Dagbok

Stallets dagbok

Så var det dags för en ny vecka igen. Gårdagens fina insatser av hästarna gav helt klart en extra energi att starta upp veckan, det är ju så mycket lättare när man är glad och nöjd.
Kall morgon med sju minusgrader men när solen kom upp och värmde blev det riktig vårfeeling faktiskt, tänk att det inte ens är särskilt långt till sommaren nu!
Gårdagens start och kvalhästar mådde bra och hade tagit sina lopp bra. När man kommer till stallet dagen efter tävling så är det några saker man kontrollerar lite extra noga med varje starthäst: Ser hästen ut att må bra, ser avspänd och nöjd ut? Är all mat uppäten? Hur känns benen, är de kalla och fina utan några svullnader? Därefter tittar man på hur hästen rör sig när den går ut, att den inte är stel eller dålig på något sätt.
Allt såg jättebra ut för samtliga hästar som tävlade igår, vilket så klart alltid är ett väldigt skönt besked.
Som vanligt på måndagar så var det något av en rutinträningsdag med mestadels mellantempon. Hästarna skötte sig utmärkt och såg fina ut.
Arbetsdagen flöt på bra med det vanliga inslaget på måndagar av hovslagare på plats och lite annat. 
Idag var det anmälningar till nästa tävlingsdag som är nästa onsdag, den 24e april. Då har vi 5-6 starthästar och start för några av våra fina treåringar,  både Beach Road One, Bright Light och Australian Open är alla anmälda. Dessutom ytterligare några hästar som redan årsdebuterat och fått lopp i kroppen, så det ser ut som en spännande tävlingsdag.
Imorgon är det lite raskare träning på programmet!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1