Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Onsdag 15 Maj

Lopp 1 Silverhandicap 1600 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Han presterade väldigt fint i årsdebuten då han var överlägsen och tog därmed tredje raka. Fjärde segern på rad brukar vara tufft och med höjning av handicaptalet blir det så klart svårare för varje gång. Han höjdes fyra kilo på den här senaste segern och det är en stor höjning, men samtidigt hade han kunnat vinna med ganska många fler längder om PA låtit honom går för fullt. 
Han har bara gjort fem starter, han utvecklas och lär sig hela tiden och det ska bli väldigt spännande att se hur högt i klass han kan räcka till så småningom med mer rutin. 
Nu är det bara tio dagar mellan starterna vilket kan vara negativt, men han har verkligen tagit loppet bra och känns faktiskt mer på hugget efter loppet än innan. 

Lopp 3 Guldhandicap 2350 m dt:
Beach Road One- Christopher Roberts
Även han imponerade i årsdebuten där han vann med sex längder. Han höjdes tre kilo på det och det kommer så klart påverka, men det känns ändå som en högst rimlig ökning med tanke på hur lätt han vann. 
Distansen den här gången är lite av ett frågetecken, undrar om inte 2100 meter är mitt i prick för honom? Tycker dock att han gick i ett rejält tempo senast utan att mattas och kan han sitta fint i hand i början och glida med så kan det ändå passa honom. Vi får testa och se.

Lopp 4 Bronshandicap 2100 m dt:
Forty Love- Ulrika Holmquist
Årsdebut för Forty och hon var en av de hästar som påverkades mest förra året av vårt stall som inte var okej. När vi flyttade ut så började hon prestera igen och visade en glimt av den häst vi har hoppats hon ska bli framöver. 
Jag tror hon behövt den här vintern för återhämtning efter det här och vi hoppas i år att hon ska kunna ta kliv uppåt i klass. Men nu är det årsdebut och ett inledande lopp för att komma igång. 
Känslan är att distansen kan passa, hon behöver tid i loppen att galoppera in sig i loppen och avslutar starkt. Spåret är en klar nackdel och det blir svårt att inte tappa mark därifrån i första sväng, men det är som det är. 
Det är många hästar med i loppet och det är lätt att man kommer bort sig, så jag hoppas hon får ett fint upplagt lopp.

Lopp 5 Maidenlöpning 2100 m dt:
Queens Legend- PA Gråberg
Förra året gjorde hon ett starkt kval och debuterade därefter med en god andraplats efter en snabb avslutning. 
Därefter startade hon i två storlopp och det var för tidigt för henne, det blev för tufft och blev fel. 
Hon har årdebuten avklarad och den var över 1400 meter, hon hann inte alls med från start och låg ensam sist. Hon avslutade godkänt, men hade alldeles för långt fram på den distansen. 
Nu testar vi längre, vilket vi tror ska passa henne. Vi provar oss fram för att hitta rätt distans, upplägg mm för att det ska bli fungera optimalt för henne. Så vi får ta det här som ett led i testandet och se hur långt det räcker. 

Resultat

Göteborg Söndag 12 Maj

Lopp 6 Silverhandicap 2200 meter gräs:
Princeton Graduate- Amdreas Tapia Dalbark

Han gjorde ett bra lopp även om han inte fick jätteutdelning på det som femma, fem längder från seger och endast två längder från andraplatsen. 
Nu fick han ett bra upplagt lopp och gick i front, han höll orken uppe men har ännu inte full form. Eftersom förra loppet (som var årsdebut) blev helt fel när han kom efter i starten och låg kvar där bak sedan så gav inte det loppet honom mycket, han var inte ens trött.
Det här blev istället hans första riktiga lopp i år och en välbehövlig genomkörare. På det sättet han löper så krävs det mycket ork av honom och även om han är förberedd träningsmässigt så sätter ett par lopp fram honom oerhört mycket. 
Bör ha ganska god chans vid nästa start.

Bro Park Söndag 5 Maj

Lopp 4 Maidenlöpning 1600 m dt:
Wayfarer- PA Gråberg
Han gör ett minst sagt imponerande lopp och vinner med många längder! Han är ganska snabb ut ur boxarna och försvarar sitt innerspår, får tryck på sig hela borte långsidan och svängen, men medan den andra hästen helt tröttnar så trummar han vidare och bara lämnar hela fältet in på upploppet. 
Som jag skrev här i kommentarerna inför loppet så är han en häst vi har stora förhoppningar på under säsongen, men det här var årsdebut och att han skulle vara så här bra direkt var verkligen inget vi tog för givet. 
Han är anmäld de flesta storloppen, det första målet är Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni, men vi har också flera Derbyn i åtanke för honom under sommaren. 

Lopp 7 Sunday Special 1600 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Han fortsätter sitt segertåg och tog här tredje raka segern och även han vann i överlägsen stil. Segermarginalen skrevs till fyra längder, men då hade PA saktat ner så mycket att det knappt var en jogg sista biten i ett försök att inte vinna med för mycket.
Han utvecklas verkligen för varje lopp, men det var mycket starkt att mot formstarka och mer rutinerade konkurrenter vara så överlägsen i årsebuten.
Hur högt kan han gå framöver? Det vet vi inte än, men det blir spännande att se. Att han höjer sig ett snäpp varje gång är ju precis som man vill ha det och vi matchar honom försiktigt med tanke på att han fortfarande behöver mer rutin.