Dagbok

Stallets dagbok

Söndagar är ju vår lediga dag förutom de söndagar då det är tävling. Igår var allt annat än ledigt med en intensiv dag och det kändes idag, jag tror alla var väldigt trötta.
Det är baksidan av att jobba med levande djur, de ska tas om hand på bästa sätt varje dag oavsett om man är trött eller vädret är dåligt eller vad det nu kan vara. Jobbar man på kontor är det lättare att ta en ledig dag eller att skjuta upp jobb till senare vilket inte fungerar här.
Gårdagens starthästar verkade må bra och kändes fina i benen vilket man alltid oroar sig för speciellt när banan varit opassande för dem. För att vara på säkra sidan att de är friska så tog vi in veterinär och kontrollerade några halsar. Det tycker jag är bästa sättet för att se om en häst är frisk, där syns det oftast i så fall. Det såg bra ut, inga röda halsar, slem eller annat vilket var ett väldigt skönt besked. 
Vi hade inte så många turer att rida idag eftersom gårdagens starthästar var lediga från träningen. Dagens höjdpunkt var utan tvekan Snowfoot som startboxtränade med hjälp av startboxpersonalen och vilket fantastiskt jobb de gör med honom! Idag gick han in i den smala startboxen, dvs samma bredd som i tävling. Tidigare har vi övat i den bredare varianten. Det gick hur bra som helst, lugnt och tryggt hela tiden. Såå roligt att se vad bra det här har gått, vilka framsteg snabbt han har gjort med ett väldigt viktigt moment.
Det var anmälningar idag både till Bro Park nästa onsdag då vi har en hel drös med hästar anmälda samt den stora dagen på Jägersro nästa söndag då Svenskt Derby rids. Det blir en spännande nästa vecka!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1