Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Måndag 18/6

 

Alla våra hästar kommer att kollas i halsen. Global Boxticker underpresterade ju rejält på Jägersro i torsdags och vid koll måndag så visade det sig att han har en rejäl halsinfektion och står nu på penicillin. För att få en helheltsbild och kunna åtgärda de som är sjuka så kommer vi kontrollera samtliga, förhoppningsvis redan tisdag eller onsdag.

Lopp 1 Future Stars 1200 m gräs:
Approach- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett bra lopp och blev femma, men endast slagen 3,5 längd av vinnaren. Mest är det för kort distans och han håller tempot men kan inte växla upp när de kommer fort sista biten. Vi väntar nu in att tvåårsloppen även skrivs ut över något längre distanser och i längden är det bara bra att han behöver distans. Roligt att se att han var enormt förbättrad jämfört med senast, men hans fulla kapacitet ser vi nog först lite senare i år.

Lopp 6 Svenskt 1000 Guineas 1600 m gräs:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Stolpe ut där hon blir oplacerad men endast ett par längder från andraplatsen. Hon får ett fint lopp och är klart den som ser bäst ut 500 kvar, leder långt in på upploppet men sista biten tryter orken. Står hon inte riktigt distans eller är hon inte helt frisk? Hon kommer liksom våra andra hästar att kollas i halsen, så då får vi förhoppningsvis svar.

Lopp 7 Jockeyklubbens 2000 Guineas 1600 m gräs:
Mr Tooma Global- Fredrik Janetzky
Han var nos från sistapengarna och inte heller han speciellt långt slagen. Men han var inte sig själv och kan mycket mer än så här. Fredrik sa att han kändes lite av bettet tidigt men gick ända in i mål ändå. 
Han gick framåt massor efter förra loppet som han gjorde så bra, så den här insatsen stämmer inte. Jag är förvånad om han är helt frisk.