane Karlsson som inte hade ritter imorgon, men nu kommer och rider båda hästarna. 
Det extra knepiga imorgon är att det bara är fem lopp varav två ingår i Ole Larsen-serien och ett är ett amatörlopp. Så då återstår endast två lopp som alla jockeys får rida i vilket har gjort att många helt avstår från att åka. Inte optimalt planerat, men nu ordnade det sig i alla fall.
Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer om starthästarnas chanser och de hittar ni under fliken Starter (& Resultat). 

Idag var det träning precis som vanligt. Den enda skillnaden var att vi var lite extra många som jobbade och det blev därför fem turer istället för sju idag men med fler hästar i varje tur istället. Detta för att vi skulle kunna vara klara något tidigare så här på midsommarafton.
Det var övervägande extra rask träning och hästarna såg verkligen fina och starka ut, en mycket bra träningsdag.
Efter sista turen gjorde vi klart allt i stallet samtidigt som jag förberedde lunch och direkt när vi var klara så kunde vi sätta oss tillsammans och äta en god lunch i all sin enkelhet. Det blev en bra avslutning på dagen och väldigt trevligt på alla sätt.
Imorgon är banan stängd så det blir som en söndag med walker och hage för hästarna samt de sista förberedelserna inför resan til Göteborg som vi inleder natten till söndag. 
Jag uppdaterar här som vanligt imorgon och även med kommentarer angående söndagens starthästar.
Glad Midsommar!

Fullspäckat schema lite som vanligt kan man säga, i stort sett varenda häst är igång och tränar vilket så klart är glädjande och positivt. Idag var det några som gick raskare tempon, men de flesta höll sig i mellantempon och ska träna på lite fortare imorgon igen.
Det var också startboxträning och idag tränade vi A Ragman och Timo Nurmos tillsammans. De fick för första gången gå in med stängda framgrindar och de gick rakt in, de var hur coola som helst. Sedan fick de stå instängda en liten stund och därefter tryckte startboxpersonalen på startknappen och grindarna flög upp. Det här har de övat på en gång tidigare och vi stressar inte på dem något när de ska hoppa ut, de får klura ut det själva. Så klart kommer vi få mana på dem om de inte lär sig, men de första gångerna är det viktigare att det blir lugnt och harmoniskt. De var inte jättesnabba ut, men klart mycket raskare än förra gången. Känslan är att nästa gång kommer de fatta betydligt mer.
Efter alla turer var ridna och en hel del annat jobb var gjort så provlastade vi hästarna som ska starta i Göteborg på söndag; Himalaya, High Max och Power of Attorney. Kan ha varit den snabbaste provlastning vi någonsin gjort. Inte en enda häst tvekade ens, alla tre klev rätt upp utan minsta betänketid. Känns rätt bra eftersom vi precis som förra resan kommer åka mitt i natten till söndag och då vill man inte gärna stå och kämpa med någon envis häst som inte vill gå på...
Imorgon är det då som sagt en hel del raskare träning och sedan får det bli lite midsommarlunch i stallet när vi är klara.

Lugn onsdag där vi istället höll på med en del andra arbeten som måste hinnas med. Skönt med sådana här dagar någon gång ibland, man hinner liksom ikapp med en massa saker som väntar.
Hästarna mår fint och är laddade för träningen imorgon.
Jag har nu uppdaterat med nya bilder och förutom några av mina enklare bilder så är det mestadels Wolframs kanonfina bilder både från träning och tävling, så kolla in dem under fliken Veckans Bilder!

Mest träning åt det raskare hållet idag med en del snabbjobb.
Approach och High Max jobbade tillsammans.
Power of Attorney gick jobb och hade med sig Daxios som sällskap.
Himalaya och Chizhou gick en extra rask canter tillsammans som ökades hela vägen.
Snäppet under dessa i tempo gick Sharp Eye, Mr Tooma Global samt Australian Open.
Övriga hästar gick i varierande tempon men överlag var det många som tränade på.
Det hela kan sammanfattas som en mycket bra träningsdag med duktiga hästar!
Vi hade också vår chiropraktor på plats som jobbade med några av hästarna. Hon kommer nästan varje vecka och kollar igenom ett par stycken. När hästarna är igång och tävlar så är det ju viktigt att de är bra i kroppen och inte har några onödiga spänningar, så det är verkligen värdefullt att hålla efter dem regelbundet.
Imorgon är det en lugnare dag eftersom lunchtävlingarna är på Jägersro och inte på Bro Park.

Så var det ny vecka igen då. När det är tävlingar mest hela tiden så blir man lite dagvill faktiskt. Nu är det inte tävlingar på Bro Park förrän om knappt två veckor, men vi kommer starta hästar både på Göteborg på söndag och Jägersro nästa onsdag, så vi håller igång...
Idag kom just till dessa dagar en del listor, det var anmälningslistor till både Jägersro och till Bro Park. Det kom också startlista till Göteborg på söndag och där har vi tre starthästar; Himalaya, High Max samt Power of Attorney som debuterar. 
På Jägersro nästa onsdag är det dags att rida om Svenskt Derby Trial (som ju avblåstes senast under loppet), men det rids också ett Derbytest samma dag. Det var i stort sett samma hästar som var anmälda i båda loppen och det blir intressant att se hur det delar upp sig när startlistan kommer på torsdag. Vi har då Approach anmäld där och Shylock i ett annat vanligt lopp.
Till Bro Park den 30e har vi ganska många hästar anmälda och den dagen rids Women Jockeys World Cup så fem av nio lopp den dagen är reserverade för det. Det innebär att endast tio hästar kommer med i varje lopp samt att man inte får välja ryttare själv. Så då blir det extra spännande när startlistan kommer ut, men det är inte förrän nästa måndag det. 
Vi har Daxios, Light Treading, Haweswater och Label Black anmälda i olika lopp i den här turneringen.
Dessutom har vi Bright Light anmäld i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda hästar som står kvar i Svensk Derby och de två första får en plats i Svenskt Derby. Det ska bli spännande att se honom på längre distans, allt talar för att det ska vara ett stort plus.
Idag var det grästräning för tvååringarna och vi var där med samtliga. De skötte sig fint, men såg kanske lite ofokuserade ut stundtals, det var mycket att titta på och det blev en nyttig och värdefull övning att få träna där.
Utöver det så var det vanlig träning i höger varv som alltid på måndagar och det var en fullspäckat schema för oss idag, men dagen flöt ändå på bra.
Imorgon blir det en del raskare träning!

Vilken bra galoppdag det blev! Stora lopp och på gräset gör ju att stämningen höjs. Den nya ledvolten invigdes idag och är ju ett stort lyft, den är superfin verkligen och publiken kommer också nära vid vinnarcirkeln.
En hel del roliga skrällvinnare blev det och även om vi för vår del inte fick den där riktiga utdelningen så fick vi ändå en del tydliga svar. Perfect Girl Ester testade vi på distansen och som vi misstänkte så står hon inte, framöver blir det sprintlopp för hennes del. Stureplan hade inte samma tryck i sig på gräset och han kommer fortsätta på dirttrack som tidigare istället.
Bra lopp gjorde Bright Light som tog fina pengar och inte var långt slagen trots ett tråkigt startspår som gjorde att han fick ett lopp långt ut i spåren. Vi var jättenöjda med honom och det ska bli spännande att se honom över längre distans framöver.
Imorgon är det träning som vanligt samt grästräning för tvååringarna!

