Dagbok

Stallets dagbok

Träning som vanligt på förmiddagen som avslutades med att vi kollade Global Boxticker i halsen eftersom han underpresterade så grovt på Jägersro i torsdags. Den halsen såg inte alls bra ut kan jag säga. När man gör en kontroll så för man ner en slang med en liten kamera genom näsan och ner i halsen och bilden kommer upp på en tv-skärm.
Genom åren har jag varit med och sett många halsar och denna var verkligen fylld med mycket slem nere i luftrören. Veterinären ordinerade en penicillinkur som vi påbörjade direkt och sedan återkoll nästa vecka.
I det läget blir man ju lite oroad för de som ska starta på kvällen, men tyvärr var det inte lämpligt att kolla halsar samma dag som de ska tävla eftersom det kan störa deras hals. Dagen innan är inga problem, men nu var det för sent.
Efter kvällens insatser där alla tre gjorde okej lopp och inte var långt slagna men det där extra saknas så kommer vi nu att kontrollera samtliga hästar i stallet. Det är bättre att få en helheltsbild och kunna behandla de som behövs och på så sätt få helt bort det ur stallet. Jag har nu under kvällen påbörjat en dialog med veterinären om när det kan ske, förhoppningsvis väldigt snart, inom någon dag eller så. Varje dag är viktig när det kommer nya storlopp.
Har uppdaterat kommentar om dagens starthästar och det hittar ni som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1