Dagbok

Stallets dagbok

En del raskare träning idag för flera av hästarna medan morgondagens starthästar tog det lugnare. Några att nämna:
Timo Nurmos tillhörde inte dem som gick raskast idag, men hade han själv fått bestämma hade han absolut gjort det. Han skulle egentligen ha provat Övrevolls bana i torsdags, men efter en liten snorighet så lade vi för säkerhets skull om tidsplanen och åker dit om två veckor istället. Därefter blir det Svenskt Derby den 12 juli och sedan det Norska Derbyt den 23 augusti.
De som gick snabbjobb idag var Perfect Girl Ester som gick ensam och det går undan när hon drar på även fast hon alltid går väldigt lätt. Dessutom gick Mr Tooma Global tillsammans med Hällmyrans Zahra som har gått framåt väldigt fort och börjar närma sig kval. Idag ökade de lite från 800 meter och sedan raskt sista 600 och gjorde det mycket bra bägge två. 
Av de som cantrade så var det Chamori, Bright Light och Chizhou som gick i friskast tempo och de såg bra ut allihop, det gjorde för övrigt de som gick lugnare också.
Snowfoot tränar vidare med startboxarna och det går verkligen framåt. Vi har mest övat i den startbox som är bredare och från början tog det lång tid att ens få in honom och sedan rusade han snabbt ut varje gång han gick in. Nu är han väldigt duktig och går fint in och går också oftast lugnt ut (ibland kan han vara lite ofokuserad och pigg...). Nu börjar vi mer att öva i den smalare varianten som alltså är identisk i bredd med tävlingsboxarna. Han går bra in där, men har än så länge väldigt bråttom ut. Det är bara att traggla vidare och lägga ner det jobb som behövs. Angelika har en ängels tålamod med honom och har lagt ner ett fantastiskt jobb.
Imorgon är det då tävlingar på lunchen på Bro Park och vi har fem starthästar. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat). Heja på oss imorgon!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1