Dagbok

Stallets dagbok

Vilken härlig seger och vilken strålande inledning på vårsäsongen för oss! Quagmire vann enkelt, gick i ledning från start till mål. Jag måste ge en stor eloge till Andreas, när man rider iväg så där i front så är det otroligt viktigt med tempobedömningen och det är inte heller särskilt lätt. Andreas red ett totalt perfekt lopp! 
Väldigt roligt när man gör resan hela vägen till Malmö att det gick så bra och segern i Sunday Special var värd 50 000 kr vilket ju var väldigt fint. 
Jag gläds också med delägarna i honom att få en seger. Vi har haft andelar till salu i honom, så det känns extra skoj att de som köpte in sig fick utdelning för det nu. Det finns faktiskt andelar kvar, så det är synd att inte fler nappade innan segern.
High Max tappade bakkärran i andra sväng (efter mål första varvet). Det visade sig att orsaken var att han blev rejält trampad i loppet och fick ordentliga sår på sitt ena bakben, han är fullt ursäktad!
Mer utförlig kommentar om dagens insatser kan ni läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Oj, vilken röra det blev idag men till slut bra.
Min hund Frasse har varit inlagd i hela nio dagar för diskbråcksoperation (till och med opererad två gånger eftersom de inte fick bort allt första gången). Oron för honom har varit minst sagt tärande för mig, man lever ju med sina djur och kommer dem extremt nära. Jag fick besked om att han fick komma hem sent igår kväll. Först när jag hämtade honom förstod jag hur mycket jobb det är nu i början när han ännu inte kan gå. Ska inte tråka ut er med alla detaljer, men det är massor man ska tänka på. 
Jag insåg rätt snabbt att det inte skulle fungera att lämna honom, så först tänkte jag faktiskt ta med honom till Malmö eftersom han är jättevan att åka bil och bara sover avslappnat i sin bur. Dock förstod jag när jag kom med honom till stallet imorse att det här blir för mycket stresspåslag för honom att utsättas för nya situationer, han behöver lugn och ro hemma.
Michael var egentligen ledig idag, men han ställde upp och tog över från mig och körde hästarna till Malmö samt ansvarar för dem där. Det blev mycket att organisera om snabbt, men det gick. Det kommer kännas enormt konstigt att få stanna hemma och se dem på tvn, men jag måste göra vad som är rätt och det känns utan tvekan att det är det.
Både Quagmire och High Max har rest som två superproffs och skött sig mycket bra så här långt enligt alla rapporter. 
Jag har uppdaterat kommentar angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).
Nu är också Veckans Bilder uppdaterat, gå in där och njut av Wolframs otroligt klassiga bilder!

Blandad träning idag och det mest spännande var att se onsdagens starthästar jobba tillsammans, dvs Snowfoot och Sharp Eye. De började öka farten mitt på borte långsidan och det gick fortare och fortare hela vägen. Det blev ett bra upplägg på arbetet och båda hästarna såg starka ut hela vägen.
Även i övrigt såg det bra ut och det är extra roligt att se tvååringarna Sandstorm och Douze Points, hur mycket de har utvecklats och hur fina de ser ut. Vi har massor med förhoppningar och planer för dem redan detta år.
Jag hade ju utlovat nya bilder idag, men det blir imorgon istället eftersom det har varit en lång och intensiv dag idag.

Träning i blandade tempon idag och hästarna har skött sig utmärkt allihop. Efter många dagars tvättande var det en lyx att slippa det idag och bara kunna fokusera på hästarna och träningen. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag som är Bro Parks första tävlingsdag för våren. Vi har där Snowfoot som ska skaffa sig ytterligare erfarenhet inför kommande storlopp där Svenskt 2000 Guineas i juni är det första målet. Vi har också Sharp Eye som denna gång kommer testa blinkers för första gången efter att ha fungerat bra med sidoludd i några starter. Känslan är att blinkers kan ge honom ytterligare skärpa, men man vet ju inte förrän man testar.
Det är ju också tävlingar på Bro på söndagen (den 18e), men den startlistan kommer ut först på måndag.
Imorgon är det dags för en ny bilduppdatering här på sidan!

Lugn onsdag för hästarna, men imorgon tränar vi vidare som vanligt. Dessutom startanmäls vårens första tävlingsdag på Bro Park imorgon och det ser vi fram emot!

Nu är vi äntligen klara med tvättandet! Vilket jobb det har varit, men absolut värt slitet att få det så rent och fräscht. Vi brukar göra det här en gång om året och att ha det klart nu när säsongen drar igång känns väldigt skönt. 
Träningen idag gick bra och de flesta hästar höll raskare tempon, de såg starka och fina ut.
Idag var det startanmälan till Jägersro på söndag och vi har Quagmire och High Max som startar där. 
Det var också anmälan till de två första tävlingsdagarna på Bro Park nästa vecka, dvs onsdag den 14e och söndag den 18e. Vi har där Sharp Eye, Snowfoot och Beach Road One anmälda. Där kommer startlistan till den 14e redan nu på torsdag medan den 18e startanmäls först på måndag.
Imorgon tar vi en lugnare dag eftersom dirttracken är stängd.

Himla mycket vårfeeling idag... not! På bilresan mot Bro på morgonen fullkomligt piskade snön mot rutan och under förmiddagen hann till och med marken bli helt vit. Man vet ju att det alltid kommer tillfällig bakslag, men fy så kallt och trist det var idag.
Vi tränade som vanligt och på måndagar är det ju alltid höger varv som gäller på dirttracken. Träningen gick åt det lugna/mellantempohållet och gick fint, imorgon blir det något raskare farter.
Vi fortsatte också med vårt tvättprojekt och nu är halv "stostallet" (där ston och valacker bor, men inga hingstar) klart. Imorgon avslutar vi med andra halvan och det ser vi verkligen fram emot, skönt att få det klart.
Imorgon är det också både startanmälan till Jägersro på söndag och anmälningar till Bro Park nästa vecka (onsdag den 14e samt söndag den 18e), äntligen dags för tävlingar igen!

Lugn söndag och även sista söndagen utan galopptävlingar, nästa helg drar vi igång igen!

Träning som vanligt idag med en del raskare träning. De som gick snabbast var:
Snowfoot och Beach Road One tillsammans i ett jobb där de ökade mer och mer hela vägen.
Quagmire ensam i ett längre arbete och även han gick allra fortast över upploppet. 
Snäppet under rent fartmässigt gick Stureplan, Sharp Eye och Timo Nurmos som alla höll gott tempo hela varvet runt. 
Övriga hästar höll blandade tempon och sammanfattningsvis så var det en mycket bra träningsdag med goda intryck av hur hästarna såg ut.
Det var otroligt skönt med en dag utan tvätt idag, måndag och tisdag är planerat till att göra resten som är kvar nu.
Önskar er en fortsatt trevlig påskhelg i soligt väder!

Även idag var det tvätt som gällde, men som jag skrev igår så var upplägget lite annorlunda. Först tränade vi klart hästarna och förberedde allt under tiden, så när sista turen hade varit på banan så satte vi igång med själva tvättandet. Det blev betydligt bättre att fokusera på en sak i taget, men tidsmässigt tog det längre tid. 
Nu är i alla fall ena stallet helt klart och det andra stallet blir efter helgen, vi behöver nog någon dags andrum innan vi fortsätter.
Här kommer då som utlovat de sista hästarna som ska presenteras inför säsongen:
Timo Nurmos- inledde ju förra året med Dubaivistelse och en andraplats i Meydan Trophy vilket verkligen var enormt stort och ett kvitto på hans kvalitet. 
Framåt våren fick han först en bihåleinflammation och därefter massa diffusa problem som vi till slut lokaliserade att det troligtvis kom från hans hovar/skor. Detta är helt löst nu och han ser sedan ett bra tag tillbaka ut precis som han ska och mer därtill.
Han har 86 i handicap, men vi tror att han kan mycket mer än så och har stora planer för honom i år. Han inleder dock med ett vanligt handicaplopp när grässäsongen sätter igång, det är på gräs han ska hålla till. 
High Max- är en häst som blandar och ger. Han håller till i enklare klass, men visar i träning mer kunnande än så och det är ju det man vill få ut. När vi testade honom över lång distans på Nyårsdagen blev det en övertygande seger och därefter har han startat i amatörlopp där själva loppupplägget inte riktigt passat honom, men han har i alla fall varit placerad. Kan vi nu hitta rätt med honom så bör han kunna höja sig minst ett snäpp till.
Kew Bridge- har vunnit en gång men inte visat i närheten av vad vi hoppas på. Efter att endast ha startat henne över stayerdistans så testade vi 1200 meter den sista tävlingsdagen innan uppehållet och hon tog överraskande front från start och blev trea. Med en mer specialisering på kortare så borde hon kunna både plocka ett antal segrar och höja sig, det är verkligen upp till bevis för henne.
Det var alla hästar det och vi ser fram emot vårsäsongens början med stora förhoppningar. Det är ju det som är roligt med den här sporten; alla planer, drömmar och förväntningar man har. De gånger de infrias är det så mycket glädje så det är svårt att förklara.
Imorgon tränar vi som vanligt, men jag vill redan nu passa på och önska en Glad Påsk till er alla!

Vad härligt att vi nu är inne i april och att det mer officiellt är vår. Även om morgonen var lite kall så blev det en varm och solig vårdag idag.
Idag inledde vi tvätt av stallet vilket är ett enormt tidskrävande och tungt arbete. Normalt sett brukar vi dela det på två dagar, men efter lite funderande så har vi denna gång delat upp det på fyra dagar för att det ska bli mer hanterligt samt att vi också tränar hästarna som vanligt och det här är ett arbete vi gör utöver de vanliga rutinerna. 
Så idag inledde vi med högra sidan av "hingststallet" (där valacker och hingstar bor, men inga ston) och det tog sin tid och krävde en hel del planering på förhand. Boxarna ska tömmas helt på strö och alla saker måste ut, när väl själva tvättandet sätter igång kan ingen häst i det stallet vara inne. 
Det är jobbigare än man kanske tror, men så värt det efteråt. Det blev så fint och fräscht på alla sätt, det känns väldigt bra att få det här gjort nu innan vårsäsongen sätter igång.
Imorgon fortsätter vi med andra halvan av stallet, men då kommer vi lägga om själva planerandet och se om det fungerar bättre rent logistiskt. Idag tvättade vi samtidigt som vi tränade, men imorgon tänkte vi träna först och tvätta sen.
Själva träningen idag gick fint, några hästar tränade på rakbanan men de flesta var ute på dirttracken som nu åter är öppen efter det större jobb som gjorts.
Egentligen hade jag utlovat redovisning av de sista hästarna, men efter en maxad dag så får det vänta tills imorgon.

Lugn onsdag, men imorgon ser vi fram emot både att dirttracken öppnar igen och att vi går in i april månad, äntligen vår på riktigt!

Som jag skrev igår var alltså dirttracken idag (och imorgon) stängd för större arbete. Istället var det träning på rakbanan som gällde idag och det gick fint.
Med en del vaccinerade hästar igår så var det en lugnare dag idag med färre turer. 
Vi fortsätter här genomgången av hästar:
House in Order- har startat en del under vintern och blandat resultaten. Det tror jag mest är humörbaserat, när han får rätt lopp som håller honom motiverad så tar han i och om det inte passar så struntar han i det. Han håller guldklass, men brukar även med framgång starta i silverklass med högre vikt. 
Han är otroligt allround och har gjort det bra över 1600 meter, men han står också extra långa stayerdistanser, M C Michelets Minnelöp som han vann i Norge var över långa 2830 meter. Han funkar både på gräs och dirttrack så hans valmöjligheter för lopp är mycket bra. 
Vi kommer mest fokusera på att hålla honom på gott humör och jobba med att han ska ha den där gnistan för att prestera på topp.
Dhakota- Var enormt knepig som åring, men numera är han lugn och stabil. Han är nu fyra år och relativt sparsamt startad, han har gjort tio starter och i hälften av dem har han varit bland de tre. Vi matchade honom i storlopp i slutet av året och där räckte han inte riktigt till, men han utvecklades ändå mycket under förra året och borde kunna höja sig ytterligare. 
Han kommer satsa på vanliga handicaplopp i silver och så får vi se om han kan ta sig ett snäpp uppåt i klass.
Det var dagens genomgång och på onsdagar brukar ju rapporteringen här vara kort, så de sista hästarna kommer presenteras på torsdag.