I väntan på att påbörja eftermiddagsarbetet så sitter jag inne i köket och tittar på loppen från Strömsholm samt uppdaterar lite här då.
Dagens arbete har gått utmärkt och hästarna har skött sig bra. Oftast på lördagar så brukar det vara en hel del snabbare träning, men idag var det bara ett fåtal som tränade på. Igår jobbade rätt många hästar och de joggade lugnt idag.
Lördagar brukar ju också innebära att det är väldigt många ägare på plats och även om det kom en hel del idag så var det klart färre än vanligt. Det var många som gjorde den årliga utflykten till Strömsholm istället.
Imorgon är det ju tävlingar igen och inte vilken tävlingsdag som helst utan den näst största dagen för året på Bro Park med idel storlopp. Vi har tre starthästar och det ska bli spännande att se hur långt de räcker. Det är naturligtvis tufft motstånd, men att vara med i storloppen är ju det vi jobbar för. Jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det "Återvändarnas dag"! I närmare två veckor har vår stallkatt Frankie varit försvunnen. Vi har letat och ropat, men han har inte synts till. Dock har vi ändå haft gott hopp om att han bara varit på rått-turné eftersom hans mat varit uppäten varje morgon.
Plötsligt imorse hördes ett jamande och där stod han- dyngsur, hungrig och lite smalare än innan. Vad glad man blir och för Anne som har Frankie som stor favorit och som har oroat sig mycket så var det som en fantastisk present när han kom tillbaka. Han har ätit och sovit precis hela dagen!
Idag var också Embla i stallet och jobbade för första gången på länge. Hon går på gymnasieutbildning i Skåne numera, men är nu hemma hela sommaren och kommer jobba extra en del hos oss.
Som grädde på moset dök Sandra upp på morgonen och gjorde ett gästspel hela förmiddagen, även hon har nu sommarlov från sin utbildning. Hon har varit på tävlingarna då och då under året, men i stallet så här var det väldigt länge sedan hon var.
På samma dag dök alla tre upp och de var mycket efterlängtade allihop, så det blev en riktig toppendag!
Träningen gick bra och hästarna såg fina ut. Några tränade på ganska ordentligt medan andra höll sig i lite lugnare tempon. 
Gårdagens starthästar mådde bra och verkar ha tagit sina lopp/kval finfint.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt även om det är något lugnare i ett par dagar efter att vi haft många starthästar. Sedan är det ju tävlingar igen redan på söndag och imorgon uppdaterar jag här på sidan med kommentarer angående deras chanser.
Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Tävlingar på kvällen, det är inte så ofta vi har det. Våra starthästar gjorde bra lopp och var på pengar och inte långt slagna. Så egentligen är jag nöjd med deras insatser, men hade så klart önskat att det gett lite mer utdelning då de var kort slagna och med i striden.
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Idag var en tävlingsdag med vanliga lopp, nu laddar vi för fullt för söndag med idel storlopp och en mycket spännande dag!

Skönt med en tävlingsfri onsdag, en dag för återhämtning efter resande med hästar. Lugn dag som det brukar vara på onsdagar eftersom banan oftast är stängd då och var så även idag.
Imorgon är det ju tävlingar på kvällen, men på förmiddagen kommer banan vara öppen för träning som vanligt.
Jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar, finns som alltid under fliken Starter (& Resultat).
Jag har också uppdaterat med nya fina bilder och de hittar ni under fliken Veckans Bilder, så kolla in där!

Mycket hästar att rida idag och i de första turerna för dagen var det raskare träning som gällde. I de två sista turerna var det sedan fokus på startboxträningen.
De hästar som gick fortare idag var:
Australian Open och Daxios tillsammans.
Power of Attorney, Sharp Eye och High Max gick ihop alla tre.
Bright Light och Perfect Girl Ester ihop.
Stureplan ensam.
Hästarna såg mycket fina ut och gjorde träningen precis enligt plan, lätt i hand allihop.
Utöver dessa så var det naturligtvis ganska många hästar som gick något lugnare i varierande tempon.
Sedan var det då startboxträning som gällde och vi var där med våra fyra tvååringar samt Chizhou som ju ska kvala på torsdag. Hon har tränat mycket, men behövde öva på att hoppa ut lite raskare. Vi delade upp hästarna på två turer. I första turen var det just Chizhou samt Dhakota som siktar på kval inom några veckor. Först fick de gå in och stå instängda i boxarna en stund för att bara stå där lugnt och vänta, detta skötte de jättebra. Därefter fick de springa av och Dhakota förstod direkt vad han skulle göra och var snabb ut.
Jag tyckte inte Chizhou hoppade ut tillräckligt snabbt med tanke på att det är fler hästar i hennes kval och det är inte roligt att ha tappat fem längder direkt från start. Så hon fick öva ensam en gång till och andra gången var hon jätteduktig och rask, mycket nöjd med detta.
Sista turen för dagen hade vi övriga tre tvååringar där. Eye for an Eye, A Ragman och så den franska hingsten som nu har fått sitt namn. Ett något annorlunda namn som står ut från mängden... De flesta av hans ägare är travfolk som har hästar i träning hos Timo Nurmos. Så idén kom upp att döpa honom till just Timo Nurmos. Detta har precis godkänts efter diverse papper där Timo Nurmos själv var tvungen att godkänna och skriva ett intyg. Man får inte döpa hästar efter kända människor hur som helst, det kräver medgivande och extra papper. Det finns så klart ett stort reklamvärde i namnet och det står ju minst sagt ut från mängden vilket är precis det som bra namn ska göra. 
Åter till själva träningsrapporten och alla tre hästarna skötte sig strålande i startboxarna. De gick lugnt in bredvid varandra och fick stå där ett tag och bara vänta. Vid tidigare övningar har vi bara långsamt öppnat grindarna och låtit dem skritta ut. Idag tryckte de på knappen för första gången och grindarna flög upp vilket alltid låter lite. Sedan fick de hoppa ut eller gå ut, de fick välja själva utan att ryttarna manade på. De halvtravade ut varierande fort. Det som är viktigt är just detta att inte jaga på dem de första gångerna, för att undvika att det blir ett stressmoment. Att lära sig att vara snabb ut brukar inte ta lång tid, men först måste man befästa att det är lugnt och harmoniskt med startboxlastning.
Dagens träning gick toppenbra!
Imorgon kommer kommentarer angående torsdagens starthästar. Jag siktar också på en ny bilduppdatering inom kort, kan bli imorgon det med om vi har tillräckligt med bilder.

