Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Kommande tävlingar

Nu är vintersäsongen avslutad och vårsäsongen sätter igång i april med Jägersro den 11/4 och Bro Park den 14/4 samt 18/4.

Resultat

Bro Park Söndagen 14 Februari

Lopp 2 Novislöpning 1400 m dt:
Snowfoot- Andreas Tapia Dalbark
Seger igen, två starter och två segrar nu! Distansen är för kort och det såg verkligen inte ut att kunna bli seger förrän i sista stegen när han kommer igång på allvar och sätter in en rykande slutspurt. 
Det viktigaste idag var att han fick mer rutin av tävling och där var det både plus och minus. Han skötte sig väldigt mycket bättre i ledvolt, i själva loppet och efteråt. Samtidigt var själva startboxlastningen inte helt klockren, vid första lastningsförsöket så sprang han igenom boxarna. På andra försöket gick det däremot bra och faktiskt så lastades han för första gången utan startboxtäcke och klarade det utmärkt. 
Vi har stora planer för honom till våren och sommaren, men till att börja med så behöver han några fler lopp och ytterligare rutin när vårsäsongen sätter igång.

Lopp 3 Järnhandicap 1200 m dt:
Kew Bridge- Andreas Tapia Dalbark
Ett överraskande starkt lopp som trea och med en bra avslutning. Man ska veta att det inte är så lätt att ändra distans från långt till sprint, det är en gigantisk omställning. Hon gjorde det verkligen bra och kommer vakna till mycket på det här loppet. Vi kommer fortsätta med kortare distanser (1200-1600 meter) och hon kommer utvecklas mer om vi nu ställer om siktet och träningen för detta. 
Extra roligt var att hon verkade verkligen trivas och tycka det var skoj, hon var väldigt glad och postiv efter loppet på ett sätt vi inte sett tidigare, uppiggad.

Lopp 4 Silverhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde ännu ett bra lopp och såg verkligen ut att vinna, men blev slagen sista biten och blev tvåa. Otroligt så många bra lopp han gjort och ändå inte fått någon seger på länge. Samtidigt måste man beundra en häst som levererar varenda gång, han gör oss mycket sällan besviken.
Nu väntar några veckors välförtjänt vila innan vi vässar upp igen för vårsäsongen och han är minst en klass bättre på gräs.

Lopp 5 ARK Cup 2100 m dt:
High Max- Ninni Westerlund
Han blev fyra, kort slagen om tredjeplatsen. Som jag skrev på förhand så är amatörloppen ofta väldigt chansartade och utgångstempot blev alldeles för hårt. 
Vid 800 såg han strålande ut men blev snabbt passerad och såg då ut att stoppa totalt, men in på upploppet tog han ny fart och kom tillbaka vilket var tappert med tanke på hur fort det gick i början. Han gjorde det helt godkänt och även Ninni gjorde vad hon kunde efter omständigheterna.

 

 

 

Bro Park Söndagen 7 Februari

Lopp 1 Guldhandicap 1400 m dt:
Beach Road One- Andreas Tapia Dalbark
Han blev tvåa och gjorde ett strongt lopp med tanke på viktläget. Det här var första gången han startade efter 89 i hcp och även första gången på en tung och krävande bana. Han skulle ha 62 kilo men med de försenade tävlingarna så höjdes vikterna med 2 kilo och 64 kilo på vinterbana gjorde att han inte kunde svara upp vinnaren (som bar 9 kilo mindre) sista biten. Vi är ändå jättenöjda med honom.
Nu blir det lite vila och sedan fokus mot våren där vi ska testa att ta klivet upp i storloppen med Pramms som första mål.

Lopp 2 Silverhandicap 1600 m dt:
House in Order- Andreas Tapia Dalbark
Han blev trea efter en bra avslutning och var endast huvud från andraplatsen. Han låg tvåa i början, men vid upploppets början så såg han iskall ut. Så styrdes han ut och fick nya krafter och gick starkt igen. Vi fick en hel del bra svar idag efter att han blandat bra och dåliga lopp under vintern och idag gjorde han det bra och speciellt med tanke på den höga vikten (65 kg blev 67 efter höjningen).
Vi vet dock att han kan absolut mer än så här och till våren kommer han ha bättre förutsättningar för att visa det.

Lopp 7 Bronshandicap 1400 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han blev tvåa och är en hedershäst som gör det bra varje gång, en synnerligen jämn häst som alltid gör sitt bästa. Han låg mitt i fältet i början men avancerade vartefter och avslutade mycket starkt.
Det blir start för honom även nästa vecka innan han får vila lite inför vårsäsongen.