Dagbok

Stallets dagbok

Redan på morgonen kom besked via sms att banan var stängd tillsvidare pga tjällossning. Otroligt vad fort det går, att det redan har kommit igång en process där tjälen smälter. Det finns ju massor med snö och is i banan, så även om det skulle bli kallt igen så har i alla fall vi kommit en bra bit på väg när en hel del smält undan. 
Det ser ut som att plusgraderna fortsätter både denna vecka och nästa, med undantag för fredag när det ska bli lite minus. Vi får bara hoppas att vi kan komma igång med träningen igen i slutet av veckan. Man vet ju varje år att sådan här tid kommer, när det smälter av och blir tjällossning. När jag gör plan för igångsättningen räknar jag alltid in en viss tid extra för just sånt här. Men att det skulle komma i januari var ju inte vad man trodde, även om nog detta inte är den slutgiltiga processen mot vår tyvärr...
Nu fortsätter vi med genomgången av hästarna och idag:
Beach Road One- har mer eller mindre alltid varit en miler, men förra året (eller egentligen i slutet av 2022) provade vi honom över längre distans och han fungerade bra på det med jämnare resultat, han vann över 2100 meter i sin sista start för året 2022. 
Anledningen till att vi testade det var främst att i de bättre loppen (storlopp och högre guldlopp) på milerdistans har han fått svårt att hinna med i tempot från början när det gått riktigt fort från start. På längre distans kan han få galoppera in sig i loppet utan stress.
I slutet av förra året blev det åter ett par starter över 1600 meter och han gjorde det bra där också, så framöver blir det nog blandat 1600 och uppåt. 
Han vann inget lopp förra året vilket så klart var synd, men det var nära flera gånger med två andraplatser och två tredjeplatser. Han var sällan långt slagen och gjorde det ändå ganska bra.
Han gjorde också en start på gräs och även om det bara blev en sjätteplats så var han bara 2,5 längd från seger. Han har inte startat mycket på gräs och det är absolut möjligt att göra några lopp där om det passar, tror dock att han är snäppet vassare på dirttrack trots allt. 
Vi lade om träningsupplägget för honom i slutet av året och han svarade mycket bra på det, det gjorde honom smidigare och bättre i kroppen mer och mer faktiskt.  Den specialträningen kommer vi förstås fortsätta med för honom även i år.
Han har varit ganska stabil i guldklassen, men kan också klara högre silverklass med högre vikt vilket han inte har några problem med att bära. 
Jag tror vi har hittat rätt med honom både träningsmässigt och distanser, ser fram emot att se honom i ett friskt stall i år!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1