Helt maxat utan en lugn stund är en bra sammanfattning av dagen. Träning som vanligt naturligtvis och allt stallarbete vilket brukar innebära att vi har fullt upp. Nu var dessutom hovslagare, veterinär och tandläkare på plats under dagen och det var liksom något extra vi skulle göra precis hela tiden.
Nu så här efteråt så får man ändå säga att det var en väldigt effektiv dag där vi fått skoning gjord, hälften av hästarna vaccinerade samt dryga hälften av hästar genomgångna i tänderna.
Idag var också första anmälan för våren eftersom Jägersro inleder säsongen den 11 april. Vi siktar på att åka dit och vi anmälde Quagmire och High Max. Bara att få anmäla igen känns ju som ännu ett steg mot tävlingssäsongens början, man längtar nu!
Nu fortsätter genomgången av hästarna:
Mr Tooma Global- tog tre segrar förra året och gjorde det mycket bra. Speciellt stark var han över 1200 meter där två av hans vinster togs och även om han är ganska allround och kan starta upp till 1600 meter så är frågan om inte han är mer av en sprinter. Vi kommer troligtvis försöka hålla oss till kortare distans och försöka utveckla honom mer genom att specialisera honom där. Han har nu 78 i handicap och kanske kan han ett par kilo till?
Stureplan- har varit borta från tävlingar länge efter en hovskada. Egentligen var planen att starta under senhösten/vintern, men när det blev kallt valde vi istället att vänta till våren för att slippa sätta igång med tävlandet på en tung och lös vinterbana.
Han har 86 i handicap och tillhör alltså det översta skiktet, men med tanke på att han inte startat på länge så har vi inte till en början siktat in oss på några storlopp. Istället får han börja i vanliga Guldhandicapper och sedan får vi se hur pass han räcker, kanske kan vi ha några större lopp att satsa på inför hösten?
Det var dagens hästar det och imorgon fortsätter vi så klart.
Imorgon är det endast rakbanan som gäller för träningen, dirttracken är stängd nu i två dagar. Det är ett större arbete som ska göras efter vintern med att jämna upp alla nivåer underifrån och uppåt vilket man gör med hjälp av en laserhyvel som kan läsa av djupet. Banan har varit toppfin nu, men det är så klart viktigt att se tlll att det även längre ner är jämnt överallt.

Näst sista söndagen utan tävlingar, idag om två veckor slår Jägersro upp portarna och ett par dagar senare börjar vi även på Bro Park. 
Nu har vi haft en lugn söndag och är laddade inför en ny arbetsvecka!

Trevlig lördag med flera snabbare arbeten, det var både raskare canters och även några snabbjobb. Hästarna gjorde det väldigt bra och vi är mycket nöjda med dagens träning.
Vi hade en extra tidig start imorse för att kunna sluta i alla fall något tidigare än normalt. Hela eftermiddagen har det ju varit Dubai World Cup-tävlingar vilket vi har följt via tvn med spänning.
Det är första året på länge som jag inte är där i Dubai. Vanligtvis brukar vi åka dit några dagar över just de här tävlingarna, men utlandssemester har inte varit aktuellt på alltför länge... Hoppas så på att vaccineringen ska ta fart och se till att vi alla kan återfå livet som det var innan coronan. Det känns faktiskt fortfarande helt overkligt hur det har blivit med alla restriktioner och stängningar samt människor i munskydd, som om man har hamnat i en science fictionaktig film.
Nu fortsätter genomgången av hästarna inför säsongen (det är ingen speciell ordning de presenteras i utan de kommer bara vartefter):
Beach Road One- inledde förra året med 78 i hcp och nu har han 89, en fantastisk utveckling. Han har verkligen höjt sig ett snäpp vid nästan varje start, klarat varje handicaphöjning och tuffare motstånd galant. Efter tre raka segrar blev han tvåa senast med hög vikt på tung bana och gjorde en tapper insats. 
Han är fem år nu och vi tror det finns ytterligare utveckling i honom, han har bara sammanlagt startat 17 gånger (12 av dessa bland de tre och med 5 segrar).
Nu är han uppe så pass i handicap att det är dags att våga testa honom i riktiga storlopp mot eliten och det siktar vi på att göra i Pramms Memorial i slutet av maj. Så klart kommer konkurrensen bli knivskarp, men att ha en häst som kan räcka till på den här nivån är ju det man drömmmer om och finns förutsättningarna så ska man självklart satsa.
Något annat vi vill testa under året är en start på gräs igen. Han har gjort det två gånger och floppat totalt, men det har varit över 2100 meter vilket det visat sig att han inte står. När det finns tillfälle så vill vi prova honom över kortare distans på gräset för egentligen borde det snarare vara en fördel för honom. Fungerar han på gräs så öppnar sig ytterligare möjligheter framöver.
Quagmire- köpte vi från Wido Neuroths stall i höstas. Han har gjort ett par starter för oss med en tredjeplats, men det var på vinteraktig dirttrackbana och det är utan tvekan gräs han ska ha. Vi kommer dock testa en start på Jägersro innan grässäsongen börjar för att se om det kan passa honom, man brukar säga att gräshästar ofta fungerar på Jägersros fastare dirttrack.
Förra året som treåring matchades han mot storloppen i tufft motstånd. Nu som fyraåring kan han tävla i handicaploppen och står förmånligt inne med vikten i vårt tycke. Det ska bli spännande att se hur högt upp han kan ta sig under året och framåt. 
Det var dagens genomgång, nu tar vi lite helg och glöm inte att det blir sommartid imorgon (ännu ett härligt vårtecken!).

Som ofta på fredagar gällde idag något lugnare tempon för en del av hästarna, men det var lite blandat med även några som gick i bättre tempon. När tävlingarna är igång och alla är i tävlingsform så är ofta fredag en dag med alternativträning eller lugnare. Just nu är dock hästarna på olika nivå i uppträningen inför säsongen och då blir upplägget mera mixat beroende på hur långt varje häst har kommit och när det är beräknad start.
Nu fortsätter genomgången av hästarna, idag blir det ytterligare en treåring och därefter inleds genomgången av de äldre hästarna:
Chamori- är en häst med enorm potential. Hon startade två gånger förra året och även om hon gjorde det godkänt mot bra hästar så var det ändå fjärran ifrån vad hon kan. Det visade sig sedan att hon hade en gammal sparkskada som troligtvis uppstått som föl eller åring. Den är åtgärdad nu och då har hon framöver helt andra förutsättningar. 
Hon är anmälda i "alla" storlopp, men exakt när hon är redo för start får vi se. Kapacitetsmässigt är hon något långt utöver det vanliga och hon får ta den tid hon behöver.
Sharp Eye- är en synnerligen nyttig häst som är väldigt rolig att ha. Han gör alltid sitt bästa och är oftast bland de tre. Han har startat fem gånger i år och varit tvåa i tre av de starterna och trea i de två andra, nos respektive hals från vinst två av gångerna. Det är några segrar ytterligare vi väntar på, men han har vunnit fyra gånger tidigare.
Han är ganska allround med både distans och underlag, men är klassen bättre på gräs så vi ser fram emot när den säsongen börjar. 
Hans enda nackdel är att han inte alls gillar att åka transport, så han får hålla sig på hemmaplan. 
Imorgon fortsätter genomgången och jag vill också påminna om att imorgon rids Dubai World Cup och det får ni inte missa!

Idag var det ganska normal rutinträning som gällde i goda tempon. Vi har skruvat upp träningen ett snäpp nu efter att ha tagit det lite lugnare ett tag när tävlingsuppehållet inleddes. 
Hästarna ser verkligen trevliga ut i träningen och börjar nu närma sig den form de ska ha när väl vårsäsongen drar igång.
Till fikat gräddade vi våfflor som sedan avnjöts med grädde och sylt, en så viktigt dag som Våffeldagen får man ju inte missa... :)
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och går från tvååringar till treåringar:
Snowfoot- tog tid på sig innan han väl startade, inklusive en startboxvägran i den tilltänkta debuten Han är en knepig häst på alla sätt, men samtidigt har allt jobb vi lagt ner på honom gett resultat och han blir säkrare på sig själv hela tiden. Han har massor med kapacitet, men även det mentala ska hänga med och där går han stort framåt hela tiden.
Två starter har också gett två segrar och han imponerade i senaste starten över för kort distans när han avslutade enormt fort sista biten och spurtade förbi precis på mållinjen.
Han är anmäld i många storlopp i år, men första stora målet blir då på hemmaplan i Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni. Planen är två starter innan dess, en på dirttrack och sedan testa gräset i slutet av maj. Gräs borde vara en stor fördel för honom, men det får vi ju se. 
Perfect Sister- har ännu bara kvalat och där visade hon vilken fin häst hon är när hon bara cruisade iväg hur enkelt som helst. Hon har stora fartresurser, men vilken exakt distans hon ska ha får vi utvärdera vartefter. Troligtvis är hon mera åt sprinterhållet, men står förhoppningsvis upp till 1600 meter. 
Även hon är anmäld i de flesta storloppen (inklusive Breeders) och planen för henne är debut under april månad och sedan testa gräs i maj. 
Som sto vill man gärna att en häst ska vara ganska tuff och det kan man verkligen inte klaga på gällande henne, hon är stentuff och cool med den rätta inställningen till det mesta.
Båda de här hästarna har vi stora förhoppningar på inför storloppen och det ska verkligen bli spännande att se hur långt de räcker. De är båda svenskfödda och har därmed både större lopp för svenskfödda eller skandinavienfödda, men även storlopp mot importerna finns absolut på programmet framöver beroende på hur vi matchar dem. 
Imorgon fortsätter genomgången!

Lugn onsdag när dirttrackbanan är stängd, hästarna fick en träningsfri dag idag. 
Genomgången av våra hästar inför säsongen fortsätter imorgon.

Vilken härlig vårdag! Redan kl 06.00 när jag körde in på stallområdet sken solen och det fortsatte den med hela dagen. 
Träning i ganska friska tempon för flertalet hästar stod på programmet och hela arbetsdagen flöt på mycket bra. Allt blir också enklare och roligare när vädret är som idag och man verkligen känner hur mycket våren är på gång nu.
Vi har haft vintertäckena kvar på hästarna eftersom nätterna har varit ganska kalla, men nu börjar det bli dags att ändra det om vädret håller i sig. Idag bytte vi på de som har de allra tjockaste täckena, för dem började det bli för varmt.
Det är mycket sådant att tänka på när det pendlar fram och tillbaka mellan vinter och vår; öppna fönsterna eller ha dem stängda, hästarna får inte vara för varma och inte heller frysa. Man får anpassa sig efter varje dags förutsättningar som ju ändras väldigt fort just så här års.
Jag utlovade igår en genomgång av hästarna inför säsongen med ett par hästar per dag. Så vi inleder idag med tvååringarna:
Vi har än så länge endast två tvååringar och båda är svenskfödda. Planen var egentligen att även köpa några importer, men med coronan blev det för svårt att åka utomlands under hösten där dessutom de flesta auktioner var stängda eller väldigt begränsade. Därför är planen nu att förhoppningsvis kunna åka på någon eller några breeze up auktioner under våren och köpa ett par tvååringar ytterligare. 
Här kommer då de två fina tvååringar vi har i stallet nu:
Sandstorm- han golvade mig totalt första gången jag såg honom eftersom han hade en sällsynt stjärnglans och en utstrålning som är ovanlig.
Han är väldigt stor, men ändå inte tung eller klumpig. Han gör all träning så enkelt utan ansträngning, så det skulle vara lätt att förivra sig och öka upp hans träning för tidigt. Han behöver dock växa klart i kroppen med tanke på hans storlek och realistiskt är att han kommer till start under andra halvan av sommaren som tidigast. Det gäller att ha is i magen med en sådan häst som i stort sett aldrig blir trött, vill man ha ut hans fulla potential så ska man ta det lugnt och låta honom utvecklas till fullo först. 
Douze Points- tror vi kan vara ett riktigt fynd. Han var inte så stor när vi köpte honom, men det berodde mest på att han är född först i mitten av maj. De månader han låg efter sina tidigare födda årskamrater betyder ingenting när hästarna är gamla nog att tävla, men just när de säljs på auktionen så ser en senare född häst oftast mindre ut.
Han har växt mycket och är vad vi tror ganska tidig i typen. Han är kvick i steget och rör sig väldigt lätt, han har verkligen utvecklats mycket fint och vi är enormt nöjda med honom.
Det är två väldigt olika hästar som vi har stora förhoppningar på både i år och inför den klassiska treårssäsongen nästa år.
Jag håller som bäst på att sälja de sista andelarna i Douze Points, så hör av er till mig via mail eller telefon om ni vill veta mer om honom.

