Dagbok

Stallets dagbok

Vilken dag! Nu tillbaka på hotellet och är väldigt nöjd och glad med våra inköp. Det skulle ju bli en häst, men det "råkade" bli två... 
Så här gick dagen till;
Efter att ha väntat på en försenad buss som skulle köra oss till auktionsplatsen så anlände vi och började gå runt och titta på hästar. Då tog vi några av de större säljarna först, gick dit och bad att få se deras hästar. På det sättet hann vi se ganska många på kort tid eftersom de raskt visades upp för oss.
Dock är bästa arbetssättet att stå och titta på dem när de anländer upp utanför auktionsplatsen. Tidigare år har de då gått inne i ridhuset, men idag var det så varmt att de istället höll till på en stor ridbana precis utanför med bra och jämnt underlag. Då kan man stå utanför där och se upp till tio hästar åt gången, de anländer dit vartefter deras nummer närmar sig.
När man gillar någon så ber man dem ta ut hästen utanför och där ställer man upp den och inspekterar den på asfalten och så får de gå med den fram och tillbaka. Är hästen sedan riktigt intressant så vill jag gärna se den trava också.
Det här gjorde att någon rast för oss blev det inte, nya hästar kom ju hela tiden och det fanns inte tid att sitta ner och t ex äta lunch. Kan säga att närmare tolv timmar ute i solgasset och hel tiden koncentrera sig på nya hästar tog på krafterna, jag har till och med nästan bränt mig i nacken och i ansiktet.
Vi såg flera fina som blev alltför dyra, men såg också många som vi ratade direkt av olika skäl. Ett tag kändes det inte som vi skulle köpa en häst, men min inställning var att antingen köper vi någon som känns hundra procent rätt och annars struntar vi i det. Inga kompromisser, vi ska ha bra och kvalitativa hästar.
Så kom två hästar ganska nära varandra som var helfina, nr 144 e Authourized och nr 151 e Rajsaman. 
Vi trodde de skulle bli för dyra båda två, så när vi fick 144 för 10 000 euro så var det ett sådant enormt fynd! Kunde sedan inte låta bli att bevaka även nr 151 och den fick vi för 15 000 euro, minst ett lika stort fynd det! Jag var sedan och tog kort på dem och båda verkar vara fantastiskt trevliga individer också, lugna och klassiga. Ingen av dem är speciellt hårt tränad inför detta, vi såg många som de hade pressat på för att de skulle breeza fort och det är sällan bra.
Båda fick göra en s k windtest där de kollar att de inte har andningsfel och båda hästarna klarade den utan problem, så det känns också skönt att ha kollat.
Nu transporteras de till Newmarket först och därifrån reser de sedan till Sverige, jag hoppas ha besked snart om när de anländer.
Imorgon åker jag hem, tänkte försöka hinna uppdatera med bilder här på hemsidan imorgon så ni får se dem förutom tränings och tävlingsbilderna. Så länge kan ni använda länken från gårdagens dagbokinlägg och sedan klicka på respektive nummer så får ni se video både när de leds och när de breezar.
På återhörande imorgon med mera info! 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1