 

Minst sagt trött imorse efter endast två timmars sömn, men det var bara att släpa sig upp. Som oftast på måndagar så var det många turer, i stort sett samtliga hästar att rida och inga jätteraska tempon. Det är ju höger varv som gäller på banan på måndagar sedan ett tag tillbaka och det är som att hästarna tar det lite lugnare naturligt när de galopperar åt andra hållet.
Förutom träningen så var det en hel del annat som skulle göras i stallet med skoning av hästar (vår hovslagare är hos oss varje måndag) , uppackning av alla saker vi hade med oss i Malmö (när man kommer hem kl 2 på natten så är man inte direkt sugen på att stå och packa upp och göra iordning allt) mm mm.
Idag var det också startanmälan till på söndag då årets första storloppsdag på Bro Park rids. Vi har tre starthästar; Stureplan i Bobbie Killicks Minneslöpning, Bright Light i Jockeyklubbens 2000 Guineas och Perfect Girl Ester i Guineas Classic Consolation. Tufft och spännande utan tvekan! Ni som har möjlighet, boka in söndag på Bro Park med många höjdpunkter på programmet.
Först är det dock tävlingar torsdag kväll på Bro och det är ju lite ovanligt numera med kvällstävlingar och när det är sommar så brukar kvällslopp vara väldigt trevligt om vädret är bra.
Imorgon är det träning som vanligt samt startboxträning för några av hästarna.

Inte den muntraste dagen vi varit med om direkt... 
Man reser långt i många timmar och så dessa förväntningar och förhoppningar. Av detta blev- absolut ingenting.
Först Approach som fick den helt perfekta inledningen på sitt lopp och som såg så superfin ut när loppet då blåstes av. Det kändes lite som att stå med fingarna i en godispåse och så rycker någon bort den. Ungefär så. 
Otroligt frustrerande när man fattar att nej, det här loppet rids inte idag.
Det var som att luften gick ur en, men så laddade vi fort om till Beach Road One i Voterlöpning. Han stod inte alls att känna igen och med ganska stor säkerhet så är han sjuk och förmodligen i en halsinfektion eftersom det hördes på hans andning efteråt.
Jag har uppdaterat med betydligt mer tankar kring dagens lopp under fliken (Starter &) Resultat.
Nu är vi på väg hem, vi kommer vara framme ca kl 01.30  i natt. Lika lätt och härligt som allt känns när det går bra, lika segt är det när det inte blir som man tänkt sig och hoppats på. Det är dock bara att ta nya tag och jobba vidare. 

Nu sitter vi i transporten och har ännu några timmar kvar tills vi är framme på Jägersro. Vi startade strax före kl 13 och då var det 27 grader ute, men ganska snabbt har vädret övergått till ca 15 grader och duggregn. Ganska skönt faktiskt när man åker så här och framför allt för hästarna naturligtvis.
Dagens träning gick utmärkt och det var många extra raska canters/snabbjobb idag på programmet, de flesta hästar tränade på. De såg jättefina ut och gjorde det bra.
Det var många ryttare på plats idag vilket gjorde att vi kunde rida större turer tillsammans och i några av turerna cantrade alla hästar ihop.
Efter avslutat arbete och lunchfodring så förberedde vi det sista med transporten medan hästarna åt sin lunch. Lastningen gick sedan smidigt och raskt och så här långt har hästarna rest bra.
Vi kommer vara framme ca kl 21.30 och då tar det ett tag att promenera med hästarna, fixa boxarna samt fodra.
Imorgon är det då dags för tävling och inte i vilka lopp som helst utan två viktiga storlopp i hård konkurrens. Voterlöpnning är ju det första av Derbyseriens tre klassiska lopp medan Svenskt Derby Trial är för de hästar som är mera uttalade stayers. 
Jag har uppdaterat med utförliga kommentarer angående våra hästar inför morgondagen. Finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Så var vi tillbaka i normala rutiner igen efter två dagars tävlande. Träning som vanligt idag med goda tempon och hästarna såg fina ut.
Dhakota var lite extra taggad och inledde turen med att slänga av Tobias och därefter rusa runt en sväng på området och skrämma andra hästar. Som tur var gick allt bra och alla inklusive Tobias mådde fint efteråt.
Efter dagens träning var avklarad samt lite annat jobb så hann vi också med en repetition av vår lastningsträning med Approach och Beach Road One. Detta inför resan till Jägersro imorgon. Båda skötte sig finfint och gick in i stort sett direkt, men det känns bra att de får testa en extra gång. Det är bra och harmoniskt att de får gå in i transporten, stå och äta lite gräs och sedan gå ut igen.
Imorgon tränar vi som vanligt på morgonen innan det är dags för avfärd mot Malmö. Vädret kommer vara varmt i början enligt prognosen, men bli svalare längre ner i landet.
Uppdatering kommer från transporten!

Vilken härlig dag det blev med toppväder och en enorm reklam för galoppsporten! 
Ett sådant här evenemang är ju väldigt beroende av väder och även om jag personligen tyckte det var väl varmt (speciellt för hästarna som skulle ut i solgasset och prestera) så var det ju ett fantastiskt picknickväder för alla som var där.
Sedan gäller det ju att få i alla fall en del av dessa människor att även komma till Bro Park eller någon annan av våra banor i landet, det är det som är målet och utmaningen.
Idag blev det i alla fall en väldigt lyckat på alla sätt, bra arrangerat och upplagt med hela dagsprogrammet.
Haweswater fick trafikproblem och kom aldrig fram, hade gott om krafter kvar och var bara två längder från segern. Lite surt, men man kan inte ta loppen på Gärdet på så stort allvar, det är lite av jippolopp och bara kul att vara med. Ägarna tyckte det var jätteskoj att ha starthäst på Nationaldagen och Haweswater som var rätt oberörd efteråt startar igen på torsdag.
Imorgon är det tillbaka till vanliga rutiner och träning igen!

Nu är det sommar på allvar. Med juni månad kom en värme vi inte sett på länge, jättehärligt!
Efter strykningarna blev det bara två startande idag och en mycket positiv insats från Himalaya som var knappt slagen trea, nos från andra.
High Max däremot sprang mest runt och hade lekstuga, han har en del att lära och det får vi jobba hårt på nu.
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat. Där kan ni också under Starter läsa om Haweswaters chanser imorgon, hon startar ju på Nationaldagsgaloppen ute på Gärdet.
Har ni möjlighet att ta er ut till Gärdet imorgon så gör det, det är en fantastisk stämning, mycket folk och trevligt!

En rolig träningsdag där de flesta hästarna tränade på raskt eller till och med lite mer än så. Det blev bra upplägg på träningen och jag måste vara jättenöjd med detta då hästarna verkligen såg starka och fina ut. Det är så roligt att stå och se dem komma dundrande över upploppet och man ser att de gör det med lätthet och självförtroende.
Det är vardagar som dessa som man bygger förväntningar och drömmar. Speciellt nu när alla storlopp kommer igång vartefter med de två kommande söndagarna till att börja med.
Först är det dock vanliga tävlingar imorgon och så Gärdet och Nationaldagsgaloppen på torsdag.
Imorgon har vi tyvärr fått stryka två hästar. House in Order har sparkat till sig och ådragit sig en liten svullnad. Även om det inte är något farligt så är det tillräckligt för att han inte kan starta imorgon. Australian Open behöver helt enkelt mer tid har det visat sig under veckan, han är inte helt redo än. Vi siktar på start om några veckor istället och den här fina hästen startar vi inte på en chans, han ska vara ordentligt förberedd på alla sätt.
Då återstår bara två starthästar och jag har uppdaterat kommentar angående deras chanser och det finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).
Jag har också uppdaterat med nya bilder idag, kolla in Wolframs fina tränings och tävlingsbilder under fliken Veckans Bilder!

