Dagbok

Stallets dagbok

Dags att inleda en ny vecka och som ofta på måndagar var det en dag med mycket på programmet. Utöver den vanliga träningen så var vår hovslagare på plats och jobbade hela förmiddagen. Vissa hästar står snällt uppbundna på skoplatsen när de ska skos, men det är också ett antal som någon behöver stå och hålla i under skoningen vilket naturligtvis är tidskrävande. Samtidigt är det viktigt att varje häst känner sig lugna och trygg, så det får helt enkelt ta den tid det tar.
Idag var det också en kastration inbokad. A Ragman var minst sagt allmänt ofokuserad när han debuterade förra veckan och det har märkts tydligt den senaste tiden att han koncentrerar sig mer på andra hästar än vad han själv ska göra. Så idag fick han träna första turen på morgonen och göra den sista träningsrundan som hingst, vid lunch var han valack och nu hoppas vi att läkningen går lika snabbt och smidigt som själva kastrationen gjorde.
Idag var det både startanmälan och anmälningar. Startanmälan gällde nu på söndag och då har vi endast en kvalhäst, det är Hällmyrans Zahra ska kvala. Planen var egentligen att även Chamori skulle kvala, men vi väntar sedan ett bra tag på att ett papper från Frankrike ska anlända innan hon kan inregistreras och därmed vara klar för kval. Nu får det bli nästa tävlingsdag på Bro Park istället eftersom pappret aldrig dök upp idag. 
Anmälan gjorde vi till nästa vecka och då har vi Perfect Girl Ester och Dhakota på Jägersro på onsdagen. På torsdagen har vi Timo Nurmos i Norge för att få ett lopp i kroppen inför Svenskt Derby samt att få testa Övrevolls bana inför det Norska Derbyt som rids i augusti. 
Det blir ett minst sagt intensivt program för oss nästa vecka med resande flera dagar i sträck, men det ska också bli väldigt roligt och spännande med dessa starthästar.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1