Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndag 27 Oktober

Startlista ute på måndag!

Resultat

Bro Park Söndag 20 Oktober

Lopp 5 Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris 1600 m gräs:
Timo Nurmos- Fredrik Janetzky
En otroligt imponerande insats och han vinner detta! I början av loppet ligger han i slutet av mittfältet, mitt i röran och har svårt att hitta benen på den tunga banan.
Han ser verkligen inte ut som en vinnare i sista sväng, men in på upploppet så styrs han ut i banan och får fritt framför sig och då börjar han öka rejält. Han går fort hela upploppet och tar igen massor.
Fredrik sa att när han når fronten en bit före mållinjen och kommer först så blir han lite tveksam och tittig. Än är han väldigt grön och orutinerad, så han visar verkligen klass här när han lyckas vinna det här loppet, som är det mest prestigefyllda tvåårslopp man kan vinna i Skandinavien i mitt tycke.
Jag trodde inte på förhand att det skulle räcka till seger med bara ett enda lopp i kroppen. Hans talang och förmåga har jag aldrig tvivlat det minsta på, det var rutinen som jag tyckte var lite klen. Att det räckte ändå är inget mindre än fantastiskt!

Lopp 6 Sunday Special 1600 m gräs:
Haweswater- Kaia Sofie Ingolfsland
Hon klarade inte alls den för dagen mycket tunga och lösa banan. I början av loppet så kändes hon fin enligt Kaia, så länge som hon höll stöd och satt lätt i hand. Så fort hon började rida på henne och släppte lite på tyglarna så fungerade Haweswater inte alls och kunde inte galoppera på banan. Klokt nog så red Kaia henne inte alls över upploppet när hon kände att hon inte fick fäste, hon lät henne jogga i mål väldigt lugnt. Efter loppet var hon i stort sett oberörd och återhämtade sig i stort sett omgående. 
Haweswater älskar ju gräsbanor, men dagens bana var lite väl extrem för henne. Bara glöm det här loppet, hon kommer igen nästa gång!