Dagbok

Stallets dagbok

Mycket fokus på åringarna just nu även om vi självklart tränar de andra hästarna som vanligt. Det går så enormt fort framåt för tillfället och de sköter sig strålande. 
När de anlände till oss för några månader sedan så fick de mycket tid att mentalt landa i sin nya miljö samt mer tid att växa och utvecklas mer innan själva inridningen började.
Nu känns de redo för inridningen och den här tiden de har fått extra har gjort dem väldigt gott på alla sätt. De har rent kroppsligt blommat ut mycket samt att de är väldigt trygga och lugna.
Fuxen fick en liten intensivkurs i inridning förra veckan där han tränades varje dag en stund med ridning i longervolten. Idag cantrade han på rakbanan för andra gången den här veckan och nu när han har lärt sig grunderna så rids han inte lika mycket som förra veckan utan han tränas mera lagom för en unghäst.
Denna vecka är det Douze Points som rids in och det är samma upplägg som gäller, ridning i longervolten. Efter några dagar där vi har hängt på honom så reds han idag för första gången och han skötte sig hur bra som helst. Trots att han inte har haft ryttare på sig tidigare så både travade och galopperade han i volten med Valmir. Han fattade direkt vad han skulle göra och är en väldigt lyhörd och smart häst som också rör sig så lätt och fint.
Att följa unghästarna och deras utveckling så här är väldigt roligt! Just nu har vi ju bara två åringar och planen var egentligen att vi skulle ha köpt några ytterligare på auktioner utomlands under hösten. Dock blev det aldrig aktuellt att åka när coronan ökade och nu hoppas jag mycket på att vaccineringerna ska ge snabbt resultat i de länder som vaccinerar intensivt (som Tyskland och England). Man önskar ju bara att livet ska bli normalt igen.
Lugnar den här pandemin äntligen ner sig så siktar vi på inköp av fler åringar på vårens Breeze Up auktioner istället.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1