Dagbok

Stallets dagbok

Idag Nationaldagen och normalt sett hade vi alltså befunnit oss ute på Gärdet för Nationaldagsgaloppen mest hela dagen. Vilken stark tradition det har blivit, utan den så kändes det inte alls som en speciell helgdag utan som vilken lördag som helst.
Vi var alla ganska utmattade och slitna efter två dagars tvättande, det är betydligt jobbigare än man kanske tror men samtidigt blev resultatet väldigt fint och uppiggande, varje gång man går in i stallet blir man glad för hur rent och fräscht allt ser ut nu.
Så en helt vanlig rutindag som det blev idag kändes enkelt och som en ren befrielse efter två dagars annorlunda upplägg. 
Första turen för dagen reds på rakbanan samt ute på fältet och planen var sedan att övriga turer skulle ridas på dirttracken. Dock hade det regnat betydligt mer än vi förstått och dirttracken var ganska blöt och geggig. Så efter en tur där i lugnare tempo än det egentligen var tänkt så blev resten av dagens turer flyttade till rakbanan som var klart torrare och mer lämpad att cantra i raskare tempo på.
Träningen gick bra och hästarna skötte sig fint överlag, för många av dem var det första gången på länge ute på rakbanan.
Vid fikat blev det tårtor och lite annat för att fira Sharp Eyes seger och övriga framgångar i onsdags. Det blev också sedvanligt lördagsbubbel, det ska vara lite lyx på lördagsfikat tycker jag.
Imorgon är det tävlingar på Jägersro och klart intressantast blir att kolla in Voterlöpning och Derby Trial där många Derbyaktuella hästar kommer dyka upp, de loppen får man inte missa.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1