Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det ingen vanlig dag, idag var det tvättdag. En gång om året brukar vi tömma hela stallet och tvätta ordentligt. Det kräver både planering och en rejäl insats från vår sida, det är ganska jobbigt och tröttande faktiskt.
Jag hade hyrt en stor hetvattentvätt som anlände igår. Sedan fanns också en noggrann plan för hur hästarna skulle gå ut eller flyttas. Mest osäkert på förhand var nog hur House in Order (som är hingst och vet om det...) skulle uppföra sig inne i stostallet där han fick flytta in under tiden. Han var hur cool och lugn som helst, stod där och myste liksom. Han är verkligen en häst med en sådan fantastisk personlighet och karaktär!
Efter en extra tid start på morgonen så hästarna fick äta i lugn och ro och samtliga var tempade och kontrollerade (gårdagens starthästar mådde mycket bra och hade tagit sina lopp fint) så var vi redo att släppa ut dem enligt plan klockan sex och börja tömma stallet.
Idag gjordes "hingststallet", dvs den halva där hingstarna samt de flesta valacker bor. Det tog en väldans tid och strul med att få igång maskinen vilket drog ut på tiden, men till slut kom vi igång. Det är ett hårt jobb att stå och tvätta då det blir ett rejält tryck i axlarna och ryggen av maskinen. 
Efter ett toppenjobb av alla så var stallet klart vid 11-tiden och vi kunde ta en fika och vila lite innan resten skulle ordnas.
Samtidigt tränades också hästarna, men eftersom vi hade fem starthästar igår som var lediga idag så var det lite färre än vanligt att rida. 
Imorgon laddar vi för tvätt av stostallet samt utestallet, nu är man mör och trött men det ska bli skönt att få allt klart och fint.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1