Dagbok

Stallets dagbok

Träning som vanligt idag med flera hästar som tränade på i goda tempon. Allra raskast gick Daxios och Haweswater som cantrade på i ett friskt tempo som sedan ökades ytterligare över upploppet. De gick inte tillsammans utan en och en, båda är väldigt ambitiösa hästar som lätt tar i lite väl mycket när de tränar i sällskap. De såg verkligen starka och speediga ut, de tränar nu på för fullt inför nästa start. Haweswater ska äntligen ut på hennes favoritunderlag gräs den 30 juni medan Daxios ju har storlopp i Hamburg den 8 juli som nästa uppgift.
Det blir första gången vårt stall har starthäst utanför Skandinavien och det är väldigt mycket att kolla upp och planera när man inte kan rutiner och regler. Det ska bli fantastiskt spännande detta och säkert också väldigt lärorikt inför framtiden att klara av att åka utomlands och starta. Just nu pågår en massa förberedelser för att ha full koll på allt inför resan om knappt tre veckor.
I övrigt idag gick träningen mycket bra och det är en lyx att ha så här pass många tvååringar som vi har, tio stycken. Det gör att det nästan alltid är väldigt lätt att sätta ihop rätt hästar som tränar tillsammans beroende på vilket tempo man vill att de ska träna i. Man flyttar dem lite fram och tillbaka med olika sällskap beroende på i vilken fas i träningen de befinner sig. De som gick raskast idag av tvååringarna var nya Sharp Eye tillsammans med Kew Bridge, men det är flera av de andra som också är klart på gång uppåt i träningstempon.
Efter dagens sista träningstur var färdigriden så var det full fart för mig mot tv-studion inför sändningen av Strömsholmstävlingarna. Jätteskoj att se den enorma glädjen hos både tränaren Anders Herlin och ryttare Christopher Roberts när Truckers Glory vann Grand National! Det är lite det galoppen går ut på och det man jobbar för, de korta ögonblicken av total lycka när ens häst vinner och speciellt när det är ett stort lopp och kanske något av en dröm.
Också mycket roligt att Fredrik (Janetzky) hade två ritter och vann båda två, bra självförtroendeboost inför tävlingarna på måndag kväll! 
Imorgon kommer kommentarer här på sidan angående våra starthästar på måndag då årets första storloppsdag på Bro Park rids.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1