Så inleds en ny vecka, oj vad fort tiden går och veckorna bara rusar fram. Det är utlovat vårvärme under den här veckan och det ser vi verkligen fram emot.
På måndagar är det alltid höger varv som gäller på dirttracken och vi hade de flesta hästar där. Det var dock några vi red på rakbanan och det är verkligen perfekt att det finns flera banor att välja på efter vad som passar varje häst. Det var mestadels mellantempo som gällde idag med sikte på raskare för några imorgon. 
Under eftermiddagen hade vi ännu ett möte i Tävlingskommittén för att fastställa propositionerna för resten av året och nu kommer de tryckas inom kort. De finns ju redan ute för april och maj, men detta gällde alltså resten av säsongen. 
Från och med imorgon och framåt kommer jag här på sidan göra en genomgång av samtliga hästar i vårt stall inför vårsäsongen med 2-3 hästar per dag, så titta in här imorgon igen!

Lugn söndag för både hästar och folk även om naturligtvis hästarna var ute som vanligt, de har aldrig någon dag där de bara står inne. 
Idag om tre veckor tävlar Jägersro för första gången i år, så nu är det inte långt kvar tills det är dags igen och vi längtar!

Underbar lördag med en hel del träning i raskare tempon, idag var det ett snäpp upp i träningen tempomässigt. Det är så roligt att stå och se hästarna träna på banan, de såg jättefina och starka ut.
Vi är mycket nöjda med dagens träning och bara längtar tills vårsäsongen sätter igång på Bro Park om 3,5 vecka.
Nu tar vi lite helg efter en bra träningsvecka och ser också fram emot mera vårväder kommande vecka!

Härligt solig dag med riktig vårkänsla. Visst bara längtar man till våren verkligen är här med varmare grader och tävlingarna är igång på alla banor i Skandinavien?
Vi inledde dagen med tvååringarna Douze Points och Sandstorm som cantrade på rakbanan idag och de såg som vanligt mycket fina ut. De är verkligen två otroligt talangfulla hästar som vi har massor med förhoppningar på. 
Övriga hästar och turer höll till på dirttracken i mellantempon och de skötte sig mycket bra. Ryttarna får kämpa på för att hålla dem i rätt tempo medan hästarna är klart sugna på att öka på mer än planen är än så länge. De är laddade och pigga just nu vilket egentligen bara är roligt att se, det är ju trevligt att de gillar att träna och är entusiastiska. Det var många plusintryck på hästarna idag.
Önskar er en trevlig helg nu även om vi så klart hörs imorgon med en liten träningsrapport!

Nu har det varit minusgrader varje natt, men sedan sol och plusgrader under dagen. Det gör att vi än så länge har banorna lite djupare eftersom de behöver köras på nätterna, men när det mer stabilt är varmare dygnet runt kommer det också att bli mer vår/sommarbanor. Det ser ut på väderprognosen som att betydligt varmare väder är på väg en bit in i nästa vecka.
Fördelen med att vi har haft det här vädret är att tjälen sakta men säkert försvunnit samtidigt som vi har haft bra banor hela tiden och inte missat en enda träningsdag. Varje dag när solen skiner så har det smält av litegrann i botten av banan och varje natt när det blivit under nollan så har banan torkat upp igen, väldigt smidigt.
Våra hästar tränar på mer och mer nu, men än har ingen av dem snabbjobbat sedan vinteruppehållet börjat. Det börjar dock närma sig det sakta men säkert nu vartefter träningen skruvas upp.
Vi är nöjda med dagens träning och imorgon jobbar vi vidare.

Som oftast på onsdagar så var banan stängd för underhållsarbeten. Vi har ju då rakbanan att träna på om vi vill, men idag fick hästarna en träningsfri dag.
Istället blev det pyssel och fix med annat i stallet, sånt som är bra att få gjort just sådana här lugnare dagar.
Imorgon tränar vi på som vanligt igen.

Imorgon om fyra veckor är det vårpremiär på Bro Park. Det är endast 3,5 vecka innan Jägersro inleder sin säsong, så nu närmar det sig på riktigt. 
Vi har tränat igång lugnt med de hästar som haft ledigt efter att ha tävlat, men nu börjar vi åter smyga upp farterna. Idag gick de flesta i ett hyfsat tempo, dock inte jätteraskt än så länge. 
Det är så roligt att stå vid banan och se dem träna, alla förväntningar som finns nu när huvudsäsongen närmar sig. Vi har ofta haft två och treåringar som satsar på storloppen, så har vi det även i år och det med stora förhoppningar på flera av dem.
Vi har dock aldrig tidigare haft hästar som kan räcka i de allra största loppen för äldre hästar, men i år har vi både Beach Road One och Timo Nurmos.
Beach Road One har just nu 89 i handicap och siktar mot Pramms Memorial som första storlopp. Visst kommer det bli tufft, men han har gått från klarhet till klarhet och det ska bli spännande att se hur långt han kan räcka mot den yppersta eliten nu när han är uppe så pass i handicap.
Timo Nurmos står i 86, men vi vet att han kan massor mer än så. Han kommer inte starta förrän grässäsongen sätter igång och siktet är inställt på årsdebut i Norge den 17 maj som ju är deras nationaldag. Då i ett vanligt lopp för att komma igång, men därefter finns planer för flera storlopp under säsongen. 
Det är så klart ingen picknick att starta i de här loppen, men bara att ha hästar som kan vara med är ju otroligt motiverande och roligt. Det är drömmarna och förhoppningarna som gör den här sporten, att våga satsa uppåt och framåt oavsett vilken nivå man befinner sig på.

Så var det dags för en ny vecka fullspäckad med träning. Det är just nu vi faktiskt har som allra mest att göra rent träningsmässigt, alla hästarna ska tränas upp inför säsongen. När väl tävlingarna drar igång så är det alltid en hel del hästar som har startat och som har ett par dagar ledigt efteråt samt att hästarna är uppe i kondition och mest ska hålla kvar formen. Det är nu själva jobbet görs som sätter dem i form.
Det var höger varv på dirttracken som alltid på måndagar och där tränade vi de flesta. Övriga tränade på rakbanan som är snäppet djupare än dirttracken och det är så det ska vara eftersom det är en kortare bana och ett alternativ att träna på.
Dagen flöt på bra och hästarna såg fina ut. Imorgon tränar vi vidare.

Exakt idag om en månad har vi vårpremiär på Bro Park, som vi ser fram emot det!
Efter en lugn söndag är vi nu redo för en ny träningsvecka.

Nu är en lång arbetsdag till ända och det ska bli skönt att ta helg. Idag har varit en ganska stressig dag med många bollar i luften samtidigt, men till slut blev allt vi skulle hinna med klart. Det är lite så det är att jobba med hästar ibland, även om man har ett schema för dagen så blir det ändringar och andra saker tillkommer som måste lösas. 
Banorna är i kanonskick just nu, perfekt fäste och lagom djupa. Kan det hålla sig så här med något kallare nätter och varmare dagar så vore det underbart, det innebär att tjälen försvinner sakta men säkert utan att det märks så mycket.
I skrivande stund är det exakt en timme kvar till finalen av Melodifestivalen (som ju absolut inte får missas!) och jag håller tummarna för att Tusse (som också är favorit hos spelbolagen) vinner ikväll. Han är bara 19 år och otroligt duktig med en stark låt, vinner han borde vi även ha en bra chans i Eurovision i vår.

Efter en kväll av snöstorm och därefter plusgrader under natten så var inte förväntningarna på dagens träning direkt skyhöga. Snö och varmt brukar innebära att det blir snöstyltor som fastnar i hovarna vilket ger stor risk för vrickningar och annat.
Dock hade en stor del av snön redan smält undan på morgonen och allt såg väldigt mycket bättre ut än vi hade trott. Både rakbanan och dirttracken var i jättefint skick och gick utmärkt att träna på. Snön som fastnade i hovarna släppte direkt, så det var inga problem överhuvudtaget.
Det verkar som att plusgraderna ska hålla i sig över helgen, håller tummarna för att banorna fortfarande är bra imorgon och att det går att träna. Blir det varmt under en längre tid nu så kommer tjällossningen igång igen. Det sämsta är när det är så här fram och tillbaka, men tyvärr kan vi ju som bekant inte påverka vädret ett dugg. Med lite tur kan det bli så att det går ner till någon minusgrad på nätterna och plus på dagarna, då kommer vi fortsätta ha väldigt bra förutsättningar för träning.
Nu önskar jag er en trevlig helg och så klart på återhörande imorgon! 

I väntan på snöstormen Evert... Hela förmiddagen idag har det minst sagt blåst rejält, som en föraning av vad som komma skulle när det rapporterades på alla nyhetskanaler om snöstormens framfart. 
Under förmiddagen gick det ändå bra att genomföra all träning enligt plan även om det var hårda vindar. En liten tapperhetsmedalj till ryttarna, det har inte precis varit något mysväder att vara ute och rida i under så många timmar sammanlagt men de har kämpat på.
Hästarna såg fina ut och skötte sig mycket bra på alla sätt, det är annars inte ovanligt att de blir extra spralliga och ofokuserade när det blåser.
Lagom till förmiddagsarbetet var avslutat så drog ovädret igång på allvar. Jag brukar ta en promenad med hundarna vid banan på lunchen när vi har jobbat klart och de är alltid entusiastiska och pigga. Idag hann de vara ute i ungefär två minuter och sedan rusade de tillbaka mot bilen med något vilt i blicken och ville snabbt som sjutton tillbaka in, där gick liksom gränsen. Det blåste så hårt att det knappt gick att öppna bildörren.
Under eftermiddagen har det varit rejäl snöstorm och vi får helt enkelt se hur förutsättningarna för träning ser ut imorgon. 

Lugn onsdag eftersom dirttracken som oftast var stängd för träning. Imorgon är det full fart på träningen igen!

Idag var dirttracken klart mycket bättre än igår, mindre lös och med mer fukt och fäste i. De flesta av våra hästar tränade på dirttracken men även några på rakbanan. Vissa hästar är enklare att hålla i lugnare tempo på rakbanan och då kan det vara en fördel att hålla till där innan man börjar öka på tempot mer. 
Idag var det igångsättning av Snowfoot, Kew Bridge och High Max som alla har fått en kortare semester efter sista tävlingsdagen. Nu inleds träningen inför vårpremiären som kommer fortare än man tror, tiden flyger ju fram. Jägersro har vårpremiär den 11 april och Bro den 14e men även tävlingar den 18e, så vi inleder med två tävlingsdagar första veckan. 
Man längtar ju bara till våren och tävlingarna nu, inte minst sedan det här bakslaget för våren kom med minusgrader och snö. Bort med vintern och hit med våren, tack!
Nu finns det uppdaterat med lite blandade bilder från vår vardag i stallet samt även några bilder från sista vintertävlingsdagen. Tyvärr är det inte Wolframs fina bilder denna gång utan ni får hålla tillgodo med mina väldigt enkla mobilbilder. Allt finns som vanligt under fliken Veckans Bilder, så kolla in där. 

Idag var vi väldigt peppade för att återigen får träna på dirttracken, vi har verkligen längtat. Första turen där var House in Order med fina tvååringarna Sandstorm och Douze Points. 
Mycket trevligt att få se hästarna galoppera ute på stora banan och de skötte sig jättebra. Dock var banan efter en kallare natt ganska lös, den skulle behöva lite mer plusgrader för att blir riktigt optimal. Just nu hade den mått bra av att saltas en aning (som man ju brukar göra under vintern för att få mer fukt i den), men i det här läget när våren är på väg så är det nog inte alls läge för det.
Det blev idag blandat där vissa turer reds på dirttracken och vissa på rakbanan beroende på vad som passar bäst för dem och det blev ett bra upplägg på träningen.
Är i alla fall väldigt glad för att stora banan nu är öppen igen, det känns toppen!

Lugn söndag för både hästar och folk. Imorgon ser vi fram emot att dirttracken öppnar igen!

Ännu en dag med träning på rakbanan och vi håller igen en aning på tempot, inga jätteraska canters än så länge. Hästarna såg fina ut och skötte sig bra, nu har de helt kommit in i träningsrutinerna som gäller just nu (normalt sett tränar de ju i stort sett bara på dirttracken).
Vi har idag fått besked om att på måndag öppnar dirttracken igen och det ser vi verkligen fram emot. Dock hade det så klart varit bättre om den öppnade eftersom all tjäle var borta och banan var redo, men så är inte fallet. Nu verkar istället vädret bli kallare ett tag och då behöver banan köras. Den är då redo för träning, men ännu finns lite tjäle kvar som ju ska försvinna innan det är dags för vårsäsong.
Nu tar vi lite helg och sedan är vi laddade för en kommande intensiv träningsvecka.

