Dagbok

Stallets dagbok

Plusgrader hemma imorse och plusgrader precis överallt på vägen ut till Bro, men precis innanför grindarna till banan, där var det minusgrader. Har Bro Park en helt egen liten väderzon eller...? Fruset överallt inne på området förutom... ja, vad tror ni? Javisst, förutom just banan som var helt vattenfylld fortfarande. Jämfört med igår så kändes banan ojämnare och djupare, tiningsprocessen har helt klart gått en bra bit framåt på ett dygn.
Första turerna travade vi runt området och det var pigga hästar som nog gärna hade velat galoppera av sig lite mer. Efter tredje turen var jag ute och pratade med banpersonalen som jobbade med att göra rännilar där vattnet från banan kunde rinna ut. Vid harvning precis innan så hade avslutningen av rakbanan (som är en större volt) varit i så pass okej skick att man nog kunde jobba hästarna i trav där. Absolut värt att testa och de tre sista turerna reds där istället och det gick jättebra. Dock blev det geggigare och geggigare desto mer solen sken och värmde, men det blev ändå en bra och nyttig övning att rida där och hästarna jobbade sig fint.
Vilken skillnad det blir för ens eget humör och energinivå när det känns som vår med skinande sol och mer värme än på många månader, då känns allt så lätt och enkelt!
Efter förmiddagsarbetet var avslutat gick vi på promenad med hundarna och idag var det hela åtta hundar som var med, en hel skock. Vi gick till stora banan och tog ett varv runt gräsbanan och det är otroligt hur mycket dirttracken har tinat på bara ett par dagar. Senast vi gick där så tyckte jag att det smält mycket, men nu var det bara väldigt lite is kvar i kanterna och själva dirttracken hade tinat en hel del. Fortsätter vädret så här så borde banan kunna öppna inom kort faktiskt, det vore fantastiskt!
Ha nu en fortsatt fin helg i solen!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1