Dagbok

Stallets dagbok

Så var vi inne i december då. Samtidigt var äntligen plusgraderna tillbaka och jag bara njuter av att slippa frusen mark och kyla. Hagarna var upptinade och fina, marken utanför stallet mjuk och bra, ja det mesta kändes positivt med att lite mer värme var tillbaka.
Idag var det raskare träning på programmet, inte snabbjobb men goda tempon för nästan alla och träningen flöt på bra och hästarna såg fina ut.
Gällande Snowfoot så finns en plan att öva in honom att lastas i startboxarna med en huva. Det är med största sannolikhet det bästa sättet att få det att fungera stabilt framöver. Första steget är då att öva det i boxen där man har honom under kontroll så han inte blir jätterädd. Tove var och lämnade in huvan igår och vi har nu övat i boxen och han var hur lugn och snäll som helst. Nästa steg blir att sätta på den ute med ryttare på och en som håller och därefter kommer vi göra en ny övning i själva startboxarna. Det känns som att det här ska kunna fungera bra, men allt måste övas ordentligt.
Vi jobbar vidare med åringarna och idag var det premiär för att sitta på fuxhingsten och inte bara det, han både skrittade och travade under ryttare i longervolten, hur duktig som helst. Den här veckan kommer vi jobba mer intensivt med honom med just inridningen så den sitter, när den väl är klar så kan han ridas lite lagom mycket som man brukar göra med åringar i början. 
För er som undrar över när han får namn så hoppas jag att det blir klart och godkänt denna vecka med lite tur.
Douze Points har vi ännu inte börjat med själva inridningen av, men det kommer inom kort. Han longeras med sadel och han har både växt och utvecklats massor sedan han anlände. Vi har börjat sälja honom i andelar och än finns det andelar kvar, så är man intresserad av att vara med på en jättefin och prisvärd åring så hör av er för mer info.
Roligt är att hans syskon har tävlat och vunnit i Frankrike och när jag kollade upp deras handicap så låg den lägsta på 79 och den högsta på 86,5, de övriga två har 81 respektive 82. Det är ju starka papper det och speciellt i ett land där konkurrensen är hög. 
Imorgon tränar vi ute på rakbanan eftersom dirttracken är stängd som vanligt på onsdagar.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1