Dagbok

Stallets dagbok

Även idag var banan stängd pga tjällossningen och all snö smälter av så fort nu. Nu ser det dock ut att bli kallare till imorgon och vi planerar att rida då. 
Nu fortsätter vi med genomgången av hästar och idag är det:
Forty Love- gjorde två starter som tvååring där hon debuterade med seger och därefter var tvåa. Inför förra året och treårssäsongen var förväntningarna höga och vi siktade på en hel del storlopp för henne. 
Men hon var sjuk, hon hade en envis hosta som kom och gick. Dessutom var hon ofta inne i boxen helt apatisk, stod och blundade bara. Jag  vet inte hur många veterinärer vi konsulterat och hur många prov som har tagits för att försöka hitta vad som var fel på henne utan några klara svar. 
Det tog tid och de lopp vi planerat fick inställas och därför blev det inte årsdebut förrän i mitten av juni. 
Hon presterade långt under förväntan och under vad vi vet att hon kan i de lopp hon startade i under året fram tills vi fick provsvaren på stallet. 
Ni som läser här och nu följer genomgången av hästarna tycker kanske att det blir mycket snack om mögelproblemen vi har haft, men den påverkan det har haft är svår att inte ta upp gällande egentligen varenda häst, den är enormt stor och förstörde absolut största delen av 2023. 
När vi flyttade fick vi äntligen se en glimt av den riktiga Forty med en annan gnista i loppen. Först var hon målfotoslagen som tvåa, därefter trea på en djup och lös vinterbana som inte passade henne. I årets sista lopp så låg hon längst bak från start när inledningstempot var högt, men avslutade fortast av alla till en andraplats efter vår Gold Streak.
Men jag tror ändå inte hon var helt återställd efter alla problem som varit och den här vintern behöver hon för att vara på topp till kommande säsong.
Hon är ännu till stor del ett oskrivet blad och vilken distans och underlag som passar bäst får vi klura ut vartefter. Hur bra hon kan bli får vi förhoppningsvis se i år.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1