Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en lång dag på banan. Först träning på morgonen och dirttracken var stängd för preparering inför tävlingarna, så vi tränade för ovanlighetens skull på rakbanan och några travade runt området. Det var i stort sett endast jogging som gällde idag och imorgon blir det lite mera tempon för vissa av hästarna.
Sedan drog då tävlingarna igång och vi hade bara en enda starthäst, Akoya som gjorde debut. Det blev lite dramatik innan eftersom han från att ha gått hur lugnt som helst plötsligt tvärvände och slängde sig blixtsnabbt och lyckades ta sig lös i förledvolten! Stack iväg vilt bockande nerför vägen genom parken mot stallområdet, men som tur var vände han och stack tillbaka och vi lyckades snabbt fånga in honom. Pust!
Vi hade inga förväntningar på honom idag utan han var ute för att lära, han passerade i alla fall några hästar över upploppet och vi hoppas han vaknade till en del på det här loppet. Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Idag var det ju familjedag med en massa jippon och uppträdanden av bl a Markoolio. Jag kan inte påstå att jag var så himla imponerad av tanken kring detta. Visst är det skoj om det kommer mycket folk på tävlingarna, för min del får det gärna vara 10 000 människor på plats. Men då ska det hela kretsa kring kapplöppningarna och inget annat.
Om man t ex ordnar grillkväll, tjejkväll, vinprovning, ja vad som helst, så är det en bra idé så länge folk samtidigt tittar på galopp och informeras om hur det fungerar. Men nu var ju själva huvudattraktionen något helt annat och folk höll mest till på baksidan där scenen var och själva tävlingarna hamnade snarare i skuggan av detta. Mellan 1 och 1,5 timme emellan loppen pga andra saker gör att de som verkligen gillar galopp och vill se loppen tröttnar på att vänta. Personligen tror jag inte barnfamiljer alls är rätt målgrupp och i alla fall inte med det här upplägget. Som sagt gärna evenemang, men då med galoppen i fokus.
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1