Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det äntligen dags att börja rida några av hästarna igen. Vi smygstartar lite nu med ett fåtal som av olika anledningar behöver sättas igång redan nu. De flesta hästar som var fullt igång fram till jul kommer få vänta i ungefär två veckor ytterligare, men några kommer i alla fall påbörja uppträningen redan nu. 
Jag har utlovat att gå igenom alla hästarna inför säsongen, något jag ju brukar göra här på hemsidan varje år. Det kommer jag börja med från och med imorgon med en häst om dagen. 
Angående 2023 så tror jag alla som följer oss vet att hästarna var sjuka under en stor del av året. När vi till slut fick provsvar att vi hade den högsta graden av mögel föll pusselbitarna på plats, som vi hade undrat vad som var fel. Så många konstiga symptom och så mycket prov och kontroller av veterinärer utan några svar. Här kom svaret med besked och det stämde ju precis in på hur hästarna hade varit. 
Efter flytten ska man ha med sig att hästarna egentligen inte var helt återhämtade, men ändå fick vi på 15 starter ett resultat på 3 segrar, 5 andraplatser och 2 tredjeplatser. Dvs 20 procent segrar och 10 av 15 starter bland de tre vilket ger en platsprocent på 66,6 procent. 
Den här vintern är nödvändig för att hästarna verkligen ska bli helt återställda och sedan bygga upp sig inför säsongen. Vi ser verkligen med spänning fram emot ett 2024 med rätt förutsättningar, är enormt peppad på det!

 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1