Idag var det en nervös väntan under morgonen. Startanmälan till Jägersro på söndag och skulle Beach Road One komma med i Voterlöpning? Lite förenklat (eftersom man kan komma in antingen på handicap eller på poäng) så kan man säga att han stod två platser utanför. Känslan var att det ändå var en bra chans att komma med, men man vågar inte vara för säker. 
Efter att ha glott på min mail var trettionde sekund runt tiden när första listan brukar komma ut så dök den till slut upp. Jaaa, han var med! Så glada vi blev, det här ska verkligen bli spännande. Vi har också med Approach i Derby Trial, så att vi har två fina hästar i de två största loppen för dagen känns verkligen roligt. 
Idag var det också anmälningar både till nästa torsdag kväll (den 13e) på Bro Park och även till storloppsdagen på söndagen (den 16e). Vilket späckat schema det är just nu med tävlingar! Onsdag- Bro, Torsdag- Gärdet, Söndag- Jägersro, Torsdag kväll- Bro, Söndag- Bro. Och båda söndagarna är storloppsdagar som grädde på moset.
Vi kommer ha många hästar till start de närmaste två veckorna.
Idag var det då träning som vanligt och i höger varv som det brukar vara på måndagarna. Hästarna var superpigga och laddade idag, de studsade runt som popcorn och verkade väldigt sugna på att få träna. De skötte sig trots allt bra och arbetsdagen flöt på fint.
Imorgon kommer det en ny bilduppdatering här igen (jag hade från början planerat det till helgen, men lade om den planen lite...)!

Härligt med en ledig söndag, välbehövligt med lite återhämtning. Nästa helg är det Jägersro med storlopp som gäller och helgen efter på Bro Park är det Stockholms Stora-dagen med en radda storlopp. Så man får passa på att ta det lugnt de få dagar det finns möjlighet helt enkelt.
Imorgon är det träning som vanligt igen och så startanmälan till Jägersro.

Efter en lyxig fredag med firande av torsdagens framgångar så blev inte lördagen sämre. Ungefär samma upplägg, först rida alla turer och därefter en längre fika med bubbel och tårta. Man brukar ju säga att delad glädje är dubbel glädje och det stämde absolut här. Så härligt att få fira tillsammans med så många ägare, hela köket var proppfullt. Hela tre tårtor dök upp idag, både fina och goda allihop. En av dem var designad med halva tårtan i vinrött som Approachs dress samt hans namn skrivet och den andra halvan i Light Treadings blå färg och hennes namn, supersnyggt!
Träningen idag var mestadels av det snabbare slaget, många extra raska canters och en del rena snabbjobb.  
De som gick raskast var:
Australian Open och Bright Light tillsammans.
Perfect Girl Ester med High Max.
Himalaya och Stureplan ihop.
Beach Road One fick träna på raskare ensam.
Haweswater ett kortare arbete ensam.
Chizhou och Sharp Eye i raskare tempo tillsammans.
De gjorde sina arbeten mycket bra och såg fina ut. Det gjorde även övriga som gick snäppet lugnare men ändå ett gott tempo, jag är nöjd med dagens träning.
Jag hann så småningom (efter eftermiddagsarbete i stallet) precis hem för att hinna se prestigefyllda Epsom Derby (dvs det engelska Derbyt) som blev ett galet spännande lopp där de fem första var inom en halv längd.
Tränare Aiden O´Brien hade med sju av tretton hästar, bara det är ju en helt otrolig bedrift. Han vann också loppet och det för sjunde gången genom Anthony van Dyck (döpt efter en engelsk hovmålare). O´Briens hästar var också trea, fyra, femma och sexa och med tanke på hur tätt det var så är det minst sagt fantastiskt.
Tvåan i mål Madhmoon har Dawn Approach som pappa och det är alltså samma far som Approach och A Ragman.
Galileo är inte bara pappa till vinnaren Anthony van Dyck utan fanns med i stamtavlan på samtliga hästar i Derbyfältet, som pappa (till sex stycken av dem), farfar eller liknande. Helt otroligt vilken påverkan han har haft och har på hela aveln! Galileo är morfar till vår snart döpta franska tvååring vilket så klart känns lite extra bra en sådan här dag.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Så här dagen efter en tävlingsdag där hästarna har presterat så bra som de gjorde igår, då är det lätt att gå upp på morgonen. Det är verkligen som en extra energiboost och gör att allt känns lätt.
Idag blev en riktig firardag i stallet. Normalt sett brukar vi ta fikapaus efter tre turer, men idag red vi klart alla turer först. De som startade igår var ju lediga från träningen idag vilket gjorde att vi hade lite färre turer att rida. 
Efter avslutad ridning unnade vi oss en längre fika med både bubbel, tårta samt en hel del annat gott till den sena frukosten. Man får passa på att fira ordentligt när man har tillfälle och det är faktiskt också viktigt att göra det. Vi jobbar hårt med det här varje dag och då ska man också glädja sig när det ger resultat. 
Imorgon är det ju lördag vilket innebär att det kommer många ägare, så det kommer bli firande i dagarna två för oss. Det borde vi orka med... :)
Imorgon är det också en hel del raskare träning!

Vilken toppendag med två segrar och fina insatser!
Dagen började inte lovande, Space Dragon hade dragit till sin sko snett och var väldigt öm i hoven. Han har lite känsliga hovar och jag vet att när han tidigare tappat sko så har han nästan alltid blivit helt bra så fort skon varit på igen. Så vi kunde ju inte ta beslut om strykning förrän vi fått på skon igen och sett hur han var då. Jourhovslagare Erik kunde komma ca kl 10 och då var det inte långt till tävlingarnas början eftersom det var förmiddagslopp idag. 
Med skon på blev Space Dragon klart bättre, men inte helt bra och det var ett lätt beslut att stryka. Riktigt surt att han lyckades kludda till det precis idag! Det kommer dock nytt lämpligt lopp inom kort.
Sedan blev dagen betydligt muntrare med två fina segrar som togs av Light Treading och Approach på ett övertygande sätt. Otroligt roligt och vi glädjer oss mycket å deras ägares vägnar.
Jag vill också passa på och tacka alla i vårt stall- hela teamet- som lägger ner ett stort jobb och engagemang på hästarna, träningen och jobbet. Det är guld värt det!
För mer kommentarer om dagens starthästar så har jag uppdaterat sidan (Starter &) Resultat med dagens analyser.
I övrigt idag så var det väldigt glädjande att banan var så fin och rättvis. Man kunde vinna i front, men också bakifrån. De senaste veckorna har banan varit för hård och snabb och hästar i front har haft en nästan löjlig fördel, så var det inte idag.
Det här med förmiddagslopp var ju väldigt trevligt och det var mycket folk på plats. Sista loppet gick strax efter kl 13 och då var ju fortfarande en stor del av dagen kvar, jag gillade tidsschemat mycket.
Imorgon är det förutom träning även inplanerat en längre lyxfika med firande av dagens härliga segrar! 

