Dagbok

Stallets dagbok

Nu är vi hemma igen efter en lång resa. Ganska på pricken ett dygn tog det och glamourfaktorn har inte varit skyhög om man säger så... 
Klockan 22 igår kväll träffades vi i stallet och lastade in alla grejer och hästar, vi var iväg redan kl 22.35. Framme i Göteborg ca kl 04.15 och efter promenad och fodring så fick både hästarna och vi vila. Det enda stället som fanns för oss var i själva transporten, men det gick helt okej att sova där ett par timmar.
Lagom till tävlingarna drog igång så gjorde även regnet det och hela dagen har jag drömt om ett varmt bad och en kopp varm choklad (typ allt på temat varmt...) för vi har frusit precis hela dagen. Förutom regn så blåste det också rejält och det var endast ett par plusgrader så det var konstant uselt väder.
Göteborgsbanan med sitt långa fina upplopp har alltid varit perfekt för hästar som ska speeda, det är sällan fronthästarna håller hela vägen. Idag var det dock tvärtom, nästan omöjligt att ta in något på ledarna och var man långt bak i början så var det ganska kört. 
Det här berodde troligtvis på att gräset hade växt så dåligt att det inte kändes helt klart, det var glest och klent och med allt regn så blev det geggigt och det underlaget var väldigt annorlunda mot hur det brukar vara. Nu är det tre veckor tills nästa tävlingsdag på Göteborg och förhoppningsvis hinner det rätta till sig tills dess om det kommer mera sol och värme.
Efter två starthästar som låg bak i fältet från början och inte gick något så hade mina förhoppningar på Bright Light sänkts rejält med tanke på förutsättningarna. Han är ingen fronthäst utan kommer på speed och 1400 meter är i kortaste laget för honom.
När starten gick jagade Fredrik på så mycket han kunde för att hänga på, men det tar alltid lite tid för Bright i loppen att komma igång. Han hamnade i hyfsad anslutning, men inte alls i front och trots det avslutade han jättefint till en tredjeplats. Med tanke på att han hade allt emot sig och ändå var så kort slagen så kändes den här prestationen väldigt stark och den gjorde vår dag helt klart.
På hemvägen fortsatte regnet och en bit hemifrån står plötsligt en älg mitt på vägen framför oss. En eloge till Michael som smidigt lyckades bromsa in utan att tvärbromsa (vilket ju inte är så kul med hästar i bilen). Älgen flyttade sig till vänster, men kom strax tillbaka och travade rakt framför vår bil en bra bit innan den hoppade ut till höger. Den stressen när den plötsligt dök upp var inte rolig, skönt att det gick bra och jag hoppas innerligt att även älgen hittade tillbaka dit han kom från utan någon incident.


Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1