Dagbok

Stallets dagbok

Nu fortsätter vi genomgången av hästarna och idag blir det en ostartad häst:
Secret Royal- köptes på breeze up-auktion som tvååring på våren 2022. När han anlände märktes ganska snabbt ett andningsproblem, men det fanns egentligen inget mekaniskt fel utan mer en instablitet i halsen. Svårt att förklara här, men det fanns två möjliga vägar framöver: antingen skulle det växa bort naturligt vilket är ganska vanligt eller så fick man göra ett ingrepp och rätta till det när han hade växt lite mer. 
Gör man ett sådant ingrepp för tidigt så kan det bli ett dåligt resultat när hästen sedan växer mer och proportionerna i halsen förändras. 
Så vi fick helt enkelt vänta under tvåårssäsongen och sedan gjordes en kontroll med kamera i halsen under snabbjobb som glädjande nog visade att problemet hade växt bort och han var stabil i halsen. 
Han tränades upp mot start men fick ett längre stopp när han var tvungen att kastreras vilket gav en hel del komplikationer som tog tid.
Efter fina kval var planen att han skulle hinna med några lopp under hösten och även vintern (när det skulle varit vintergalopp...), men han fick strykas två gånger pga att han inte återhämtat sig efter flytten från stallet och helt enkelt inte var frisk. 
Han tillhör utan tvekan en av de hästar som påverkats mest av problemen i stallet och det är den största orsaken till att han fortfarande är ostartad. 
Men han har visat väldigt fin fart i träning och han är ett riktigt krutpaket med massor med "power" i sig. Planen är att han är redo för start direkt när säsongen sätter igång och då får vi se vad han kan visa oss i tävling, det ska bli mycket spännande!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1