Idag var det träning för fullt eftersom det är tävlingar imorgon och banan är stängd då. Det var blandad träning med ett snabbjobb på programmet. Det var Beach Road One och High Max som tränade ihop och det gick mycket bra.
Beach Road One provade idag blinkers inför nästa lopp och vi fick ett bra besked, han fungerade verkligen fint med dem. I träning är han visserligen alltid fokuserad, men i loppen har han varit allt annat än koncentrerad och inte alls haft fokus framåt. Därför kan blinkersen göra väldigt stor skillnad och han såg toppenfin ut idag. 
Sedan får man inte glömma att han ännu bara har gjort tre lopp någonsin och lär sig väldigt mycket på varje start, men det är ändå väldigt tydligt hur mycket han tappar i onödan på varje lopp när han springer och vinglar och tittar på annat. 
High Max underpresterade grovt senast, men vid kontroll dagen efter visade det sig att han hade allergi och var väldigt röd och uppsvullen i halsen. Först fick han en kort medicinkur och sedan har vi jobbat mycket för att få en bra stallmiljö för honom. Det regn som kom och som sköljde bort mycket pollen ute har förmodligen också varit till god hjälp. 
Imorse innan träningen återkollades hans hals och nu ser den helt annorlunda och bra ut, väldigt skönt!
Han är nu startanmäld till Bro nästa onsdag, startlistan dit kom idag. Då startar vi också House in Order, Himalaya samt Australian Open.
Men först är det morgondagens tävlingar som gäller med sex starthästar. Som vanligt finns nu kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det blandad träning där en del hästar gick fortare och andra något lugnare. Raskast gick Australian Open ensam samt Chizhou och Perfect Girl Ester tillsammans. De gick i närmare snabbjobbstempon och gjorde det jättebra. Utöver dessa gick en hel del hästar i extra raska canters, bl a Stureplan, Himalaya, Bright Light, Sharp Eye och Power of Attorney.
Det är flera hästar som är på gång mot kval eller start och så är det också en hel del hästar som vässar formen inför kommande storlopp, så det är många varianter just nu.
Träningen gick i alla fall fint och hästarna såg starka och bra ut.
Idag var det startanmälan till Gärdet nästa torsdag och där ska Haweswater starta för första gången. Jag kan tänka mig att den banan kan passa henne som är liten och smidig eftersom det är ganska snäva svängar och banan går lite uppåt och nedåt, den är rätt speciell. Dock hade hon nog önskat ett längre upplopp för sin slutspeed, men hoppas hon kan gå ganska fort även i kurvorna.
Imorgon onsdag är det ju då inte tävlingar (eller det är tävlingar fast på Jägersro) utan det är först på torsdag. Imorgon är därför banan öppen till kl 10, så vi kommer träna på fram tills dess. Vi byter alltså träningsdag eftersom banan är stängd torsdag morgon innan tävlingarna.
Jag har idag uppdaterat med nya bilder som utlovat, även om det blev en lite mindre bilduppdatering denna gång. Siktet är inställt på en ny uppdatering redan till helgen för att komma i fas igen. Kolla in Wolframs fina tävlingsbilder under fliken Veckans Bilder!

Idag var det då som vanligt träning i höger varv. Detta missade dock Fredrik som i första turen för dagen med Daxios red i vänster varv. Även jag glömde helt det och reagerade inte alls på att han red i fel varv. Som tur var kom det inte ut någon annan häst på banan under tiden, kl 6.30-turen brukar det sällan vara några andra som tränar.
Först när tur två kom galopperande upploppet ner i motvarv så insåg jag misstaget. Ja ja, som tur var gick det ju bra, men vi får vara lite mer vakna framöver.
Träningen gick bra idag och det var mestadels tempon åt mellanhållet och något raskare. Hästarna var pigga och såg bra ut.
Det var verkligen en fullspäckad dag med mycket ridning, besök av både veterinär och hovslagare samt en massa annat att göra. Vi fick jobba på ordenligt men hann med allt vi skulle och lite till. 
Idag var det också anmälningar, både till Bro Park nästa onsdag och till Jägersro nästa söndag. Nästa vecka är det intensivt tävlande med dessa två dagar samt då Gärdet på torsdagen. 
Jag insåg idag att jag skulle ha uppdaterat med nya bilder under helgen, ber om ursäkt för att det dröjt och nu siktar jag på att ordna detta imorgon!

Har haft en enormt lugn och återhämtande söndag och nu är vi redo och laddade för en ny vecka!

Trevlig lördag med snabbjobb, raskare träning och mycket folk. Tobias var ledig idag (det vill han alltid vara när det är Elitloppshelg) och på förhand trodde jag det skulle bli en dag med mycket arbete för oss övriga i stallet. Där hade jag fel- det var många på plats idag, så det var gott om folk i stallet och det var många ryttare till turerna.
Igår eftermiddag hade Space Dragon dragit sin ena sko snett så den fick tas av. Idag skulle han gå snabbjobb med Approach och den där skon var helt nödvändig att få på. Dessutom är han lite känslig i sina hovar, så vem som helst kan inte ordna skon.
En stor eloge till vår hovslagare Kent som körde närmare 20 mil sammanlagt bara för att ordna detta. Det var viktigt att Space Dragon fick göra dagens träning inför sin start på torsdag och utan sko hade det inte varit möjligt, så jag är oerhört tacksam för att det kunde ordnas.
Både det jobbet och övriga gick utmärkt, hästarna såg mycket fina ut och tränade på strålande. Är jättenöjd med alla dagens arbeten!
När vi var klara vid lunch så var vi redan igång med grillen och det blev en god lunch i stallet där vi var ett gäng som var kvar. Vi körde det lite enkelt och grillade korv med bröd och så hade vi lite tillbehör till.
Jag skrev ju igår att från och med nu ska vi fira in helgen med bubbel varje lördag och idag inledde vi detta med en flaska Prosecco. Kanske låter kombon bubbel och korv inte helt klockren, men jag kan meddela att det funkade faktiskt helt utmärkt!
Nu önskar jag alla en jättetrevlig helg och glöm inte att titta på Elitloppet imorgon. Man behöver inte vara travfantast för att tycka att just det loppet med försök och final är väldigt kul att se, så det får inte missas!

En trevlig fredag i stallet där helgkänslan liksom redan börjar infinna sig. Efter två helger på resande fot (Göteborg och Jägersro) så är jag nästan osunt laddad inför en ledig söndag. Normalt sett när det är Elitloppet som det ju är på söndag så brukar jag vara på plats och se det live. Denna söndag kommer jag se det från soffan- här ska det bli sovmorgon och långfrukost framför tvn och en dag av slappande.
Idag fyllde min syster Lotta år och vi fick besök till fikat med hembakta kakor och lite bubbel. Det här med bubbel var ju supertrevligt och även om vi bara drack en liten slurk var så kändes det ändå lyxigt. Jag bestämde raskt att från och med nu blir det bubbel varje lördag i stallet för att fira in helgen. Det är inte särskilt dyrt eller krångligt (champagneglas har vi ett helt skåp med), men det ger ändå mycket tillbaka som en rolig extragrej.
Dagens träning gick utmärkt, ungefär hälften av hästarna cantrade på raskt och övriga i mellantempon eller lugnare. Hästarna såg fina ut och skötte sig utmärkt.
Idag var det också startanmälan till på torsdag och det blev till slut sex hästar som startar. Vilka det är kan ni se under fliken Starter (& Resultat).
Imorgon blir det en del raskare träning igen!

