Dagbok

Stallets dagbok

Igår utlovade jag lite uttalande om de nyheter som kom ut på Svensk Galopps sida igår, hittas här:
https://www.svenskgalopp.se/artikel?cid=1.740244&defaultMenuId=true
Naturligtvis tycker jag detta är väldigt goda nyheter! Fullmäktige bestämde i höstas att Tävlingskommittén (som jag är med i) skulle gå igenom prispengarna och det som var direktivet var att höja prispengarna i vardagsgaloppen. Detta har vi lagt ganska många timmar på, bl a en hel söndag tillbringades på Arlanda där vi jobbade med en ordentlig genomgång och beräkningar. Sedan är det ju styrelsen i Svensk Galopp som tar det slutgiltiga beslutet och det här nya söndagsloppet är ett förslag som kommer från dem.
Nu höjs prispengarna en bit i alla handicapklasser vilket är en väldigt viktigt och positiv signal tycker jag. 
Så finns då dessutom det här nya loppet och det rids varje söndag och är i klassen -10. Alla hästar kommer inte in här, men visst ligger det lite lagom i mitten vilket gör att i alla fall många kan vara med. Förstapris är hela 60 000 kr vilket är väldigt högt för den här klassen som är mitt emellan brons och silver. Har man dessutom en svenskfödd häst som är tre eller fyra år så blir ju förstapriset hela 84 000 kr! Så här finns verkligen möjligheter att en helt vanlig häst i mellanklassen kan gå rejält plus med lite tur.
Galoppen har så pass bra ekonomi att detta kan göras vilket är mycket glädjande och det känns som en allmänt stor satsning detta år med flera större förändringar. Som ni kan läsa i artikeln kommer både ett nytt positioneringssystem och en ny sida med tips till alla lopp. Båda dessa nyheter är ju i första hand en service till spelare och spel är vi ju beroende av för att ha råd och för att kunna växa. Ska man få fler personer att upptäcka galoppen så är just information det absolut viktigaste och det här låter som två bra redskap för bättre service till de som ska spela och följa tävlingarna.
Denna vecka är det utlovat att propositionerna för april och maj ska publiceras och även storloppspropositionerna. Visst får man en liten försmak av våren när allt sånt här är på gång nu? Det är en spännande säsong som ligger framför oss!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1