Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Onsdag 24 April

Lopp 2 Treårslöpning 1400 m dt:
Bright Light- Fredrik Janetzky

Lopp 3 Treårslöpning 1600 m dt:
Beach Road One- Fredrik Janetzky

Lopp 4 Silverhandicap 2350 m dt:
House in Order- Fredrik Janetzky

Lopp 5 Maidenlöpning 2100 m dt:
Australian Open- Fredrik Janetzky

Lopp 6 Bronshandicap 1400 m dt:
Mr Tooma Global- Malva Blademo

 

Resultat

Bro Park Söndag 14 April

Kval 800 m dt:
High Max- Fredrik Janetzky
Ett strålande bra kval där han verkligen glänste på en mycket bra tid! Att det här är en mycket bra häst tror jag syntes. Vi siktar mot debut inom ett par veckor och det ska bli väldigt spännande.

Lopp 2 Guldhandicap 2350 m dt:
Daxios- PA Gråberg
En fin andraplats blev det och glädjande att se att han är tillbaka i gott slag. Han behövde det här loppet och ändå gjorde han en stark insats direkt. 
Han gör ett bra lopp på bettet hela vägen och när han svänger in på upploppet så ser han ut att börja koppla grepp på ledaren, men där börjar orken tryta lite och han kan inte lägga i den sista växeln som behövs.
PA sa att han kändes fin hela vägen, men behövde det här loppet och han blir lite trött sista biten. Han lär gå framåt mycket på det här. 
Vi är jättenöjda med den här insatsen, han slår bra hästar, han gör ett bra lopp och framför allt var det roligt att se att vi hittat rätt med honom igen och att han är på gång.

Lopp 3 Amatörhandicap 1600 m dt:
Haweswater- Malva Blademo
Det blev en tredjeplats, precis slagen på linjen om andra. Hon får en bra inledning på loppet, men hade behövt avancera lite tidigare då hon har en del mark att ta igen. Det var ändå en godkänd insats och ett lopp för att komma igång igen.

Lopp 5 Bronshandicap 1200 m dt:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Hon fick ett bra lopp och det såg lovande ut ett tag, men hon slutar oplacerad. Fredrik tyckte inte hon tog i för fullt och vi har en del idéer hur vi ska få henne mer motiverad.
Nu var det start vecka vecka vilket inte var idealiskt, men vi gjorde det för att just få en bedömning av hennes loppupplägg och passande distans mm. Vi måste helt enkelt hitta rätt med henne för att få henne att fungera och jag tror vi kom en bit på väg idag trots att inte resultatet visade något speciellt.

Lopp 7 Sunday Special 2100 m dt
House in Order- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett väldigt starkt lopp som tvåa och han såg ut att vinna enkelt, men blev upphunnen precis innan mål. Han låg på direkt från start och var väldigt löpsugen i årsdebuten. Fredrik gjorde det rätta och lät honom ligga med därframme samtidigt som han försökte dämpa tempot. Det var sedan House själv som bara gick ifrån fältet och där blir det en svår bedömning hur länge man ska sitta och hålla tillbaka för att spara krafterna och när man ska gå. Han bar hela 67 kg vilket tog ut sin rätt sista biten.
Jag är ändå supernöjd med hans insats, det syns att det här är en häst som kan så mycket mer med lopp i kroppen. Han är också en häst med mycket mer utveckling i sig, han har faktiskt inte startat så väldigt många gånger än så länge.