Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen och vi hade förväntat oss runt 20-25 minusgrader idag, men blev glatt överraskade när det "bara" landade på runt tolv grader. Kändes som rena vårvärmen jämfört med igår...
Nästa vecka ska det bli väldigt mycket mildare väder, vågar man hoppas på att vi slipper så här kalla grader framöver eller är det alltför optimistiskt?
Nu tar vi nästa häst i genomgången som vi startade i tisdags och idag blir det:
Gold Streak- vi köpte honom genom en tysk internetauktion som var på hästar från hela Europa. Dock fanns han inte så långt bort, han stod hos Kahlil de Burca som då tränade på Bro Park, bara några hundra meter bort.
Han hette Tarbh Dearg (med ett uttal som jag inte ens vågar försöka mig på...) när vi köpte honom vilket betyder Red Bull och han är en liten röd tjur så namnet var egentligen bra men alldeles för komplicerat. Så vi döpte om honom till Gold Streak (pappa är Hot Streak) och tränade igång honom, det här var på sommaren som tvååring. Han behövde tid på sig, växte en hel del och var helt enkelt inte redo för start 2022. 
Han var också väldigt svår med startboxarna till en början och jag vet inte hur många timmar vi jobbat med detta, att få honom trygg och att det ska fungera bra. 
Han debuterade med en femteplats efter tappstart och där han fick ett svårt lopp ute i spåren, han kom bort sig helt enkelt. Därefter var han kort slagen tvåa och även här tappade han start och lade en speed från sista häst till delad tät som hade kunnat få vilken häst som helst att krokna. Att han ändå höll till andraplatsen var minst sagt tappert. 
Efter det har han tagit två segrar i totalt överlägsen stil. Den andra segern blev också det sista lopp som reds i år på Bro Park och han blev utmanad och pressad hela vägen, men fullständigt seglade ifrån på upploppet. 
Han är fortfarande grön och orutinerad, har massor att lära sig men har också vad jag tror mycket kapacitet. Det ska bli otroligt spännande att få se mer vad han kan under denna säsong och vad som passar honom bäst. Han har nu vunnit på 1200 meter och på 1600 meter, vilken distans är hans optimala? Och gräs har han inte testat i tävling än, hur bra är han där?
Det är många frågor som vi kommer få svar på vartefter. Det är ju just det här som är så roligt med galopphästar, det är som en spännande resa att följa deras utveckling och se vart det bär. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1