Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndag 3 December

Lopp 2 Maidenlöpning 1200 m dt:
Wayfarer- Andreas Tapia Dalbark
Debut för den här jättefina hästen som vi har höga förväntningar på till nästa säsong. Här ska han skaffa sig lite rutin och erfarenhet, har han fått ett lopp i år så är det en fördel när vi kommer till våren där de stora loppen kommer fortare än man tror. 
Han har jobbat trevligt, men distansen här är nog lite för kort för honom, han är mer av en miler-stayer troligtvis. Men att det blir lite mer krävande vinterbana borde hjälpa en del att han hinner med hyfsat ändå. 
Vi får se hur bra han kan prestera direkt i sin första start och om han klarar så kort som 1200 meter.

Lopp 3 Treårshandicap 1600 m dt:
Dharwin- Alina Öhgren
Forty Love- PA Gråberg
Dharwin har gjort det bra i år, en av få som fungerat trots problemen med sjukt stall. Nu är det sent på säsongen och troligtvis är han bättre på gräs än på dirttrack. Att det blir en krävande bana kan också vara till hans nackdel eventuellt, svårt att veta på förhand eftersom han mest har startat på gräs. Han ligger ofta på mycket i loppen i början, det hade varit en fördel om han kan hushålla lite med krafterna i början, men det är inte alltid det har fungerat. Vi får se hur det här passar. 
Forty Love är en av de som varit hårdast drabbad under säsongen och därför var det väldigt roligt att se en helt annan häst senast, hur hon var på bettet på ett helt annat sätt än tidigare i år.
Det var mycket nära att det räckte till seger som kort slagen tvåa och hon höjdes ett kilo på den insatsen. Tycker ändå hon står bra inne med vikten och hon tog loppet mycket bra, har sett fin ut i träningen. 

Lopp 5 Bronslöpning 1200 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Secret Royal- Andreas Tapia Dalbark

Gold gjorde ett bra lopp som tvåa senast, speciellt med tanke på vilket tufft lopp han fick. Han var sen ut från start och bromsade bakom övriga hästar, PA red då till på honom rejält för att få igång honom. Det gjorde att han brukade speeden rejält i svängen där han gick från sista till delad ledning och det gjorde han utvändigt om samtliga i vida spår. Det kostade massor och han hade inte styrkan att ta sig förbi vinnaren sista biten, men jag tycker han gjorde det väldigt starkt med tanke på vilket lopp han fick. 
Ännu är han väldigt grön och orutinerad, vi hoppas han kan få ett mer fördelaktigt lopp denna gång för han förbrukade massor med krafter och längder i onödan senast. Kan han slippa det den här gången hade det varit en enorm fördel, men det kan man absolut inte veta på förhand om han är mogen för eller inte. 
Distansen kan vara i kortaste laget för honom, men vi får ta det som bjuds. 

Lopp 7 Sunday Special 2100 m dt:
Douze Points- Christopher Roberts
Den här starten får endast ses som en test om han fungerar i lopp på dirttrack eller inte. Att gräs är en fördel är nog ganska säkert, men det hade öppnat många fler valmöjligheter om han även kan starta på dirttrack. Dock hade en vanlig dirttrack gett det här provet mera värde, att det nu blir en tung och krävande vinterbana är troligtvis till hans nackdel. Han har dock klarat tyngre gräsbanor okej, även om det inte är samma sak.
Han har gjort det okej lite i skymundan under året, men jag tror att med rätt förutsättingar nästa år (friskt stall och rätt underlag) kommer vi få se mycket utveckling i honom.   
Men det här loppet får vi som sagt bara se som ett litet prov.

Lopp 8 Open Handicap 1600 m dt:
Beach Road One- Alina Öhgren
Han gjorde det mycket bra senast som tvåa med hals där han kämpade om segern ända in på linjen. Även i starten innan var han duktig som kort slagen trea mot bra motstånd. 
Nu är det återigen vassa hästar emot, men i gengäld får han lägre vikt då mot dessa och jag tycker han står ganska bra inne med vikten. 
Han har fungerat bra på vinterbanor tidigare, så banan borde passa honom. 
Loppet ser ut att få ett högt utgångstempo då det är flera fronthästar som startar, han får smyga med en bit längre bak och så får vi se hur långt han räcker. 

 

Resultat

Bro Park Söndag 19 November

Lopp 7 Silverhandicap 2350 m dt:
Princeton Graduate- Andreas Tapia Dalbark
Ännu ett jättefint lopp av Prince som blev kort slagen tvåa efter att ha stretat emot hela upploppet. Han var ju höjd hela fyra kilo efter segern senast, men visade att han klarade den höjningen galant. Jag ser ännu mer utveckling i honom till nästa år, han är fyra år i år vilket är den tuffaste säsongen och trots att han stått i ett sjukt stall har han ändå gjort det okej, en av få som klarat de förutsättningarna. Efter utflytt såg vi en helt annan häst, men han är troligtvis inte alls på topp än utan kommer återhämta sig ännu mer till våren. 
Han gör eventuellt en start ytterligare innan han får lite vila och uppbyggnad inför nästa säsong. 

Lopp 8 Bronshandicap 1600 m dt:
Forty Love- Christopher Roberts

Otroligt glädjande att se Forty på bettet i lopp och att hon var en helt annan häst nu. Även hon i en upploppsstrid men hon fick ge sig sista biten och var tvåa endast slagen med hals.
Hon är en av de som påverkats mest av stallet och jag tror vi nästa år kommer se stor utvecklingskurva. Men det här var i alla fall ett mycket fint kvitto på att hon är på rätt väg nu äntligen.
Hon är också en häst som fortfarande är väldigt barnslig och grön, när hon mognar blir det här spännande.