Dagbok

Stallets dagbok

Dagens absoluta höjdpunkt kom under eftermiddagen via ett mail. Äntligen nya regler för tävlande i Norge/Övrevoll! Så här långt har endast lokala ryttare kunnat rida och de enda som släppts in om man ska åka och tävla med häst är chauffören. Dvs det har varit så att har man starthästar får en person köra in dem till banan, men bara uppehålla sig vid transporten och får inte ta hand om hästarna. 
Så då har man varit tvungen att överlåta ansvaret till någon annan där och man har alltså inte kunnat vara med överhuvudtaget från ankomst till hemgång. Känns så där va...? Speciellt om man har en lite mer komplicerad häst att hantera så är det klart tveksamt. Jockeyutbudet har ju inte heller varit av det större slaget sedan de började tävla, till allra största delen har det varit lokala lärlingar och amatörer som ridit samt ett fåtal bra jockeys.
Nu är då detta ändrat så att om man har ett jobb att göra så får man åka in i Norge. Det är fortfarande en del begränsningar, man får åka dit och göra sitt jobb och sedan åka hem igen, men nu kan vi i alla fall åka dit utan problem. Vi har start planerad där om några veckor vilket jag varit minst sagt tveksam till att genomföra med de regler som gällt hittills. Stor lättnad över att det har ordnat sig!
Dagens träning var ofta som på fredagar lite av en rutindag där hästarna tränade i lite lagom mellantempon på ett trevligt sätt.
Imorgon är det alla vanliga rutiner och arbeten på förmiddagen, men också förberedelser inför avresan till Göteborg. Hästarna kommer få äta middag och ta det lugnt under kvällen och vi åker sent imorgon kväll och är framme mycket tidig morgon på söndag.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1