Dagbok

Stallets dagbok

Idag kom startlistan till nästa söndag då vi har Daxios i Norsk Derby (det heter alltså så och inte Norskt Derby). Hoppades innan på ett spår så där lite lagom, inte längst in och absolut inte för långt ut. Svårt att klaga på spår 5, det känns i alla fall så här på förhand helt perfekt!
Förra året hade vi Stureplan i Svenskt Derby och det var vår första Derbyhäst och verkligen en upplevelse. Även om det inte är ett Derby på hemmaplan i år så känns det fantastiskt roligt och spännande med vår nästa Derbyhäst, ser väldigt mycket fram emot dagen! 
Startanmälde Daxios med flexibla blinkers som ju inte längre är tillåtet i Sverige av någon outgrundlig anledning, men däremot i Norge. Flexibla är den perfekta blandningen av blinkers och inte blinkers, hästen kan inleda loppet utan blinkers och behöver inte riskera att börja ligga på för hårt för att den blir övertaggad. Och så dras då sidokapporna ned över upploppet eller när man nu tycker det och får då fullt fokus framåt samt ofta en extra effekt just när de dras ner.
Här i Sverige motiverades förbudet med att jockeyerna inte skulle klara att dra i ett snöre under loppet vilket är en otroligt löjlig motivering. De klarar att de dra ner glasögon, de klarar faktiskt det mesta och det här är otroligt enkelt.
I alla fall så ser loppet jämnt och öppet ut, ett spännande lopp så klart som det ska vara av den här kalibern. Vi åker dit nästa lördag som vanligt när vi reser och de flesta av Daxios ägare kommer också naturligtvis, det är ju inte varje dag man har en starthäst i ett Derby!
Imorgon kommer en närmare träningsrapport både från idag och morgondagen!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1