Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Onsdag 12 december

Lopp 2 Bronshandicap 2100 m dt:
Shylock- Fredrik Janetzky

Lopp 5 Maidenlöpning 1200 m dt:
Bright Light- Fredrik Janetzky

Lopp 8 Järnhandicap 1600 m dt:
Haweswater- Fredrik Janetzky

Resultat

Onsdag 21 november

Kval 2-åriga 800 m dt:
Sharp Eye- Fredrik Janetzky
Han skötte sig fint efter en liten tappstart, vi får öva någon gång ytterligare på att springa av. Han kommer lära sig mycket på detta och gå framåt en hel del, han har ännu bara gjort ett fåtal snabbjobb. Vi siktar mot debut om 3-4 veckor ca.

Lopp 3 Silverhandicap 2350 m dt:
House in Order- Fredrik Janetzky
Himalaya- Martin Rodriguez
House var ju helt överlägsen och Fredrik hade mest sjå att titta bakåt och kolla att ingen närmade sig, de joggade ifrån konkurrenterna! Som jag skrev i kommentaren innan så tror jag att han kan betydligt mer än han visat och det finns också mer utveckling kvar i den här fina hästen.
Himalaya gjorde ett helt godkänt lopp i skymundan och även om han var oplacerad så var han inte så långt slagen från andraplatsen. Han är kanske den häst som tagit vid sig mest av det dåliga fodret och har underpresterat enormt under året, men jag tror han är på väg tillbaka. Idag var det positivt att han för första gången i år var på bettet direkt från start. Martin som red var nöjd med honom och trodde bara att han behövde detta lopp då det var ett tag sedan han startade.

Lopp 8 Järnhandicap 1600 m dt:
Haweswater- Fredrik Janetzky
Mr Tooma Global- Andreas Tapia Dalbark
Trodde att Mr Tooma Global hade segern klar, men precis på linjen blev han upphunnen och mycket kort slagen tvåa. Tycker han gjorde det bra och speciellt med tanke på att han bar hela 71 kg.
Han fick också tryck hela vägen, så det blev ett rejält tempo från början till slut. Han har fin form nu med en seger och en andraplats och han kommer fortsätta starta på ett tag till.
Haweswater blev femma och det var godkänt men inget extra. Hon är klart en gräshäst och gör mycket bättre prestationer där, men klarar dirttracken också. Kanske börjar hon gå ner lite i from efter en lång säsong, men hon är ändå för det mesta på pengar.

Onsdag 5 december

Lopp 3 Järnlöpning 1200 m dt:
Haweswater- Fredrik Janetzky
Hon gjorde ett bra lopp och avslutade som vanligt fint till en fjärdeplats, hon är en väldigt jämn häst som nästan alltid presterar så det räcker till pengar. Jag hade hoppats att hon skulle hinna ikapp dem, men 1200 meter är som vi visste på förhand i kortaste laget och även om hon gick fort till slut så hade hon behövt ett par hundra meter ytterligare. Nöjd med henne ändå.

Lopp 9 Maidenlöpning 1400 m dt:
Approach- Fredrik Janetzky
Tyvärr klarade han inte alls den lösa banan, han har en väldigt lång och fin aktion som kraftigt missgynnas när det inte är fäste i banan. I början av tävlingsdagen när det var sol och hyfsat varmt så var banan betydligt bättre, men vartefter loppen reds och dagen gick så blev det kallare och banan blev då torr och lös. 
Planen var att ligga ganska långt upp, men redan när han hoppade ur startboxarna så fick han inget fäste och kom iväg sist. Fredrik sa att han försökte, men kom ingenstans och han var inte den enda på dagen som hade svårt med banan, antingen klarar man det eller inte. Så klart hade jag hellre skippat den här starten med facit i hand, tanken var att han skulle gå ut och vinna för att ha ett bättre utgångsläge inför nästa år. 
Nu väntar nyttig vinterträning för Approach med mycket uppbyggnad av styrka inför nästa säsong.

Söndag 18 november

Lopp 1 Järnhandicap 1200 m dt:
Space Dragon- Fredrik Janetzky
Andra raka segern för Space Dragon och det är verkligen roligt att han gör det så fint och än finns mycket utveckling kvar i honom. 
Han har tagit lång tid på sig för att bli startklar, så det är skönt att han verkligen har kommit igång så bra och redan har tagit två segrar efter endast tre starter.
Fredrik tycker att kort distans verkar passa honom, men framöver kommer vi kanske testa på något längre också, dock troligtvis max 1600 meter.