Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det KALLT! Nästan tjugo minusgrader, men som tur var ingen blåst i alla fall. Vi försökte hålla stallet så stängt som möjligt för att behålla värmen inne och använde endast en dörr för in och utpassering samt hade en dörrvakt som stängde direkt så det inte står öppet. Det går så fort annars innan det blir kallt i stallet och det är viktigt att vattenkopparna inte fryser. 
Hästarna fick komma ut i hagarna som vanligt, men vi lät dem vara ute lite kortare turer än normalt med tanke på att de står still där en del. Walkerturerna körde vi som vanligt för där rör de sig hela tiden, men någon ridning blev det inte idag. 
Även imorgon ska det bli väldigt kallt, men sedan verkar det bli nollgradigt eller till och med plusgrader nästa vecka. 
Det har blivit lite sporadisk ridning den här veckan, men från måndag blir det mer frekvent för de hästar som nu sätts igång. 
Nu är det dags för ännu en häst i vår genomgång inför säsongen och nu är det:
Quagmire- hans säsong 2023 blir det en mycket kort rapportering om eftersom han bara gjorde en enda start. Det var då årsdebut (så klart...) och lite för kort distans (2100 meter) och han var egentligen ute för att få ett lopp för att komma igång bara. Han gjorde det över förväntan och var bara tre längder från seger, men blev sexa. Både vi och Jacob som red var supernöjda med det loppet, men tyvärr så sparkade han på sig själv i loppet troligtvis. Han fick ingen egentlig skada som tur var, men blev rejält svullen.
Veterinären sa vid kontroll att hade man bara satt igång honom igen utan att kolla så hade det varit risk för problem, han behövde några veckor för att den smäll som blivit skulle läka ut. När sedan allt såg bra ut igen och vi tränade igång så hade en stor del av grässäsongen gått, sedan var det naturligtvis lite uppträningstid för att bli startklar och vips så var det höst. 
Vi hade lite funderingar på om vi skulle åka och starta honom utanför Skandinavien där det ännu var grässäsong, men till slut så blev det vintervila istället och sikte på kommande säsong. 
Han gjorde 2022 sina bästa lopp i Norge med tre segrar och dit planerar vi att åka en del i år igen. Han kommer ha ett liknande program i år till att börja med och så får vi se hur högt upp han kan räcka.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1