Dagbok

Stallets dagbok

Så var det redan den sista dagen i januari och när vi imorgon går in i februari så känns det som ett stort steg närmare våren, så himla långt borta är den inte nu. 
Vi fortsätter genomgången av hästarna och idag är det dags för:
Snowfoot- under vintern förra året var han tvåa och trea med starka avslutningar på loppen. När våren sedan inleddes så var han först femma, men gjorde därefter kanske sitt bästa lopp någonsin när han var målfotoslagen tvåa och långt före resten av fältet. Vinnare var Cousteau som då hade 67 i hcp och sedan dess gått upp till 74. Snowfoot bar tio kilo mer i loppet! Trean i mål var hela nio längder slagen och det var Alfaares som då stod i 78 och nu står i 84. Så det där loppet var värt väldigt mycket prestationsmässigt.
Men sedan dess har han varit helt hopplös med startboxarna och visats bort alldeles för många gånger. I träning flyger han in i boxarna utan minsta tvekan, så det är minst sagt frustrerande att han kommit in i en ond cirkel när det gäller loppen/kvalen. Han har alltid varit svår med lastningen, men inte på det här viset. 
Inför säsongen har vi en del idéer om vad vi ska göra,upplägg mm, men vi håller lite på det så länge. Hans kapacitet vet vi och det är också därför han har fått så många chanser. Men han måste ju komma tillrätta med lastningen och kunna fungera stabilt. Gör han det har vi en häst som kommer kunna klättra en hel del uppåt, han står klart lägre i handicap än vad han kan. 
Vi hoppas att vi kan hitta nyckeln så vi kan få se hans fulla kapacitet.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1