Dagbok

Stallets dagbok

Måndagar brukar ju vara fullspäckade, så var det även idag men det var ändå en väldigt ovanlig måndag. All ström på hela stallbacken var borta när vi kom på morgonen, det var totalt mörker överallt tills solen började gå upp och lysa lite. Man är ju så beroende av att det finns el, något man tar för givet och inte tänker på. 
Minst sagt irriterande att inte ha något lyse, inte kunna brygga kaffe, starta en tvätt eller diskmaskin mm. Men störst påverkan för oss var att skrittmaskinen (walkern) inte fungerade.
Vi fick ganska snabbt besked om att det var ett kabelbrott hos EON och att de jobbade på att lösa det. Första beskedet var att strömmen skulle vara tillbaka kl 8, sen var det kl 11 och sen var det ingen tid alls utan de fick se när det kunde vara färdiglagat...
Vi började rida alla hästar enligt schema förutom då att de inte kunde gå ut i skrittmaskinen en timme innan de skulle träna. Dock var det några få som inte reds och när vi närmade oss lunch utan någon förändring så fick vi ta till det gamla knepet att själva dra runt walkern. På det sättet kommer många hästar ut samtidigt, så det är klart bättre än att leda runt dem och dessutom rör de sig mycket effektivare när de går i skrittmaskinen.
Vi turades om att dra den med hjälp av två grimskaft som vi fäste i en grind. Tobias började och han är ju väldigt vältränad, men ändå såg han minst sagt varm och trött ut efter ett tag. När det sedan blev min tur så började jag väldigt käckt och tyckte inte det var det minsta jobbigt, men det tog mer än man kände först. Man kan säga att det var som ett väldigt bra träningspass, hela kroppen fick arbeta.
Sent på eftermiddagen först så kom strömmen igång igen och nu hoppas vi den fortsätter att fungera.
Nyttigt ändå att se vad man tar för givet och inte tänker på, saker som bara finns där varje dag.
Imorgon är det tävlingar och jag har uppdaterat kommentar angående våra starthästar. Ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1