Sex minusgrader imorse var ju inte det man drömde om direkt i längtan efter en stabil vår. Samtidigt vet man ju att de här små bakslagen kommer i stort sett alltid och på det hela taget ska man inte klaga när solen skiner nästan hela dagen.
Vi tränar vidare på rakbanan och det känns skönt att vi har kommit igång med canterträningen igen. Det märks också att hästarna börjar sansa sig och vara mer avrastade, förra veckan när det bara var trav som gällde så var de lite väl överfriska.
Det blir bra nu att träna igång på rakbanan tills dirttracken öppnar igen och vi kan ta nästa steg i träningen där. I och med de här kallare graderna under nätterna så tar det nog någon vecka till innan dirttracken är klar, men det hänger i stort sett helt på hur vädret utvecklar sig.
Nu önskar jag alla en trevlig helg, men återkommer så klart med en liten rapport även imorgon! 

Lite bakslag för våren får man säga, den här veckan verkar det bli kalla nätter med ett par minusgrader medan dagarna i alla fall blir varmare och soligare. Nu framåt kvällen kom dessutom lite snö även om jag gissar på att den lilla mängden smälter bort redan imorgon. Förra veckans härliga 10-12 grader får gärna komma tillbaka snarast...
Även idag träning på rakbanan och i blandade tempon, men vi väntar med raskare träning ett tag till. Några gick lugnt och samlat medan övriga höll sig i mellantempon.
Igångsättning idag för både Beach Road One och Sharp Eye och de skötte sig utmärkt båda två även om de så klart var pigga och peppade. De har vilat sedan sina senaste lopp, men idag var det dags att börja jogga igång igen.
Nu är det endast tre hästar som fortfarande har semester från träningen och det är Snowfoot, Kew Bridge och High Max som alla startade sista tävlingsdagen för vintern. Planen är att de sätts igång under nästa vecka igen då förmodligen också dirttracken öppnar igen.

En något lugnare dag, några hästar tränades på rakbanan där de cantrade medan övriga hade en ledig dag från träningen. 
Imorgon tränar vi för fullt igen och det är rakbanan som gäller i väntan på att dirttracken öppnar igen.

Äntligen! Idag öppnade rakbanan och man kunde galoppera hästarna igen, som vi har längtat! Efter en dryg vecka med travturer kändes det enormt skönt att få komma igång med träningen igen även om vi så här första dagen höll oss i lugna och samlade tempon.
Rakbanan var i mycket fint skick, precis lagom i mitt tycke och mer av en vårbana. Det har ju legat en hel del snö och is nedharvat i sanden under vintern som nu har smält undan så därför är nu själva sanden mindre tung och djup.
Däremot var den volt man kommer fram till när rakbanan tar slut ännu inte helt färdig och fortfarande geggig så vi saktade av till trav i god tid innan vi kom dit. Den bör nog torka upp inom ett par dagar. 
Nu längar vi bara tills dirttracken öppnar igen och med det här härliga vårvädret så borde det inte dröja så länge alls. 
Imorgon är det ju onsdag och då brukar vi ha en lugnare träningsdag, men vi kommer rida en del hästar i alla fall eftersom det har varit väl lugnt i väntan på banornas öppnande. 

Så var vi inne i mars och februari är avslutad, en riktig milstolpe som känns som en extra bekräftelse på att våren är på gång!
Även idag blev det travturer, men vi har nu fått meddelande om att den ena rakbanan är redo för träning imorgon och öppnas då. Detta ser både vi och hästarna fram emot enormt, att äntligen få fortsätta med träningen och att få galoppera igen.
Dirttracken har jag fått besked om att det dröjer lite till med innan tjällossningen är klar. I nuläget är vissa partier av banan tinad och tjälfri medan det på andra partier ännu inte är klart. Troligtvis dröjer det enligt uppgift en dryg vecka till innan den öppnar, men mer exakt hänger på väder och temperatur.

Lugn söndag, nu när det inte är tävlingar så får vi passa på och ha det lite lättare helger. När väl tävlingssäsongen är igång sedan så är det full fart i stort sett varje helg, så de här veckorna får man ladda batterierna lite extra inför säsongen.
Imorgon tränar vi vidare och kommande vecka hoppas vi att banorna öppnar igen.

Första kallare natten på ett tag, det var nollgradigt och stjärnklart och därför lite halvfruset i marken på morgonen. Dock var travslingorna i fin ordning och vi kunde rida enligt plan. Nu längtar man ju bara tills banorna är i ordning igen så vi får galoppera hästarna. Det är faktiskt bara en vecka sedan tjällossningen inleddes, men det känns som evigheter... 
Igår kom propositionerna (för april och maj) och nu pågår planering för fullt inför våren för varje häst. Dock väntar jag ännu på Norges propositioner (främst för gräsloppen) som kommer om dryga två veckor, men för de flesta hästar går det att planera det mesta i alla fall.
Idag har jag gjort en liten extra uppdatering på Instagram. I stort sett varje dag lägger vi in några filmer eller bilder från dagen på Händelser (kan även ses på Facebook) där det endast ligger kvar i 24 timmar till skillnad från de vanliga inläggen som finns kvar. 
Går ni in på vår sida på Instagram så har där legat två Höjdpunkter (ligger som runda bollar precis ovanför där fotona från inläggen finns) där vi lagt in Händelser som kan vara roligt att ha kvar och gå tillbaka och titta på. Den ena heter Dubai (som så klart är från vårt äventyr där) och den andra heter Tävling. Nu har det blivit så många filmer som finns i Tävling så idag har jag lagt till en som heter Tävling 2021 där våra filmer från årets tävlingsdagar så här långt finns. 
Ikväll är jag laddad för den sista deltävlingen i Melodifestivalen (det är obligatorisk tittning självklart!) även om jag tror vi såg vinnaren förra veckan.

Varje dag tar jag en runda och kollar båda rakbanorna samt dirttracken och det går framåt hela tiden. Rakbanorna börjar torka upp på sidorna, men är fortfarande geggiga i mitten och troligtvis ligger lite tjäle kvar än. Dirttracken torkar också mer och mer, men det kvarstår nog lite även där. 
Idag var det väldigt soligt hela dagen och det är toppenbra för att tina banor. De jag har pratat med som kan det här med banskötsel säger alla att just solen är det som påskyndar bäst. 
Det blev alltså bara travturer idag och med största sannolikhet även imorgon. Vågar vi hoppas på att vi kan cantra dem lite lugnt på måndag kanske?

Efter en natt med nästan nio grader varmt så känns det positivt på många sätt. Våren är på väg och vi kunde till och med öppna alla boxfönster på morgonen. Hästarna har stått och spanat ut mest hela dagen, det var väldigt uppskattat. Vi stängde dem dock för natten, först får det nog stabilt bli varmare grader innan vi lämnar dem öppna dygnet runt.
Den här värmen är så klart också en stor hjälp för att få tjälen ur banorna, nu borde det verkligen inte vara mycket tjäle kvar i banan. På ytan såg både rakbanan och dirtracken klart torrare ut och det är ett väldigt gott tecken att en del av allt vatten har kunnat rinna undan. Dock var det väldigt geggigt när jag klev ut där och man känner att det fortfarande finns tjäle kvar i botten, så det är den vi väntar på nu. 
Under förmiddagen jobbades det med rakbanan och det bör inte dröja många dagar innan vi kan börja cantra hästarna igen. I lördags var ju banan fin, men denna vecka har varit en enda lång väntan på att den här tjällossningsprocessen ska bli klar. Vi ska ändå inte klaga, det är ju suveränt att det har blivit så pass varmt och att det ändå går väldigt fort tack vare det. 
Vi fortsätter med våra travturer och är redo så fort banorna är det. 

Lugn onsdag för både oss och hästarna, men imorgon är det en vanlig dag igen.

Tjällossningsprocessen fortsätter och eftersom man inte med blotta ögat kan se hur mycket som återstår så är det inte direkt spännande att glo på en geggig och vattning bana. Det är när det vänder och den börjar torka upp som det börjar bli intressant, svårt att veta hur många dagar det dröjer dit. 
Vi fortsätter med travturer så länge, inte världens roligaste träning och hästarna längtar efter att få galoppera igen. Det är en del stall som verkar vila sina hästar medan de väntar på bana igen, det är ganska lugnt ute på området. Vi håller i alla fall igång dem så länge och även om hästarna är pigga så har de så här långt skött sig mycket bra.
Idag kom storloppspropositionerna ut och nu dröjer det nog bara någon dag innan även propparna för de vanliga loppen anländer, till en början kommer april och maj. Man vill ju börja planera upp säsongen för alla hästar och nu är det strax dags för det.

Så var det ny vecka och efter den första söndagen utan tävlingar på ett bra tag så var vi utvilade och redo. Dock var träningsmöjligheterna begränsade i och med att tjällossningen har kommit igång både på dirttracken och rakbanorna. Travslingan runt området var i alla fall i fint skick och där red vi samtliga turer. Det är mer motion än träning, men ett bra sätt att hålla igång hästarna tills banorna har tinat klart och torkat upp. 
I och med att det just nu är plusgrader dygnet runt så känns det som att det går fort, bara det senaste dygnet har det smält undan massor. Fältet där snön nyss låg tjock är nu helt grönt och rakbanan som var torr i lördags är nu vattentäckt. Exakt hur mycket tjäle som ligger kvar i banorna är svårt att veta, så länge det finns något kvar så ligger det där som ett lock, men när det sista lagret har smält kommer det börjar rinna undan och torka upp fort. 
Arbetsdagen flöt på bra och även om hästarna var pigga så skötte de sig fint allihop. 
Imorgon tränar vi vidare och troligtvis med samma upplägg.

Lugn söndag och uppladdning inför kommande vecka! 

Över natten hade snön smält undan massor, nästan otroligt snabbt. Igår var det mycket snö på fältet och det var fint att galoppera på, idag syntes gräset och den fina snön var förvandlad till slabbig isgegga.
Däremot var rakbanan i gott skick, men man kände att med den här takten så är det sista dagen på ett tag som vi kan använda den. Mycket riktigt så fick vi meddelande senare på dagen att nu har tjällossningsprocessen satts igång och tills vidare är banan stängd. Håller det sig på plus nu så borde det gå ganska fort att bli av med tjälen.  
Dagens träning gick bra och planen för dagen var att vi skulle vara klara extra tidigt. Detta för att avsluta dagen med en grillunch i stallet tillsammans. Året har ju börjat så bra för oss och det ville vi fira. Vi alla jobbar hårt och lägger ner mycket jobb och då ska man också kunna njuta lite när det blir framgångar. I normala tider hade vi gått ut på restaurang, men det fungerar inte riktigt just nu om man är flera personer.
Grilla gör vi annars ofta på sommaren, men det gick ju jättebra att göra även på vintern och det är så himla gott nästan oavsett vilken mat det än är eftersom man får den där speciella grillsmaken.
Det blev en väldigt trevlig avslutning både på dagen och veckan. 

Mycket mildare väder idag och snön börjar smälta, när sista turen var ute började det regna en hel del. 
Som jag skrev igår så är det lite dubbla känslor, nu är det ju bra förutsättningar och trevligt för hästarna att kunna galoppera på snön på fältet. Samtidigt vill vi ju ha dirttracken öppen igen och det med en vanlig vår och sommarbana. 
Nu kan vi ju inte påverka vädret ett dugg, så vad jag hoppas och önskar spelar ingen roll alls utan det blir som det blir. Det finns både fördelar och nackdelar med det mesta, så det är bara att anpassa träningen efter förutsättningarna.
Idag tränade vi ungefär som igår, blandat mellan snön på fältet, rakbanan samt runt området. I nuläget vilar bara fem hästar och det är de fyra som startade i söndags (Snowfoot, Kew Bridge, High Max och Sharp Eye) samt Beach Road One som har startat på länge och behöver gå ner lite i form nu innan han tränas upp igen inför vårens storlopp som vi har i åtanke för honom. 
Fina tvååringarna Douze Points och Sandstorm har tränat tillsammans i stort sett hela tiden, men för tillfället har vi delat på dem så de tränar var för sig med andra och äldre hästar. Det är nyttigt för dem att ridas med erfarna hästar och det är också bra att vänja sig vid att galoppera med olika hästar och inte alltid samma. 
Nu avslutar jag dagens inlägg med ett tips som inte är ett dugg hästrelaterat. På Svt Play ligger en svensk polisserie som heter Tunna blå linjen och om ni ännu inte har sett den så gör det. Det är tio avsnitt och sex av dem finns ute nu, det sjunde släpps på söndag morgon och de sista tre kommer ett i taget varje kommande söndag. 
En helt fantastiskt serie som utspelar sig i Malmö och som man fastnar snabbt för, enormt bra skådespelare och en insikt i livet som polis.