Redan från morgonen hotade himlen med mörka moln. Vi visste att regnet var på gång, men exakt när skulle det komma?
När tredje turen för dagen var ute så börjar dropparna falla och när hästarna galopperade på banan så regnade det för fullt.
Efter att alla hästar var tillbaka i stallet, fått en varm dusch och täcken på sig så var det dags för dagens fika. Under tiden totalt öppnade sig himlen och det fullständigt vräkte ner.
Turen efter var planerad med grästräning för tvååringarna, men faktiskt så inställde vi det. Att gå ut för första gången på en bana som är blöt och kanske lite hal samtidigt som de blir totalt dyngsura hade bara varit en negativ upplevelse för dem. Det är ju inte så man vill att de ska introduceras för gräsbanan utan det ska ju vara en bra och positiv känsla, att det är roligt. 
Även om de här grästräningarna är mycket värdefulla för unghästarna, att de får öva och kan banan, så får man ibland väga in andra aspekter. Speciellt när det är premiär för en ny bana, då är det extra viktigt att förutsättningarna är rätt.
Annars så var det här regnet bara bra för naturen, skörd och att få bort massa damm överallt. Med förra året i åtanke så blir man glad när vädret varierar, det här behövdes trots allt.
Efter en dag med raskare träning idag så blir det mera blandat imorgon!

Tävlingar idag och båda treåringarna (Bright Light och Perfect Girl Ester) gjorde fina insatser där Bright avslutade strålande till en tredjeplats kort slagen medan Ester behövde det här loppet, men ändå bara var fyra längder från vinnaren.
Dagens "dumstrutpris" går till mig själv. Efter Brights lopp drabbades en häst av en reaktion av värmen (det gick bra med hästen!) och just hetta samtidigt som de presterar och svettas kan lätt bli för mycket. Vid avsadlingen står ett antal hinkar med vatten för att kunna användas om man behöver. Dock borde jag har tänkt på att Bright lätt överreagerar på saker...
Jag tog en hink och ställde mig vid ryggen och hällde försiktigt vattnet på honom. Först stod han still i ett par sekunder, därefter reagerade han med att hoppa rätt upp i luften och sparka mot mig och hinken. Han träffade hinken vilket visserligen var tur, men det var fortfarande vatten kvar i den som jag fick över precis hela mig... Inte min intelligentaste stund direkt!
Se närmare kommentarer angående hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat!
Imorgon är det grästräning för tvååringarna samt startboxträning!

Vad fort det har gått från minusgrader på morgonen till sommar! Nu är plötsligt värmen något man måste räkna med i planeringen, det blir väldigt hett framåt lunch. Man får se till att få ut hästarna i hagarna direkt på morgonen och inte låta dem gå alltför länge i solgasset senare på dagen. Nu hoppas vi på en "normal" sommar där det även kommer lite regn då och då, torkan i fjol var faktiskt skrämmande.
Idag var det en del raskare träning: 
Approach och Space Dragon jobbade tillsammans.
Label Black och Light Treading även de snabbjobb och de gick tillsammans. 
Haweswater och Daxios gick i samma tur, men tränade en och en i ett kortare arbete.
Samtliga såg fina ut och gjorde träningen mycket bra. Utöver dessa så var det mestadels snabbare tempon och det är flera hästar som är klart på gång nu, t ex Kew Bridge, Chizhou och Australian Open. Även Power of Attorney har nu kommit igång igen efter ett uppehåll pga lite småsår, löjliga smågrejer kan verkligen stoppa upp rejält om man har otur.
Imorgon är det då dags för tävlingar igen och då på hemmaplan Bro Park. Vi har fyra starthästar och som vanligt finns nu kommentarer angående deras chanser, ni hittar detta under fliken Starter (& Resultat).

Vi kom till stallet strax före kl 00.30 i natt och var hemma ungefär en timme senare. Det blev inte många timmars sömn innan det var dags att stiga upp igen. Kan säga att jag ser mycket fram emot kommande helg utan tävlingar (då är det ju Elitloppet), det behövs en dag av lite återhämtning nu efter två helgers resande.
Idag var det då högervarv på dirttracken och det var där de flesta hästar tränade, vi hade också några som galopperade ute på fältet.
Mestadels mellantempon åt det lugnare hållet idag, men imorgon blir det en del raskare träning.
Idag var det också anmälningar till många banor (Gärdet, Jägersro, Göteborg och Bro Park). Vi har ganska många anmälda till Bro nästa torsdag då det är något så ovanligt som förmiddagstävlingar. Vi har också Haweswater anmäld till Gärdet och det ska bli spännande.
Först är det dock onsdagens tävlingar som gäller och imorgon kommer det som vanligt här på sidan in kommentarer om starthästarnas chanser!

På väg hem igen med blandat resultat. Jag tycker Beach Road One gjorde det bra som trea, men han är väldigt grön och orutinerad och agerar så också. Han har mycket att lära sig, så det får vi jobba på nu då det finns så mycket mer där egentligen. Se närmare angående hans insats under fliken (Starter &) Resultat. 
Mr Tooma Global brände all energi i ledvolten, så det här loppet kan vi bara glömma. 
Nu sitter vi i transporten och bör vara på Bro Park runt midnatt. Sen är det en ny vecka som börjar i stort sett direkt!

Här sitter vi i lastbilen på väg mot Jägersro och i skrivande stund är det knappa tre timmar kvar till ankomst (enligt GPSen ska vi vara framme ca kl 19.50). 
Lastningen gick strålande, all lastningsträning vi har gjort har verkligen hjälpt. Nu gick det hur fort som helst och samtldigt lugnt och harmoniskt.
Efter ett par timmars sovande här i bilen så sitter jag nu och uppdaterar här på sidan, det är bra att passa på och få lite skrivbordsjobb gjort när man ändå inte har annat för sig.
Jag har nu uppdaterat här både med nya bilder som finns under fliken Veckans Bilder samt kommentarer om morgondagens starthästar, finns under fliken Starter (& Resultat)
Dagens träning gick mycket bra och det var en del raskare träning. Hästarna såg fina ut och gjorde det utmärkt på alla sätt, de ser verkligen fina och starka ut nu. Det gäller så klart främst de hästar som ska starta inom kort, men även både hästar på väg uppåt i träningen samt inte minst tvååringarna som går fort framåt.
När vi åkte från Bro Park var det bara en tur kvar som skulle gå lugnt och jag har fått rapport om att även det gick bra.
När vi så småningom är framme på Jägersro så väntar fixning av hästarnas boxar med att strö upp dem och ge foder mm, samtidigt ska de också ut på promenad.
Därefter är det full fart mot hotellet, kl 21 börjar finalen av Eurovision och det får inte missas! Nederländerna är storfavorit och vinner väl förmodligen om man tittar på oddsen i alla fall. Jag har börjat snöa in på Australien som jag inte alls gillade först, den växer hela tiden. Även Schweiz, Azerbajdzjan och Ryssland (låter verkligen som en låt i en Bondfilm) är bra, men samtliga jag har nämnt nu är hyfsat tippade tillsammans med Sverige som vi ju givetvis hejar på. Jag har en outsider också, den är inte tippad och lär inte vinna, men jag tycker Slovenien är ett bra och finstämt nummer. Se där, nu fick ni lite Eurovisontips varken ni ville eller inte...
Kolla nu in Wolframs jättefina bilder under Veckans Bilder och heja på oss imorgon!

