Dagbok

Stallets dagbok

Dags för nästa häst i den här genomgången som nu inte har så väldigt många hästar kvar att redovisa och idag blir det:
Timo Nurmos- 2022 hade han en jättefin säsong där han inledde året med seger och därefter var slagen med minsta möjliga marginal två gånger som tvåa efter uppförstorat målfoto båda gångerna. Då tog vi chansen att starta honom i Stockholm Cup och han gjorde sitt bästa lopp någonsin även om han blev oplacerad, han var bara fem längder från vinnaren Hard One to Please. Det är ju en mycket stark insats oavsett och han var faktiskt den enda oplacerade hästen i det fältet som höjde sin handicap. Men ännu starkare blir det med tanke på att han blev rejält påriden direkt ut ur boxarna där hans spår bara försvann och han fick tas upp och hamnade sist. Han tog igen massor, men fortfarande undrar vi hur långt han hade kunnat räcka med ett störningsfritt lopp...?
Annars är han ju den häst som tagit vårt stall längst när vi fick åka till Dubai och vara tvåa i Meydan Trophy, riden av Fredrik Janetzky. Ett minne för livet utan tvekan och något jag hoppas kunna få uppleva igen, att åka dit med hästar och tävla. 
Förra året var han igång för tävling, men fick stoppas upp av en skada och han har fått den tid han behövt och mer därtill för att verkligen vara hundra procent igen och det är han nu.
Han är under uppträning inför säsongen och kanske kommer det bli ett liknande upplägg för hans tävlande som 2022 men med några ytterligare lopp inplanerade. Att Stockholm Cup är ett stort mål är ingen hemlighet, vad det blir för större lopp för övrigt vi siktar på får vi se. Men det är så klart roligt att ha en häst som redan bevisat sig tillhöra eliten och faktiskt har han ännu mer utveckling i sig. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1