Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det äntligen, äntligen dags för dirttracken igen! Så peppande och roligt att se hästarna på banan igen, man har liksom glömt bort hur kul det är att stå vid upploppet och se dem galoppera förbi. 
Hästarna verkade också uppskatta det, de var på hugget allihopa. Idag blev det relativt lugna canters för de flesta för att känna av vad de står i konditionen. De har ju under vintern fått ganska ordentliga arbetspass på volten fram till nu, men att cantra ett varv på banan är ju något annat. De verkade dock ta dagens träning med en gäspning, inte en enda häst var det minsta trött vilket var mycket positivt. Så imorgon blir det ett litet snäpp mer tempo. 
Men det märks också rent arbetsmässigt att man måste ställa om rutinerna en aning, plötsligt blir det lite annat upplägg när de ska till banan och allt tar mer tid än att rida runt på området. Det brukar man dock vänja sig vid väldigt fort, tar bara ett par dagar så har man hittat ett bra sätt för att allt ska flyta på som det ska. Det viktigaste är så klart ridningen, men under tiden ska man hinna med byten av hästar i walkern och hagarna samt allt annat som ska göras i stallet. 
När sista turen var riden så jobbade vi med åringen och han är så duktig och läraktig, väldigt cool. Det är så mycket enklare nu när han har flyttat in i stallet, vi har väntat på det för att sätta igång honom helt.
Imorgon går vi in i månaden mars, nu känns ju inte 17 april och vårpremiär alls så långt borta! 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1