Dagbok

Stallets dagbok

Idag var planen att vi skulle sätta igång fler hästar, men vädret var ju rent bedrövligt. Det var ju nyss nästan tjugo minusgrader och över en natt har det nu slagit över till plusgrader och dessutom regn och blåst. 
Man fick hasa sig fram försiktigt för det var ren is var man än gick. Att ställa in ridningen var inget man behövde fundera på två gånger, man fick vara glad för att man kunde få ut och in hästarna till walkern. Att rida ut hade varit en stor säkerhetsrisk. 
Nu ser det ut att bli varmt ett tag framöver och vi får helt enkelt se när vi kan börja träna igång på allvar. Fortsätter det att vara plusgrader så kommer det bli värre först och bra så fort allt har smält bort. Men troligtvis kommer det bli lite fram och tillbaka ett tag nu med vädret och det är ju inte jätteenkelt. Än är det ingen stress med att komma igång med träningen, men så fort det finns förutsättningar för att rida och träna på bra underlag så är vi igång. 
Nu går vi vidare i genomgången av hästarna och idag är det dags för:
Dharwin- han var en av de hästar som fungerade bäst förra året trots mögelproblemen i stallet. Men jag tänker att vi snarare inte har sett hans fulla potential, att det blir spännande att se honom med rätt förutsättningar denna säsong. 
Han har inte varit en enkel häst från början med mycket nerver, men han har mognat mycket mentalt och lärt sig mycket, blivit säkrare på sig själv. 
Han startade aldrig som tvååring, men kom igång direkt förra året med kval i januari. Efter två godkända fjärdeplatser där själva loppupppläggen inte blev helt bra så vann han i sin tredje start efter en magnefik spurt över upploppet. Han såg inte ut som en vinnare alls, men avslutade otroligt fort sista biten och hann precis förbi.
Senare blev hans upplägg i loppen att gå i front, han behöver gå i sitt tempo avslappnat för att komma till sin rätt. Men han har ju tidigare visat att han kan löpa på annat sätt, så vi får framöver se vad det landar i.  
Han gjorde flera fina lopp, bl a var han trea i Guineas Classic Consolation, han var tvåa i Breeders Classic Trial och kort slagen fyra i Breeders Consolation. 
Främst ska han ha gräs och det kommer vi sikta på i första hand även om det kan bli några dirttracklopp också. Gällande distanser så är det 1200-1600 (eller 1750) som gäller, men vad han kan bli allra bäst på får vi testa lite under den här säsongen. 
Han bör ha massor med utveckling kvar i sig både kroppsmässigt och mentalt. Det känns som att vi hela tiden lär oss och hittar hur vi ska få honom att fungera optimalt. Han har gått från knepig till betydligt mer hanterbar och trygg, det är ju väldigt viktigt att han inte använder sin energi till annat än att prestera. Hur bra han kan bli framöver blir mycket intressant att se, jag tror han kan höja sig mycket i år.


Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1