Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Onsdag 3 Juni

Lopp 1 Järnhandicap 1600 m dt:
High Max- Fredrik Janetzky
Han blev femma efter en lite strulig resa, bara dryga två längder till andraplatsen. Han gör ett helt okej lopp, men hade lite svårt att gå med i tempot och om det berodde på den höga vikten han bar eller om han är mer gynnad av längre distans är svårt att veta. Vi vill testa honom på längre framöver, den här hästen har mycket mer kapacitet än han har handicap och det gäller bara att hitta helt rätt med honom.

Lopp 2 Ole Larsen Young Riders Championship 1200 m dt:
Sharp Eye- Fredrik Janetzky
Här blev det ganska enkel seger till slut. Han kunde inte alls gå med i tempot från början utan hamnade rätt långt bak, men avslutningen var stark och han vann med krafter kvar. 
Han gör fina prestationer i stort sett varje gång och det här var blott hans elfte start någonsin och också hans fjärde seger, det bör finnas mer utveckling i honom.
Jag var ganska negativ till segerchanserna på förhand eftersom det känns som att 1600 meter passar bättre och att han är en klass vassare på gräs. Han är dock väldigt allround och fungerar på det mesta.

Lopp 3 Silverhandicap 1600 m dt:
Beach Road One- Fredrik Janetzky
Han gör inget mindre än en imponerande insats och blir tvåa, bara hals från segern. Vinnaren har två lopp i kroppen och full form och dessutom en lärling med fyra kilos viktlättnad. Han gör sin första start på dryga tio månader och är ändå så nära vinst, det var ett väldigt starkt besked. 
Det här var första starten efter halsoperation och det känns väldigt glädjande att vi såg att allt fungerar nu och han kommer gå framåt massor på det här loppet. En häst som vi håller mycket högt och det ska bli spännande att se hur högt han tar sig under året.

Lopp 5 Maidenlöpning 2100 m dt:
Dhakota- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett fint lopp och blev trea, det mest positiva var hans speed över upploppet där han var den som gick klart fortast. Det här var första starten över längre distans och det passade utmärkt, kanske 2400 meter är ännu bättre? Han närmar sig första segern efter flera bra lopp nu och vinner när som helst. 
Vi kommer i första hand fortsätta med längre distans, men han fungerar också över kortare om det behövs.

Lopp 7 Maidenlöpning 1600 m dt:
A Ragman- Fredrik Janetzky
Han fick ett jättetråkigt lopp och knep sista pengarna i alla fall. Först lastades han tidigt i startboxarna och fick stå där länge och var lite halvseg ut från boxarna och hamnade nästan sist med rejält avstånd upp till ledarna. Sedan gick han inte alls i sprutet och fick därför styras ut och fick en enormt vid sväng (han var typ ute i Bro Centrum...;) ). Han avslutade godkänt över upploppet och var slagen 6,5 längd av vinnaren, då kan jag lova att han tappade mycket mer än så i svängen. 
Han lärde sig förhoppningsvis mycket på det här, men vi är också medvetna om att han behöver klara sprutet och veta vad han ska göra mycket mer, han är väldigt grön och omogen än så länge. Vi har en del att jobba på här, men kapaciteten finns utan tvekan.