Dagbok

Stallets dagbok

Första dagen på evigheter (känns det som i alla fall...) som vi började kl 6 på morgonen och det var som en lyxsovmorgon. De här lite mer lagoma graderna uppskattas mycket kan jag säga!
Grästräning idag för tvååringar och vi var där med Power of Attorney och Australian Open som fick känna på gräset och de verkade trivas fint.
För övrigt var det blandad träning åt det raskare hållet och det är flera hästar på gång mot start nu helt klart.
Under förmiddagen får vi sedan plötsligt ett mail om att maidenloppet som Approach ska starta i på onsdag är flyttat till dirttrack pga att gräsbanan tagit stryk av det regn som kom under tävlingarna. Nu är inte jag någon grässpecialist och kan säga hur det ser ut längre ner i banan men på ytan ser banan utmärkt ut enligt mitt tycke. Mycket märkligt beslut och det är inte så roligt när man har väntat på rätt förutsättningar med en häst som siktar på storlopp framöver och vill ha gräs. Det har ändå varit klent med lopp att välja på för tvååringarna och naturligtvis vill de flesta få ut sina hästar på gräs. Jag respekterar absolut beslutet om det känns nödvändigt, men vad jag kan bedöma (och övriga tränare med starthäst tycker likadant) så är det ett väldigt överdrivet och fel beslut.
Vid lunch när vi precis var klara med både träning och stallarbete så kom veterinären och gjorde en del kontroller och bland annat kollades då Light Treading. Förmodligen hittade vi en klar orsak till hennes bleka prestation, allt tyder på att hon får ett felläge i halsen vid maxansträngning och inte får luft. Vi kommer göra ett s k arbetsprov på henne då hon får gå ett snabbjobb och samtidigt ha en kamera i halsen som filmar vad som händer. Är det som veterinären tror (vilket allt tyder på) så är det ett relativt enkelt ingrepp. Skönt att hitta orsaken, kändes som en stor lättnad även om det nu kommer att krävas en åtgärd för att få henne bra igen.
Siktar på en ny bilduppdatering imorgon, börjar bli dags för det!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1