Nu har vi haft två väldigt lugna dagar tisdag och onsdag eftersom vi vaccinerade flertalet hästar i måndags. Tre av dem fick en temphöjning dagen efter vilket är en ganska vanlig reaktion på vaccineringen. Dessa fick ledigt även idag, men i övrigt var det träning som vanligt. 
De som har startat nu under vintern vilar ju ett tag och hur länge är väldigt individuellt. Idag var det igångsättning för Quagmire och House in Order. Quagmire har vilat i dryga 2,5 vecka, men varit så pigg och otålig att han visat tydligt att det är dags att sätta igång honom igen lite lugnt åtminstone. 
House in Order har bara vilat i dryga 10 dagar, men han mår bäst i både kropp och hull av att inte vila för länge. Dock får han får hålla sig i återhållsamma tempon ett tag framöver innan vi börjar öka på igen inför vårsäsongens lopp.
Stureplan var ute och galopperade i snön på fältet och han är stark som en björn, han älskar verkligen att få träna där och vill gärna dra på. Andreas har fått kämpa med honom varje dag för att hålla honom, idag gick det mycket kontrollerat och fint.
Övriga hästar var ute på rakbanan eller området och alla skötte sig bra även om de var ganska pigga och studsiga.
Nästa vecka verkar det kunna slå över helt till plusgrader vilket är både bra och dåligt. Dåligt eftersom det då förmodligen blir några dagar med väldigt begränsade träningsmöjligheter när både snö och tjäle smälter. Samtidigt är det ju bra om den processen går fortare, så kanske hellre några dagars rejäl gegga och sörja på banorna för att därefter ha vår och sommarbanorna klara. Nu längtar vi till våren, den får gärna anlända väldigt snart.

Lugn träningsfri onsdag för hästarna, men imorgon är vi tillbaka med träning som vanligt igen. 

Efter gårdagens vaccinering av drygt halva stallet så var det en väldigt lugn dag idag. Det var bara ett fåtal hästar som skulle ridas och det gick mycket bra. Även imorgon kommer det vara lugnt, men på torsdag är vi igång igen med träningen mer som vanligt igen även om det är en del hästar som nu får en kortare vila. 
Tidig kväll hade vi möte via Teams i Tävlingskommittén och nu är propositionerna kraftigt på gång. Om jag är rätt informerad så kommer storloppspropparna ut direkt efter helgen medan propparna för de vanliga loppen dröjer ytterligare någon vecka. Så fort de är ute kan vi planera in säsongen, det ser jag verkligen fram emot.

Idag kändes det lite som en "dagen efter dag". Dagen efter en intensiv och lyckad tävlingsdag samt att det nu är uppehåll innan tävlingarna drar igång igen i april. 
Vi hade fullt upp ändå att göra och vi har en hel del hästar som inte har startat i vinter och som är under uppträning, så det var inte som att vi saknade sysselsättning. Det var mest en extra lugn och nöjd stämning.
Vårt år har ju börjat väldigt fint och det känns så skönt att nu kunna avsluta vintersäsongen med de här resultaten samtidigt som vi vet att vi har många bra hästar som inte har startat, att våren ser spännande ut.
Från idag är dirttracken stängd ett tag framöver. Väderprognosen säger att det kommer bli ganska varmt på dagarna och då kommer de hyvla av banan ända ner till tjälen på vissa spår för att hjälpa till med att få tjällossningen att gå både fortare, bättre och jämnare. 
Tills banan är tinad och klar så får vi träna på snön eller på rakbanan och båda ställena kommer nu köras med mer frekvens (snön pistas). Så vi har fina förutsättningar att träna vidare på bra banor mot vårsäsongen i väntan på plusgrader.
Idag blev det vaccinering för mer än halva stallet. Vaccinationsreglerna har ändrats från en gång om året till en gång varje halvår och innan den 1 mars måste alla hästar vara uppdaterade på det nya systemet. Alla hästar som inte vaccinerades nyligen gjorde det idag och kommer få två dagar ledigt nu. Så imorgon blir en lugn dag med få hästar att rida.

Superhärlig avslutning på vintersäsongen! Snowfoot visade en imponerande löpskalle när han spurtade förbi konkurrenterna till seger i sista steget. 1400 meter var som vi befarade för kort för honom, men han har klass utan tvekan och det är det han vinner på. En häst som står distans och samtidigt har speed är de bästa egenskaperna och det ser spännande ut för honom till storloppen i år. 
Bra dag för övrigt också med en andraplats, en tredje och en fjärde för övriga starthästar som alla gjorde det fint. 
Vilken bra inledning på året det har varit för oss och ändå har vi så enormt mycket mer att se fram emot när vårsäsongen sätter igång.
Jag vill verkligen tacka alla i stallet för ett engagerat och bra jobb. Det gäller varenda dag, att man lägger ner det där lilla extra och gör det där utöver det nödvändiga för att det ska bli så bra det bara är möjligt. Små saker gör stora skillnader.
Dagar som idag när alla startar i loppen efter varandra så blir det tydligt vilket bra teamwork vi har. Alla hjälps åt och ser till att det fungerar som det ska, att alla tider och moment hålls och att allt flyter på enligt plan. Stort tack!
Jag har uppdaterat kommentarer om dagens insatser och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat!

En dag i snö och sol, faktiskt riktigt mysigt väder och lite helgkänsla så där som det brukar vara på lördagar. 
Blandad träning idag och pigga hästar överlag, kylan gör dem nog lite extra på hugget.
Inför morgondagen så har vi förberett så mycket vi kan eftersom alla hästarna startar på rad i loppen efter varandra. Vi har bl a gjort ett tidsschema och plan för vem som gör vad för att se till att allt med sadlingen och annat inför loppen flyter på smidigt. 
Vid lunch när vi var ute med hundarna så inspekterade jag också dirttracken. Intressant eftersom klockan var ungefär som den tid då tävlingarna rids imorgon och efter några timmars sol så kändes banan fin med gott fäste. Banan imorgon kommer förmodligen bli klart mindre lös än den varit de senaste veckorna tror jag. 
Inför tävlingarna som ju är vinterns sista så är det nu uppdaterat kommentarer om starthästarnas chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Nu närmar sig vinterns sista tävlingsdag, på söndag närmare bestämt. Därefter får vi lugna oss till april, men då drar ju både Jägersro och Bro Park igång med full kraft och några veckor senare även Göteborg (samt så klart också Övrevoll och Klampenborg). 
För de hästar som inte har startat i vinter så är det ändå relativt kort tid till vårsäsongen och de tränas för att vara redo när tävlingarna börjar igen. 
För de hästar som däremot har tävlat under vintern så vill vi ha ner dem en aning i form innan de fortsätter att träna igen och det gör vi genom att först ge dem några veckors ledigt och därefter träna igång i lugnare tempon till en början. De ska ju hålla formen under en längre tid och då är det bra om man litegrann kan få ner den ett tag nu.
Vi ser verkligen fram emot huvudsäsongen och har större lopp i åtanke för både flera av de äldre hästarna samt naturligtvis två och treåringarna, det ser väldigt spännande ut. Så fort propositionerna är ute så är det en mer exakt planering för säsongen som gäller, väntar bara på att de ska dyka upp snart.
Först gäller dock fokus på söndagens tävlingar med fyra starthästar och en intensiv dag med alla i loppen efter varandra. Självklart är det så klart imorgon träning som vanligt och förberedelser inför söndagen.

Rejält kallt även idag och vi hade fler hästar ute på snön på fältet. Vi testade tvååringarna där och det märktes att det var något nytt för dem, de var ganska vilda och ofokuserade. Det gick ändå bra, men som med allt annat gällande unghästar så krävs en del invänjning innan de lär sig helt vad det är frågan om. Att komma ut på ett stort fält fullt med snö och ingen direkt utstakad bana är en ganska stor förändring, men samtidigt också en nyttig övning.
Idag gjorde vi också något så ovanligt som startboxträning med en äldre och van häst, nämligen Kew Bridge. Eftersom hon under en lång tid endast startat över lång distans och nu testar 1200 meter så ville vi öva lite så hon är mer vaken vid starten. Så hon fick gå in i boxarna och gå ett litet kort snabbjobb på bara ett par hundra meter ut. Det såg fint ut, men inför söndag ska man så klart vara medveten om att det är en väldigt stor omställning distansmässigt.
Inför helgen ser det ut att bli varmare och håller den prognosen i sig så blir det en krävande vinterbana på söndag, men med gott fäste vilket är det viktigaste. 
Nu hoppas vi verkligen på lite trevligare grader framöver, den här kylan är ganska jobbig får jag säga.

En lugn återhämtningsdag för hästarna och en lugnare dag även för oss som jobbar i stallet även om det så klart är en massa jobb att göra ändå.
Imorgon tränar vi som vanligt.

Fjorton minusgrader på morgonen och kylan kändes rejält. Dock kröp graderna uppåt under dagen, det blev faktiskt både soligt och riktigt trevligt väder framåt lunch. Jag vet att det är ett väldigt tjatande om vädret på den här sidan, men när man jobbar mestadels utomhus och träningsmöjligheterna är extremt påverkade av vädret så blir det viktigt.
Banan var trots kalla grader i gott skick, men vi försöker ändå hitta alternativ för träningen emellanåt. Idag blev det galopp på snön för ett par av hästarna och de tyckte det var väldigt roligt.
På Bro Park finns flera stora fält där vi på sommaren kan ge hästarna extra gräsgalopper och variation i träningen. Dessa fält har nu ett rejält lager snö på sig och det går jättebra att rida där, det kändes som att underlaget var precis lagom djupt. 
Så idag hade vi en ganska stor variation på träningen och förutom snöträningen hade vi hästar på rakbanan, dirttracken samt runt hela området/skogsslingan. Det är ingen brist på möjligheter till olika sorts träning direkt, är väldigt tacksam för de fina förutsättningarna som finns till och med på vintern.
Vid lunch hade vi årsmöte i Bro Parks Tränarförening och det är alltid bra att kunna träffas och ta upp saker som rör oss alla gemensamt. Det är så klart lättare att föra fram önskemål, idéer och annat om vi gör det tillsammans. 
Imorgon är dirttracken stängd och hästarna kommer få en välförtjänt träningsfri dag.  

Det blev en lång dag och sen kväll igår, idag var nog de flesta av oss lite trötta. Hästarna ska ju skötas och tränas som vanligt så det var bara att kliva upp och dra igång dagen. Det är i alla fall betydligt enklare och mer motiverande när det har gått bra och vi var ju väldigt nöjda med alla hästar igår. Starthästarna mådde finfint och hade tagit sina lopp hur bra som helst, ett lika skönt besked varje gång. 
Vanessa jobbade hela dagen igår och hade därför en ledig dag idag, ersättare för henne i ridningen var Maria Neil och Ninni som båda rider en del hos oss när det behövs. 
Dagen flöt på bra och hästarna skötte sig utmärkt även om de var lite "måndagspigga" så här dagen efter en träningsfri dag.
Det var också startanmälan idag till på söndag då vinterns sista tävlingsdag rids och då har vi fyra starthästar: Snowfoot, Kew Bridge, Sharp Eye och High Max. Naturligtvis kom de precis i loppen efter varandra så det blir till att göra en ordentlig planering inför tävlingarna för att få det att fungera smidigt. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Jaha, det var ju en annorlunda tävlingsdag. Lång väntan på tävlingar och jag kan inte minnas senast vi red lopp på kvällen i elljus. För att ta det från början;
Lopp 1 där vi hade med Beach Road One skulle ridas kl 11.50 och vi gick upp till banan sadlade och klara kl 11.25. Jag körde min bil upp och halvvägs upp i backen mot banan ringer Tove och meddelar att ambulansen (som ju är obligatorisk på tävlingar) har kört av vägen och loppen är framflyttade. "Ska vi gå kvar i ledvolten och vänta?" frågade jag lite dumt (med tanke på hur det blev), intet ont anande hur lång tid det här skulle ta. 
Beach Road One såg minst sagt konfunderad ut när han kom tillbaka till stallet och sadlades av igen, han var ju helt mentalt redo för start och så fick han gå ett par varv i ledvolten och hem igen. För en tävlingshäst blir det väldigt konstigt och det var faktiskt bra att vi inte behövde sadla upp honom igen efter typ en halvtimme för det hade kunnat stressa upp honom.
Det dröjde innan besked om tid kom och länge trodde vi att tävlingarna kanske var någon timme försenade eller så. En ny ambulans fanns dock så långt bort som i Norrköping och därför tog det väldig tid. Det ska sägas att det finns ingen möjlighet att ha vanliga ambulanser för de är upptagna med akuta fall i samhället, det är s k eventambulanser man ska ha. 
Till slut fick vi besked om att första loppet skulle ridas kl 16.10, dvs nästan 4,5 timmes försening. 
Vi var ett litet gäng som hängde i köket under tiden och raskt inhandlades pizza och fika, så vi hade rätt trevligt även om det blev en väldigt lång dag minst sagt. 
Sharp Eye startade i sista loppet och det var först strax före kl 19 tävlingarna var avklarade. 
Skönt ändå att det var värt väntan när alla tre startande gjorde jättefina lopp och dagens resultat blev tvåa, trea och tvåa. Det hade så klart suttit fint med en seger, men vi är ändå väldigt nöjda med dem allihop. 
Jag har uppdaterat mer utförliga kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där!

