Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen och en jättetrevlig dag i stallet med en hel del hästägare på besök, helgfeeling när den är som bäst.
Även idag var banan fin och vi kunde cantra hästarna. PA Gråberg red sina första turer för året idag. Han har inte suttit på en häst sedan han red Gold Streak till seger i det sista lopp som avreds förra året den 16 december.
Planen var egentligen att han skulle åka till Nya Zeeland direkt efter jul och stanna där under vintern. Men han väntar fortfarande på sitt visum som tagit en otroligt lång tid på sig. Nu lär det enligt hans advokat vara på gång och då kommer han åka dit, men det blir då betydligt kortare tid än vad det var tänkt.
PA inledde 2024s ridning med en cantertur på Wayfarer och red sedan också Blueprint och Queens Legend innan han var klar för dagen. 
Nu är det dags för nästa häst i genomgången inför säsongen och idag:
Princeton Graduate- inledde förra året med två lopp där han fick dåliga upplägg på loppet och trots det gjorde smått heroiska insatser när han höll så strongt ändå och var kort slagen båda gångerna.  Sedan följde flera fina lopp där han var tvåa eller trea och gjorde det bra i stort sett varje gång.
Han var en av de hästar vi tyckte klarade sig bäst trots problemen i stallet. Men sedan kom flytten. Och en ny häst uppenbarade sig när han direkt vann i totalt överlägsen stil i canter med åtta längder före tvåan. På den insatsen höjdes han fyra kilo, men visade ändå att han klarade det när han var mycket kort slagen som tvåa i starten efter och höjdes ytterligare ett kilo. Planen var egentligen att göra en start till för året, men det var dagen när bara ett lopp avreds och han skulle ha startat i lopp tre. 
Den förändring han gjorde förra året när vi flyttat var så rolig och det kändes så skönt att han kunde visa en glimt av vilken fin häst han är. Han har alltid gjort det ganska bra, men nu blommade han snabbt ut på ett helt annat sätt. 
Han är en väldigt allround häst som klarar 1600 meter, men helst ska han ha lång distans då han är stark. Han går bra på både gräs och dirttrack. Han har gjort fina lopp på både Bro Park, Göteborg och Övrevoll. 
Inför året ska det bli spännande att se hur mycket ytterligare han kan utvecklas och hur högt han kan nå. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1