Dagbok

Stallets dagbok

IMG 4729

 

Ja, här är protokollet från Derbydagen. Två dagars avstängning är en klen tröst för oss, men samtidigt så kan ingen avstängning i världen ge oss chansen tillbaka och Derbyn kommer bara en gång för varje häst. Jag tycker inte Norska Galoppdomstolen har gjort fel, de dömde enligt alla regler. Det man kan fundera på är istället om man inte skulle se över regelverket för just avstängningar, hur de värderas. Nu fick Jacob två vanliga tävlingsdagar utan några viktigare lopp, inte en speciellt hård bestraffning. Hade detta istället skett någon vecka senare hade de två avstängningarna kunnat bli Breedersdagen (den 21a) och Stockholm Cup-dagen (den 23e) och då hade det varit väldigt kännbart så klart.
Regelverket säger att man inte ska stänga av en jockey på tävlingsdagar som redan är anmälda (vilket är bra eftersom det inte är så roligt att boka en jockey som sen blir avstängd dagen innan startanmälan). Galoppdomstolen kan alltså inte godtyckligt välja dagar utan det blir de första som infaller sen, så det är alltså något av en slump hur kännbart straffet blir. 
Där kanske man ska göra om systemet så det blir rättvist med ett annat upplägg där prissummor och antal lopp per tävlingsdag vägs in i hur lång en avstängning ska bli. 
Om en jockey slår ett slag för mycket och blir avstängd på en storloppsdag så är det kanske ett väl hårt straff medan det som i det här fallet blir väldigt milt och det kanske borde ändras.
Nu får vi lov att släppa det här och gå vidare, hur surt det än känns för tillfället. Vi kan inte göra något åt det som redan har hänt och vi måste se framåt mot nya mål nu.

 

 

 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1