Första turen för dagen var tvååringarna Sandstorm och Douze Points som reds på dirttrackbanan. De har bara varit där en gång tidigare och det var ganska länge sedan. Då kändes det som att de inte var helt redo för det och sedan dess har vi hållit oss på rakbanan, men idag var det dags. De skötte sig verkligen strålande båda två och vi kommer nu ett tag framöver varva träningen mellan rakbanan och dirttracken. 
När Chamori i turen efter kom ut från stallet hann hon skritta några steg och sedan tvärstannade hon och bara stirrade. Det visade sig att en älg med sin lilla unge (kalv heter det väl?) kom gående i slänten precis till höger om rakbanan. Det är ett ordentligt staket (viltstängsel) emellan, så de ska förhoppningsvis inte ta sig in på området, men hästarna blev ändå väldigt rädda/fascinerade när de såg dem. 
Älgar, vilka otroligt pampiga djur de är, så fina och annorlunda på något sätt. En tidig morgon för några år sedan när jag körde hemifrån så stod en älg mitt på vägen och gick sedan in på ängen bredvid bilvägen och det var en sådan mäktig upplevelse att se den så väldigt nära som det blev den gången. Däremot är de ju så klart en stor fara i trafiken och vi vill inte heller ha in dem på området och skrämma hästarna. 
Sista turen för dagen var raskare träning för High Max och Snowfoot som båda siktar på start nästa söndag och de gick ett längre arbete tillsammans och gjorde det bra. Speciellt Snowfoot ser ut att ha gått framåt väldigt mycket på sin debutseger.
I samma tur reds också Timo Nurmos som håller sig i mellantempon i väntan på vår och gräslopp. Vi har en lös plan om att åka och göra en start i Frankrike med honom i april för att komma igång med säsongen lite tidigare. Dessutom har han som franskfödd 40 procent i bonus på eventuella prispengar vilket ju är en extra motivation att åka dit. 
Han har just nu 86 i handicap, men vi tror att han kommer kunna höja sig mycket under året och vi har mycket förväntningar på honom.
Igår kom storloppspropositionerna för Norge och Danmark och nu väntar vi bara på de svenska också för att i alla fall kunna planera årets storlopp. Sedan vill man ju så klart också ha de vanliga propositionerna snarast. Detta för att kunna göra en fullständing planering av säsongen både för de vanliga handicaphästarna men även för de som siktar mot storlopp, de ska ju också ha något eller några vanliga lopp som förberedelse.
Imorgon är det tävlingar igen och jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar, ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

En ganska vanlig arbetsdag med träning i lite lagom tempo. Kallt på morgonen, men graderna kröp uppåt med solens ankomst under dagen. 
Hästarna såg fina ut och skötte sig bra även om de blir lite extra pigga och laddade av snön och kylan. 
Imorgon är det planerat en hel del intressant träning och rapport kommer som vanligt under morgondagen. 

Snöstormsväder imorse, det blåste så mycket att det snöade helt åt sidan istället för nedåt och det kändes isande kallt trots att det rent gradmässigt inte var så farligt. Är lagom less på snö och kyla nu och drömmer om vår och värme, kan det bli en extra tidig vår i år kanske?
Efter en kall natt så var banan helt okej men ändå åt det lösare hållet. Vi höll oss i mellantempon som kändes ganska lagom och hästarna skötte sig fint. 
Håller verkligen tummarna för att det inte blir för kallt på söndag så det blir bra fäste i banan vilket är det absolut viktigaste. 
Jag har idag uppdaterat med nya bilder eftersom Wolfram har tagit en hel del jättefina träningsbilder och ni hittar dem (samt några bilder från Snowfoots seger) under fliken Veckans Bilder, så titta in där!

Lugn dag på träningsfronten, men imorgon tränar vi som vanligt igen!

Efter gårdagens 16 minusgrader kändes dagens 4-5 minus som rena lyxen. Det är märkligt hur fort man vänjer sig, hade de här graderna varit för några veckor sedan hade jag gnällt som sjutton över kylan och nu var det ren glädje över hur milt det kändes idag.
Dirttracken hade också svarat mycket bra på att graderna hade gått upp och den hade ett gott fäste även om den fortfarande var åt det krävande hållet så klart. 
Vi kunde därför träna på raskare med de hästar som var inplanerade för det och de såg fina ut och gjorde det med plusintryck allihopa.
Efter fikarasten var det sedan kvar att rida de hästar som tränar i lugnare tempon och även det gick bra. Det gällde då främst de som startar först till vårsäsongen och oj vad vi längtar tills dess och när det är dags för betydligt fler av våra hästar att starta. 
Man får glädja sig åt att vi faktiskt nu är inne i februari och det är inte så himla många veckor ytterligare innan våren borde närma sig, i alla fall enligt almanackan. Just nu får man kanske inte några hejdundrande vårvibbar när det snöar hela tiden, men vädret kan ju ändra sig väldigt fort.
Imorgon blir det en lugnare dag på träningsfronten eftersom dirttracken är stängd.

16 minusgrader imorse! Minst sagt krispigt... Efter en ledig helg för hästarna så var det bara att ta sig samman och gå ut och träna. Vi höll oss i lugna tempon och mest var syftet att ha dem redo för morgondagen då det är aviserat betydligare varmare och trevligare grader. Så vi hoppas på att kunna träna på mer då är planen.
Hästarna skötte sig fint i alla fall och banan var så klart lös men ändå helt okej.
Startanmälan idag och på söndag har vi Beach Road One, House in Order samt Sharp Eye till start.
Det var också anmälningar till söndagen efter (den 14e) som är den sista tävlingsdagen för vintern och även där har vi några anmälda som siktar på start.

21 minusgrader under natten och 18 minusgrader på morgonen! Extrema förhållanden, men som tur var sken solen under dagen och graderna gick upp något. 
Vi hade bara två starthästar idag och ingen av dem hanterade banan, sådana här dagar gör vissa hästar det väldigt bra och andra inte alls. 
Tyvärr ser kylan ut att ligga kvar ett tag, nu önskar vi bara att det blir lite mer normalt igen både gällande väder och bana.

Minus 12 på morgonen som en timme senare hade sjunkit till 14 minusgrader. Banan var fri från klumpar på morgonen, men så klart väldigt lös och kändes ganska ihopfrusen. 
Det kändes otroligt bra att vi tränade på raskt igår och beslutet att låta bli att träna idag var ganska enkelt. Det hade absolut gått att rida om man velat, men kändes bara onödigt med tanke på banan och kylan.
Hästarna fick istället gå i walkern extra länge och de rör sig i rask takt där så det blir ordentlig motion för dem. De snappar ganska fort upp när det blir en ledig dag och många av dem tog en extra tupplur under förmiddagen som en extra återhämtning.
Det blev istället städning, manfrisering samt extra ordentlig rykt och skötsel av samtliga. Lite pyssel och mys helt enkelt.
Imorgon verkar det bli ännu kallare och så klart oroar det om det går att få banan bra nog. Förhoppningen är att solen som ska komma under dagen gör att det värmer upp lite och hjälper till med fästet. Jag har uppdaterat kommentarer om morgondagens starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Det hade snöat massor under natten och vi nästan pulsade fram mellan stallet och walkern på morgonen. Misstanken var att banan skulle vara tung då med tanke på all snö, men den var i ett strålande fint skick. Nattpersonalen hade lyckats hyvla av snön och den snö som trots allt kommit in i banan gjorde den precis lagom fuktig med väldigt bra fäste och inte särskilt tung.
Vid vår, sommar och höst kan man göra planering för träning utan att fundera så mycket på vädret, banan är i stort sett alltid bra. Nu under vintern får man dock vara betydligt mer på hugget och flexibel med planerna efter förutsättningarna. Nu var det ju toppenbra bana idag så vi passade på att träna på extra raskt med de hästar som det behövdes med. Kändes väldigt bra att kunna göra det och det såg fint ut överlag.
Imorgon hotar det med att bli väldigt kallt, så det är inga säkra planer inför morgondagens träning. Det enda jag vet är att innan något schema för dagen kan göras så måste banan inspekteras, är det alltför kyligt så fryser banan lätt ihop. På återhörande imorgon och då kommer också kommentar om söndagens starthästar. 

Minus sex grader imorse. Kanske egentligen inte jättekallt, men tillräckligt för att dirttracken skulle kännas åt det torrare och lösare hållet. Vi höll oss därför i lugna tempon med hästarna. Den här vinterperioden som varit nu gör att banan är mer krävande och då är det bättre att se mer långsiktigt på det och spara på hästarna i träningen även om det innebär att de kommer till loppen något mindre hårt tränade. Jag hoppas och tror att vi har igen det framöver mot våren och framåt.
Under dagen började det snöa också och när vi var klara och det var dags att åka hem så fick man köra lugnt då det var en hel del modd på vägbanorna. Det inträffade tydligen också en masskrock i Upplands Väsby under eftermiddagen så det gäller nog att vara försiktig på vägarna ett tag framöver.
Under eftermiddagen och tidig kväll följde vi naturligtvis tävlingarna från Dubai och det är ju alltid roligt när skandinaviska hästar startar och speciellt när de går så bra som de gjorde idag med två starka fjärdeplatser i mycket tufft sällskap. Glädjande var också att se Ya Hayati vinna, det var ju den häst som slog Timo Nurmos när han blev tvåa i Meydan Trophy förra året. Dagens övertygande seger stärker så klart den insats Timo gjorde förra året, att det var en bra häst som slog honom.

Lugn onsdag med återhämtning för hästarna efter två ordentliga träningsdagar. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen och hoppas att den där kylan med många minusgrader som verkar vara på väg håller sig borta.

Bra bana även idag, gott fäste och fint skick på dirttracken om än åt det tyngre hållet som det ju blir när det är minusgrader. Just fästet i banan är ändå det viktigaste och så länge graderna håller sig bara en bit under nollan så är det bra. Dock ser det ut att kunna bli rejält kallare mot slutet av veckan och då kommer också banan bli lösare och torrare vilket inte är någon fördel. Vi får hoppas att den där prognosen ändrar sig eller helt enkelt inte slår in, det är ju några dagar dit.
Träningen idag var åt det raskare hållet för flertalet av hästarna, inte snabbjobb men väl friskare tempon och det gjorde de bra allihop. Några av hästarna höll sig dock i lugnare tempon och det är de som är under igångsättning eller uppträning inför våren och inte har någon plan på start nu under vintern.
Imorgon är dirttracken stängd och det är endast rakbanan som gäller för träning. För vår del kommer de flesta hästar få en ledig dag från träningen, så länge banorna är mer krävande så är det bra att kunna lägga in dagar för extra återhämtning emellanåt. 

Äntligen träning som vanligt igen! Dirttracken var toppfin imorse och pigga hästar kunde få komma ut för att träna och rasta av sig lite. Efter att banorna varit helt stängda nu i tre dagar så var det otroligt efterlängtat av både hästar och folk att allt var tillbaka som vanligt igen idag. 
All snö har smält bort efter dessa dagar med plusgrader, men så började det snöa under förmiddagen och det ganska rejält. Kändes rätt onödigt faktiskt, men det ser i alla fall inte ut på väderprognosen som det ska snöa mer den här veckan. Dock kommer minusgraderna hålla i sig ett tag framöver, men vi hoppas det inte blir alltför kallt utan håller sig så där lite lagom under nollan.
Idag var det anmälningar till söndagen den 7 februari och vi har då Beach Road One, House in Order, Quagmire och Sharp Eye anmälda. Först är det dock tävlingar på söndag (den 31a), men det startanmäldes inte idag eftersom samma startlista/program kommer att köras med exakt samma hästar som skulle ha tävlat igår alltså. 
Imorgon siktar vi på en del raskare träning för några av hästarna. 

