Dagbok

Stallets dagbok

Vår fina åring var vi ute och longerade en sväng idag. Han har fått ett annat upplägg än vi brukar, vi har faktiskt inte börjat rida in honom än.
Jag tror det har varit fantastiskt för honom, under den här tiden har han utvecklats och växt massor, han ser så fin ut så det är inte klokt. 
Han har varit snygg och rört sig bra sedan han kom hit, men oj vilken häst han har blivit nu! Kanske det här med att vänta med inridningen inte alls passar alla hästar, men i just hans fall har det varit toppen. Sällan har en åring blommat ut så mycket som han har gjort på den här tiden, inte någon som jag har sett i alla fall. 
Under den här tiden har han gått två ordentliga pass om dagen i walkern vilket varit viktigt för att hålla igång kroppen ordentligt. Sedan är han så klart varit ute i hagen varje dag, men där rör han sig ju så mycket eller lite han själv vill. 
Nackdelen med att vänta med inridning är att det är en utmaning att hitta bra underlag för longering och sadelvänjning, men vi får helt enkelt passa på när vi har bra underlag och vi får testa oss fram för att hitta rätt plats att vara på när vi arbetar med honom. Bro Park har massor med longeringsvolter, hagar och annat som är möjliga så det är bara att leta runt och prova. 
Han är verkligen en spännande irlandsfödd häst som vi köpte i Deauville, Frankrike (där vi tidigare har köpt Timo Nurmos och Chamori). Han har inte bara utseendet utan också härstamningen, pappa Goken är relativt ny i aveln men har redan goda meriter. Hans mamma är faktiskt syster till Our Last Summer som ju är en av de bättre hästarna vi har haft i Skandinavien med bl a segrar i Norsk Derby, Norsk 2000 Guineas, Oslo Cup och det allra finaste norska loppet Marit Sveaas Minnelöp (Grupp 3).  Så han har att brås på!
Förväntningar och drömmar är det som driver den här sporten och här är verkligen en häst som får en att drömma. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1