Dagbok

Stallets dagbok

Igår kväll anlände då åringen (han är ännu odöpt) som vi köpte på auktionen. Jag tror inte han gjorde någon besviken, vilken fantastisk häst han är! Den där utstrålningen han har och så snygg och kraftfull han är, inga superlativ räcker känns det som.
Det här blir otroligt spännande, att påbörja den här resan som det faktiskt är att börja jobba med och rida in unghästarna. Att vi har Valmir här är oerhört värdefullt, han är enormt duktig med unghästar och har den erfarenhet som behövs för att lösa eventuella problem på vägen och att allt blir rätt.
Idag var det en del snabbare arbeten, riktiga snabbjobb gick House in Order och Timo Nurmos. De tränade en och en och båda var ute på dirttracken och det såg mycket bra ut. House har ett passande lopp om 1,5 vecka medan Timo siktar på start i början av november.
Extra raska canters gick ganska många, bl a Snowfoot och Quagmire ute på rakbanan och Dhakota på dirttracken, men det var som sagt fler som tränade på i friska tempon och vi var nöjda med dagens träning.
Idag åkte också två av de hästar som vi har haft till salu till sina nya hem. Haweswater kommer bli avelssto hos familjen Stern och hon ska betäckas med Zaahid. Det som de hoppas att hon ska ge framtida avkommor är den sundhet och hårdhet hon har haft samt hennes tävlingsglädje och löpskalle. 
Double Down är såld som ridhäst, han skulle behöva alltför mycket tid innan han skulle vara redo att tävla och då är det bättre att han får bli ridhäst. Hans nya matte körde hela natten från södra Skåne med transport och kom tidigt imorse för att hämta honom. 
Båda hästarna är mycket härliga individer och nu börjar ett nytt kapitel i deras liv och vi hoppas och tror att det ska bli jättebra.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park och som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer angående chanserna och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1