Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det i stort sett bara raskare tempon på träningen och samtliga turer reds på dirttracken. Hästarna skötte sig strålande, det var en fröjd att stå och se hur fina de såg ut.
Vi jobbade också med åringarna i longering och idag blev det sadelpremiär för den odöpta fuxhingsten. Hans namn är på gång nu och vi undviker att hitta på något smeknamn tills namnet är klart, det är bättre att ha rätt namn att utgå ifrån än att de kallas för något som absolut inte har något samband med namnet.
I alla fall så klarade han det här med sadlingen galant, den lades först på i boxen och han leddes runt där ett tag innan han longerades med den. Så klart reagerade han lite på att ha något spänt runt magen, men på det hela taget så gick det hur smidigt och bra som helst, han var jätteduktig. Douze Points longerades utan sadel, så där är nästa steg att även han ska tränas in med det.
Som jag skrivit tidigare så tar vi det rätt lugnt med åringarna och stressar inte med inridningen, att de har fått landa mentalt i sin nya hemmiljö har varit guld värt. Nu börjar vi göra lite mer inridningsträning, men det är inte alls bråttom att börja rida dem utan nu introducerar vi nya moment vartefter.
Imorgon är dirttracken öppen och den är istället stängd för större underhållsarbete på torsdag. Imorgon kommer vi rida en del av hästarna och på torsdag tränar vi för fullt fast på rakbanan.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1