Dagbok

Stallets dagbok

Så var det ny vecka och det ser ut på väderprognosen att hålla sig på minusgrader hela veckan vilket borde göra att banan håller sig bra. 
Idag var det samma upplägg som i lördags med trav först på travslingan och därefter galoppera på den större volt som är längst ned på rakbanan. 
Det är ju två rakbanor bredvid varandra och de mynnar ut i den här volten där vi för tillfället håller till. I nuläget rent uppbyggnadsmässigt så tycker jag att det här är optimal träning för dem för att jobba upp sig, det blir bra träningspass. När vi sedan ska börja öka upp tempo mer, ja då behövs rakbanan i helhet. 
Nu återstår det inte många hästar i genomgången inför säsongen och idag:
Wayfarer- han köptes som åring på auktionen i Göteborg och det var något av bingo att få en så fin häst som räknas som svenskfödd men med en stam som imponerar stort även om han vore en import.
Den linjeavel han har förtjänar ett eget litet kapitel. Hans pappa Galiway (e Galileo) har Sadlers Wells som farfar och Danehill som morfar. 
Hans mamma Perfect Day (e Holy Roman Emperor) har Danehill som farfar och Sadlers Wells som morfar. 
Så Wayfarer är alltså dubbelt linjeavlad i tredje led och idel topphingstar i hans stam.
Han har från början framstått som mer av en treåring än en tvååring, men planen var att han ändå skulle göra några lopp förra året för att komma igång lite och skaffa sig erfarenhet. 
Han växte dock en hel del och hade dessutom problem med snorighet och hosta som vi nu vet antagligen mest berodde på problemen med stallet, så det tog tid. 
Efter ett fint kval gjorde han debut i december på alldeles för kort distans (1200 meter) för att få ett lopp i kroppen inför start den sista tävlingsdagen i december. Som väntat hängde han inte med alls från start utan hamnade sist, men avslutade fint över upploppet till en femteplats och han hade lagom kommit upp i tempo när de var i mål.
Han gick framåt mycket på det loppet och hade två veckor senare ett mycket passande lopp över 1600 meter den 17 december som sedan flyttades till en dag tidigare. Som ni vet reds lopp 1 och därefter inställdes tävlingarna. Wayfarers lopp var lopp 2 och vi gick i ledvolten när beskedet om inställt kom. Då kändes det enormt surt att få gå hem igen med en så bra vinstchans...
Han har utvecklats massor över vintern kroppsmässigt och ser dunderfin ut. Förväntningarna är stora inför säsongen och vi kommer så klart inleda med ett vanligt maidenlopp, men siktet är inställt på storlopp och han är anmäld i det mesta. En mycket spännande treåring som det ska bli roligt att få se tävla. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1