Idag lite av en mellandag i träningen med mestadels lugnare träning även om det var några få som gick lite raskare tempon. Alla hästar såg fina ut och hela arbetsdagen flöt på hur bra som helst. 
Vi provlastade också Beach Road One inför morgondagens resa till Jägersro. Vid tidigare transporter (t ex när han skulle kastreras) har han varit mer än lovligt seg att lasta, så nu har vi tagit oss mycket tid att öva utan stress och press. Det har verkligen gett resultat och idag gick det jättebra, vi hoppas (och tror) han är lika duktig imorgon. 
Planen imorgon är att träna hästar och jobba som vanligt under morgonen, men att komma iväg i god tid innan lunch så vi är i Malmö i hyfsad tid.
Rapport här på sidan kommer från transporten när vi är på väg. Jag planerar också en ny bilduppdatering här imorgon samt naturligtvis kommentarer angående starthästarnas chanser. Kika in här under eftermiddagen så borde allt finnas inne!

Lång dag idag, men ibland är det bara så det är. Jag ville absolut kolla High Max i halsen idag för att se om han verkade sjuk. Det var minst sagt svårt att få en veterinär att komma till stallet, men till slut lyckades vi få en tid. Dock var den tiden kl 18.30, men då var det bara att vänta in det. Så med en avfärd hemifrån kl 05.00 imorse och hemma igen lite efter kl 20 så var det en rätt lång dag.
Dock kändes det klart värt det när vi fick ett klart och tydligt svar på den kraftiga underprestationen. Han såg fin ut nere i luftrören, men i svalget var han röd, irriterad och ordentligt svullen. Detta är troligen pga allergi eller känslighet och det kan med hjälp av medicin gå över fort. 
Veterinären sa att det är solklart att han inte kan prestera med den halsen, han får inte alls luft som han ska när han är så pass svullen. Så det var skönt att få ett svar och också att det förhoppningsvis går snabbt att få honom bra igen.
Dagens träning gick fint med en del raskare canters och hästarna såg fina ut. Vi var också i startboxarna och övade med samtliga tvååringar samt Chizhou och de skötte sig verkligen exemplariskt allihop. De gick in lugnt och stod fint medan bakgrindarna stängdes och sedan låste vi framtill och de stod instängda en stund. Därefter öppnade vi framtill och lät dem skritta ut lugnt bara. Så det moment att öva som återstår är bara att galoppera ut, men det lär de sig fort. Viktigast är att de är lugna och harmoniska i startboxarna och inte stressar. Därför är det bra att vänta med att springa av dem tills de har övat ett antal gånger och har befäst ett bra beteende. 
Idag var det också startanmälan till onsdag och då har vi Perfect Girl Ester, Bright Light, Shylock och Himalaya till start. Det är tätt mellan tävlingarna just nu; Göteborg i söndags, Bro Park igår, Jägersro på söndag och Bro Park igen på onsdag. Lägg då till resande både till Göteborg och Jägersro så blir det inte så mycket ledig tid just nu. Det är dock just det här vi jobbar för, att se hästarna tävla och när det går bra som det gör just nu så blir allt så mycket lättare.
Imorgon tränar vi vidare och förbereder lite inför lördagens resa till Jägersro!

Härligt med seger för Stureplan! Han är verkligen en speciell häst med så mycket karaktär och personlighet och han vet när han har vunnit eller gått bra. Han var mycket nöjd med sig själv efter loppet, på gott humör och med extra mycket självförtroende. 
Han gjorde det bra idag med 65 kg och hårt tempo, ändå satt Fredrik och väntade en bra bit in på upploppet innan han reds ut. 
House in Order gjorde också ett topplopp, även han med 65 kg och avslutade fort över upploppet till en andraplats.
Med tre starthästar som gav en seger, en andraplats och en femte så borde man bara fira dagen och vara supernöjd. Jag kan dock inte låta bli att fundera på varför High Max underpresterade så som femma, det skaver i mig. Vi kommer kolla upp honom, börja med att kontrollera så han inte har någon slags infektion i kroppen, han löpte som om han var sjuk. 
Förra veckan så skrev jag här att hästarna presterade så bra, men att vi haft många andra och tredjeplatser och hoppades på lite fler segrar inom kort. Nu vann Haweswater i söndags och Stureplan idag, det känns skönt att det börjar lossna på allvar. Kul också att Fredrik vann ytterligare en seger idag och är i toppform!
Har uppdaterat med närmare kommentarer om dagens starthästar och ni hittar detta som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Idag var det en hel del raskare träning/snabbjobb på programmet:
Approach och Perfect Girl Ester jobbade tillsammans.
Beach Road One och Bright Light tillsammans, även det var ett snabbjobb.
Dhakota gick fort över upploppet och hade med sig Mr Tooma Global som sällskap.
Dessutom rask canter för Himalaya tillsammans med Space Dragon, inte fort men snäppet under.
Utöver detta var det ett antal hästar som gick i hyfsat raska tempon. Jag måste vara jättenöjd med dagens träning, hästarna såg fantastiskt fina ut och gick över all förväntan.
Det känns väldigt uppåt för många av hästarna just nu, de ser starka och bra ut och utvecklas hela tiden formmässigt.
Det är väldigt mycket tävlande just nu, men när det känns så här bra så är det bara roligt. Redan imorgon är det ju tävlingar igen, då på hemmaplan Bro Park. Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer om våra tre starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Vi var tillbaka i stallet igår kväll strax efter kl 22, ganska hyfsat ändå faktiskt. Jag var hemma en dryg timme senare och efter en dusch och sedan på datorn kvällens avsnitt av Robinson (kunde inte vänta till idag, missar aldrig ett avsnitt!) så blev det ju rätt sent ändå. Inte så att man studsade upp imorse, men när man är nöjd och glad med gårdagen så går det betydligt lättare.
Idag var det då som vanligt numera på måndagar träning i höger varv på dirttracken. Hästarna verkar tycka det är kul med variationen och de blir lite extra pigga av att det är något annorlunda. Det var mellantempon eller lugnare som gällde idag och dessutom några som tränade ute på fältet/gräset.
Hela dagen flöt på bra även om det var mycket arbete när vår hovslagare var på plats. När han skor så står vissa hästar står snällt uppbundna medan andra behöver en person som håller i dem för att de ska vara lugna och trygga. Vissa dagar är det inte så många eller några alls som måste hållas, men idag råkade det behövas på i stort sett samtliga som skulle skos och det tar ju en massa tid. Vi jobbade dock på effektivt och hann med precis allt vi skulle lagom till lunchfodringen.
Idag var det också startanmälan till Jägersro på söndag och då har vi Beach Road One i ett treårslopp över 1600 meter. Det är lite av ett test inför Voter och senare Svenskt Derby, så det är upp till bevis. Vi har också Mr Tooma Global som återigen startar i en Sunday Special, denna gång över 1730 meter.
Förutom våra lopp så är det många fina och kvalitativa lopp med Pramms Memorial som den givna höjdpunkten.
Det var också anmälningar till Bro Park nästa onsdag, den 22 maj och där har vi Bright Light, Perfect Girl Ester, Himalaya och Shylock anmälda. Startlista dit är ute på torsdag.
Imorgon är det en hel del raskare träning som är inplanerad!

