Dagbok

Stallets dagbok

Fullspäckat schema lite som vanligt kan man säga, i stort sett varenda häst är igång och tränar vilket så klart är glädjande och positivt. Idag var det några som gick raskare tempon, men de flesta höll sig i mellantempon och ska träna på lite fortare imorgon igen.
Det var också startboxträning och idag tränade vi A Ragman och Timo Nurmos tillsammans. De fick för första gången gå in med stängda framgrindar och de gick rakt in, de var hur coola som helst. Sedan fick de stå instängda en liten stund och därefter tryckte startboxpersonalen på startknappen och grindarna flög upp. Det här har de övat på en gång tidigare och vi stressar inte på dem något när de ska hoppa ut, de får klura ut det själva. Så klart kommer vi få mana på dem om de inte lär sig, men de första gångerna är det viktigare att det blir lugnt och harmoniskt. De var inte jättesnabba ut, men klart mycket raskare än förra gången. Känslan är att nästa gång kommer de fatta betydligt mer.
Efter alla turer var ridna och en hel del annat jobb var gjort så provlastade vi hästarna som ska starta i Göteborg på söndag; Himalaya, High Max och Power of Attorney. Kan ha varit den snabbaste provlastning vi någonsin gjort. Inte en enda häst tvekade ens, alla tre klev rätt upp utan minsta betänketid. Känns rätt bra eftersom vi precis som förra resan kommer åka mitt i natten till söndag och då vill man inte gärna stå och kämpa med någon envis häst som inte vill gå på...
Imorgon är det då som sagt en hel del raskare träning och sedan får det bli lite midsommarlunch i stallet när vi är klara.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1