En ledig och träningsfri söndag för både hästar och ordinarie personal. Vi har nu under eftermiddagen fått sms om att både dirttracken och rakbanan är öppna för träning imorgon vilket var ett väldigt skönt besked. Det betyder alltså att banpersonalen har fått ordning på banorna och det kan jag garantera har varit ett rejält jobb att göra med tanke på hur det såg ut på lördag lunch. 
Nu längtar vi efter träning som vanligt imorgon!

Nu är beslut taget att morgondagens tävlingar inställs, men de kommer istället att ridas nästa söndag med exakt samma startlista. Har man varit ute och känt på banan så vet man att det inte är någon tvekan om att detta är helt rätt beslut. Banan genomgår just nu en process där det frusna lagret i botten tinar och kommer upp som vatten, banan är geggig på toppen och isig under. 
De banansvariga har nu satt in ett helt team av folk som kommer jobba med banan från och med imorgon när det åter går mot minus. Då kommer banan torka upp fort och det krävs mycket arbete för att den då ska bli jämn och fin igen. 
Vi räknar med att kunna träna som vanligt igen från och med måndag eftersom det ser ut att hålla sig på minusgrader under nästa vecka. Så förhoppningsvis goda förutsättningar för bra träningsbana kommande vecka samt en god tävlingsbana nästa söndag istället. 
Vi har haft en jättetrevlig lördag i stallet idag med mycket pyssel och fix. Vid fikat firade vi Snowfoots fina seger i söndags med lyxfika som var fantastiskt, det fanns liksom allt. 
Nu tar vi lite helg och laddar för kommande vecka.
Jag önskar er alla en riktigt trevlig fortsättning på den här helgen!

Inte de bästa förutsättningarna för träning idag. Att gå från ganska mycket snö och rejält med minusgrader till regn och plusgrader är ju sällan någon höjdare. Egentligen vill jag att plusgraderna nu bara ligger kvar så allt bara smälter undan även om det är en process som tar ett tag. Dock ser det ut som att minusgraderna är tillbaka redan söndag kväll och de här dagarna med plusgrader är tillfälliga.
Ingen träning alls idag, alla banor stängda pga tjällossning. På travvägarna är det isigt och halt även om det absolut går att rida om man vill. Våra hästar gick bara i walkern och faktiskt såg jag inte en häst som var ute och reds (så klart kanske några var ute som vi inte såg till men någon anstormning var det inte).
Istället får man passa på att hinna med annat, vi friserade t ex manar och har nu hunnit med drygt hälften. Dessutom en del storstädning och det är så härligt när man rensar ut, sorterar och får det riktigt finstädat. 
Imorgon kommer besked om söndagens tävlingar, kommer de flyttas till nästa söndag?

Morgonen inleddes med baninspektion. Dirttracken hade börjat släppa utvändigt men invändigt såg och kändes den bra även om misstanke fanns om att det inte skulle hålla så många timmar. 
Det tog bara en stund så kom sms-meddelande om att banan stängde pga tjällossning vilket inte var så oväntat med tanke på hur mycket det har smält och smälter sedan plusgraderna anlände. 
Rakbanan höll ihop bra i alla fall och vi kunde träna där. Vi höll oss mest i lugnare tempon eller något mer men det kändes onödigt att gå alltför raskt med tanke på att man inte riktigt vet hur länge det håller ihop. Det är ju inte så bra om man kommer i raskt tempo och det har börjat släppa någonstans. 
Det gick i alla fall fint att träna där idag, men inför morgondagen ser det inte direkt strålande ut. Det är ganska troligt att det är en tjällossningsprocess på båda banorna då och de här väderomslagen fram och tillbaka är ju inte mycket man kan göra åt tyvärr. 
Vad jag förstår så finns en plan om tävlingarna på söndag skulle bli inställda, då flyttas de till annan dag troligtvis. Det här är inget jag hundra vet vill jag påpeka, men eftersom det åter kommer bli kallare nästa vecka så bör det inte vara några problem med banorna då. 

Idag var då som vanligt dirttracken stängd och några av hästarna tränade istället ute på rakbanan medan övriga hade en träningsfri dag idag. 
Banan var fin idag och än så länge finns det kyla kvar i banorna, men hur många dagar ytterligare om plusgraderna håller i sig? Det bästa hade varit om plusgraderna sedan låg kvar för då skulle banan först smälta och bli geggig och därefter torka upp. Det ser dock ut som att det kan bli minusgrader igen i slutet av nästa vecka.
Under kvällen har jag samtidigt som en del arbete vid datorn har skötts även tittat på hela ceremonin när Joe Biden svors in som ny president i USA. Han har tidigare myntat ett uttryck som jag tycker är väldigt bra och tänkvärt: "Failure at some point in your life is inevitable, but giving up is unforgivable". Fritt översatt; "Misslyckande vid något tillfälle i livet är oundvikligt, men att ge upp är oförlåtligt". 

Plusgraderna kryper närmare, men än så länge är banan bra och går att träna på. Ofta ligger kylan kvar på djupet längre, så även om det nu börjar töa så borde det ta någon dag ytterligare innan det blir geggigt. Hoppas jag i alla fall... Just nu är väderprognosen extra intressant, vi är ju så beroende av vädret för både träning och tävling och de här omslagen fram och tillbaka är det som ställer till det. 
Söndagens starthästar fick ledigt även idag och de är väl värda ett par dagars ledighet för återhämtning. Övriga hästar tränade som vanligt, de som är igång för fullt tränade på i raskare tempon men vi har också några som just nu grundtränas i lugnare och uppbyggande träning inför vårsäsongen. 
Jag hann precis lagom hem innan möte i Tävlingskommittén började och det tog 2,5 timme. Vi har ju överlag under året övergått till att ha möten över Teams och det fungerar faktiskt väldigt bra. Det är ju en stor fördel att folk från hela landet ska slippa resa för att träffas, men samtidigt kan man ju säga att egentligen är det ju trevligare att ses "live" och kunna diskutera.
Imorgon blir det träning på rakbanan eftersom dirttracken är stängd på onsdagar.

Så var det måndag och ny vecka. Det är aviserat varmare väder (plusgrader) från mitten av veckan och framåt så vi får se om banorna håller sig bra under veckan eller inte, tror det mest hänger på om graderna sjunker på nätterna eller inte. Idag var banan jättefin och vi tränade på i hyfsade tempon och hästarna såg fina ut. 
Gårdagens starthästar mådde utmärkt, kändes bra i benen och rörde sig smidigt. Det är alltid något som oroar när de har tävlat, hur har de tagit loppet? Det är ett skönt besked att få när man på morgonen och förmiddagen inspekterar dem noga och ser hur de mår, att allt är bra. Det är mycket tid överlag vi spenderar med att ta hand om hästarna och se till att allt är bra med dem och inte minst så här efter ansträngning och tävling.
Idag var det startanmälan till söndag och då har vi två starthästar, Kew Bridge och Quagmire. Däremot inga anmälningar idag eftersom det är tävlingsuppehåll nästa söndag pga Prix d´Amerique som det alltid är fullt fokus på för travspelarna och därför en dålig speldag att ha. Så nästa tävlingsdag efter söndag blir två veckor senare, dvs den 7 februari.

Snowfoot! Vilken härlig seger! Man ska veta att bakom varje seger i alla klasser ligger det mycket jobb bakom, det kommer inte gratis. Men i det här fallet ligger det så enormt mycket mer än så, ingenting har varit enkelt med den här hästen och vi har fått kämpa hårt. Från inridning och framåt så har varje moment behövt jobbas med massor, men positivt har varit att när han väl lärt sig något så har det fungerat.
Det här med startboxarna har inte varit enkelt och hur många timmars träning har han gjort sammanlagt kan man undra? Stort tack till starter Tove och hennes duktiga personal som hjälpt oss flera gånger i veckan med att träna honom och få honom trygg och säker med det här. 
Jag vill också tacka alla i vårt stall som jobbat med Snowfoot från början och framåt, det har inte alltid varit lätt och det har varit väldigt tålamodsprövande men har också gett bra resultat med en häst som har stor kapacitet. 
Övriga hästar idag var trea, fyra och femma och mer om allas insatser kan ni läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Äntligen bra väder och banförhållanden! Hela denna vecka har det varit minst sagt klent med bra möjligheter, det har varit geggigt och varmt, kallt och isigt, snö som packat sig i hovarna mm mm. Har det inte varit det ena så har det varit det andra. 
Samtidigt ska man komma ihåg att fram till den här veckan har vi haft suveräna träningsmöjligheter hela tiden och plusgrader som gjort att banorna varit i perfekt skick och vi har sluppit djupa och lösa banor. 
Vi har tagit det väldigt lugnt den här veckan och inställt en hel del, de som har ridits har gjort det väldigt återhållsamt och lugnt. Man måste ha is i magen i de här lägena och spara på hästarna, det kommer man ha igen till våren om inte förr. 
Idag hade dock graderna gått uppåt och det var fäste i banan som äntligen var bra. Kändes väldigt skönt att kunna komma ut och galoppera dem lite så de fick rasta av sig en aning, det är pigga hästar efter de extra vilodagar som varit. 
Imorgon är det då tävlingar igen, tyvärr har Quagmire ådragit sig ett sår som ömmar, så han kommer inte starta. Då återstår fyra hästar från vårt stall och som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där. 
Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Elva minusgrader! Nu har vi varit bortskämda länge med plusgrader och vana vid trevligare grader. När det nu blev så här kallt så är vi så ohärdade att vi fick en smärre chock av kylan. Förr om vintrarna kunde det ju vara närmare 20 grader kallt, med lite perspektiv i sikte så var det egentligen inte så vidriga förhållanden som det kändes som. 
Banan var väldigt lös men i övrigt bra på morgonen. Efter några turer blev det dock isklumpar i banan och den blev helt enkelt inte bra nog att träna på längre och vi lät bli de sista turerna av säkerhetsskäl. 
Nu verkar det bli bättre redan imorgon, så efter en klen träningsvecka så hoppas vi kunna göra lite mer med hästarna då.

Det var minusgrader idag, men trots det var det "styltväder", dvs det blev isstyltor som packar sig i hovarna. Normalt sett är det endast ett problem vid nollgradigt när snön smälter, så det var minst sagt märkligt. 
Efter första turen tog vi en längre rast och väntade på att en del snö skulle plogas av samt att graderna kanske skulle ändras så att det blev torrare i snön. 
Andra turen gick bättre, men även där fastnade det och risken blev för stor, så de sista turerna inställde vi. 
Det har varit klent med träningen i veckan, men i de här lägena gäller det att ha lite is i magen och inte stressa på och jaga runt när väderförhållandena (och därmed banorna) inte är optimala. 
Imorgon ska det bli väldigt kallt, men till söndag säger väderprognosen att graderna ska bli mera lagom med endast ett fåtal minusgrader. Just nu är det vädret som avgör det mesta faktiskt.

En onsdag med öppen dirttrack och vi kunde därför träna som vanligt. Banpersonalen hade kämpat med banan när det igår slog om från plus och regn till snö och minus på bara en liten stund. Så klart inte så enkelt när banan är blöt och sedan fryset snabbt. Idag fanns det en del isklumpar kvar, men mest utvändigt och det gick att hitta spår på den inre halvan som var okej. För säkerhets skull så höll vi oss i lugnare tempon, men hoppas och tror att imorgon går det att träna på mer igen.

Efter en dag med snö så blev det plusgrader och regn under natten så hade det smält rejält och båda banorna blev oridbara. Dirttracken stängdes redan tidig morgon och rakbanan stängde efter någon timme, men den hade egentligen kunnat vara stängd direkt eftersom den var geggig och ojämn. 
Att inställa blev ganska självklart, men vi fick tidigt besked om att dirttracken istället kommer vara öppen imorgon (den brukar ju annars vara stängd på onsdagar). Vid niotiden slog vädret snabbt om och övergick till minusgrader och banorna kördes flitigt för att de inte skulle frysa ihop under tiden. 
För oss blev det en pyssel och fixdag och imorgon blir det träning för fullt igen.

