Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det äntligen bra bana så vi kunde galoppera hästarna igen. Vi travade en runda först och därefter  galopperade dem på volten längst ner vid rakbanan. Ett bra träningspass och precis lagom för att de kunde rasta av sig och vara genomjobbade i kroppen. 
Nästan orimligt att man kan bli så glad för att kunna galoppera runt lite på en volt, men det kändes fantastiskt. Dessutom sken solen och en liten föraning av våren kändes, så det blev en riktig toppendag!
idag i genomgången av hästar blir det en häst som vi har i stallet men inte i träning:
House in Order- förra året bestämde vi oss för att han skulle avsluta sin tävlingskarriär, men stanna kvar i stallet som hjälphäst och sällskapshäst. Under hela sin karriär var han hingst, men det är ju betydligt bättre med tanke på hans uppgifter att vara valack så han kastrerades. Kastrationen har inte ändrat honom nämnvärt annat än att han är mycket lugnare med ston och så, han är fortfarande en häst med stort självfortroende och glimten i ögat.
Han är en ovärderlig hjälp för hästar som behöver trygghet och lugn inför lopp och det kommer han fortsätta med detta år. Det är också jättebra att ha sällskap till unghästar eller kanske någon häst som under säsongen vilat ett tag och inte vill ridas ensam. Han har ju ingen plan för sin träning utan är flexibel och kan hoppa in där det behövs. Han kan också resa med som sällskap till annan bana om det är så att vi bara har en starthäst som inte vill resa ensam. Han är helt enkelt en stor tillgång för stallet på så många sätt!
Nu tar vi lite helg och laddar för nästa vecka!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1