Dagbok

Stallets dagbok

Så var det då väldigt efterlängtat februari som ju är en kort månad innan vi går in i mars. Här smälter det fortfarande för fullt, men till imorgon ska det bli några minusgrader och då hoppas vi att banan ska kunna torka upp. Just nu är det fortfarande travturer som gäller. 
Genomgången av hästar fortsätter och idag är det:
Blueprint- han var en av de hästar vi hade högst förväntningar på inför säsongen. Med två starter och lika många enkla segrar som tvååring gick han in i 2023 obesegrad och med massor av kapacitet. 
Siktet var inställt på Svenskt Derby, men det strulade och stoppade upp mest hela tiden. Till slut tog vi beslut att vila och behandla honom för att få honom hundra procent igen. Han hade ingen skada överhuvudtaget, men det kändes att han inte var i balans i kroppen och benen. 
Det beslutet var det bästa vi kunde göra och helt rätt för honom, den tiden behövde han. 
Han gjorde en start på hösten och blödde då näsblod i sviterna av mögelproblemen i stallet, så den starten är bara att glömma. 
Nu har han också kastrerats under vinter och det har redan nu gett massor. Han började bli tung i kroppen och har lättat mycket, han är också enormt mycket mer fokuserad och lugn på ett helt annat sätt. Fortfarande en häst med massor med energi, men på ett mycket bättre sätt. 
Han kommer börja starta i handicaplopp och så får vi se hur snabbt och hur högt han kan ta sig upp på de nivåer vi har förhoppningar om. 
Han är en otroligt fin häst som det ska bli mycket intressant att se tävla i år. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1