Dagbok

Stallets dagbok

Det vore en lögn att påstå att det kändes glatt och motiverande imorse, snö på marken och hela min bil var täckt av det där vita krafset som jag trodde vi skulle slippa när vi nu närmar oss maj. Det kändes mer som november eller december, kallt och ruggigt hela förmiddagen med blandat regn och snö.
Däremot värmde intrycken från dagens träning, några att nämna:
Beach Road One har efter lite småstrul på vägen nu börjat komma igång på allvar. Han cantrade på ganska raskt idag och det här är en häst jag tror kan räcka långt upp framöver, hur långt blir spännande att se.
Timo Nurmos, A Ragman och Sharp Eye tränade tillsammans i gott tempo och såg starka ut alla tre. A Ragman kvalar nästa onsdag, Sharp Eye startar om ett par veckor och Timo Nurmos först i slutet av maj. Hans huvudmål är naturligtvis Svenskt och Norsk Derby och all preparation för hans del är med fokus på att det är då han ska vara på topp.
Chamori och Snowfoot övade startboxar idag. Båda har varit där flera gånger och skrittat igenom, men utan ledare. Idag hjälpte Michael och Tobias till att leda in dem och hålla i så de stod kvar inne i boxarna, speciellt Snowfoot har lite bråttom ut. Jag tycker dagens övning blev ett bra steg på vägen och framöver kommer de också få träna där med andra hästar.
Bright Light har gått framåt enormt mycket på sitt lopp förra onsdagen, det syns tydligt att han är mer på hugget och ännu starkare nu. Efter några dagars lugnare tempon så cantrade han på mer idag. Hans lopp förra veckan var med plan att det skulle vara uppbyggligt för honom med en snäll inledning och ett bra avslut, en positiv upplevelse och så blev det verkligen också. Vi ser fram emot nästa start med tillförsikt!
Mr Tooma Global och Dhakota jobbade utmärkt tillsammans idag, båda startar nästa onsdag och det är årsdebut för bägge hästarna. Mr Tooma Global är kastrerad och jag tror det kan vara väldigt positivt för honom.
Perfect Girl Ester närmar sig första starten för i år och det ska verkligen bli spännande att se om hon kan ta klivet uppåt en bit till, just nu står hon i 81 i handicap. Hon startade ju med stor framgång mot äldre hästar redan förra året men nu som fyraåring blir det intressant att se om hon har utvecklats lite ytterligare. Hon ser jättefin ut i träningsrundorna, idag gick hon i ganska bra tempo som ökades mer och mer.
Haweswater är anmäld till Göteborg den 10 maj i ett amatörlopp där Malva kommer rida henne. De vann det här loppet förra året, kan det bli i år igen? Idag blev det ett friskt tempo hela vägen och hon såg ut att vilja fortsätta en bit till, hon höll tempot uppe även efter mål och runt svängen.
Det här var då några av alla hästar som tränade på idag!
I övrigt så är jag väldigt nöjd med att våra hagar nu är i toppskick igen. Hästarna gräver och rullar sig och ställer till dem, så underlaget där har verkligen behövts jämnas upp mer än vad vi själva kan göra med en kratta och en spade. Vi hyrde då in hjälp med en rejäl traktor och skopa (jag kan ju inte det där tekniska så det heter säkert något annat...). Nu är allt uppjämnat och fint, vi är supernöjda!
Imorgon är det då dags för tävlingar igen och Shylock har inte återhämtat sig helt från sin hovböld än och är därför struken. Så det blir bara Kew Bridge från vårt stall imorgon och jag har som vanligt (under fliken Starter & Resultat) uppdaterat med kommentar angående hennes chanser.
Jag har också som utlovat uppdaterat med nya bilder och det är även denna gång fina Wolfram-bilder som gäller. Kolla in Veckans Bilder!

 

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1