Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Tävlingsuppehåll till 5 April

Just nu är det uppehåll i tävlingsschemat och hästarna förbereds inför vårpremiären. Söndagen den 5 April är det dags igen på Bro Park och Onsdagen den 8 April på Jägersro.

Resultat

Dubai Torsdag 13 Februari

Lopp 2 Meydan Trophy 1900 m gräs:
Timo Nurmos- Fredrik Janetzky
En andraplats som kändes som en seger och mer därtill, vilket lopp han gör!
Från spår två sitter han invändigt hela vägen och i sådan här konkurrens får man absolut inget gratis, det är inte så att det bara öppnar sig luckor som det gör på hemmaplan. 
In på upploppet har han kommit ut ett spår och försöker hitta fram. Timo som är en riktigt stayer och inte särskilt speedig hade egentligen behövt komma igång med slutspurten tidigare, men det visste vi på förhand att det kunde bli svårt. Till slut är det fritt fram och han tar in på vinnaren hela vägen och är slagen 3/4 längd i mål, en helt fantastisk insats.
Det lutar starkt åt att han startat klart här i Dubai eftersom det inte finns något längre lopp på gräs kvar för honom. Loppen vi har att välja på är 1600 meter gräs vilket nog är för kort samt 1900 meter dirttrack som inte är rätt underlag här i alla fall.
Så han kommer nog träna vidare här i Dubai i en månad till innan han kommer hem igen med det Svenska och Norska Derbyt som huvudmål. 

Bro Park Söndag 16 Februari

Lopp 4 Novislöpning 1400 m dt:
Eye for an Eye- Shane Karlsson
Hon gör ett jättefint lopp och blir fyra, endast 3,5 längd från segern. Då ska man tänka på att hon hade alla odds mot sig här och mest var ute för att få lite mer rutin inför våren. 
Hon gick här i ett lopp där samtliga utom hon har vunnit och är betydligt mer rutinerade. Hon debuterade förra veckan och startade alltså vecka vecka. Hade hon fått kanske tre veckor emellan loppen så hade det förra satt fram henne mycket, när det är så här nära har hon ingen nytta av det utan det är snarare negativt med så här täta starter.
Nu hade hon spår invändigt och gick i delad tät från början, framöver tror jag att det bästa för henne är att avvakta lite bakom ledarna och få ett lopp i draget istället. Jag tyckte hon gjorde det här kanonbra och hon kommer utvecklas mycket nu fram till våren.

Lopp 7 Bronshandicap 1600 m dt:
Haweswater- Kaia Sofie Ingolfsland
Hon var inte riktigt sig själv här och slutade oplacerad. Kaia sa att hon kändes som en miljon i början, men att hon hittade inget när hon väl skulle speeda. 
Hon får nu ladda batterierna lite inför säsongen och komma igen från april och från maj när grässäsongen startar har hon sin absolut bästa tid.