Dagbok

Stallets dagbok

Så var det ny vecka igen och det ser ut att vara plusgrader största delen av veckan, men lite kallare mot slutet. Det är ganska begränsat vad man kan göra just nu och det är mest travturer som gäller för tillfället. 
Det är ju bra att det smälter bort en stor del av all is och snö som finns i banorna, men det tar ju också tid. Nu ser det ut att bli minusgrader igen på fredag och sedan nästa vecka. Då ska det vara betydligt bättre förutsättningar för bra banor även om man egentligen bara vill att allt ska smälta bort. 
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna inför säsongen och idag:
Queens Legend- efter ett mycket fint kval debuterade hon i slutet av augusti över 1200 meter gräs och avslutade strålande till en andraplats med mersmak. Hon ska ha längre distans egentligen och det kändes som att hon lagom hade kommit igång när hon passerade mål och var långt ifrån trött. 
Hon gjorde två starter till förra året och båda gångerna var det i storlopp vilket nog kom för tidigt för henne. Hon hade behövt lite mer rutin för att göra sig gällande där. 
Sedan var också starterna förra året mycket till för att göra henne lite mer redo inför treårssäsongen. Hon är i typen mer av en senare häst och under hösten och början av vintern växte hon massor. 
Hon är en av de hästar som nu inför säsongen behöver mest grundträning och uppbyggnad för att bli riktigt stark och redo i den kropp som utvecklats mycket sedan förra året. 
Hon är anmäld i många storlopp i år, men först fokus på att vinna ett maidenlopp och skaffa sig mer rutin innan vi släpper ut henne i hetluften igen. 
Hon är ett jättefint sto med stor potential som vi hoppas och tror ska kunna blomma ut nu som treåring.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1