Dagbok

Stallets dagbok

Okej, idag börjar vi genomgången av hästarna inför säsongen med en häst per dag. Vi inleder med:
Chamori- Vi hade en plan för hennes säsong förra året och vi inledde direkt med start i storlopp i Norge, Erik O Steens Memorial. Hon var rankad sist, men visade med eftertryck att hon hör hemma i den yttersta stoeliten när hon knep en andraplats, endast 1,5 längd från segern och före många mycket namnkunniga hästar. 
Efter den starka årsdebuten var nästa start tänkt att bli i Kopparmärralöpning i Göteborg. I sista snabbjobbet innan fick hon näsblod vilket aldrig hade hänt innan och hon hade inte heller visat några tecken på att vara sjuk. Nu vet vi att det berodde på stallet, men just då var det en mycket stor besvikelse och förvåning. Det tog också lång tid innan hon återhämtade sig helt och fick klartecken av veterinär att träna på för fullt, säsongen gick och hon missade de lopp vi hade inplanerade.
Hon hann precis bli redo för årets sista tävlingsdag på gräs i oktober och Stockholm Fillies and Mares Stakes. Lite kort distans (2100 meter) och framför allt inte startat på fyra månader jämfört med konkurrenterna som kom med full form. Ändå gör hon igen ett topplopp och blir fyra, endast tre längder från seger och höjs till 84. 
Hon hade inte de rätta förutsättningarna förra året och gjorde det ändå så bra. Men jag vet att hon kan ännu mer och har mycket utveckling kvar i sig, hon är sparsamt startad än så länge. Det blir mycket intressant att se hur mycket hon kan höja sig denna säsong, kan hon nu få starta på regelbundet så kommer hon blomma ut för fullt tror jag. 
 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1