Dagbok

Stallets dagbok

Eftersom vi just nu medicinerar mer än hälften av våra hästar så innebär det att det är minst sagt lugnt på träningsfronten även om det fortfarande är ett antal som tränar som vanligt.
Normalt sett så rider 6 eller oftast 7 turer per dag, nu är det 3-4 istället. Vi brukar ta fikarast efter tredje turen och de senaste dagarna har vi då oftast ridit klart för dagen.
Så vi har kunnat lyxa till det och vara klara tidigare samt att vi har hunnit med en hel del extraarbeten i stallet, t ex är nu samtliga manar friserade.
Sedan kan jag säga att det minst sagt tar lång tid att förbereda och ge alla hästar som ska ha medicin, men det känns jättebra att göra detta och förhoppningsvis få bort problemen.
I slutet av kommande vecka så ska vi börja rida alla igen, men bara lugnt i en vecka framåt.
Jag har inte direkt redovisat här vilka som är sjuka respektive friska, men kan säga att varken Approach eller Mr Tooma Global var friska när de startade i måndags.
Nu på måndag är det ju tävlingar igen och då kommer Striker inte att starta och jag är tämligen säker på att han inte var kurant vid sin tredjeplats för några veckor sedan.
Däremot blev det klartecken för Miss Global Tooma som kvalar och för Himalaya som startar.
Från dagens träning kan rapporteras att de som tränade på mest var Daxios ensam samt Kew Bridge och Haweswater tillsammans. Även Australian Open och Sharp Eye gick i ganska gott tempo och samtliga hästar såg starka och fina ut.
Dagen avslutades med en gemensam midsommarlunchbuffé som vi åt på uteplatsen. Trots att många så klart är bortresta nu över helgen så var det ändå en del besök idag och vi var 15 stycken som lunchade tillsammans, jättetrevligt i all sin enkelhet.
Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1