Dagbok

Stallets dagbok

En härlig lördag med de flesta ingredienser som behövs för en lyckad dag i stallet; fint väder, duktiga hästar som tränade på bra, mysigt fika med bubbel (klart det ska vara extra lyx på helgen!) och en allmän härlig helgkänsla.
Hästarna såg fina ut i friskare tempon och det var också några som var ute och tränade på gräset på fälten. En av de som skulle träna där idag var Shylock, men han blev så vild när han kom ut där att vi fick avbryta av säkerhetsskäl. Han fladdrade runt och gick knappt att styra, men det var ju ändå roligt att han blev så entusiastisk, om än lite väl mycket... Vi testar igen i nästa vecka men då med stabilt sällskap som han kan ha med sig. Tanken är att variera med den träningen någon dag då och då, men nu fick han gå till banan istället när han blev lite väl stojig.
Vi tränade också startboxar med A Ragman inför debuten på onsdag. I kvalet tappade han väldigt mycket från start och det gör ingenting i ett kval, tvärtom lär de sig egentligen mer om de hamnar bakom i sprutet och får ta sig ikapp än om de drar iväg först och knappt ser de andra hästarna. 
När det är dags för lopp däremot så vill man gärna vara säker på att hästen förstår att den ska hoppa ut direkt när grindarna öppnas och det var det vi övade idag. Det gick kanonbra, han skrittade rätt in i startboxar och stod där lugnt. När vi öppnade grindarna hoppade han ut omedelbart och man ser att han lärt sig det här nu.
Efter avslutat arbete med hästarna och stallet blev det som vanligt en promenad runt området och gräsbanan med hundarna i solen. 
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1