Dagbok

Stallets dagbok

En hel del snabbjobb och extra raska canters idag, det var en intensiv träningsdag från morgon till lunch. 
Första turen för dagen var Himalaya, Haweswater och Miss Global Tooma som cantrade på i ganska gott tempo alla tre.
Redan vid tur 2 så blev det snabbjobb då Global Boxticker och Mr Tooma Global jobbade tillsammans. De började i gott tempo från 1200, ökade ytterligare från 1000 och gick i stort sett i full fart sista 800 och såg starka ut.
I samma tur reds Light Treading ensam i en längre rask canter som hon gjorde enkelt i hand.
I tredje turen för dagen var det snabbjobb igen då House in Order ökade från 1000 och gick fort sista 800 väl i hand på ett övertygande sätt.
Samtidigt gick Approach och Shylock en god canter och det raskaste Shylock har gått på väldigt länge och det såg bra ut.
Efter en fikarast följde en tur med Beach Road One, Australian Open samt Label Black som har börjat komma igång efter sin kastration. De cantrade tillsammans alla tre i bredd i lagom tempo som ökades en aning sista biten, det blir ofta så när hästarna är på hugget och vill gå lite mer över upploppet.
Bright Light och High Max gick sedan ungefär samma upplägg som förra turen, kanske någon sekund lugnare.
Därefter var det dags för Koko Taylor som cantrade ensam i mellantempo och samtidigt reds också de nya hästarna; Sharp Eye och den ännu odöpta e Authorized. De var minst lika duktiga idag och ser mycket fina ut.
Framåt lunch var det Chizhou som cantrade ensam medan Space Dragon och Tailwind gick tillsammans.
Stureplan och Daxios gick i lite mera tempo igår och tog det lugnare idag.
Utöver detta så hann vi också med lite hoppträning av Akoya inför hans nya kommande ridhästkarriär. 
Man kan inte vara annat än nöjd när man kan åka hem efter en hektisk dag och känna att hästarna verkligen har sett bra ut och tränat på till och med över förväntan. 
Nu laddar vi för morgondagen med Nationaldagsgaloppen ute på Gärdet! Planen var att Haweswater skulle vara med men efter att ha startat på nu ganska tätt så hoppade vi över den här starten och laddar batterierna lite inför sommarsäsongen med lopp om ett par veckor istället. Skönt att för första gången varken ha tv-sändning eller starthäst och istället kunna träffa folk i lugn och ro för ovanlighetens skull, ser fram emot det!
Har som utlovat uppdaterat med nya träningsbilder idag och ni hittar dem som vanligt under fliken Veckans Bilder, så kolla in där.
Hoppas vi ses på Gärdet imorgon!


Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1