Nu är vi på väg hem igen! Resan har gått bra och smidigt och så här kommer vi förmodligen resa tll Göteborg framöver, samma natt och vara framme tidig morgon. 
Så klart är vi lite extra glada efter en lätt seger för Haweswater och Malva! Det är ju alltid roligt att vinna och speciellt när man reser och lägger så pass mycket tid på det så är det ju skönt när det går bra. 
En perfekt riden ritt av Malva som gjorde allting rätt och hon är så klart superglad nu och det med rätta.
Lite frustrerande att Light Treading är så kort slagen (3,5 längd från vinnaren) och ändå blir oplacerad. Detta efter att vi testade blinkers här och hon blev väl övertaggad av det och låg på hårt både till start och direkt i loppet, brände ut energin i förtid. Jag tycker ändå vi är på gång att komma på rätt upplägg för henne för att få henne att fungera i lopp.
Se närmare kommentarer angående dagens starthästar, som vanligt finns det under fliken (Starter &) Resultat.

Så var det lördag och lite raskare träning på programmet, dock lite mindre fort än vi oftast brukar just på lördagar. Hästarna har tränat på ganska ordentligt den senaste tiden och kan behöva vänta ett par dagar tills nästa hårdare träning. Det blev ändå bättre tempon, men snäppet under extra raskt och hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Efter sista turen för dagen var riden väntade som vanligt allt vi brukar göra i stallet med skötsel av hästar, förberedande av foder inför kvällen mm mm. Dessutom var det packning av allt vi ska ha med oss till Göteborg. Normalt sett åker vi ju sen förmiddag eller lunch dagen innan, men nu ska vi testa denna gång att åka i natt istället. Då kan hästarna äta middag och sova halva natten hemma, därefter åker vi vid ett-tiden och bör vara framme vid  kl 6.30-7 ca. Då får de efter promenad äta frukost och har sedan ändå ganska många timmars vila innan det är dags för tävlingar. 
Eftersom Göteborg ligger betydligt närmare än Jägersro så är det nog just här man ska kunna göra ett sådant tidsupplägg. Det här är inget vi själva har kommit på, ganska många tränare gör så när det är lite kortare resor och det har fungerat bra. Sedan vill vi ju se själva hur jobbigt det blir med tur och retur på så kort tid för oss människor (speciellt Kurre som kör) och hur hästarna trivs med det. För känsliga hästar som inte reser så bra kan jag tänka mig att det är en fördel att vara hemma så länge som möjligt. Nu är Haweswater och Light Treading åt det coolare hållet, men det ska ändå bli intressant att se. 
Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Roligt att vara tillbaka igen i stallet även om jag inte var borta så himla länge. Faktiskt räcker några dagar hemifrån för att få ny energi. Om jag får välja på tre korta resor lite utspridda eller en längre så tror jag det är mycket mer värt med flera korta. Dessutom är det betydligt enklare och kräver mindre planering att åka iväg på det här viset.
I alla fall så började morgonen som vanligt med inspektion av samtliga hästar och de verkade må fint. Dagens träning var åt det lugnare hållet, efter en hel del raskare träning så var det lite av en mellandag idag. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet. Det är också förberedelser med packning och så inför vår Göteborgresa där vi startar Light Treading och Haweswater på söndag. Mer om det imorgon!

Så var man hemma igen i verkligheten! Lite förseningar var det och det hann bli kväll istället för sen lunch innan vi var hemma. Resan har varit toppenbra, men det är också alltid skönt att komma hem igen.
Hästarna har tränat på i ganska goda tempon idag och alla ryttare verkade nöjda. Det var bara positiva rapporter jag fick, så det känns ju så klart väldigt trevligt.
Imorgon ska det bli roligt att se hästarna träna igen även om det är lite åt det lugnare hållet då.
Idag var det startanmälan till onsdag och då har vi Stureplan, House in Order och High Max som startar.
Jag har nu uppdaterat med nya bilder och denna gång är det både från träning, stallvisning (där vi visade våra fina tvååringar) samt från tävlingarna. Samtliga bilder är tagna av duktiga fotograf Wolfram, så kolla in allt, det finns som vanligt under fliken Veckans Bilder!

Lugn dag på träningsfronten hemma och allt rapporteras bra!
Här har det varit ännu en trevlig och härlig dag och imorgon bitti åker vi hem igen. En kort resa, men bara att komma hemifrån och se något annat samt få ladda batterierna lite betyder väldigt mycket.
Imorgon kommer då alltså som utlovat nya bilder igen här på sidan!

Här på Mallorca har vi haft en superhärlig dag och dessutom varmt och soligt redan från morgonen, betydligt varmare än igår. Det har verkligen varit en maxad dag och när det är så här få dagar så får man ta vara på dem så mycket man kan.
På hemmaplan var det överlag raskare träning som gällde i varierande grad. Några gick närmare snabbjobb medan många gick i rask canter. I stort sett alla ökade på i någon grad i alla fall och alla ryttare verkade mycket nöjda med träningen och hästarna.
Jag får ett sms på morgonen hur hästarna mår och när sedan träningen är klar så kommer en träningsrapport med tider och omdömen. Det var bara positivt och entusiastiskt idag!
Imorgon är det lugnare på träningsfronten. 
Veckans bilder blev det ju inget med i lördags, jag brukar oftast uppdatera dem då men det har verkligen varit fullt upp. Planen är att de kommer in på torsdag när vi är hemma igen.

Direkt efter tävlingarna igår så var det full fart mot Arlanda för resa till Mallorca och nu är vi här. Min sambo Erik fyller jämnt imorgon och det firar vi här med en kortare resa, vi är hemma igen redan på torsdag lunch.
Palma är en så himla trevlig stad och vädret är soligt och fint om än inte jättevarmt. Vi har haft en mycket bra första semesterdag och även om det bara är få dagar här så är det ändå betydelsefullt att kunna komma iväg en sväng.
Hemma rapporterades allt bra, gårdagens starthästar mådde fint och träningen gick bra. Måndagar är ju lite av en rutinträningsdag med mestadels mellantempon, så även idag. Dock är ju det nya sedan förra veckan att det är höger varv som gäller på måndagar vilket ju är en nyttig och bra variation.
Det var också både startanmälan och anmälningar idag. Startanmälan var till Göteborg på söndag och där har vi Haweswater och Light Treading som startar. Anmälningar var både till Bro Park nästa onsdag (den 15e) samt till Jägersro (den 19e) dit vi planerar att åka. Så det blir ett intensivt tävlande nu för oss med resande och tre tävlingsdagar på lika många banor på en vecka.
Imorgon är det lite raskare träning som gäller!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1