Dagbok

Stallets dagbok

Ett snabbjobb idag då Perfect Girl Ester och Power of Attorney slipade lite på formen inför kvalet på onsdag. De är väldigt olika typer då Ester är mera sprint/miler och hon har mycket speed medan Anton som han kallas verkligen känns som en riktig stayer och glänser mest i längre arbeten.
Båda gjorde det i alla fall bra och det ska bli roligt att se dem kvala nu. Listan till onsdag kom ut idag och vi inleder med det här kvalet kl 11.50. Därefter har vi Label Black och Space Dragon (äntligen dags för debut!) i lopp 1 samt Haweswater och Shylock i lopp 3. Blir en intensiv dag!
Morgonen inleddes med högtrycktvätt av mellandelen av stallet där det redan igår var förberett så allt foder och alla grejer var flyttade Själva tvättandet där gick relativt fort eftersom det inte var en så stor yta att rengöra, sedan fick det torka ut under förmiddagen och först vid lunch flyttade vi tillbaka allt.
Det blev också en lång dag med många turer och träningen flöt på utmärkt, hästarna såg fina ut.
Efter vi var klara åkte jag in till stan på ett lunchmöte och när jag sedan ska åka hem så tar det tvärstopp strax före Naturhistoriska Museet. Inser ganska snabbt att det här inte är vanliga köer och efter en snabb koll så är infon att vägen är helt avstängd i minst en och en halv timme. Då är man inte glad... Som tur är befinner jag mig i en fil långt till höger och några bilar tar sig ut längst ut och jag lyckas snabbt hänga på och ta mig ner vid avfarten till museet, vända under bron och åka tillbaka mot stan och runt via Arlandavägen. Det var ju köer mest hela vägen och en lång omväg, men skönt att slippa sitta och glo på motorvägen i timmar i alla fall. 
När vi nu ändå är inne på det här ämnet (som absolut inte har något med hästar att göra) så har jag en fråga som jag alltid undrat och som ingen kan svara på: Varför kallar alla vänsterfilen för ytterfil och högerfilen för innerfil? Det borde ju verkligen var tvärtom eftersom mitten av vägen ligger inåt, längst till höger är ju utåt. Detta är helt ologiskt och det verkar som att alla bara lär sig att det heter så trots att det är väldigt konstigt... Har någon ett svar på det här så får ni gärna berätta det!
Ja, det var lite utanför ämnet som sagt.
Imorgon träning som vanligt!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1