Så var det måndag igen, men de här härliga plusgraderna vi har haft är puts väck och nu är kylan och snön något som vi verkar få leva med ett tag framöver tyvärr. Ska man se det positivt så är det vackert och klart ljusare med snön, dock överväger det inte för min egen del alla nackdelar med kylan. Hoppas starkt på att vi får varmare grader snart igen!
Vi inledde dagen med träning på dirttracken, men då snön fastnade i litegrann i hovarna så övergick vi efter två turer till rakbanan för att minimera tiden utanför banan eftersom det är betydligt närmare till rakbanan än till dirttracken.
Det blev som vanligt på måndagar något av en rutinträningsdag med lagom raska tempon och hästarna var pigga och glada.
Startanmälan idag till på söndag och då startar vi Snowfoot, Sharp Eye, High Max, Quagmire och House in Order. Vi har alltså hästar i fem lopp av sex möjliga och det blir en hektisk dag. 
Det var också anmälningar till den 24e, dvs veckan efter och då har vi några anmälda men eftersom också flera startar på söndag så blir det nog färre startande nästa vecka. 

Tävlingar idag, men med bara en startande så hade vi en relativt lugn dag. Sharp Eye gjorde det bra igen och blev trea, bara 1,5 längd från segern. Hade banan varit som förra veckan och alla veckor innan dess så hade hans segerchanser ökat betydligt. Nu var det tung och krävande bana och med 66 kg på ryggen så tog det ut sin rätt sista biten. 
Han är verkligen en jämn häst som i stort sett alltid är med i segerstriden och man får vara nöjd med dagens insats.
Imorgon är det startanmälan till söndag (den 17e) samt anmälningar till söndagen efter, dvs den 24e.

Trevlig lördag med blandad träning åt det raskare hållet för en del av hästarna. Det är ju en slags mysig helgkänsla på lördagar som är svår att förklara, vi jobbar ju som vanligt då men ändå bär man med sig att det är helg. 
I måndags började Vanessa jobba hos oss, hon kommer från Annika Sjökvists stall och har även tidigare ridit monté. Hon har ridit lite turer åt oss förut, men från nyår är det på heltid och har nu alltså jobbat sin första vecka och det har verkligen gått jättebra. 
Imorgon är det då tävlingar igen, men vi har det lite lugnare med endast en enda starthäst. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och det finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg! 

Under natten hade det kommit ganska mycket snö samtidigt som temperaturen låg runt nollan. Det var alltså risk för "styltor" dvs när snön packar sig i hovarna och inte släpper vilket ger en stor ökad risk för vrickningar. Då brukar vi ställa in träningen direkt, man ska inte rida då helt enkelt. 
Dock såg det inte ut som att det låg så himla mycket snö just på de ridvägar vi använder till och från banorna och efter en försiktig testrunda så kunde vi konstatera att det inte var några problem alls, vi kunde träna på enligt plan.
Som ofta på fredagar var det lite av en mellandag med något lugnare tempon och arbetsdagen flöt på utmärkt. Imorgon blir det mer tempon för några av hästarna.

Idag hade vi trevligt gästspel av Ninni Westerlund. Ninni var tidigare proffsjockey och när man inte ridit lopp på fem år så får man lov att rida amatörlopp vilket hon har gjort. Efter barnafödande så har hon nu ridit ut en del samt även ridit monté och nu kommer hon att rida amatörlopp på High Max nästa söndag. Idag red hon honom samt Quagmire och båda hästarna var väldigt pigga och starka, de gjorde sitt bästa för att träna ryttaren lite extra... :)
Det var mellantempon och lite raskare tempon som gällde idag, de flesta på dirttracken men även några på rakbanan.
Arbetsdagen flöt på bra och vår hovslagare var på plats och hann med mycket arbete.
Igår uppdaterade jag här på sidan med nya bilder, finns under fliken Veckans Bilder, så kolla in där. Även Våra Hästar är nu uppdaterad med nya bilder på hästarna och en lite allmän uppfräschning av den sidan, så ta gärna en titt även där.

Idag var det som vanligt på onsdagar rakbanan som gällde för några av hästarna medan en del av dem hade en träningsfri dag. De som tränade höll sig i lugna tempon och skötte sig fint allihop. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Nu är det lite vinterkänsla med snö även om det inte är några jättemängder som kommit. Själva snön är ju lite mysig, men minusgrader och fruset är inte på min favoritlista. Dock känns det alltid lättare när vi kommit in i januari och ett nytt år, då ligger liksom våren inom räckhåll på ett annat sätt än i oktober/november. Man vet att även om det skulle bli riktig vinter nu så dröjer det inga evigheter innan våren är här.
Banorna är i mycket fint skick och det var blandade tempon som gällde idag. Raskare för Quagmire och Snowfoot som båda siktar på start den 17e och de ser starka och bra ut båda två. 
House in Order tog Nyårsdagens lopp på bästa sätt, han blev snarare mer peppad och uppiggad. Idag var han enormt på hugget på banan och Andreas fick jobba ordentligt för att inte skulle gå för fort.
En stor glädjekälla är att se hur fin Timo Nurmos är nu, han rör sig så lätt och och avslappnat och förväntningarna inför året är stora. Egentligen är det synd att han inte åker med till Dubai, men det blir för kort tid och han har egentligen bara ett lämpligt lopp där nu eftersom deras säsong är så förkortad.
En annan häst vi har stora förväntningar på är Chamori och hon grundtränar med mycket uppbyggande arbete just nu och ser toppenfin ut. Hon är anmäld i de flesta storlopp och årsdebut blir till våren.
Perfect Sister har varit på gång att starta, men just nu växer hon en del och vi får ha is i magen och hålla igen på träningen tills hon är redo. Det här är en mycket kapabel häst som vi tror kommer göra sig gällande i storloppen under året.
Åringarna Sandstorm och Douze Points fortsätter att sköta sig strålande bra och de utvecklas snabbt just nu både träningsmässigt och framför allt kroppsmässigt. Det är så roligt att följa dem, de gör nya framsteg i stort sett varje dag. 
Imorgon är dirttracken stängd, men vi tränar några på rakbanan istället som vi brukar göra på onsdagar.

Idag var det rutinträning som vanligt på måndagar, lagom raska canters och lite blandat mellan dirttracken och rakbanan även om vi hade fler ute på dirttracken i höger varv som det ju alltid är på måndagar.
Startanmälan idag till på söndag och då har vi bara Sharp Eye som startar. Det var också anmälan till nästa söndag (den 17e) och då har vi House in Order, High Max, Quagmire och Snowfoot anmälda. 
Efter en fullspäckad dag för min del så blir det en lite kortare uppdatering idag, men en mer utförlig kommer imorgon!

Det gäller att njuta den sista lediga söndagen på ett tag framöver. Nu är det tävlingar varje söndag fram till mitten av februari med ett undantag; den sista söndagen i januari när Prix d´Amerique körs är det tävlingsfritt eftersom allt fokus från ATG ligger på Frankrike.
Imorgon inleder vi en ny vecka och tränar som vanligt.

En jättehärlig dag i stallet! Så klart känns allt roligare och mer glädjefyllt efter en dag som igår, det bär man med sig hela tiden. 
Det var en lugnare dag eftersom gårdagens start och kvalhästar (som tagit sina lopp/kval mycket bra) fick ledigt och det var därför inte lika många turer att rida som vanligt. Istället mer tid till pyssel och fix med hästarna samt att det också behövdes städas och fixas i stallet med täcken, träns mm som vi använde igår på tävlingarna och som vi inte hann med igår. 
Vid fikat firade vi med både bubbel, tårta samt en underbar Banoffie Pie som var gjort till High Max ära med hans namn och dress på till och med. Googla gärna receptet till den här pajen som är helt fantastiskt god, det är ett tips för de som letar en god dessert.
Vid lunch kom de nya handicaptalen efter gårdagens tävlingar och Beach Road One höjdes två kilo och är nu uppe i hela 89! Det är dubbla känslor så klart, det blir ju mycket tuffare för varje höjning, men hittills har han klarat det med bravur. Samtidigt är det ju väldigt roligt att han en häst som är uppe så högt i handicap att de allra största storloppen kan vara aktuella framöver. 
Nu tar vi en lugn söndag imorgon vilket känns väldigt skönt för att ladda batterierna inför kommande vecka!

Det är faktiskt svårt att uttrycka hur glad jag är över dagens resultat. Efter ett riktigt uselt år så har det sedan en tid känts som att vi är på gång och att resultaten borde komma. Att orka fortsätta tro på att det man gör ska ge utdelning när det är motigt är svårt, det är lätt att börja ändra på allt möjligt. Samtidigt är det viktigt att just analysera och ändra på det som verkligen ska ändras på och det tycker jag att vi har gjort.
2020 har varit ett väldigt tufft år och att då få inleda 2021s första dag med de här resultaten känns mer än fantastiskt, det känns som den bästa present man kunde få.
Två segrar och nos ifrån en tredje seger och alla hästar gick starkt och bra. Det här sporrar bara till att vi ska jobba ännu hårdare, uppåt och framåt.
Jag har uppdaterat med kommentarer om varje hästs insats idag och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.

Nu har vi klarat av årets sista dag och faktiskt blev det också den första dagen som Sandstorm och Douze Points var ute på dirttracken! Det var mycket nytt i och med att det var elljus och tidig morgon (vi valde den tiden eftersom det är tomt på banan då för att slippa andra hästar när de inte är vana), men det klarade det bra och de är så duktiga med allt.
Nu lägger vi år 2020 bakom oss och blickar framåt mot år 2021 som vi längtat efter. De flesta människor har nog i större utsträckning än vanligt sett fram emot ett nytt år som en sorts symbol för att vända blad och börja om efter ett helt overkligt pandemiår.
År 2020 var jag med om det största någonsin att ha en starthäst i Dubai och dessutom vara tvåa i Meydan Trophy, en upplevelse som är oförglömlig på alla sätt. 
På det personliga planet så fick jag i början av året hem vår underbara hund (Bichon Havanais) Harry som är högt älskad och en riktig glädjekälla.
Dessutom köpte vi på åringsauktionen två fina åringar som jag tror kan betyda massor för vårt stall kommande år och framåt. 
Bortsett från dessa höjdpunkter så kan 2020 nu gärna få vara slut och så välkomnar vi 2021 med massor av förhoppningar.
Redan imorgon är det tävlingar på Bro Park och uppdatering med kommentar finns som vanligt under fliken Starter (& Kommentarer).
Gott Nytt År på er alla och vi ser fram emot kommande år, förhoppningsvis med publik på våra tävlingar till våren!

Efter en natt med regn och plusgrader så var banan idag öppen igen, men blöt. Att det är vatten på ytan är inget problem, det dämpar snarare och gör att varje steg landar mjukt. Dock gör en geggig bana att den måste packas för att bli jämn och bra, så då blir den ganska hård och det gör att man vill hålla igen på tempot. 
Vi höll oss i mycket långsamma tempon, mera motion än träning. Hästarna skötte sig bra, det är som att de förstår att idag blir det inte snabbare än så här.
De enda som tränade på rakbanan var Chamori som kombinerar lugn canter med jobb nere på volten i slutet av rakbanan. Även Sandstorm (som Andreas red för första gången idag) och Douze Points cantrade där och de fortsätter att sköta sig exemplariskt båda två.
Imorgon är dirttracken stängd för preparering, men vi kommer rida en del turer på rakbanan istället.

Efter några dagar med minusgrader så slog det snabbt om till fyra plusgrader och regn idag. Det gjorde att dirttracken som varit frusen längre ner fick en mindre tjällossning idag när vädret vände.
Redan tidig morgon när jag var på väg i bilen kom det sms om att dirttracken var stängd. Svensk Galopp har en sms-service till de aktiva där de skickar ut viktig info så ingen missar det. Det fungerar väldigt smidigt just i sådana här fall. 
På Täby Galopp-tiden fanns inte det, istället användes en stor röd lampa som lös vid infartsgrinden där det fanns en anslagstavla. Otaliga gånger har man kört in där, sett lampan lysa och insett att nu är det stängt någonstans eller några stora problem. För de som då inte hade stall på banan var det ju inte så roligt om de körde in för att i stort sett få vända när det var stängt, man kan inte påstå att infon direkt nådde alla även om vi försökte hjälpas åt att sprida vidare. 
Nu har vi ju inte bara en bana på Bro Park utan även rakbana och den var jämn och fin, faktiskt ovanligt fast mot vad den brukar vara (den kan ofta vara lite väl djup emellanåt). Så där tränade vi samtliga hästar idag och det gick finfint. Det enda man önskar är att den banan får belysning, men det kommer säkert så småningom när det finns med i budget. Som det är nu så är det totalmörkt de första turerna, man ser knappt hästarna alls.
Idag anmäldes också till nästa tävlingsdag som är söndagen den 10 januari, alltså om knappa två veckor. Vi har lite färre hästar den dagen eftersom ganska många startar på fredag, men det är ju tävlingar varje söndag nu från den här tävlingsdagen.
Imorgon hoppas vi att dirttracken är redo för träning igen!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1