Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det startanmälan till Jägersro på torsdag. Vi har där Global Boxticker i Derby Trial och nu är det upp till bevis om han är någon Derbyhäst eller inte. Att han har kapacitet vet vi, men hittills har han mest varit fokuserad på att bromsa upp mot andra hästar och har inte velat passera även om det blev seger i senaste starten.
Nu blir det första starten efter kastration och det ska bli spännande att se hur stor skillnad det gör. Han har i alla fall blivit enormt mycket trevligare i all hantering sedan han blev valack och träningen sköter han utmärkt.
Han är anmäld i både Svenskt och Norsk Derby (Daxios bara i det Norska eftersom han köptes på Breeze Up auktion efter anmälan till den svenska redan gjorts) och nu gäller det att han visar rejäla takter för att det ska räcka till en plats i Derbyfältet vilket vi så klart satsar på.
Även Himalaya var anmäld på Jägersro men kom inte med och får därför förtur nästa gång. Här tycker jag galoppens system är överlägset travet som har massa provlopp och annat för att ta sig in i lopp och för en del hästar kan det dröja länge innan de får starttillfällen. Galoppens regler gör att om en häst inte kommer med ena gången så står den högst upp på listan med en garanterad plats nästa gång (gäller så klart inte storlopp, men för övrigt så) vilket gör att man aldrig behöver vänta alltför länge.
Från dagens träning kan rapporteras att den bestod av mestadels lite bättre tempon och hästarna skötte sig mycket bra och såg fina och starka ut. Planen är en något lugnare dag imorgon när det gäller tempon förutom enstaka häst som har annat upplägg på schemat. På lördag blir det sedan en hel del raskare träning igen.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1